![]() |
Cytat:
|
Cytat:
Patryk nie jest idiotą. Jego menedżer też. Obawiam się, że to Wy wszyscy jesteście naiwni. Cytat:
Na razie Czekaj jest na dorobku i nic wielkiego nie pokazuje, więc nie ma argumentów przetargowych. willow - daj sobie siana, bo rozbijasz dyskusję. Mam gdzieś co o mnie myślisz i twoje fantazje. Masz coś konkretnego do przekazania to to zrób, a nie to zajmij się swoim wielkim biznesem i nie w....iaj ludzi. Może mylę się w swojej ocenie, ale skrajna naiwność bijąca z tego co piszesz wskazuje, że ani starszy, ani bardziej doświadczony ode mnie nie jesteś. Ale kij z tym - to nie ten temat. Pokora to ważna cecha, ale trzeba też znać swoja wartość. Liczenie, że ktoś z dobrego serca da Ci podwyżkę jest niestety w 99% wypadków naiwne. |
Cytat:
Więcej pokory w życiu, wolfy. Nie takich harpaganów widziałem. |
Cytat:
|
Wisła to nie Manchester City z szejkami żeby od razu sypać kasą...
W każdym klubie reguła powinna być prosta. Zaczynasz od najmniejszej pensji i dostajesz kontrakt na 3 lata. Jak po roku zrobisz postęp to dostaniesz podwyżkę i nowy kontrakt i tak ciągle. Nie ma progresu - kontrakt zostaje na stałym poziomie. I koniec. A jak coś przeskrobiesz - to dostajesz po kieszeni. Ale żeby usiąść do rozmów o kontrakcie to trzeba mieć argumenty - a w tym przypadku - ich brak. W kwestii kontraktu stwierdzenie że można grać w klubie do końca kariery to żaden argument. Bo gdyby naprawdę człowiek był oddany klubowi to przestałby się zachowywać jak dzieciak, spiął poślady i zaczął pracować na "chwałę" klubu. To jest kompletny brak szacunku i tyle. |
Cytat:
Ja myślę, że tych naiwnych to jest naprawdę sporo. Zwłaszcza tych którzy dali się nabrać na miłość Patryka do Wisły. |
Cytat:
|
Hehehe, zawsze mnie śmieszyło wywyższanie się wiekiem na forum, gdzie nie liczy się ile kto ma lat, ale to jak pisze.
|
Cupiał sypnij z 10 mln .
komuś kto tak pisze jest bliżej do przysłowiowej budki z piwem niż chociaż ogólnym pojęciu jak działa KLUB PIŁKARSKI I podejrzewam że tak własnie wygląda sytuacja w WIŚLE .Stawiam ze autorem tego był Kapka a adresatem Cupiał.I dzięki temu LOS Wisły wcale NIE MUSI być lepszy od Hutnika . A woli wyjaśnienia ja od 16 lat pracuje i powiem CI TAK ISTOTĄ PRACY SĄ PIENIĄDZE I WZAJEMNY SZACUNEK ZE SWOIM SZEFEM . |
Cytat:
za GW: Po ostatnim zachowaniu Wisła może już nie mieć ochoty na zatrzymanie Małeckiego. Dodatkowo w sprawie pojawił się nowy wątek. Z naszych informacji wynika, że 24-letni piłkarz dostał bardzo dobrą ofertę z klubu rosyjskiej ekstraklasy, który oferuje mu zdecydowanie wyższe zarobki (m.in. z .tego powodu z Legii do Tereka Grozny odeszli Marcin Rybus i Marcin Komorowski). Na razie jednak krakowianie nie wyrazili zgody na transfer i być może 24-letni piłkarz znowu pokazał rogi, by wysyłać jasny sygnał: "pożytku ze mnie i tak nie będzie, więc albo teraz jeszcze na mnie zarobicie, albo w październiku odejdę i nie dostaniecie ani grosza". |
Cytat:
Wydawało mi się to tak oczywiste, że o tym w ogóle nie wspominałem. Serio jesteś zaskoczony? Czy bronię Patryka? Poniekąd go rozumiem. Byłem w podobnej sytuacji, kiedy to ktoś próbował wykorzystać moje przywiązanie oraz fakt, że lubię to co robię. Być może dlatego mam na to inne spojrzenie, bo z perspektywy czasu wiele mnie to nauczyło. Cytat:
|
Cytat:
Dialog o potencjale literackim. Jak z Dołęgi Mostowicza. |
Cytat:
|
"Oj źle się dzieje w Państwie Duńskim"
Jeden Gwiazdor najwyższych lotów wysyła kibiców za błonia, jeszcze ktoś inny, jak ktos ma inne zdanie wyzywa od POpaprańców, do tego większość z nas jest kompletnie naiwnych, i do tego dziadów ze słomą w butach. Ludzie ogarnijcie się jeśli już dyskutujecie to z konkretami i na argumenty a nie na kpiny i chamskie odzywki. To jak "gwiazdeczka" się zachowuje to widać od dawna i nie ma widoku na najmniejsze zmiany, śmiem twierdzić że zachowanie pewnej grupy kibiców popierających Jego wcześniejsze debilne zachowania, upewniła Pana Patryka że wolno mu wszystko, niestety czasami w życiu trafia kosa na kamień i na każdego kozaka znajduje się większy kozak. Konkluzja moja jest taka że Ostatni mecz pucharowy był ostatnim meczem Pana M w Wiśle. |
Pewien portal o tatuażach w kontekście Małego:
Patryku, skontaktuj się z Radosławem Majdanem w sprawie kłopotliwych tatuaży. On przerobił cycki Dody na twarz starego Indianina. :lol: |
Małecki myśli, że jest Tevezem, podczas gdy jest Surmą - bywa. Okienko transferowe jest otwarte w Rosji do czwartku, na Ukrainie pewnie tak samo, jestem pewien, że p. Bolek ostro pracuje.
A pisanie, że Patryk nie jest idiotą - przepraszam, ale KIEDY pokazał, że nie jest idiotą? Nie wychodząc na sparing z Hanowerem? Wyrzucając pikników na drugą stronę Błoń? Może wtedy, kiedy po s.......eniu karnego obraża kolegów z kadry i selekcjonera? Wiem! To wtedy kiedy postanowił nie pojawiać się na meczu z Odense... na marginesie - wymiary 170/75 sprawiają, że myślicie o bokserem, czy o skrzydłowym? |
Cytat:
|
Cytat:
Kariera piłkarska jest bardzo krótka, do tego dochodzi ryzyko kontuzji, wahań formy etc. Ja wiem, że (pomijając przypadki losowe) za dwadzieścia lat będę mógł pracować lepiej niż teraz i lepiej też zarabiać. Kariera Patryka potrwa ile jeszcze? Dziesięć lat? A pewnie chce założyć rodzinę, musi utrzymać matkę... To wszystko nie jest takie proste, inaczej wszyscy robilibyśmy to o czym marzymy. Ja porzuciłem marzenia i mimo że się łudzę, już pewnie do nich nie wrócę. Chociaż kto wie... Dlatego właśnie zapytałem willowa ile ma lat i czy rzeczywiście prowadzi firmę - niektóre rzeczy wymagają perspektywy. Pięć lat temu też operowałem na wartościach absolutnych. A przynajmniej tak mi się wydawało... Zacząłem zarabiać na siebie i samo to rozwinęło mnie i dało do myślenia. |
Cytat:
|
"Oj źle się dzieje w Państwie Duńskim"
ja stanowczo protestuje WSZYSTKO JEST OK |
Cytat:
|
Kazimierza Moskala recepta na sukces: "Praca i samokrytyka. Jeśli zawodnik dojdzie do przekonania, że jest niezastąpiony i nie musi walczyć o miejsce w zespole - jest na najlepszej drodze, by skończyć na ławce".
Samokrytyka. Niestety jej brakuje Patrykowi. Mam nadzieję, że chłopak się otrząśnie. Kaziu trafił idealnie z tymi słowami. Jak już pisałem w tym temacie, ciągle nie mogę pojąć jak Małecki mając na ramieniu Henryka Reymana, może równocześnie zachowywać się w tak impertynencki sposób względem Moskala. |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Liczmy pięć lat w Wiśle (a są to szczytowe lata dla zawodników ofensywnych). Zakładając, że przeżyje jeszcze czterdzieści wychodzi trochę powyżej dwóch tysięcy netto. Dadaj do tego inflację - kiepsko to wygląda. Trudno z tego będzie utrzymać siebie, a do tego matkę, rodzinę... Nie każdy piłkarz ma żyłkę do biznesu albo jakieś przydatne umiejętności które będzie mógł wykorzystać, żeby pomnożyć majątek. EDIT: Mogłem się walnąć w obliczeniach z powodu późnej godziny, ale sens pozostaje ten sam... |
wolfy sorry ale chyba sam nie wierzysz w to co piszesz. Napewno znasz się na piłce i wiesz, że taki zawodnik jak Patryk miał też inne bonusy z innych źródeł. Nie mam zamiaru komentować Twoich wyliczeń i wdawać się w polemikę na ten temat. Mam własne zdanie i jego nie zmienię.
Napisz mi jeszcze o tym jak to Wisła chciała wykorzystać Patryka bo mnie nurtuje to co napisałeś. |
Twierdzisz, ze Malecki skonczy kariere i stanie sie niezdolnym do pracy inwalida?
|
TU nie ma co wyjaśniać zaraz ktoś napisze że powinien nauczyć się szyć na maszynie albo chatować. Argument a co będzie miał lepiej niż ja .
|
Czy tylko ja widząc post wolfiego automatycznie przewijam dalej ?
|
Cytat:
|
Cytat:
Nie twierdze że tak jest z Małeckim, ale na pewny poziomie piłkarze grają, żeby odłożyć sobie na dostatnie i spokojne życie. Widzę tutaj zawiść, jak wikink napisał: "co ma mieć lepiej niż ja" Serio, zgubiliście mnie. Oczekiwaliście, że po zakończeniu kariery pójdzie pracować na budowę? Bo większość w Polsce zarabia grosze to on tez powinien? |
Cytat:
|
wolfy błagam Cie napisz mi jak to klub Wisła Kraków próbował wykorzystać Patryka Małeckiego! Temat na główną stronę Faktu co najmniej a Ty nie chcesz odpowiedzieć.
|
Cytat:
|
Ale czy perspektywą dla Patryka jest statystyczny Kowalski, czy może kolega z szatni?
|
Cytat:
Trzeba było też nauczyć się grać tak jak Patryk, a skoro nie umiesz - do kogo masz pretensje? Gorsi piłkarze zarabiają lepiej niż on. "Normalny" człowiek zarabia "normalnie" - ponieważ jest jednym z wielu i łatwo go zastąpić. Cytat:
Cytat:
Zabawne, ale mniej was oburza murzyn kasujący kilkanaście razy więcej niż Patryk praktycznie za nic (Branco). Pewnie dlatego, że z nim się nie porównujecie. Strasznie dużo zawiści widzę na tym forum. |
Wolfy, piszesz, że to nie jest sprawa zero-jedynkowa, a w takim świetle ją trochę przedstawiasz :)
|
Cytat:
Ocena jego zachowania ze strony kibicow i otoczenia to zupelnie inna sprawa. Cytat:
|
Wiem Małecki po zakończeniu krajery będzie dawcą krwi i to wcale nie HONOROWYM I WŁASNIE ROZWIĄZAŁEM POTENCJALNE problemy z pieniędzmi Patryka AMEN Miłej nocy panowie .
|
Cytat:
A to już jest problem prezesów , którzy za cieniznę płacą krocie |
no sorry, prędzej by dostał podwyżkę gdyby dobrze grał i dobrze się zachowywał. a tu nie ma ani jednego ani drugiego, więc pytanie za co? sam sobie kopie grób, a Ty go bronisz, widać jesteście po jednych pieniądzach. samouwielbienie i wymagania. a najpierw daj coś od siebie, taka zasada. a potem cierpliwość. cierpliwość POPŁACA. jak juz mowa o materializmie. starania będą wynagrodzone, nic nie ma od razu.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:10. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl