![]() |
Mam pomysł na polepszenie obecnej sytuacji, biorąc pod uwagę, że obecny zarząd uwielbia wykonywać ruchy pozorowane i zajmuje się głównie działaniami propagandowymi przy jednoczesnym braku odpowiedzialności za ciągłą błazenadę na boisku, szereg nietrafionych transferów, itp.
Zrobiłbym cztery zamianki: na prezesa Socios w ramach zacieśnienia współpracy ze środowiskami kibicowskimi i kontynuowania dziedzictwa TS-u przesunąłbym prezesa - prezesika Dawida - Dawidka. Na prezesa sekcji piłkarskiej przesunąłbym obrończynię Świętej Ziemi Dorotę - Dorotkę Gburczyk, w końcu kobieta łagodzi obyczaje i sprawi, że liczni klakierzy będą mogli odważnie mówić o nowym otwarciu, o kolejnym w ostatnich latach - już to trudno zliczyć. Na prezesa TS-u, który jak wiadomo ma też zadania resocjalizacyjne i jest znany z tego, że zatrudnia ludzi po wyrokach powołałbym byłą Królową Marzenę Sarapatę. A Tomka Jażdżyńskiego - specjalistę od zadań specjalnych na stanowisko prezesa TVP, tzn. na stanowisko prezesa Instytutu Medialnego Wisły, który umacniałby jeszcze bardziej działania historyczno-propagandowe. |
Jak My wypadamy w kontekście wynagrodzeń płatnych piłkarzom i sztabowi na tle innych drużyn w Ekstraklasie ?
|
@adam str 18. Bynajmniej miejsce nie idzie za budżetem płacowy.
https://www2.deloitte.com/pl/pl/page...2020-2021.html |
Cytat:
|
Cytat:
|
A mamy cokolwiek innego czy tajemnica?
|
Cytat:
I wyjaśniał Balazinski. |
Raport finansowy będzie za około miesiąc dwa więc wtedy będziemy wszytko widzieć.
|
Niech mi ktoś wytłumaczy jedną rzecz, Królewski cieszy michę, że z Rakowem grało 4M?. Pomijam już jest to czterech młodych nadających się co najwyżej do II ligi. Co nam dają 3 melony więcej w kasie? kiedy w I lidze nie będzie pieniążków z ekstraklapy, a frekwencja na stadionie będzie oscylowała dużo poniżej 10 tysięcy.
|
Cytat:
|
Ale my nie spadniemy. Bo nikomu się to nie opłaca. Taka Wisła bez ambicji na czołówkę z jedną z najlepszych frekwencji i oglądalności podnosi wartość całej ligi. Prędzej Piasta spuszczą, oni już mieli swoje 5 minut.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
10 znaków. |
To może ja najpierw przekażę wolfy'emu, że pieniądze dostaje się nawet przy ewentualnym spadku (choć jedynie 50% wywalczonej kwoty). I nie są to pieniądze z CLJ, tylko PJS ;)
|
Cytat:
|
Uff, czyli po prostu sprostowałem nieprawdziwą informację, ale jak chcesz to się podniecaj.
|
Cytat:
To samo zresztą tyczy się naszej sympatycznej koleżanki z warszawskiego Powiśla. |
Cytat:
|
Cytat:
No to zajebiście, róbcie tak dalej chłopaki! Będzie za co skład na pierwszą ligę budować. Ale mają łeb do interesu, s.......ą Wisłę z ligi i na tym jeszcze zarobią. Szacun! A Królewski powinien wiedzieć że zamiast .......ić takie głupoty lepiej się nie odzywać. Zagraliśmy chujnię a ten: "Ale tę chujnię młodzi zagrali!". Cudownie, ....a. Będą się w kolejce ustawiać po młodych co się s.......ili z hukiem z ligi. Pomijam taki drobiazg że za Guli wszyscy piłkarze poza Frydrychem i Biegańskim cofają się w rozwoju, młodzi najbardziej. Co z tego że grają, skoro są warci mniej z każdym miesiącem? |
Wolfy, napisałeś nieprawdę, jedynie to sprostowałem - nie sil się na jakieś sarkastyczne odpowiedzi, tylko zweryfikuj czasem swoje informacje.
|
Touche.
Co nie zmienia faktu, że irytacja jest duża, co chyba sam rozumiesz. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Wczoraj w internecie pojawiły się głosy ze środowiska kibicowskiego aby zorganizować jakiś bojkot - może to by otrzeźwiło niektóre osoby w klubie. Wiem że za ta propozycje zaraz mnie zhejtujecie - przypomnę się po meczach z Mielcem i Łęczna.
Fajnie ze dług się powoli spłaca, udało się sprzedać najlepszych zawodników w klubie ale czy w I lidze nie będzie komuś zał tych transferów, szczególnie Yeboaha. |
Nie głosy ze środowiska kibicowskiego tylko wpis jednego dzbana na tt, który się urwał z choinki.
|
Cytat:
|
Drużyna kopie się po czole, trener przez pół roku nic nie wytrenował, ale w górę serca. Wreszcie pojawiły się oczekiwania ze strony zarządu.
Cytat:
Może by tak spowodować, żeby było na co patrzeć panie Prezes... https://sport.tvp.pl/58395063/pko-ek...a-inteligencje |
Cytat:
|
Cytat:
Ło ....a przeczytałem wywiad Dawidkowi dach zerwało :haha: |
Sytuacja dzisiaj jest o wiele gorsza niż gdy środowiska kibicowskie szykowały się do zagarnięcia Wisły poprzez ostrzelanie stadionu, robienia z Bednarza kozła ofiarnego, itp.
|
Sam program nie jest głupi bo jeżeli faktycznie trafia blisko to może być przydatny przy szacowaniu wpływów bądź strat w związku z terminarzem.
Ale żeby traktować ludzi jak idiotów i jeszcze się do tego przyznawać to już kompromitacja. |
Z serii czy leci z nami prezes:
Wisła do sezonu przystąpiła osłabiona brakiem Yawa Yeboaha i Aschrafa El Mahdiouiego. O tych ruchach opowiada Błaszczykowski: - Szykowaliśmy się do transferu Yawa już w zimie. Tak sie szykowali, ze zastepsta nie naszykowali. Jeśli chodzi o Aschrafa, to nasza reakcja na początku była taka jak kibiców, że on nie może odejść. Później przyszła jednak konkluzja, że Aschraf ma wpisaną kwotę odstępnego w kontrakt i musieliśmy to uszanować. Przyszla konkluzja, zeby uszanowac zapis:) O SI napedzajacej frekwencje juz nie wklejam bo to juz jakis matrix. Generalnie Panowie zarzadzajacy spokojni, wzmocninia beda albo nie, nie warunkuje ich wynik nastepnych 2 meczow, alleluja i do przodu. |
Generalnie maja nas kibiców za the bili. Brońmy dalej, róbmy zrzutki a co tam i jeszcze ma ....a czelność mówić o wymaganiach w stosunku do kibiców ....a w ....zie mu się poprzewracało bucowi jebanemu.
|
Podpowiedź dla prezesa :
Jeżeli kibiców będzie więcej niż prognoza to znaczy że drużyna gra i prezes dostaje wypłatę... Jeżeli mniej niż prognoza znaczy że gramy chujnie i wypłaty nie będzie. Może wtedy prezes zrobi wszystko żeby frekwencja pobiła prognozę. Może na przykład uzależni od tego premie dla kopaczy ;) |
caly czas powtarzam, nie traktujmy "trio" jako monolitu , o tym jakie są spółki zapytajcie jaskółek , a ja zwrócę tylko uwagę że jeden w forumowiczów dotychczasowa tuba zarządu , od wczoraj dyskretnie wali w Błaszczykowskich
|
Rozczarowanych jest o wiele wiecej.. I faktycznie, moze uwazaja nas za debili..
|
|
Cytat:
PS Czy TJ zakończył już cykl publikacji nt. pierwszeństwa historycznego Wisły? |
Wydaje mi się, że jakiś podział ról miał miejsce i za poziom sportowy odpowiedzialność wzięli Błaszczykowscy. A nie trzeba speca żeby widzieć że o ile w innych tematach Wisła zmierza w dobrym kierunku to sportowo jesteśmy i dupie.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:20. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl