Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7374)

jcts 18.09.2011 19:28

Ten Wszołek z KSP jak pedał wygląda w tym wywiadzie dla C+....:D

snyrting 18.09.2011 19:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fialo (Post 1166115)
:)

Najśmieszniejsze jest to, że na papierze ŻSK mają skład naprawdę silny, co najmniej na górną połówkę tabeli.

I to jest w tym wszystkim najdziwniejsze. Nie jestem w stanie znaleźć racjonalnego wytłumaczenia dla faktu, że oni od trzech sezonów okupują strefę spadkową.

Piłkarzy mają niezłych, trenerów doświadczonych, pewną sytuację finansową a od roku nowy stadion. Może pod Kauflandem płynie jakaś żyła wodna?

jaro1985r 18.09.2011 19:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jcts (Post 1166136)

taka moda w wyższych sferach jakimi są nasi kopacze hehehe U nas nie lepiej wyglądają a Paljic nawet suty potrafi wylizać

arti 18.09.2011 19:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1166077)
Ależ Legia jest żałosna... Maciek nadal odwala kawał dobrej roboty.

Pomny kompromitacji z Levadią tym razem ustawił szczyt formy na sierpień. A teraz będzie z górki... oby:)
No ale patrzmy na siebie. Nasz bilans to też nie jest 6-0-0 i 15-3 w bramkach...
KSC - tak trzymajcie amigos!

Proud 18.09.2011 19:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez snyrting (Post 1166137)
I to jest w tym wszystkim najdziwniejsze. Nie jestem w stanie znaleźć racjonalnego wytłumaczenia dla faktu, że oni od trzech sezonów okupują strefę spadkową.

Piłkarzy mają niezłych, trenerów doświadczonych, pewną sytuację finansową a od roku nowy stadion. Może pod Kauflandem płynie jakaś żyła wodna?

Jest racjonalne wytlumaczenie...

GARBATA DOLA...

:D

fan01 18.09.2011 20:16

Do pesymistow mowiacych ze to Podbeskidzie i ŁKS sa faworytami do spadku:
-ŁKS wygrał na Kałuży
-Podbeskidzie jak zagra z takim zaangazowaniem z Cracovia (a zagra!) jak w tym sezonie z Legią, czy w tamtym z nami i z Lechem to też wygra na i na Kałuży i u siebie.

o Bełchatowie i Zagłębiu nawet nie myśle w kategorii spadku, bedzie jak w tamtym sezonie - 3 druzyny beda zaciecie walczyc o 14 pozycje i tyle. ŁKS dwa mecze z Probierzem i 4 punkty, może to tylko nowa szczotka, a moze jednak ogarnie ten zespół.
Ja po 7 kolejkach bardzo licze na lidera i outsidera w Krakowie ;-)

arti 18.09.2011 20:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fan01 (Post 1166173)
Do pesymistow mowiacych ze to Podbeskidzie i ŁKS sa faworytami do spadku:
-ŁKS wygrał na Kałuży
-Podbeskidzie jak zagra z takim zaangazowaniem z Cracovia (a zagra!) jak w tym sezonie z Legią, czy w tamtym z nami i z Lechem to też wygra na i na Kałuży i u siebie.

o Bełchatowie i Zagłębiu nawet nie myśle w kategorii spadku, bedzie jak w tamtym sezonie - 3 druzyny beda zaciecie walczyc o 14 pozycje i tyle. ŁKS dwa mecze z Probierzem i 4 punkty, może to tylko nowa szczotka, a moze jednak ogarnie ten zespół.
Ja po 7 kolejkach bardzo licze na lidera i outsidera w Krakowie ;-)

Bo wszyscy (większość) myślą w tzw. kategoriach finansowo-organizacyjnych i tu przewaga pasów nad P i ŁKS jest bardzo duża.
Nadzieja ŁKS w Probierzu, w tym, że wyjadacze jeszcze raz się poderwą, otworzą im stadion i jeszcze ktoś dojdzie w zimie. Nadzieja Podbeskidzia... okrzepną albo (niespodziewanie) znajdzie się min. 2 jeszcze słabszych.
Wasal fryzjera (JS) nie odpuści tak łatwo co widzieliśmy tej wiosny.

Ogryzek 18.09.2011 20:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jcts (Post 1166136)

Może i wygląd ma jaki ma ale gra przyzwoicie. Szybki, przebojowy - ciekawe czy się rozwinie (Ma chyba 18 lat). Podobnie Teodorczyk - kolejny młody.

Szkoda że nasza młodzież wygląda tak mizernie na tle takiej Polonii.

A jak nawet coś gra - to i tak nie dostanie szansy - bo jest Junior Diaz czy inny.

szlaQ 18.09.2011 21:24

Nasza młodzież wcale nie wygląda tak mizernie np.Czekaj całkiem nieźle zagrał z Korona i powinien dostawać więcej szans to samo Kurto ...

Kris54 18.09.2011 21:33

Nic mnie dzisiaj nie ucieszyło tak, jak informacja o oklepanych przez Śląsk POKRZYWDZONYCH.

Oto jest dzień... :)

Jaroo1 18.09.2011 22:05

Cytat:

Nasza młodzież wcale nie wygląda tak mizernie np.Czekaj całkiem nieźle zagrał z Korona i powinien dostawać więcej szans to samo Kurto ...
Zamiast Diaza i Palijcia do 1 druzyny dac Czekaja i Burlige, zamiast Jirsaka bylo stawiac na Maczynskiego, zamiast Jovanicia dac Kurte, wiecej stawiac na Bruda i Wilka (zamiast nuneza) w efekcie Wisla na pewno nie stracila by na sile a stalaby sie bardziej Polska, dostawaliby w niej szanse wychowankowie zamiast srednich kopaczy czy hanbiacych dobre imie klubu (kopiacych koszulki czy lizacych i masujacych kolegow po sutach). ale cudze chwalicie...

Jaroo1 18.09.2011 22:43

To, że kopie koszulke Wisły i maca kolegow po sutach językiem albo dlońmi. A grac przyzwoicie to moglby na jego miejsce czekaj i tez mam nadzieje, ze by zapieprzal na 100%. Palijc to sredniak, z grzeszkami na sumieniu, lepszy bylby sredniak z polskim paszportem i bez grzeszkow

flamengista 19.09.2011 07:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez snyrting (Post 1166137)

Jeśli zbadać statystycznie fenomen traconych na Kałuży bramek przez gospodarzy, wynika że istnieje istotna, pozytywna zależność między częstotliwością śpiewania WTSK a traconymi golami i w konsekwencji - przegranymi meczami.

Pasy od kilku lat nie mogą liczyć na doping większości swoich kibiców. Dziwna sprawa - najstarszy klub w Polsce ma na trybunach kibiców AntyWisły.

Moja teza jest następująca: ktoś na górze pilnuje, by za każdym razem solidnie ukarać widzów przy Kałuży za wyzywanie Wisły:-D

PS. Ponoć kapitan ostatni opuszcza tonący okręt. U Pasów jest odwrotnie: kapitan ucieka jako pierwszy:
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/12...aglebiem_.html

:lol:

Gwiaździsty 19.09.2011 10:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 1166279)
Pasy od kilku lat nie mogą liczyć na doping większości swoich kibiców. Dziwna sprawa - najstarszy klub w Polsce ma na trybunach kibiców AntyWisły.
:lol:

Proponowałbym nie powielać tych kłamstw rozpowszechnianych przez komunistów po wojnie. Chcieli wymazać ze świadomości ludzi fakt, że to w polskim Lwowie rozpoczęła się historia polskiej piłki i to tam powstały najstarsze kluby w Polsce. A Lwów był polskim miastem w granicach RP.
Dlatego jeśli używa się zwrotu takiego jak wyżej to tylko z doklejoną * a pod spodem dopisek np. "obecnie" lub "po zmianie granic RP".
To tak aby zachować prawdę.

AS82 19.09.2011 14:04

Skorża podobno dostał w Legii ultimatum , jak go zwolnią to nieżle jakby dostal propozycje od cracovii

lorddavy 19.09.2011 14:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 1166409)
Skorża podobno dostał w Legii ultimatum

Wiesz coś więcej na ten temat?

AS82 19.09.2011 14:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lorddavy (Post 1166413)
Wiesz coś więcej na ten temat?

http://www.legia.net/wiadomosci,4343...ja_skorzy.html

Marszałek 19.09.2011 14:22

taa a do Legii już kwiat trenerski Europy się ustawia. Zwolnią Skorżę i kogo zatrudnią?Maaskanta?:)

Gwiaździsty 19.09.2011 14:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 1166418)
taa a do Legii już kwiat trenerski Europy się ustawia. Zwolnią Skorżę i kogo zatrudnią?Maaskanta?:)

Ustawia się czy nie, najlepiej żeby Maciek tam został. Przynajmniej wiadomo przy nim czego po Legii można się spodziewać. A tak przyjdzie ktoś sensowny i będzie gorzej dla nas. Mam nadzieję, że w Legii ochłoną po przegranych derbach i nie zadziałają zbyt pochopnie :) Maciek ma tam jeszcze tyle marzeń do spełnienia. Nie można mu ich zniweczyć jakąś nieprzemyślaną decyzją.

brylant17 19.09.2011 14:36

Zapewne go pożegnamy w meczu z nami :) bo go wygramy :)

Dubi 19.09.2011 15:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 1166417)

jeśli żródłem jest wyborcza to gratuluję wyczucia. Tematu odejsscia Skorży nie ma, pojawi się kiedy przegra mecz w PP bądz kilka nastepnych spotkań nie wygra.

lorddavy 20.09.2011 09:14

A co z Vrodljakiem? Złamał nogę Teodorczykowi i cisza. Żadnej kary nie będzie?

pzkwr 20.09.2011 09:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lorddavy (Post 1166752)
A co z Vrodljakiem? Złamał nogę Teodorczykowi i cisza. Żadnej kary nie będzie?

Nie będzie, bo to nie był złośliwy faul. Zwykła walka o piłkę, Teodorczykowi podwinęła się noga jak razem upadali.

flamengista 20.09.2011 11:22

A propos wczorajszego newsa, puszczonego przez Borka - jest ciąg dalszy:

http://www.sport.pl/sport-krakow/1,1...Szatalowa.html

Przypomnę: Borek oskarżył Szatałowa, że dostał ofertę z Zagłębia parę dni temu i poszedł do Filipiaka, żeby negocjować swoje odejście z klubu.

Afery by nie było, gdyby nie wcześniejsze doświadczenia Szatałowa. To byłaby ironia losu, gdyby teraz wystawił do wiatru Pasy.

Gwiaździsty 20.09.2011 12:00

Tak naprawdę Szatałow jest tylko pionkiem. Jak ktos pisał jest jednym z koni w stajni Fryzjera. Miał za zadanie połączyć tych co płacą i decydują aby utrzymać ekstraklasę i to zrobił. Jako trener jest słaby i teraz pewnie będą szukać kolejnego figuranta cos a'la Stawowy a z Szatałowem i tak utrzymaja kontakt, tak na wszelki wypadek.

Worcester 20.09.2011 12:09

Przeanalizowałem terminarz parchów do końca roku i mają "ciekawy' rozkład jazdy.
Pozostało 10 kolejek do rozegrania w tym roku.
Mają 6 wyjazdów i 4 mecze u siebie ( Amika, Dyskopolo, Wisła i Widzew).
Wszystko wskazuje na to, że przerwę w rozgrywkach przezimują na 16 mieiscu, czego z całego serca im życzę.

Marszałek 20.09.2011 12:30

Parchate naprawdę nic nie gra. Tak patrzyłem na ich popisy z Śląskiem to nie mogłem wyjść ze zdziwienia. Dzida i do przodu, to była ich jedyna taktyka, przy chaosie w każdej formacji. ŁKS i Podbeskidzie przy nich grają naprawdę poukładaną piłkę. Jakby odszedł od niech ten Nitobo to nei wiem kto miałby tam grać.

Gwiaździsty 20.09.2011 15:12

Cytat:

W poniedziałek obradowała Rada Nadzorcza MKS Cracovia SSA. - Rada dyskutowała na temat protestu i nie było wniosku o zwolnienie Jakuba Tabisza - mówi Filipiak. - Wkłada wiele pracy i serca w to co robi. Jego zasługą są obiekty, on kierował budową stadionu, zagospodarowaniem terenów przy ul. Wielickiej. Razem ze mną był aresztowany. Kibice domagają się jego odejścia i musimy to ścierpieć. Jakub Tabisz pełni funkcje administracyjne, a frustracja kibiców musi mieć jakieś ujście. Jest on adresatem symbolicznym.
Buhehheeee, dwoch meczennikow.

Ogryzek 20.09.2011 15:35

Sąsiadka lepiej gra na wyjazdach - 2 remisy - u siebie same porażki. Ich problemem jest kreowanie gry, ale przeszkadzać i grać z kontry jeszcze potrafią. Dlatego większa ilość wyjazdów dla nich to paradoksalnie lepiej.

I nie skreślałbym ich (niestety) już teraz. Wystarczy seria 2 meczy zwycięskich i wszyscy zapomną o nich jako głównych kandydatach do spadku.

1q2 20.09.2011 21:04

Parchy nic nie grają bo mają coroczny burdel ze składem, nie ma żadnej stabilizacji stąd jeden wielki chaos.
Zresztą od ponad roku my mamy podobnie z tym że jednak pozyskujemy lepszych grajków więc i wyniki są lepsze.

mitmichael 21.09.2011 09:00

Zaczeło sie i to nawet szybko
http://www.eurosport.pl/pilka-nozna/...50/story.shtml

legion18 21.09.2011 09:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1167234)

więcej w Fakcie.

Pan Jotka 21.09.2011 09:42

Wg finansowego raportu Ernst& Young jeden punkt zdobyty w lidze kosztuje Legię 1.2 mln ! Gdy w tym samym czasie Lecha i Wisłę o 30% mniej. Po prostu Legia to banda przepłaconych kopaczy. Nie wiem co z Ljuboją i resztą i czy w ogóle to prawda z tym"konfliktem", ale akurat to facet który tam biega za innych.

legion18 21.09.2011 10:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pan Jotka (Post 1167249)
Wg finansowego raportu Ernst& Young jeden punkt zdobyty w lidze kosztuje Legię 1.2 mln ! Gdy w tym samym czasie Lecha i Wisłę o 30% mniej. Po prostu Legia to banda przepłaconych kopaczy. Nie wiem co z Ljuboją i resztą i czy w ogóle to prawda z tym"konfliktem", ale akurat to facet który tam biega za innych.

Nie wiem jak było to przeliczane, ale zakładam, że budżet/liczba punktów. W Legii problemem nie są przepłacani piłkarze(bo jednak jest wielu młodych którzy za dużo nie dostają) tylko przepłacanie cała śmieszna administracja klubu. W normalnie zarządzanym klubie ktoś dawno by poleciał w piz... bo biorąc pod uwagę nakład finansowy wyniki są żenujące. Ale tutaj zatrudnienia nie znajdzie nikt spoza rodziny ITI i w tym jest cały problem.

-ja123- 21.09.2011 15:42

Budżet w zeszłym i obecnym sezonie wzrósł też dlatego, że Legia wyposażała i wyposaża stadion. To czeka dopiero Wisłę czy Lecha. To jednak kosztuje trochę milionów i to też wyjaśnia częściowo to, ile w zeszłym sezonie kosztował punkt. To nie tylko transfery (w tym sezonie bezgotówkowe) i płace (może ogólnie najwyższe ale bez przesady w stosunku do Wisły czy Lecha). Dodać należy coroczny milion euro na Akademię (taki jest budżet), na czym oszczędza Wisła i inne zespoły.

brylant17 22.09.2011 11:28

http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32294,t...wiadomosc.html :)

neq. 22.09.2011 11:34

http://www.weszlo.com/news/7898-Juri...edl_z_Cracovii

Kocur 22.09.2011 13:16

Szkoda :(

Szatalow gwarantował spadek tego kurnika a teraz cholera wie kogo towarzysz Filipiak namówi na pracę w tym syfie.

Kociewiak 22.09.2011 13:17

Kasperczaka niech zatrudnią :)

wisl@k_TS 22.09.2011 13:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kociewiak (Post 1167968)
Kasperczaka niech zatrudnią :)

Mogli by Kafarskiego zatrudnić, no ale warunek konieczny: wylot z Lechii...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:59.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl