Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   TS Wisła byłym właścicielem Wisły Kraków S.A. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9691)

PhantomRanger 03.01.2019 20:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez El'kabat (Post 1527847)
Mocna grupa ? Poważnie ?

Po co ta bajera znowu ? Żeby piłkarze mieli jeszcze złudzenie i przestali odchodzić ? :D

Sądzisz, że piłkarze kolejny raz dadzą się brać? Większość rzuci/rzuciła papierami i powie - macie 2 tygodnie i na tym bajera się skończy.

IncognitoTSW 03.01.2019 20:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez artgal
Przez tego jebanego żółtka i tego drugiego szwedzkiego oszusta straciliśmy już Arsenicia. S....ysyński gang olsena powinien zapłacić jakieś odszkodowanie za działania na szkodę spółki.

Dokładnie, lata niegospodarnych rządów tych dwóch panów doprowadziły do braku wypłacania pieniędzy Arseniciowi przez wiele miesięcy :rotfl::rotfl:

VanBasten 03.01.2019 20:58

Już pisałem , że nie wierzę w organizację jakiegoś marszu czy protestu bo spontanicznie to się nie uda a organizacje kibicowskie które mogły by się tym zająć są umoczone po uszy . Czy SKWK jest w stanie teraz kogoś zachęcić do czegokolwiek ? Po za tym jak już chowają trupa akcje pomocowe są trochę spóźnione . To tez pokazuje jak nas omotali ,że dopiero teraz się orientujemy jak nas ładowali w chu...

was 03.01.2019 21:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez VanBasten (Post 1527857)
Już pisałem , że nie wierzę w organizację jakiegoś marszu czy protestu bo spontanicznie to się nie uda a organizacje kibicowskie które mogły by się tym zająć są umoczone po uszy . Czy SKWK jest w stanie teraz kogoś zachęcić do czegokolwiek ? Po za tym jak już chowają trupa akcje pomocowe są trochę spóźnione . To tez pokazuje jak nas omotali ,że dopiero teraz się orientujemy jak nas ładowali w chu...

Wg mnie wystarczyło by, żeby osoba z autorytetem lub nieskompromitowana organizacja (jak Socios) utworzyła wydarzenie w mediach społecznościowych (swoją drogą dobra metoda na promocję organizacji). Z moich obserwacji wynika, że ludzie są już tak w....ieni, że na pewno pojawili by się licznie.

VanBasten 03.01.2019 21:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 1527854)
Jeżeli prawda jest że przyjęto pomoc Lesnodorskoego to uwierzę że jest szansa coś uratować. To by znaczyło że w końcu przy stole usiedli dorośli.

Już pisałem , że Leśnodorski wyraził sie jasno :
Mówiłem poważnie. Wisła to jeden z pięciu najlepszych klubów w Polsce. Gdy rozważa się zainwestowanie w jakąś drużynę, to Wisła od razu nasuwa się na myśl. Mam rodzinę z Krakowa, która kibicuje i Wiśle i Cracovii. Wszyscy tak samo emocjonują się problemami Wisły. Ten klub jest na dnie. To ostatni moment żeby odsunąć osoby, które szkodzą klubowi. Po degradacji do IV ligi wszystko wróci tam "normy"

On nie jest w stanie na uratować tylko chce pomóc na drodze prawnej jako gość który zna środowisko i który wie że te nasze cymbały z TS nie potrafią nawet pełnomocnictwa napisać nie mówiąc o poważniejszych dokumentach ...

Manhunt. 03.01.2019 21:04

Pan Rafał przy problemach finasnowych to ogarnia AP i to z dobrymi efektami. Plujcie dalej w każdego ;)

Szelu_BRW 03.01.2019 21:08

Cytat:

Zapowiadana na piątek 4 stycznia konferencja prasowa odbędzie się o godzinie 18.00 w sali konferencyjnej TS Wisła Kraków (Hala główna przy ulicy Reymonta 22, wejście główne).
jest 10 znaków

Żródło: http://www.tswisla.pl/konferencja-pr...EvAANYd5TgWKZg

gambit88 03.01.2019 21:10

Zastanawiam się dlaczego właściwie Wisła umiera w ciszy.. Żadnych protestów kibiców.. żadnych pikiet przed domem tej jebanej świni Sarapaty.., a jak była kwestia złotówki od biletu to walczono jak o niepodlgłość.. Widocznie normalni kibice nie mają takiej siły przebicia jak patologia.. Pusty dzwon najgłośniej bije.

Rience 03.01.2019 21:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Savik (Post 1527846)
:gp:
Mam nadzieję, że nie zginie w natłoku osób jarających się twittem Migi...
Czy innych mówiących o reaktywacji pod banderą TSu... Tego samego TSu, w którym Sekcja Trenuj Sporty Walki ma aktualnie większość na walnym, i może w każdej chwili wybrać sobie nowy pasujący-kumaty Zarząd...

Powtarzasz bzdure za Jadczakiem. Ten "alfa i omega" skłamał na temat tego ile TSW ma głosów na walnym, mają dużo mniej i to nie ich głosy decydują o tym kto zasiądzie w zarządzie, choć podejrzewam że to kłamstwo wzięło się ze zwykłej niekompetencji tego pismaka.

mr_kwolf 03.01.2019 21:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez VanBasten (Post 1527860)
Już pisałem , że Leśnodorski wyraził sie jasno :
Mówiłem poważnie. Wisła to jeden z pięciu najlepszych klubów w Polsce. Gdy rozważa się zainwestowanie w jakąś drużynę, to Wisła od razu nasuwa się na myśl. Mam rodzinę z Krakowa, która kibicuje i Wiśle i Cracovii. Wszyscy tak samo emocjonują się problemami Wisły. Ten klub jest na dnie. To ostatni moment żeby odsunąć osoby, które szkodzą klubowi. Po degradacji do IV ligi wszystko wróci tam "normy"

On nie jest w stanie na uratować tylko chce pomóc na drodze prawnej jako gość który zna środowisko i który wie że te nasze cymbały z TS nie potrafią nawet pełnomocnictwa napisać nie mówiąc o poważniejszych dokumentach ...

Ale ja wiem ze on tu nie chce kasy włożyć. Chodziło mi że umiejętność przyjecia pomocy (szczególnie od " wrogiego" obozu) też wymaga odwagi. Przynajmniej zdają sobie w końcu sprawe że bliżej dna już ciężko byc.

Karherop 03.01.2019 21:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 1527866)
Ale ja wiem ze on tu nie chce kasy włożyć. Chodziło mi że umiejętność przyjecia pomocy (szczególnie od " wrogiego" obozu) też wymaga odwagi. Przynajmniej zdają sobie w końcu sprawe że bliżej dna już ciężko byc.

Jezu jaki znowu wrogi obóz ???

Schalke pomogło uratować BVB od bankructwa więc czyn tu jest pomoc byłego właściciela Legii w aspekcie prawnym dla nas.

Sarapaty już w klubie nie ma, by ktokolwiek miał odmawiać pomocnej dłoni. Ostatnie dni tylko musiały wyklarować kto w ogóle chce ten wózek ciągnąć w klubie.

preseant 03.01.2019 21:22

Sharksi, wy bandyci i patole, jesteście przeklęci na zawsze!

https://twitter.com/JogiBeru/status/1080910225840861184

was 03.01.2019 21:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gambit88 (Post 1527864)
Zastanawiam się dlaczego właściwie Wisła umiera w ciszy.. Żadnych protestów kibiców.. żadnych pikiet przed domem tej jebanej świni Sarapaty.., a jak była kwestia złotówki od biletu to walczono jak o niepodlgłość.. Widocznie normalni kibice nie mają takiej siły przebicia jak patologia.. Pusty dzwon najgłośniej bije.

Marsze czy pikiety to my powinniśmy robić w tej sytuacji codziennie o godzinie 19.06. Zabrali nam jedną z ważniejszych rzeczy w życiu. Wiem, że obudziliśmy się gdy Klub już stoi nad grobem. Lepiej jednak obudzić się teraz niż się wcale nie obudzić.

mr_kwolf 03.01.2019 21:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1527867)
Jezu jaki znowu wrogi obóz ???

Schalke pomogło uratować BVB od bankructwa więc czyn tu jest pomoc byłego właściciela Legii w aspekcie prawnym dla nas.

Sarapaty już w klubie nie ma, by ktokolwiek miał odmawiać pomocnej dłoni. Ostatnie dni tylko musiały wyklarować kto w ogóle chce ten wózek ciągnąć w klubie.

Widzisz tam cudzysłów?

Dokładnie o tym samym mówiłem, w pewnych sytuacjach dorośli potrafią schować uprzedzenia do kieszeni.

Nie Schalke, tylko Bayern uratował Borussie.

Karherop 03.01.2019 21:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 1527871)
Widzisz tam cudzysłów?

Dokładnie o tym samym mówiłem, w pewnych sytuacjach dorośli potrafią schować uprzedzenia do kieszeni.

Nie Schalke, tylko Bayern uratował Borussie.

Jeśli już to wszystkie kluby Bundesligi które wtedy grały w lidze, wyróżniłem Schalke jako ich "wroga".

preseant 03.01.2019 21:48

Boniek w dzisiejszej rozmowie z Wilkowiczem: "I teraz daje Wiśle sygnał: spoważniejcie, siadajmy do rozmów, chcemy zobaczyć waszą wizję najbliższej przyszłości, wasz plan finansowy. Ale jeśli tego nie zobaczymy, to niestety wiosną będą walkowery i po trzecim walkowerze przesunięcie na koniec tabeli, a po sezonie – o dwie ligi w dół."
Więcej: http://www.sport.pl/pilka/7,65039,24...ly-krakow.html Pomyłka czy spadek rzeczywiście o dwie ligi w dół?

Blixa 03.01.2019 21:55

^^dwie ligi w dol

mr_kwolf 03.01.2019 21:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez preseant (Post 1527874)
Boniek w dzisiejszej rozmowie z Wilkowiczem: "I teraz daje Wiśle sygnał: spoważniejcie, siadajmy do rozmów, chcemy zobaczyć waszą wizję najbliższej przyszłości, wasz plan finansowy. Ale jeśli tego nie zobaczymy, to niestety wiosną będą walkowery i po trzecim walkowerze przesunięcie na koniec tabeli, a po sezonie – o dwie ligi w dół."
Więcej: http://www.sport.pl/pilka/7,65039,24...ly-krakow.html Pomyłka czy spadek rzeczywiście o dwie ligi w dół?

tak, za trzy walkowery jest wyrzucenie z rozgrywek, a to skutkuje spadkiem o dwie ligi w dół.

zozo 03.01.2019 22:02

Wislocki grał w piłkę w Targowiance z bratem Stolarskiego. Tego Stolarskiego z Legii, ulubieńca BL.

Wygląda na zakulisowe badanie gruntu (ja tu nic nie chce to tylko pomoc prawna) i budowanie gabinetu cieni (Wislocki).

Wcale nie zdziwię się jak BL wjedzie na białym koniu. Boniek jest mu w stanie wiele wybaczyć jeśli chodzi o umowy/licencje (chodzi o kasę nc+ od kibiców Wisły, Bo kto w zamian, Bytomia?).

Dodatkowo BL motyw ma - jak chce się odgrywać Miodowemu to w Wiśle ma ku temu największy możliwy potencjał.

Chyba że jednak Vamma wysłał przelew... :D

ChG 03.01.2019 22:03

Leśny nie kupi Wisły, nie ma na to nawet 1% szans. Może natomiast pomóc w znalezieniu kogoś ciekawego.

sevenheaven 03.01.2019 22:06

też myślałem, żeby BL przejał Wisłę np z Włodarskim, ale ktoś na chacie pisał, że BL nie ma pieniędzy, bo cał hajs od Mioduskiego utopił w nieudany biznes

gizmo 03.01.2019 22:06

Cytat:

bo my praktycznie już na stypie jesteśmy. Jutro o 18:00 się rozpocznie mowa pożegnalna. :-/

Co do Sarapaty jako Prezesa, Zarząd ją po coś wybrał w końcu, jak widzieli, że sobie nie radzi po 3.. 6.. max roku to powinni interweniować. Tym bardziej jak zwalnia trenera i zatrudnia nowego. a poprzedniemu nadal trzeba płacić. Każdy w pracy jest z czegoś rozliczany, ma rozmowy z przełożonymi. Widocznie sam zarząd nie miał pomysłu na nową strategię finansów. Nie powinno być podwyżek, pensje dla piłkarzy wypłacana w ratach.

BTW
gdzie ten zapowiedziany komunikat Matsa Hartlinga?! tak się ponoć śmiał. Łysy przydubas tych dwóch też zamilkł.

mi się chcę wyć co oni zrobili z tym Klubem :evil::help:??:shock:

Lonia 03.01.2019 22:10

W tym natłoku informacji ,oświadczeń ,wywiadów,postów i tweetów, nie pamiętam kto i gdzie mówił,że Wisła wręcz zniechęcała potencjalnych inwestorów.I tak mi się przypomniał Bragiel i zastanawia mnie jak to z nim było? bo,że to realna postać w przeciwieństwie do Vanny to nie ulega wątpliwości,że biedakiem nie jest też można udowodnić.Był w Krakowie ,był w magistracie,był na meczu(nie pamietam z kim,chyba z Zabrzem).Kto go "nakręcił" na Wisłę?czy srapatata(która tak się chełpiła tym,że prowadzą z nim rozmowy) go zniechęciła do inwestycji w wiadomym celu?czy też samemu Bragielowi wystarczyło powierzchownie przyjrzeć się klubowi by spi.... daleko stąd?To jedno z wielu pytań na jakie mam nadzieje kiedyś znajdziemy odpowiedz.Może socios zapyta jutro na konfie,choć odpowiedzi się nie spodziewam.

Tonamini 03.01.2019 22:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sevenheaven (Post 1527880)
też myślałem, żeby BL przejał Wisłę np z Włodarskim, ale ktoś na chacie pisał, że BL nie ma pieniędzy, bo cał hajs od Mioduskiego utopił w nieudany biznes

To było podobno dosyć dawno, ja osobiście jak już pisałem wiele postów wcześniej uważam że za BL ktoś może stać

pepe72 03.01.2019 22:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez artgal (Post 1527833)
Przez tego jebanego żółtka i tego drugiego szwedzkiego oszusta straciliśmy już Arsenicia. S....ysyński gang olsena powinien zapłacić jakieś odszkodowanie za działania na szkodę spółki.

Nie, przez Miśka, Zielaka, świnkę Piggy i Damiana D. Czy kto tam jeszcze zarządzał Wisłą ostatnie pół roku.

Szelu_BRW 03.01.2019 22:14

Ktoś tu pisał o braku zorganizowania. Chyba nie tylko nas szlag trafia bo na fb już powstają takie wydarzenia:

https://www.facebook.com/events/530077284177354/

Więc jak widać ludzie chyba zamierzają się jutro pojawić...

EDIT: Ktoś może się do tego odnieść?

gizmo 03.01.2019 22:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sevenheaven (Post 1527880)

z Włodarskim ciężko wejść w biznes, gość jest ,trudny we współpracy" to mówił Borek niedawno. Miał z nim mniejsze większe relacje i wiedział, że nie dogada się z pozostałymi. Gość chce pewnie o wszystkim decydować.
oprócz FoodCare jest właścicielem Pałacu Bonerowskiego - to Hotel 5* tuż przy rynku.

Leśny pomoże swoimi ludźmi, ale nie byłbym pewny czy będzie chciał wejść znów do piłki jako co-owner Klubu. z Mioduskim się w zgodzie rozstali poza tym on nie z tych co mają lubią się odgryźć. --

Kwiecień, Kita albo ktoś zupełnie nowy. tylko kto .. ktoś kto ma arbuzy a nie jaja aby bandytów pogonić i oliwę w głowie aby poprowadzić Klub na nowo w dobrą stronę.

Lukasz 03.01.2019 22:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gizmo (Post 1527881)
Co do Sarapaty jako Prezesa, Zarząd ją po coś wybrał w końcu, jak widzieli, że sobie nie radzi po 3.. 6.. max roku to powinni interweniować.

Pani prezes Marzena Sarapata nie była osobą z zewnątrz ale z wewnątrz. Tak jak Damian Dukat.

Jest to kolosalna różnica.

Griszka30KR 03.01.2019 22:20

Cytat:

Bo tam wystarczył jeden-dwóch kumatych i reszta pustaków robiła co kazali.Tu większość nie jest pustakami,każdy chce być kumaty,ale też niestety nie jest, przynajmniej w czynie bo w internecie...Może dlatego,że tamci mieli w tym konkretny swój interes,a tu nikt nie ma.
Socios się ładnie zorganizowało i myślę że budzi zaufanie,Oni by mogli coś zdziałać,tylko to nie jest Ich cel.

was 03.01.2019 22:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szelu_BRW (Post 1527885)
Ktoś tu pisał o braku zorganizowania. Chyba nie tylko nas szlag trafia bo na fb już powstają takie wydarzenia:

https://www.facebook.com/events/530077284177354/

Więc jak widać ludzie chyba zamierzają się jutro pojawić...

EDIT: Ktoś może się do tego odnieść?

Dokładnie o czymś takim pisałem. Chociaż nie ja zakładałem wydarzenie i nie mam z jego organizacją nic wspólnego. Bardzo dobrze, że ktoś to zrobił. Ja chętnie się pojawię.

Griszka30KR 03.01.2019 22:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez was (Post 1527889)
Dokładnie o czymś takim pisałem. Chociaż nie ja zakładałem wydarzenie i nie mam z jego organizacją nic wspólnego. Bardzo dobrze, że ktoś to zrobił. Ja chętnie się pojawię.

Tylko dlaczego ktoś tam chce karać opór....

gizmo 03.01.2019 22:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lukasz (Post 1527887)
Pani prezes Marzena Sarapata nie była osobą z zewnątrz ale z wewnątrz. Tak jak Damian Dukat.

Jest to kolosalna różnica.

Damian Dukat?
https://twitter.com/damiandukat
więcej nie trzeba o nim pisać.

budżet firmy przedsiębiorstwa analizuje się co miesiąc, jeśli z miesiąca z kwartału na kwartał jest gorzej finansowo, przychody nie rosną, a koszty tak to do jasnej cholery nie siedzi się bezczynnie. Kto to ... kontrolował, nikt tego nie weryfikował, nie było po prostu nad tym kontroli.

maximusautomatic 03.01.2019 22:29

przynajmniej derby z Clepardią będą spokojne. Jeszcze Orzeł Piaski Wielkie (też w granicach administracyjnych Krakowa)

Szelu_BRW 03.01.2019 22:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Griszka30KR (Post 1527890)
Tylko dlaczego ktoś tam chce karać opór....

Co masz na myśli?

was 03.01.2019 22:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szelu_BRW (Post 1527893)
Co masz na myśli?

pewnie błąd ortograficzny. co nie zmienia faktu, że ktoś intencje ma dobre.

Griszka30KR 03.01.2019 22:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szelu_BRW (Post 1527893)
Co masz na myśli?

Po prostu jest błąd ortograficzny w słowie "pokażmy" i uważam jak już ktoś coś zakłada (tak publicznie) to powinien sprawdzić co napisał.Jak ktoś ma fb ,to niech zwróci tej osobie na to uwagę.

maximusautomatic 03.01.2019 22:35

Włodarskiego dobrze znam bo dla niego pracowałem. Prosty jak kloc i trudny "w obróbce" (chociaż smykałkę do interesów ma). I nigdy nie wyjdzie z niego mentalność z Rybitw gdzie zaczynał...

Delgado 03.01.2019 22:36

Pytacie tu o komunikat naszego sympatycznego czechosłowackiego Szweda ;)
No jest problem, bo jego dotychczasowa jedyna tuba, czyli dziennikarz Eleven, jakiś Michał Kruk, czy jakoś tak, wziął i zamknął się w sobie ;)
Chyba następny komunikat Hartlinga może wygłosić tylko Pan filipski ;)

preseant 03.01.2019 22:43

https://sportowefakty.wp.pl/pilka-no...sowo-finansowy

bartix3 03.01.2019 22:44

Ja tam czekam na ten sensacyjny opisujący wszystko wielki post filipskiego, którego tworzy od wielu dni, co chwile przesuwa datę publikacji i obecnie zapowiedział ją na piątek buahahaha

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:43.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl