Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Mundial 2010 w RPA (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=6716)

bridgeburner 24.06.2010 17:04

Włosi czekali 2 mecze i 80 minut 3 zanim zaczeli grać w piłkę
Naprawdę tego nie rozumiem

Mario Nh 24.06.2010 17:08

Włosi nie gryźli jakoś specjalnie murawy. Bardzo mnie to dziwi.
"Wy jesteście gwiazdorami..." :D

Mucha w sieci.

Jędruś 24.06.2010 17:12

Osobiście, ciesze się, że Słowacja wygrała i gra dalej. Coś przynajmniej ciekawego podziało w tych mistrzostwach. A że odpandą w 1/8... Cóż taki los, już i tak dużo zrobili. A Włochom sie widać nalezał taki zimny prysznic. Mistrz Świata, powinien wyjść z grupy bez wiekszych problemów. Oni widać nie byli w stanie, to i odpadli. I nie jest mi ich wcale żal.

jurukuru 24.06.2010 17:12

Spalony przy bramce Włochów był, minimalny ale jednak był. Także została nieuznana.
Słowacja ma szczęście, ale cóż w piłkę dzisiaj potrafili grać, Włosi w 2 połowie z tego co teraz patrzyłem na powtórki w studiu też coś zaczęli grać, a nie tylko aktorzyć i płakać. Czekamy na kolejny mecz.

!!IRIVER!! 24.06.2010 17:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez John1906 (Post 920073)
Słowacja na farcie i tyle w temacie. Słowacja trafi pewnie na Holandie i po mundialu.

Nie *******, bo nie ma chyba Polaka, który nie chciałby, żeby nasi tak na farcie wywalili Włochów, a po grupie odpadli z Holandią...

Ela 24.06.2010 17:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kocur (Post 920069)
Nie pieprzcie że Słowacja nie zasługuje na ten awans - bo szczęście sprzyja lepszym.
Nasi by z szatni nie wyszli a już by dostawali dwa w plecy.

Zasługuje. Zagrali bardzo dobry mecz. Abstrahując od tego, że powinno być 3-3 ;)
W sumie Włosi też nie zagrali zlego.
Druga połowa w ich wykonaniu to kwintesencja futbolu. Bzdury pisze ten, kto twierdzi, że "futbol wygral w Włochami". Chyba ma problemy ze wzrokiem ;)
Myślę, że stereotyp , że tylko na obronie się skupiają w końcu padnie.
A to, że słabą kadrę mają obecnie to już inna sprawa.

Cytat:

A to że płaczki lecą jest jeszcze bardziej budujące :D
Kolejny stereotyp.
Obecnie wszyscy tak grają.
Jeśli mogą coś ugrać symulowaniem, to tak grają.

Na tych MŚ jest takich sytuacji sporo.

Dla Słowaków gratulacje :-)
Nawet z Italią bez formy nie jest latwo wygrać.

wolfy 24.06.2010 17:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez !!IRIVER!! (Post 920084)
Nie *******, bo nie ma chyba Polaka, który nie chciałby, żeby nasi tak na farcie wywalili Włochów, a po grupie odpadli z Holandią...

Nie ma chyba Polaka, który nie chciałby, żeby nasi stracili z Włochami tylko dwie bramki i do tego coś strzelili.
I to jeszcze w tak ważnym meczu!

Krissu 24.06.2010 17:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ela (Post 920086)
Druga połowa w ich wykonaniu to kwintesencja futbolu. Bzdury pisze ten, kto twierdzi, że "futbol wygral w Włochami". Chyba ma problemy ze wzrokiem ;)

Tak jest Principessa Elisabetta. Zwłaszcza do stanu 2:0. :-)
Cytat:

Myślę, że stereotyp , że tylko na obronie się skupiają w końcu padnie.

Czy to nie Cannavaro stwierdził, że catenaccio Włosi mają we krwi?
Cytat:

Italy captain Fabio Cannavaro wants the reigning world champions to rediscover their traditional defensive strengths.
"Defence is vital but that doesn't mean we'll stay in our own half of the pitch," he said.
"It means being compact. We'll never play an attacking game like Brazil, Portugal or Spain but they'll never be able to defend like us."
http://www.deccanchronicle.com/socce...catenaccio-765
Cytat:

A to, że słabą kadrę mają obecnie to już inna sprawa.

No z tym to ciężko się nie zgodzić

!!IRIVER!! 24.06.2010 17:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 920088)
Nie ma chyba Polaka, który nie chciałby, żeby Polacy stracili z Włochami tylko dwie bramki i do tego coś strzelili.
I to jeszcze w tak ważnym meczu!

To swoją drogą... :P

Zanosi się na pogrom faworytów na tych MŚ, czy raczej - wykluczanie się przez nich samych nawzajem we wczesnych fazach. Brak tylko odpadnięcia Hiszpanii albo ich batalii w 1/8 z Brazylią.. :-)

Edit: John1906 - w tych warunkach ten mecz się w ogóle nie powinien odbyć, ale to już swoją drogą.

Fakt jest taki, że nie ma już Włochów i Francji i bardzo dobrze.

John1906 24.06.2010 17:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez !!IRIVER!! (Post 920084)

Po prostu śmieszy mnie wychwalanie Słowaków jak to w piłkę świetnie grają. Przypomnij sobie mecz w Chorzowie z Polską po jakiej bramce awansowali na mundial.
Ok Italia zagrała słabo i temu Słowacy wygrali mecz i awansowali.

Ela 24.06.2010 17:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Krissu (Post 920093)
Tak jest Principessa Elisabetta. Zwłaszcza do stanu 2:0. :-)

Przecież nie oglądałeś. Pytałeś się mnie o wynik :D
Cytat:

Czy to nie Cannavaro stwierdził, że catenaccio Włosi mają we krwi?
Chyba nie skonsultował z Pirlo, Tottim i Gattuso ;)
Z Pepe też nie.

mitmichael 24.06.2010 17:30

Wlosi zagrali chyba najgorszy mecz w Historii MS a Slowacy chyba najlepszy mecz w zyciu. Byc kopciuszkiem Mundialu, pokonac Wlochow i awansowac do 1/8 to cos niesamowitego. Ja myslałem, ze tu spokojnie awansuje Slowenia a odpadnie Słowacja - los sprawił co innego. Moim zdaniem na tym Mundialu Europa nie ma szans z Ameryka Południowa. MS bedzie albo Argentyna albo Brazylia.

pan_premier 24.06.2010 17:37

liczyłem na emocje w meczu Holandia- Włochy, był emocje dzisiaj.
nie trawie teo antyfutbolu zza Tatr i dzisiejsza jaskółka tego nie zmieniła :(

przy golu na 2-2 spalony ciezko zauważalny, bo Łochowi wystawała głowa a Słowakowi stopa
Mucha pokazał, ze bramkarz z polskiej ligi w ważnym meczu jest słaby

Krissu 24.06.2010 17:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ela (Post 920103)
Przecież nie oglądałeś. Pytałeś się mnie o wynik :D

Proszę mi tu bez la proppaganda. :D

Do 2:0 oglądałem.

Potem stwierdziłem, że nic się nie zmieni i wyłączyłem TV. :-/
Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ela (Post 920103)
Chyba nie skonsultował z Pirlo, Tottim i Gattuso ;)
Z Pepe też nie.

Pirlo ma słabiutki sezon a Tottiego w ogóle nie ma.

Gattuso też raczej ultra kreatywnym i ofensywnym graczem nie jest.

John1906 24.06.2010 17:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pan_premier (Post 920113)
liczyłem na emocje w meczu Holandia- Włochy, był emocje dzisiaj.
nie trawie teo antyfutbolu zza Tatr i dzisiejsza jaskółka tego nie zmieniła :(

przy golu na 2-2 spalony ciezko zauważalny, bo Łochowi wystawała głowa a Słowakowi stopa
Mucha pokazał, ze bramkarz z polskiej ligi w ważnym meczu jest słaby

Wreszcie jakaś sensowna wypowiedź.

miśqu 24.06.2010 18:14

Świetne mistrzostwa, oczywiście poza buczadłem z trąbami. Jeżeli Słowacja grała antyfutbol to co grają Włosi? Oni zasługiwali na cokolwiek? Bo kraj nazywa się to Włochy to już będzie ciekawiej przeciw Holandii? Mnie cieszy, że wreszcie wygrywa ambicja na przeciw wielkich europejskich gwiazdorów. Reprezentacja zza Oceanu dają z siebie wszystko, dla nich futbol to religia a kraj wielka duma i wartość. Azjaci też pozytywnie, walczą biegrają, robią co mogą. To mi się podoba. Przynajmniej jest jedna dyscyplina na świecie, gdzie każdy zakontek świata może mieć chwile radości nawet taka Nowa Zelandia, gdzie walka i ambicja może góry przenosić i kopciuszek może wykopać wicemistrza czy mistrza świata. Po to się ten Mundial ogląda. :) Brawo Słowacja, może już nigdy nie trafią na Mundial, może już nigdy nie wyjdą z grupy wykorzystali swoją szansę, jak Grecja w 2004 roku, kiedy oni powtórzą taki sukces? Pewnie nigdy. Jak jest okazja trzeba ją wykorzystywać, żeby potem latami było co wspominać.

kaco1985 24.06.2010 18:36

Bedzie, gdzies w tv powtorka z meczu Wlochow ?

sessegnon 24.06.2010 19:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kaco1985 (Post 920149)

Jutro o 10:20 w TVP Sport.

dynek.pl 24.06.2010 19:24

Wkurza mnie awans Slowacji (tak, pewnie troche przez zazdrosc). Trafilo im sie teraz niby zdolne pokolenie pilkarzy ale tez jest to pokolenie urodzonych fuksiarzy (majac w pamieci styl ich zwyciestw nad Polską i 3 gole, ktore strzelilismy sobie sami). Grupa G to totalne nieporozumienie i to jest klucz do awansu Slowakow bo moim zdaniem nie
graja nic godnego uwagi w tym turnieju. Z innych grup odpadlo juz kilka duzo fajniej grajacyh druzyn.Dzisiaj to Wlosi byli poprostu beznadziejni. Jakis tam wloski minister powiedzial, ze jak bedzie trzeba to kupia sobie mecz ale
wygladalo bardziej jakby ten mecz sprzedali. Znamienna sytuacja: jest 92 minuta, Wlochy strzelily wlasnie na 2:3, Slowacy zaczynaja od srodka, a Wlosi zamiast sie na nich rzucic od to sobie truchtaja spokojnie na słowacką polowe.
Szkoda, ze nie awansowali "All Whites" - moim zdaniem bardziej zasluzyli.

John1906 24.06.2010 19:32

Teraz Holandia i Dania. Może wreszcie wyjdą dwie Europejskie drużyny z jakiejś grupy.

tommiyacht 24.06.2010 19:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kaco1985 (Post 920149)

na sport.tvp.pl mozna oglądać całe mecze (bez sciągania uprzednio całego na dysk). warunek to instalacja silverlight'a. mecz Włochów już tam jest

bridgeburner 24.06.2010 19:45

Japończyk właśnie dostał żółtą kartkę za gre na czas.
W 11 (słownie jedenastej) minucie:lol:

iiYama 24.06.2010 20:02

No to moje dwa słowa.

Bardzo się cieszę z wygranej Slowaków. Pewnie odpadną w ćwierćfinale, może i mieli farta. Ale zagrali z sercem, ze szczęściem i najwidoczniej zasłużyli na 2 miejsce w grupie skoro je zajęli. Makaroniarze mogą sobie pluć w brodę że nie potrafili wygrać z NOWĄ ZELANDIĄ!!!!

Generalnie dzięki takim niespodziankom ten turniej jest jednym z ciekawszych jakie znam.

I kontynuując - nie widzę by Duńczycy odrobili 2 bramki z jakże wybieganą, szybką i sprawną Japonią.

Cuda :)

tommiyacht 24.06.2010 20:05

odnośnie Nowej Zelandii - nie wiem czy zauważyliście ale oni nie przegrali meczu na tych mistrzostwach !!!

flamengista 24.06.2010 20:05

Japończycy mają praktycznie awans w kieszeni. I fajnie. Z azjatyckich drużyn mają najlepszą ligę, już na poprzednim mundialu mieli ciekawą drużynę tylko nic z tego nie wyszło. Są wybiegani, dobrzy technicznie i zdyscyplinowani taktycznie. Miło się patrzy na ich grę.

iiYama 24.06.2010 20:09

Szczęsny - drużyna japońskich samurajów ustawiła sobie duńczyków w roli posłusznej ( czy potulnej ) gejszy :D

mitmichael 24.06.2010 20:19

Holandia prowadzi 1-0 do przerwy. W koncu moj ulubieniec z Arsenalu strzela gola. Brawo Robin - 2 asysty i brameczka :)

jurukuru 24.06.2010 20:24

Jak ja tych japońców nie lubie, ale przyznać trzeba iż z wolnych mają w tym meczu dobrą skuteczność. Kto by się spodziewał....
Szczęsny nieźle momentami pierniczy smutki :)

Awe 24.06.2010 20:30

Ale dają po dupie w studio. Z serii drętwe żarty:

Szaranowicz: No to mamy Honda san, Endo san no i haj.
Gmoch i Engel: HAHAHAHAHAHAHAHA*
Engel: Honda na dwóch kółkach dobrze sobie radzi
Wszyscy: HAHAHA!

*to nie było klasyczne gmochowe hahaha tylko HAHAHAHA typu "zaraz pęknę ze śmiechu"

-------
Pierwsze bramki z wolnych na mistrzostwach?

SZYMEK_TSW 24.06.2010 20:32

Wolę wuwuzelę od tego duetu komentatorskiego ;] w ogóle to chyba oni to z Warszawy komentują

A drugi wolny japońców - cacuszko :)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:33.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl