![]() |
jesli wygramy z Cracovia to ZAPEWNIAMY sobie juz nawet czysto matematycznie mistrzostwo prawda??
pieknie sie to ulozylo |
Cytat:
|
Heh 53ptk daje Mistrzostwo masakra:)
|
Więc właśnie, żeby Wiślakom nie brakło motywacji w niedzielę a potem przecież wyjazd do Warszawy. Niby mistrzostwo w zasięgu ręki ale i tak najważniejsze spotkania przed Nami...
|
Ale jaja. Opuściłem niestety dzisiejsze spotkania, ale tu widzę, że Korona zwiększyła mocno swoje szanse na spadek. Kalendarz ma nie za specjalny i może się to skończyć dla nich tragicznie.
|
Może się ułożyć tak, że w pucharach zagramy my, Śląsk i Lechia :) + Legia oczywiście
|
Jestem z.cie zadowolony:-D Kolejka ułożyła się niemal idealnie. Niestety, nadal Amika ma spore szanse na puchary - ale wszystko w nogach Lechii i Śląska.
|
Czy wiadomo ile C+ ma zapłacić za ligę?
|
^Wygrana Legii z Jaga oznacza zblizenie sie Legii do Wisly na 8 punktow. Wiec niezaleznie od wyniku tego meczu, Wisla chcacy zapewnic sobie MP, musi zagrac i wygrac.
|
Kulisy polskiego piekiełka http://www.fanslask.pl/?p=5752
|
Cytat:
Art. 2.2 W sytuacji, gdy klub występujący w sezonie 2010/2011 w rozgrywkach Ekstraklasy nie uzyska licencji na występowanie w następnym sezonie w Ekstraklasie według procedury przewidzianej w Podręczniku Licencyjnym PZPN, klub ten zostanie sklasyfikowany w rozgrywkach Ekstraklasy w sezonie 2010/2011 zgodnie z liczbą zdobytych punktów, jednakże zostanie przesunięty do I ligi. W takiej sytuacji miejsce w Ekstraklasie zachowuje zespół, który w sezonie 2010/2011 został sklasyfikowany na 15 miejscu . Art. 2.3 W sytuacji, gdyby spośród klubów występujących w sezonie 2010/2011 w rozgrywkach Ekstraklasy nie uzyskał licencji na występowanie w następnym sezonie w Ekstraklasie według procedury przewiedzianej w Podręczniku Licencyjnym więcej niż jeden klub , kluby te zostaną sklasyfikowane w rozgrywkach Ekstraklasy w sezonie 2010/2011 zgodnie z liczbą zdobytych punktów, jednakże zostaną przesunięte do I ligi. W takiej sytuacji miejsce w Ekstraklasie zachowują zespoły, które w sezonie 2010/2011 zostały sklasyfikowane na 15 i 16 miejscu . Art. 2.4. W sytuacji, o której mowa w pkt 2.3., gdyby:
W sytuacji, gdy klub występujący w sezonie 2010/2011 w rozgrywkach o mistrzostwo I ligi nie uzyska licencji na występowanie w następnym sezonie w Ekstraklasie według procedury przewidzianej w Podręczniku Licencyjnym, klub ten zostanie sklasyfikowany w rozgrywkach aktualnego sezonu na miejscu, które zajął w rozgrywkach o mistrzostwo I ligi, ale nie otrzyma prawa gry w rozgrywkach Ekstraklasy w sezonie następnym. Art. 2.6. W sytuacji, o której mowa w pkt. 2.5., gdyby licencji nie otrzymał jeden lub więcej klubów występujących w sezonie 2010/2011 w rozgrywkach o mistrzostwo I ligi przy uzupełnieniu klubów, biorących udział w rozgrywkach Ekstraklasy w sezonie następnym bierze się pod uwagę kluby w następującej kolejności:
|
Kurcze, poszedłem spać przy stanie 2:1 dla Korony i miałem tylko nadzieję, że Lechijce uda się wyrównać, a ty proszę, wygrała. Brawo dla Braci!
|
Z tą Lechia to coś niesamowitego...Tak wogóle kto by się spodziewał że na trzy kolejki przed końcem będzie nam się szykować pasjonująca walka o brązowy medal - Jaga,Śląsk,Lechia,Legia,Ruch,Polonia,PGE,Górnik,Le ch.Żeby tylko jakiś "fryzjer" się nie znalazł bo stawka jest wysoka.
A co do Wisły - czas poważnie myśleć o wzmocnieniach aby się nie kończyło w pucharach jak ostatnio. |
Tak a propos Fryzjera... oglądałem wczoraj powtórkę meczu Polonia B. - Sąsiadka i odniosłem wrażenie, że sędzia robi wszystko żeby "czerwona latarnia" przeszła w inne ręce. 3 (!) niepodyktowane karne dla Polonii Bytom, nieco zamazuje fakt że w końcu obie drużyny miały po jednym (słusznym) karnym... ale karny dla Polonii B. był podytkowany w momencie, gdy Cracovia była już "bezpieczna", a sędzia tym samym wybielił twarz i może powiedzieć, "no jak, przecież odgwizdałem jedenastke Polonii"... Śmierdzi machlojami Profesóra.
|
Cytat:
|
Dobra, dobra, dla was każdy kontakt fizyczny w polu karnym waszej sąsiadki, to powinien być karny ;) Bez przesady ;)
|
Oglądając ten mecz odniosłem jednak inne wrażenie, wam się wydaje że faworyzował Cracovie, a ja jestem niemal pewien, że ten pan był po prostu mega słaby. Jak 90% naszych sędziów. Oni nie muszą brać w łape żeby sędziować źle. Wystarczy że robią swoje.
|
Cytat:
Stempniewski w L+ sam powiedział , że sie 3 karne należały a on w krytyce sdecyzji sędziowskim jest baaaaaaaardzo wstrzemięźliwy |
Cytat:
|
Cytat:
Tak samo mecz poniedzialkowy no aletu pojawia sie konflikt interesow bo Canal+ czesto o 21 pokazuje Premiership wiec pewnie chodzi o to zeby mecz Ekstraklasy skonczyl sie wczesniej. |
Po wczorajszej wygranej Lechii fajnie by było jakby był remis w starciu Jagiellonii z Legią. To by zaogniło walkę o drugą lokatę jeszcze bardziej. Dzieje się dzieje.
Nieźle. Cała Europa będzie mogła oglądać w poniedziałek starcia tytanów z Polski. Dość ciekawy to ruch ze strony Eurosportu. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
O czystości tego meczu i pana sędziego niech świadczy ostatnia sytuacja w meczu. Wrzutka w pole karne pasków, sędzie gwiżdże faul w ofensywie piłkarza Polonii żeby się przypadkiem coś tam nie urodziło z tej wrzutki. Ale pan szulc to dobry sędzia... Dramat. |
Ciekawie jak będzie z transmisjami dla posiadaczy cyfry plus ale bez canal+ tylko z orange sport? Kurna chyba nie będe musiał płacić podwójnego abonamentu aby mieć canal+? Nie dość że na orange sport zawsze puszczają mniej ciekawe mecze to jeszcze kanał wogóle nie będzie miał meczy od nowego sezonu...
|
Sasal zwolniony
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html |
Niejaki Astiz do konca sezonu kontuzja. Czyli para stoperów Vrdoljak-Komorowski staje sie parą etatową :D
|
Cytat:
|
Cytat:
Tak nawiasem mówiąc, Skorża coś tam przebąknął, że być może na miejscu pauzującego za kartki Rzeźniczaka na prawej obronie zagra nie Jędrzejczak, nie Kneżević, ale... Manu! :) (co w opinii niżej podpisanego nie jest wcale głupią decyzją, zresztą dosyć często powtarzały się w internecie komentarze, że to lepszy boczny obrońca by był, niż skrzydłowy). * a potem jak sędzia nie będzie patrzył, to Vrdoljak go podepcze, no bo czemu nie ;) |
A jednak także w innych krajach będzie transmitowana Ekstraklasa w Eurosporcie. Fajna sprawa :)
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:05. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl