Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Budowa stadionu, nowej hali i bazy treningowej (komentarze) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=94)

Bekas 10.12.2010 15:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PiotrG (Post 1023998)
Prace ruszyły bodajże 26 listopada. Mają 2 miesiące, czyli do 26 stycznia.

Koniec lutego? Nierealne. Za dużo jest do zrobienia. Wykonanie tego stropu to element, który można zrobić najszybciej, ślimaczenie zacznie się w chwili prac wykończeniowych.

Skoro mają termin na 26.01. to oznacza, że się podjęli, czyż nie tak? A jeżeli nie skończą to będą kary umowne? No bo czegoś nie rozumiem.

rav 10.12.2010 15:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dagobert (Post 1023895)
Pyniu85 juz mi sie nie chce odpisywac na Twoje dziecinne argumenty..... otoz powtarzam za estetyke nie przyznawano punktow w tej komisji. moglby byc najpiekniszy stadion z Kataru i nie ma to znaczenia. jesteś uparty jak osioł czy jak Ci podam regulamin wyboru stadionow na Euro i jak zobaczysz ze nie ma tam mowy o estetyce to przeprosisz za klamstwa ??czy dalej bedziesz twierdzil, że UEFA zobaczylo że mamy brzydki stadion i nas odrzuciła??
hahhahaha

Co za znaczenie, czy dano nam mało punktów za stadion ze względu na estetykę, funkcjonalność czy pojemność? Prawdopodobnie to ostatnie miało największe znaczenie przy ocenie samego stadionu, bo standard musi być w miarę podobny i określony wymogami kategorii elite.

Poza tym punkty przyznawano w tej kategorii nie tylko za stadion ale też "i inne obiekty kluczowe w mieście". A wyglądało to tak:
* Poznań - 12
* Gdańsk - 10
* Warszawa - 8
* Wrocław - 6
* Kraków - 4
* Chorzów - 2

PiotrG 10.12.2010 16:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bekas (Post 1024004)
Skoro mają termin na 26.01. to oznacza, że się podjęli, czyż nie tak? A jeżeli nie skończą to będą kary umowne? No bo czegoś nie rozumiem.

Dlaczego mieliby się nie podjąć? Nawet jak terminów nie dotrzymają, to znajdą haka i nie zapłacą kar. Polimex Mostostal olał już chyba z 10 terminów i żadnych kar nie płaci :rotfl:
Ta budowa od strony inwestora jest prowadzona tak "profesjonalnie", że sami siebie robią w konia (chociażby sprawa kostki granitowej na Reymana), Polimex daje przykład, że nic nie mogą zrobić wykonawcy. Mostostal-Warszawa nie gorszy, więc też sobie z nimi trochę pograją.

Bekas 10.12.2010 16:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PiotrG (Post 1024029)
Dlaczego mieliby się nie podjąć? Nawet jak terminów nie dotrzymają, to znajdą haka i nie zapłacą kar. Polimex Mostostal olał już chyba z 10 terminów i żadnych kar nie płaci :rotfl:
Ta budowa od strony inwestora jest prowadzona tak "profesjonalnie", że sami siebie robią w konia (chociażby sprawa kostki granitowej na Reymana), Polimex daje przykład, że nic nie mogą zrobić wykonawcy. Mostostal-Warszawa nie gorszy, więc też sobie z nimi trochę pograją.

Tylko, ze zakres prac mniejszy, mniejsza szansa na haka na inwestora. Dajemy kasę i ma być. Nie planujemy już żadnych zmian, aktualizacji etc.

Arapaho 10.12.2010 17:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PiotrG (Post 1023933)
Sądziłeś, że zdążą? Termin kompletnie nierealny, przez 2 miesiące to trudno wnętrze domu o powierzchni 200m2 wykonać od stanu surowego.
Ja obstawiam, że to zaplecze będzie gotowe w maju. Prace przy zapleczu południowej trwały rok, pół roku w wypadku północnej to będzie i tak dobry wynik.

Z północną nie sądziłem :> ale sądziłem że zdążą z zachodnią -dopóki po dłuższej przerwie nie spojrzałem na kamerkę - a tam ciemno nic się nie świeci. No chyba że pracują po ciemku.
Byłem zresztą przekonany że IT jest już w trakcie realizacji a tu : http://www.money.pl/gielda/wiadomosc...,0,732259.html zonk

picasso 10.12.2010 18:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pyniu85 (Post 1023744)
przytaczana przez niektórych z was ignorancja jest naprawdę porażająca, czy naprawdę sądzicie, że o wszystkim decyduje polityka? (jeśli tak to dlaczego właśnie wspominany Katar a nie potężne Anglia i USA dostały mundial)...a odnośnie pewnego stwierdzenia, że lepszy rydz niż nic (mówię o stadionie) to naprawdę postawa godna naśladowania...muszę przyznać rację iż Wisła i Kraków byli pewnymi prekursorami w dziedzinie budowy nowoczesnego stadionu w Polsce i pewne błędy można tutaj zrozumieć...nie spodziewano się zaczynając budowę, że Polska dostanie Euro, pewnie wówczas poważniej potraktowano by całą sprawę...ale później można było podjąć pewne kroki które przy pewnych niezbyt wygórowanych kosztach zmieniły by architekturę i wygląd stadionu...Takie jest po prostu moje zdanie, szanuje zdanie wszystkich innych którym stadion się podoba...

dość dawno temu słuchałem audycji w pierwszym programie PR gdzie Misiu Listkiewicz wprost powiedział,że decyzja o pominięciu krakowa byla polityczna,a nie związana z kryteriami (miejsca noclegowe,atrakcyjność turystyczna-podobno gorszy od nas byl tylko Chorzów,komunikacja),bo we wszystkich kryteraiach obiektywnie jesteśmy na drugim lub pierwszym miejscu.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pyniu85 (Post 1023619)
Od wielu wielu lat jestem kibicem Wisły...równie długo jak jestem kibicem wyczekiwałem momentu kiedy w Krakowie powstanie piękny stadion piłkarski na miarę Europy i na miarę takiego miasta jakim jest Kraków. Ciężko było patrzeć na fatalny stan boiska i stadionu, lecz to w jakimś sensie rekompensowała dobra gra piłkarzy...w przyszłości miało być inaczej...a stało się tak jak się stało...nie chcę by moja wypowiedź była kolejnym na tym forum krzykiem rozpaczy...ale uważam po prostu iż skrzywdzono nas, wszystkich kibiców Wisły na długie długie lata... z goryczą patrzyć można na piękne stadiony Legii, Lecha czy już wkrótce Lechii...wybudowane za podobne lub niewiele większe pieniądze niż stadion Wisły... Projekt stadionu przez, przez, który Kraków stracił Euro...(nie oszukujmy się) mógł zachwycić ale w latach 50-tych ubiegłego stulecia. WIELKIE DZIĘKI...dla wszystkich tych którzy pozbawili nas i cały Kraków na wspaniałe przeżycia na pięknym nowoczesnym stadionie...a wystarczyło tylko trochę chęci, szczyptę rozumu i trzeźwego spojrzenia na sprawę...

też jestem kibicem od wielu lat.na pierwszym meczu który pamietam byłem w '83 r.proszę Cię tylko o jedno.jeżeli Tobie się coś nie podoba to tak to nazywaj,a Ty probujesz mówic za wszystkich.mnie akurat stadion się podoba.zgodzę się z tym,że wykończenie nie jest najwyższej jakości (chocby ten beton)ale stadion jako całośc jest ok.to jest moje zdanie.nie wypowiadam się na temat innych stadionow,ale podejrzewam,że widzialeś tylko ich zdjęcia.stadion Lecha ma więcej niedoróbek i blędow niż nasz.w dużej mierze ostateczny wygląd stadionu spowodowany jest tym,że to my jako pierwsi podjęlismy trud budowania nowego obiektu.jak Żuraw wbijal pierwsza łopatę,to nikt w Polsce nie marzył nawet o nowym obiekcie,nie wspominając o EURO.pierwsza koncepcja stadionu na 21,5 tys osób rozrosła się do 33 tyś a stało się to w gdy stala juz pierwsza nowa trybuna.

PiotrG 10.12.2010 18:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arapaho (Post 1024045)
Z północną nie sądziłem :> ale sądziłem że zdążą z zachodnią -dopóki po dłuższej przerwie nie spojrzałem na kamerkę - a tam ciemno nic się nie świeci. No chyba że pracują po ciemku.
Byłem zresztą przekonany że IT jest już w trakcie realizacji a tu : http://www.money.pl/gielda/wiadomosc...,0,732259.html zonk

IT realizuje się na końcu, bo to bardzo delikatne i wymagające dużego spokoju przy montażu rzeczy.

Co do zachodniej - tempo prac wewnątrz niej to kpiny, nie ma co tego ukrywać. Budowa wnętrz trybuny zachodniej stadionu Legii już dawno zostawiła naszą w tyle.
Dodatkowo zima "zaskoczyła" budowniczych, którzy tak się spieszyli, że nie zdążyli oszklić elewacji przed zimą. Pracuje kilkanaście osób na jednej zmianie i są takie "efekty" tej pracy.
Przydałaby się duża galeria zdjęć z wnętrz trybuny zachodniej, od kondygnacji -1 po +4, a pewnie przekonalibyśmy się w jakim lesie jest wykończeniówka.

yarow 10.12.2010 19:40

... a przy okazji rozmów tutaj o Euro rozbawił mnie trochę lub może bardziej właściwie, poprawił mi humor zamieszczony link do strony (to nie moja strona) w komentarzu pod artykułem :P

http://krakow.super-nowa.pl/a.5328.S...owie__POK.html

farben 10.12.2010 20:20

Stadion Wisły: wiemy, kto zamontuje telebimy

http://www.gazetakrakowska.pl/aktual...bimy,id,t.html

yarow 10.12.2010 20:43

Rozumiem moderację postów ale naprawdę ... ten mój zmoderowany przez Markusa post ostatni, bez pierwszego zdania i linku wygląda tak jakby spadł z Kosmosu :( ...

Tymczasem cytowałem w nim artykuł ten sam, który cytuje teraz linkiem farben ...

Pyniu85 10.12.2010 23:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez picasso (Post 1024054)
dość dawno temu słuchałem audycji w pierwszym programie PR gdzie Misiu Listkiewicz wprost powiedział,że decyzja o pominięciu krakowa byla polityczna,a nie związana z kryteriami (miejsca noclegowe,atrakcyjność turystyczna-podobno gorszy od nas byl tylko Chorzów,komunikacja),bo we wszystkich kryteraiach obiektywnie jesteśmy na drugim lub pierwszym miejscu.

też jestem kibicem od wielu lat.na pierwszym meczu który pamietam byłem w '83 r.proszę Cię tylko o jedno.jeżeli Tobie się coś nie podoba to tak to nazywaj,a Ty probujesz mówic za wszystkich.mnie akurat stadion się podoba.zgodzę się z tym,że wykończenie nie jest najwyższej jakości (chocby ten beton)ale stadion jako całośc jest ok.to jest moje zdanie.nie wypowiadam się na temat innych stadionow,ale podejrzewam,że widzialeś tylko ich zdjęcia.stadion Lecha ma więcej niedoróbek i blędow niż nasz.w dużej mierze ostateczny wygląd stadionu spowodowany jest tym,że to my jako pierwsi podjęlismy trud budowania nowego obiektu.jak Żuraw wbijal pierwsza łopatę,to nikt w Polsce nie marzył nawet o nowym obiekcie,nie wspominając o EURO.pierwsza koncepcja stadionu na 21,5 tys osób rozrosła się do 33 tyś a stało się to w gdy stala juz pierwsza nowa trybuna.

zejdźmy na ziemię w końcu...poza tym niestety widziałem stadion Legii co prawda z zewnątrz lecz wrażenie było bardzo pozytywne...naprawde piękny stadion mają...niestety nawet na ległej

Dagobert 11.12.2010 00:12

Pyniu85 przestan plakac, nasz stadion jest ok! jest lepszy niz byl wczesniej. stadion Legii nie jest jakis wybitny
w dalszym ciagu czekam az odszczekasz swoje klasmtwa!!

rafil 11.12.2010 13:44

Ostatnio trwała tutaj dyskusja nt ruchomych schodów na stadionie.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Oficjalna strona Wisły Kraków
Ustawione zostały już schody ruchome, które od głównego wejścia prowadzić będą na poziom skyboxów. Zaraz po ich zamontowaniu zostały one szczelnie osłonięte, ponieważ rozpoczęło się tynkowanie centralnie umieszczonej klatki schodowej. Ruch między piętrami trybuny jest więc utrudniony, ponieważ normalnie funkcjonuje tylko jedna klatka.]

To chyba wszystko wyjaśnia. Szkoda tylko, że nie ma ich zdjęcia.

e: eeee aha :D

Donki 11.12.2010 13:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafil (Post 1024269)
Ostatnio trwała tutaj dyskusja nt ruchomych schodów na stadionie.

To chyba wszystko wyjaśnia. Szkoda tylko, że nie ma ich zdjęcia.

Jak nie ma jak jest:
http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/z...0031794709.jpg :D

Arapaho 11.12.2010 19:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PiotrG (Post 1024059)
IT realizuje się na końcu, bo to bardzo delikatne i wymagające dużego spokoju przy montażu rzeczy.

Co do zachodniej - tempo prac wewnątrz niej to kpiny, nie ma co tego ukrywać. Budowa wnętrz trybuny zachodniej stadionu Legii już dawno zostawiła naszą w tyle.
Dodatkowo zima "zaskoczyła" budowniczych, którzy tak się spieszyli, że nie zdążyli oszklić elewacji przed zimą. Pracuje kilkanaście osób na jednej zmianie i są takie "efekty" tej pracy.
Przydałaby się duża galeria zdjęć z wnętrz trybuny zachodniej, od kondygnacji -1 po +4, a pewnie przekonalibyśmy się w jakim lesie jest wykończeniówka.

Tu nie do końca się zgodzę. Kable można układać spokojnie w trakcie budowy .Nawet trzeba to robić- żeby tynkarze,posadzkarze,suficiarze etc. nie pozamykali instalatorów IT na niektórych etapach robót.Mimo przeznaczenia dla nich specjalnych szachtów i koryt jest to na budowach nagminne .Co innego końcowe podłączenia, uruchomienia,kalibracje itd. To faktycznie trochę trwa i wymaga wiedzy i umiejętności. Na budowach na których byłem a było ich kilka okablowanie było robione równolegle z instalacjami sanitarnymi, ewentualnie tuż po nich. W tym wypadku dopiero czyli w grudniu wybrano wykonawcę tych prac- a trybuna miała być gotowa na połowę listopada- przy nie podaniu żadnego nowego terminu oddania budowy ! Już nie chcę używac ostrych słów- bo nic to nie zmieni ale skandal to mało powiedziane. Ciekawe kiedy to malowanie farbami hydrofobowymi będzie realizowane? JAk dla mnie dla oszczędności powinno być robione póki są rusztowania na zachodniej ale ....tu widac tak nie będzie

PiotrG 11.12.2010 20:29

Cytat:

W tym wypadku dopiero czyli w grudniu wybrano wykonawcę tych prac- a trybuna miała być gotowa na połowę listopada- przy nie podaniu żadnego nowego terminu oddania budowy !
No przecież Pan Prezydent już nie chce wierzyć wykonawcy na słowo. Tacy profesjonaliści, że wykonawca nie przedstawił im żadnego harmonogramu prac.
Inwestor nie ma ZIELONEGO pojęcia co robi wykonawca, w dupie mają nadzór budowy i takie tego efekty.

Cytat:

Tu nie do końca się zgodzę. Kable można układać spokojnie w trakcie budowy .Nawet trzeba to robić- żeby tynkarze,posadzkarze,suficiarze etc. nie pozamykali instalatorów IT na niektórych etapach robót.Mimo przeznaczenia dla nich specjalnych szachtów i koryt jest to na budowach nagminne .Co innego końcowe podłączenia, uruchomienia,kalibracje itd. To faktycznie trochę trwa i wymaga wiedzy i umiejętności. Na budowach na których byłem a było ich kilka okablowanie było robione równolegle z instalacjami sanitarnymi, ewentualnie tuż po nich.
Kable to najprostsza część IT. Urządzenia i ich rozruchy to prawdziwy problem, o czym sam wspomniałeś.

MatMario 11.12.2010 23:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PiotrG (Post 1024362)
No przecież Pan Prezydent już nie chce wierzyć wykonawcy na słowo. Tacy profesjonaliści, że wykonawca nie przedstawił im żadnego harmonogramu prac.
Inwestor nie ma ZIELONEGO pojęcia co robi wykonawca, w dupie mają nadzór budowy i takie tego efekty.

Tu nie chodziło o słowo a o zapisy umowy. I późniejsze potwierdzenie ich realności gwarancją bankowa(ktoś może wie ile taka gwarancja jest warta) i słowami prezesa wykonawcy.

mikereg 12.12.2010 00:46

ja mam nadzieje ze w 3 miechy się wyrobią ze wszystkim. 26 lutego gramy na wyjeździe a potem wracamy w marcu do siebie. Oby na cały stadion

rafkur 12.12.2010 09:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez yarow (Post 1024079)
... a przy okazji rozmów tutaj o Euro rozbawił mnie trochę lub może bardziej właściwie, poprawił mi humor zamieszczony link do strony (to nie moja strona) w komentarzu pod artykułem :P

http://krakow.super-nowa.pl/a.5328.S...owie__POK.html

Paradoksalnie na tym da się zarobić więcej kasy niż na samych meczach. Więc srał pies mecze na które biletów dla prawdziwych kibiców będzie pewnie tak po 500 na stadion.

Co do budowy to w przyszły piątek pójdę sobie na wycieczkę i zobaczę od środka jak to wygląda. Informację o zaawansowaniu robót będę miał od kierownika budowy ( zakresu nie podaję żeby nie zdradzać źródła :-P) .
W sobotę napiszę jak to wygląda od środka.

Bekas 12.12.2010 12:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafkur (Post 1024446)
Paradoksalnie na tym da się zarobić więcej kasy niż na samych meczach. Więc srał pies mecze na które biletów dla prawdziwych kibiców będzie pewnie tak po 500 na stadion.

Co do budowy to w przyszły piątek pójdę sobie na wycieczkę i zobaczę od środka jak to wygląda. Informację o zaawansowaniu robót będę miał od kierownika budowy ( zakresu nie podaję żeby nie zdradzać źródła :-P) .
W sobotę napiszę jak to wygląda od środka.

Czekamy niecierpliwie, oczywiście dobrze by było, żebyś zapytał o przewidywany koniec, ale to pewno oczywiste.

MarciN90 12.12.2010 12:37

bardzo bym prosił o screena z kamerki na zachodnia bo nie widzialem zdjec juz chyba z miesiac, ciagle tylko wnetrze :)

Arapaho 12.12.2010 13:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PiotrG (Post 1024362)
......

Kable to najprostsza część IT. Urządzenia i ich rozruchy to prawdziwy problem, o czym sam wspomniałeś.

No tak tylko że jest to proste ale i czasochłonne więc jak dla mnie są teraz z miesiąc-dwa w plecy bo te kable dopiero zaczną układać kiedy wejdzie Qumak. Powinni to robić dużo wcześniej. Zakres w Polimexie mieli zlecony,projekty są od kwietnia czy tam od maja

PiotrG 12.12.2010 13:56

Normalka na tej budowie. To, że IT nie było robione wcześniej było widać na fotorelacjach, gdzie dopiero podstawowe instalacje elektryczne i wentylacyjne startowały.
Inwestor nie ma pojęcia co się dzieje na budowie, więc są tego efekty. Skoro mówią, że nie znają terminu zakończenia budowy, to oznacza to tylko tyle, że wykonawca nie dostarczył im żadnego harmonogramu. Gdyby byli rozsądni to zażądaliby od Polimexu szczegółowego harmonogramu, a w umowie zapisali kary umowne odnośnie kilku punktów w tym harmonogramie (stan surowy, instalacje, wykończeniówka).
Tutaj nawet nie próbowali tuszować się "elastycznym harmonogramem" jak w Gdańsku, żadnego harmonogramu po prostu nie ma. Na budowie panuje chaos, opóźnienia sięgają 2x długości podstawowego kontraktu, a wszyscy na to i tak leją. Jak odpisano nam w interpelacji - wykonawca nie jest winny żadnym opóźnieniom.

Mamba 12.12.2010 13:59

Ktoś mnie oświeci i powie co to za tunel? http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/z...0031793470.jpg

harthausen 12.12.2010 14:04

to zdaje się wyjazd dla autokaru

Pero 13.12.2010 11:05

wjazd/wyjazd do parkingu podziemnego pod trybuną zachodnią dla autokarów i pojazdów obsługi technicznej stadionu.

wmaster 13.12.2010 15:17

Szukam zdjęć ze środka murawy z panoramą 360. Pamiętam, że po ułożeniu murawy były gdzieś takie zdjęcia, ale teraz jakoś nie mogę znaleźć.

zordon 13.12.2010 16:35

Po obejrzeniu tego filmiku ciekaw jestem, czy na naszym stadionie ktoś kontroluje ilość śniegu na dachach i czy przewidziane jest jakieś odśnieżanie...
http://www.youtube.com/watch?v=zBhGu...layer_embedded

picasso 13.12.2010 16:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zordon (Post 1024766)
Po obejrzeniu tego filmiku ciekaw jestem, czy na naszym stadionie ktoś kontroluje ilość śniegu na dachach i czy przewidziane jest jakieś odśnieżanie...
http://www.youtube.com/watch?v=zBhGu...layer_embedded

my mamy podgrzewany dach,wiec odśnieżanie chyba nie jest konieczne.ale nie jestem pewien.

h3po4 13.12.2010 17:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez picasso (Post 1024768)
my mamy podgrzewany dach,wiec odśnieżanie chyba nie jest konieczne.ale nie jestem pewien.

Dach?! ....

Po pi er do li ło ci sie z murawą, bo pomyłką nazwać tego nie można lol haha prze chłop ;P

wonski_eNHa 13.12.2010 17:16

Na naszym stadionie śnieg zostaje podgrzewany i rynnami odprowadzany w postaci wody do kałuży. Nie ma obaw o nasz dach, raczej martwiłbym się o POZnan*

~h3po4, mamy system, który topi śnieg na dachu, więc się tak nie bulgocz.

picasso 13.12.2010 17:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez h3po4 (Post 1024774)
Dach?! ....

Po pi er do li ło ci sie z murawą, bo pomyłką nazwać tego nie można lol haha prze chłop ;P

może napiszesz PRZEPRASZAM? a na drugi raz nim cos zechcesz napisać to wcześniej weź rozbieg i poszukaj ściany.w dachu jest instalacja która ma topic snieg i jak kolega powyzej napisał odprowadzać wodę.nie wiem tylko na ile to jest wydajne i czy przy zbyt obfitych opadach śneigu nie trzeba wspomagać się jednak łopatami.

Zwitter 13.12.2010 17:49

Patrząc na kamerkę widać, że na dachu północnej leży śnieg, ale ja się tam nie znam. Może jest tam jakaś cienka warstwa, skoro jest ten system topienia śniegu to chyba on działa i zdaje egzamin.

h3po4 13.12.2010 20:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez picasso (Post 1024777)
może napiszesz PRZEPRASZAM? a na drugi raz nim cos zechcesz napisać to wcześniej weź rozbieg i poszukaj ściany.w dachu jest instalacja która ma topic snieg i jak kolega powyzej napisał odprowadzać wodę.nie wiem tylko na ile to jest wydajne i czy przy zbyt obfitych opadach śneigu nie trzeba wspomagać się jednak łopatami.

Chłopie nie wypominaj mi bo ja wiem co mam robić nie patrze 24 na dobę na forum czy ktoś mi odpisał.

Przepraszam pomyliłem się.

Ps. na D Będziemy mieli dostępne całe piętro dla siebie ? dobrze słyszałem ?

runner 13.12.2010 20:56

nie jadą z nową C na 3 zmiany, albo są pewni,że zdążą, albo że unikną kar umownych z niedotrzymania terminu:

http://s.fothost.pl/thumb/10/50/thumb_61325515.jpg

Cytat:

Pierwotnie napisane przez h3po4 (Post 1024853)
Chłopie nie wypominaj mi bo ja wiem co mam robić nie patrze 24 na dobę na forum czy ktoś mi odpisał. Przepraszam pomyliłem się.

Patrzysz, czy nie patrzysz, nie obrażaj innych, jak nie wiesz że jest system na dachu do lodu, to nie wypowiadaj się żeby tylko coś napisać tylko poświeć chwile czasu na poczytanie o konstrukcji dachu. tyle w temacie

Konrad. 14.12.2010 17:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PiotrG (Post 1023998)
Prace ruszyły bodajże 26 listopada. Mają 2 miesiące, czyli do 26 stycznia.

Koniec lutego? Nierealne. Za dużo jest do zrobienia. Wykonanie tego stropu to element, który można zrobić najszybciej, ślimaczenie zacznie się w chwili prac wykończeniowych.

Cóż muszę zwrócić honor myślałem, że z północną chociaż zdążą...

http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=24355

Czyli na dwu miesięcznym kontrakcie, zrobili prawie dwa miesiące opóźnienia. Respect!

PiotrG 14.12.2010 17:50

No to zobaczymy czy tego terminu dotrzymają. Ja nie wierzę w dotrzymanie tej daty.

buczo1985 14.12.2010 20:22

Słowo klucz w tym wypadku to "planowane". W razie czego znajdą wytłumaczenie, że pojawiły się takie i takie kwestie i planowane oddanie przeciągnie się w czasie. Zręczna gra sów.

QBAS 14.12.2010 22:05

Przecież zima jest panie majster, to i opóźnienia pojawić się muszą ;)

brylant17 14.12.2010 22:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez QBAS (Post 1025204)
Przecież zima jest panie majster, to i opóźnienia pojawić się muszą ;)

To już wiemy na kogo zwalą, że się znowu spóźnią to nie my to zima :D

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 02:30.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl