![]() |
Pewnie teraz w TS-ie się pali wszystkim w dupkach. Jakakolwiek kontrola US, najazd prokuratury czy kogokolwiek może spowodować wparowanie smutnych panów tamże też.
Generalnie to by się nawet przydało. Może dzięki temu znajdą się "szare eminencje" tych wszystkich ruchów. Bo w to, że mózgiem całej operacji jest jeden czy drugi "siedzący wojownik" to mi się nie chce wierzyć za bardzo. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Jeżeli dobrze rozumiem, to pewnie (sporą?) część zadłużenia stanowi dług wobec firm pozakładanych przez miśków, zielaków, ich konkubiny, siostry i kochanki. Jeżeli mają odrobinę honoru(wiem, jestem naiwny) i naprawdę kochają Wisłę, to niech masowo zgodzą się na rozwiązanie umów za porozumieniem stron.
|
To już jest sytuacja bez wyjścia i klub niestety upadnie. Nikt inny w tej chwili przy niejasnej sytuacji kto faktycznie jest właścicielem, nie będzie zainteresowany przejęciem Wisły Kraków
|
Cytat:
https://sportowefakty.wp.pl/pilka-no...ie-nie-poradzi Jeśli TS nie przyjmie pomocy, to sprawa jest postawiona jasno, jak już ktoś pisał wyżej. |
Cytat:
|
i oby jak Wisła upadnie te Zelaki i Miśki zgniły w więzieniu.
|
Cytat:
Kto będzie konkurował o rejestrację klubu? 1. TS, lub osoby które wyznaczy (w tym może Socios) 2. Osoba, prywatna, lub spółka która na licytacji syndyka upadłościowego zakupi prawa (do herbu, puchary etc.). Nie spodziewałbym się ugody i bardzo możliwe że powstaną 2 podmioty piłkarskie nazywające siebie kontynuatorem tradycji Wisly Kraków SA. |
Zachowanie Aresenica to chyba, najuczciwszy gest jaki mógł w ostatnim czasie spotkać zaangażowanych finansowo kibiców. To jest dla Was (socios i innych składkowiczów) gest poszanowania.
I on zasługuje na grę w normalnym wypłacalnym klubie i Wy zasługujecie na to, by nie łatano Waszymi siłami, dziur po kradzieży. Cytat:
Może filipski coś zaproponuje, skoro ma rękawy pełne asów informacyjnych :> |
Cytat:
|
Cytat:
Dług wobec piłkarzy z czasów TF, miasta, UFA (?), obecnych piłkarzy i pracowników, Kwietnia to jest nasz główny problem. Z tym się nie da nic zrobić. |
Cytat:
Teraz pozostaje czekać na decyzje miasta a te dla TSu nie będą przyjemne. jak myślicie kiedy TS straci swój największy " skarb " - tereny warte ponoć 100 mln , których dyletanci nie potrafili w żaden sposób wykorzystać tylko każdy czyhał na nie .Normalnie oblężona twierdza . Niech TS zamknie się w tej oblężonej twierdzy i zdechnie z głodu. Mam nadzieję , że wartościowe osoby , którzy jeszcze pozostali w TS i mają w sercu Wisłę zdążą się na czas ewakuować z tego grajdoła. Przydadzą się w odbudowie piłkarskiej Wisły. |
Cytat:
|
Możliwe, że nie rozegramy już żadnego meczu. Trzy walkowery i dobranoc. Zostało półtora miesiąca, niewiem jak to wytrzymamy bo to będzie jeszcze bardziej burzliwy okres niż ten w grudniu. Mi już psycha siada powoli i poważnie zastanawiam się czy nie odciąć się od tego wszystkiego do połowy lutego. Jeśli jakimś cudem odwieszą nam licencje to wcale nie musi być tak, że będziemy grać juniorami. Wielu piłkarzy będzie chciało się wypromować w ekstraklasie nawet kosztem nie pobierania pensji. Może też być tak, że niektóre kluby wypożyczą nam swoich piłkarzy którzy są teraz wypożyczeni do pierwszych lig. Tak tylko gdybam bo znikąd ratunku nie widać tylko ciągle kolejne ciosy spadają, i jakiś minimalny promyk nadziei jest nam teraz potrzebny.
|
Jutro ma być konferencja warto sie wybrać i podziękować Ts-owi za piękna 2,5 roku pod ich władaniem
druga taka okazja juz sie nie powtorzy |
Panowie to już koniec, nie ma już czego ratować
|
Cytat:
Cytat:
|
Grubo
Pewnie okaże się, że Misiek był słupem LMM |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Przez 20 lat rozwijała się patologia i myślisz, że oni tak zwyczajnie znikną ? |
Może TS nie jest święty... ale jeżeli oni nie założą nowej spółki pod grę w IV lidze to kto to ma zrobić?
Zwróćcie uwagę na pewną rzecz. Wiecie w czym była siła SKWK, TS i wszystkich innych frakcji na Wiśle? W tym, że jak postanowili zebrać się pod halą Wisły to się zebrali, jak mówili nie chodzimy bo Bednarz jest zły to kibice nie chodzili. Jak mówili śpiewamy "Ruch Ruch HKS" to śpiewaliśmy. Był przywódca, za którym reszta szła. Jak TS się "obrazi" to się okaże, że nie ma komu założyć spółki i walczyć w sprawach organizacyjnych itd. Wszyscy są nauczeni, że ktoś to zrobi... przecież to oczywiste, zacznijmy od IV ligi bez TS, tylko za chwilę się okaże, że nie ma chętnego by się za to zabrać. Wskażcie proszę tego "silnego" przywódce, który pociągnie wszystko i ludzie za nim pójdą. Konkretnie z imienia i nazwiska. Dlaczego TS ma łatwiej? Bo siedzą w tym od lat. Prezesi, dyrektorzy, rady nadzorcze. Raz jest ten, potem się zamieniają. Dla nich sekcja piłkarska to kolejna sekcja pod skrzydłami i tyle. Źle myślę? |
Cytat:
Z drugiej strony wydaje mi się, że sytuację komplikuje fakt, że żadna z wymaganych w zdrowym państwie regulacji prawnych nie zadziałała (no może reakcja PZPN jest pierwszą zdrową), podobnie, jak inne czynniki bezpieczeństwa. Prawdopodobieństwo, że sytuacja się powtórzy, gdy na horyzoncie błysną znów duże pieniądze, jest dość wysokie. Nie wiem, jakim tokiem rozumowania i działania pójdzie nowy dobrodziej. Waszym czy moim, gdzie najpierw trzeba by mieć pojęcie co tak naprawdę zaistniało, że się ze.... może tacy ludzie dysponujący milionami mogą więcej i są bardziej odważni. Oby to wszystko udało się jeszcze kiedyś na nogi postawić. |
Cytat:
Jak dla mnie to co dzieje się w naszym klubie nie jest przypadkowe (i daleko wykracza poza świat sharksów) |
Nie zdziwię się, jak przy tej ilości negatywnych wieści jutro żadnej konferencji nie będzie....
|
Cytat:
Boże chroń mnie od przyjaciół bo z wrogami poradzę sobie sam. Najpierw muszą wkroczyć organy państwowe, oczyścić środowisko z kogo trzeba a następnie można zakładać klub.Następnie trzeba być czujnym i pilnowaćtego co się w okól klubu dzieje , SYGNALIZOWAĆ (tfu) o każdej rodzącej się patologi i nie być głuchym na to co mówią inni. Inaczej za 10-15 lat sytuacja się powtórzy. |
Cytat:
|
Cytat:
SA nikt nie uratuje, moim zdaniem była nie do uratowania już po Meresiu, ale to moje zdanie. Nie bez majętnego właściciela. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
10 znaków. |
Czy juz wiadomo gdzie i kiedy konkretnie ta konferencja?
|
Cytat:
Spadających noży się nie łapie. |
Cytat:
Czesc ludzi z zarządu broniłem bo poznałem ich osobiście, a z niektórymi z różnych powodów systematycznie w przeszłości się spotykałem. Do dziś nie jestem w stanie uwierzyć, ze poważyliby się na to, o co zostali oskarżeni. Jeżeli faktycznie są niewinni to mam nadzieję, że doczekają czasów, by oczyścić swoje imię. Jeżeli oskarżenia, znajdą potwierdzenie w rzeczywistości...no cóż, każdy z nas jest kowalem swojego losu... Wisła dziś dogorywa więc tym bardziej ciężko przed samym sobą przyznać, że popierało się tych złych... Cytat:
|
Cytat:
Upadniemy jeszcze niżej, będziemy leżeć w błocie i się dlugo nie podniesiemy. |
Panie Hartling, dej pan oświadczenie. Sprawdzałem na Comedy Central, ale nie było...
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:28. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl