![]() |
no i miał Odzidzie
|
Dla mnie, miarą profesjonalizmu Hyballi będą konfy po pierwszych meczach na wiosnę. Jeśli nie usłyszę na nich zdania o magicznym braku świeżości po ciężkich zimowych przygotowaniach, to znaczy, że to dobry trener.
Przygotowania zimowe i ciężkie nogi/brak świeżości, to fetysz PMS. Wszystko można nimi wyjaśnić. Nawet porażki w kwietniu/maju można zwalić na złe przygotowanie kondycyjne. |
Zdecydowanie Niemcy mają na to inne spojrzenie, a patrząc że niedługo będziemy mieć taką samą przerwę zimową jak oni, to zdecydowanie wzór niemiecki się przyda.
Profesjonalni piłkarze mają roztrenowanie 1-2 razy w roku na 1-2 tygodnie, tak cały czas pracują na wysokich obrotach, natomiast jeśli nie grają co 3 dni to o zmęczeniu nie powinno być mowy. |
Na zakńczenie i podsumowanie podumuję :
DZIĘKUJEMY trenerowi Skowronkowi za UTRZYMANIE oraz wygrane DERBY, niestety potem było tylko gorzej, niemniej jednak wdzięczność i szacunek. |
Fakt podziekować za utrzymanie trzeba,ale juz pozniej,chaos i zjazd w doł.Powien poleciec po 0;3 u siebie z Plockiem.
|
Peter Hyballa:
"W ofensywie Wisły było za dużo nudnego podawania, bez zdobywania przestrzeni. To objaw braku odwagi. Jeśli piłkarz boi się wykonać ryzykowną akcję, gra w poprzek. Potem drużyna ma 60% posiadania, ale nie ma w tym żadnej głębi. Zawodnicy mają u mnie wolność podejmowania trudnych decyzji. Ale jest też druga strona medalu. Jeśli stracą piłkę, nikt nie stoi, nie obraża się, nie czeka, aż inni wykonają robotę. Wszyscy muszą pracować w odbiorze " za: newonce.sport Ogryzek, krysztalek, jak to lecialo? Przypomnijcie mi? Nie ma kim grac do przodu? :D :D :D :D |
Czarodziej,normalnie trafił nam się czarodziej.Ma tyle jakości w drużynie że w meczu z legia zrobił tylko dwie zmiany.Jak sam przyznał nie widział na ławce nikogo kto mógłby podnieść jakość(ciekawe kiedy gwiazdeczki strzelą focha po takiej zjebce)Mamy Chuce mamy Silve.Jakość niesamowita.Jeden jak zjebie to patrzy w górę a drugi spuszcza glowę w dół.Żal mi Hyballi.Nie ulega wątpliwości że to trener z innej półki niz Skowronek ale niektórzy tak dmuchają balon,że jak coś pójdzie nie tak to az się boję jakie epitety będą leciały pod jego adresem.
PS. Jak znalazłeś już te posty farmazonie? |
Oczywiscie ze nie bylo jakosci. Na lawce nie bylo Bashy, Kuveljicia, Kuby, Buksy i zdaje sie Fatosa. Tak na prawde do wejscia mogl byc tylko Carlos, ale z jego ograniczeniami mentalnymi chlop sie moze dlugo adaptowac do zmian, ktore maja miejsce.
I tak sie zastanawiam dlaczego tego nie potrafisz pojac :-) |
Spokojnie, 3 transfery z ramienia trenera już teraz w zimie i będzie dobrze ;)
|
Stanowski na TT napisał, że Skowronek ma być trenerem w Bielsku-Białej.
|
Cytat:
|
Biedno Bielsko :D
|
Czy ja wiem czy takie biedne. Zrobił swoją robotę jak przyszedł.
|
Cytat:
|
Janicki poszedl, moze jeszcze chociaz Fatosa?
A czy biedno Bielsko czy nie biedno okaze sie. Ja mysle, ze jednak biedno. Przychodzi przed zima, nie ma nikogo od przygotowania druzyny kondycyjnie, wiec Bielsko w 60 minucie bedzie odciete od gry :D :D :D :D |
Cytat:
Juz sie nie bede pastwil nad tymi, ktorzy we wrzesniu, pazdzierniku bronili przygotowania fizycznego druzyny :D |
Cytat:
|
Cytat:
Co innego jednak być przygotowanym, a co innego dać zryw w 1 czy 2 spotkaniach, a potem dochodzić tydzień do siebie. Poza tym w 2 tygodnie Hyballa mógł trochę popracować z zespołem. Skowronek może się obrażać na wszystkich, ale statystyki wyglądały źle a i wyników nie było. |
Cytat:
To właśnie o tym otwarcie mówił Hyballa, że drużyna nie jest w stanie wykonywać tego co on by chciał, bo zwyczajnie nie są na takie wysokie granie przez 90 minut gotowi. |
Cytat:
A tak na serio - jak się ma na "dawanie z wątroby " to znaczy że wcale z tą fizycznością nie było najgorzej. Co wcale nie znaczy że nie może być lepiej :D |
Cytat:
|
[ do usunięcia]
|
Cytat:
|
120 minut ;-)
|
Cytat:
Przy okazji informuję że dziś będę chciał przebiec 100 m w 11 sekund . Wprawdzie wskutek tego że nie przeszedłem COVIDA 19 moja forma fizyczna jest nienajlepsza ale na pewno "dam z wątroby" |
Jest prosta odpowiedź skąd nagle w ostatnich trzech meczach było "więcej siły". Uwaga...
Jak się biega bez celu, planu, a tak było u Skowronka, to sił szybciej ubywa. Jak się czuje, że bieganie ma sens to mimo ze nie ma już siły to daje się radę. To głowa o tym decyduje... Dlatego Abramowicz odpuszczając atak na wrzucającego przy drugiej bramce, mimo ze niewiele wcześniej wszedł na boisko, przekreślił swoje szanse na grę u nas. ps. do przebiegnięcia 100m w 11s nie potrzeba siły tylko szybkości. Dając z wątroby można by przebiec 20 km mimo, że wcześniej biegało się 10. |
Cytat:
|
ciekawe czy Hyballa = Sa Pinto czy Czerczesov
|
Prędzej Czerczesov, bo od Sa Pinto od początku waliło frajerstwem ;p
|
Cytat:
|
Cytat:
Tu potrzeba parę sal multimedialnych a w sztabie trenerskim trzeba mieć jedynie paru psychologów , trenerów mentalnych i innych motywatorów . Codzienny trening to 2 wykłady po 2 godziny i jedziemy z tą ligą ! I żeby żaden czasami nie biegał bo można nogę skręcić albo nabawić się kataru |
Cytat:
Jak się nie ma pojęcia o tym co się robi to święty Boże nie pomoże, nie mówiąc o centrum treningowym... |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:04. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl