![]() |
Cytat:
Jaliens podpisał kontrakt, który zaoferowała mu Wisła, sam się do nas nie wprosił, a większość jego przyjście przyjęła z wielką satysfakcją i nadziejami. Teraz trzeba mu płacić to, co się zaoferowało, bo tak działa profesjonalny klub. Oczekujemy profesjonalizmu od Małeckiego więc również od klubu trzeba go wymagać, a respektowanie zobowiązań kontraktowych to podstawa. To, że teraz Jaliens gra piach nie ma nic do rzeczy w kontekście Małeckiego. |
Cytat:
|
aj jaka pyszna dyskusja , ileż tu argumentów do polemiki aż nie wiadomo od czego zacząć ?
może od usprawiedliwiania Patryka wiekiem ? ileż razy na ostatnich stronach było , młody młody młody młody odmieniane przez wszystkie przypadki 21 lat : Luuk de Jong , Mario Balotelli 22 lata : Kagawa , Ayew 23 lata : Kun Aguero , Lewandowski Robert , Alexis Sanchez , Dudu Biton(!) 24 lata : Messi, Benzema, Fabregas, Rudnevs, Patryk Małecki jak widać młody wiek usprawiedliwia wsszystko :) |
Klub nie popisuje się z pensją dla Małeckiego i z tym się zgadzam.Patryk był wiodącą postacią w drużynie, strzelał ważne bramki dla Wisły i być może zasługiwał na więcej niż dostawał. Jednak NIC w tym momencie Małeckiego nie usprawiedliwia. Teraz Małecki olewa drużynę i trenera któremu do pięt nie dorasta i mówi ,że nie chce grac w drużynie? To jest prawdziwy Wiślak? Prawdziwym Wiślakiem był Żuraw który takiego szumu wokół własnej osoby nie robił a zapracował sobie na SZACUNEK u kibiców. Prawdziwym Wiślakiem jest Sobol a nie Małecki który mówi że nie chce grać w klubie i dzieli kibiców. Patryk szanowałem Cię ale po ostatnim incydencie pokazałeś ,że nie masz białej gwiazdy w sercu. A boli to najbardziej gdyż za takiego Cię uważałem gdy prowadziłeś doping, gdy razem z kibicami przeżywałeś każdy mecz...
|
Cytat:
Gdyby nawet mial dola i nie chcial jechac jako zawodnik, to mogl pojechac tylko po to zeby byc z druzyna... Mogl powiedziec "Trenerze, nie wiem co sie dzieje, nie czuje sie dobrze i potrzebuje paru dni zeby jakos dojsc do siebie. ale pojade z druzyna zeby ja dopingowac" Bo to bardzo wazny okres, dzis byla szansa na dojscie Slaska na 8 pktow, a w czwaertek na awans do 1/16 LE Ale... wtedy musialby sie czuc jak czesc tej druzyny. Przestancie wreszcie szukac drugiego dna... On jest po prostu nieobliczalny... Tyle... |
Cytat:
Jedyna różnica z przypadkiem Małeckiego jest taka, że Błaszczykowski dogadał się o odejsciu za porozumieniem, gdyż mógł odejść z Wisły od zaraz, a Małecki chciał zostać, ale dogadać się nie może, gdyż klub prawdopodobnie uważa, że ten może odejść dopiero za 2,5 roku a nie od Czerwca. Frustracja Małeckiego jest więc gorsza, bo on z tego co wiem, chciał grać tutaj, a klub postanowił grać nim na starych warunkach, czyli raczej go już nie chciał. |
Cytat:
Do rzeczy. Małecki odejdzie z Wisły w takiej czy innej formie. I może wreszcie zniknie cześć podziałów między kibicami Wisły. Przeciwnicy Małego się ucieszą, zwolennicy dość szybko zapomną. Parę osób może się zastanowi nad doborem swoich przyszłych idoli. Ja osobiście płakał po nim na pewno nie będę. Na nowej drodze (szczerze) życzę mu powodzenia, zwłaszcza że raczej nie będzie łatwa. Niech już ten cyrk się wreszcie skończy. |
Ale ludzie, o czym Wy gadacie, można odejść z klubu, normalna rzecz, ale do cholery, trzeba to robić z klasą.
Negocjować podwyżkę też można, ale trzeba wiedzieć, jak i kiedy. |
Cytat:
i jeszcze jedno, kim jest TEN który daje prikazy pismakom???? skuteczny jest.... |
Cytat:
|
Jeszcze słowo o Gargule - w koncu chłop zaczyna grac tak jak za czasow pobytu w Bełchatowie. Te dosrodkowania z rzutu roznego miał dzisiaj fantastyczne - spore zagrozenie z Naszej strony wynikało z tego fragmentu gry, na pewno znacznie lepiej niz krotkie zagrania.
|
Cytat:
A dziś odrobiliśmy punkt do głównego rywala. Chyba nie sadzisz że najtrudniej będzie ze Śląskiem. Choćby z racji na sędziów. Dziś karnego na Bitonie w C+ komentator nawet nie zauważył, a o wejściu barkiem Kirma paplał dziesięć minut. Cytat:
|
Cytat:
Ma Wisła pecha, że jakoś nikt nigdy nie wie "jak i kiedy"'. Albo - może to u nas włodarze robią coś nie tak? kot to dobrze podsumował. P.S. I gdyby chociaż te pieniądze, "zaoszczędzone" na kontraktach były dobrze spożytkowane. Ale nie - one idą zawsze na kontrakt dla jakiegoś Pajlicia, Lameya, Branco albo napastnika, który zagrał trzydzieści minut w rundzie (nie pamiętam jak się ten gagatek nazywał). Tacy to od kopa dostają u nas jakieś chore sumy. Nie zatrudnili Baszczyńskiego z przyczyn pozasportowych, ale takiemu Lameyowi bez problemów dali większy kontrakt. |
nie zwalajmy wszystkiego na kasę. My zwykli ludzie nigdy nie bedziemy zarabiać miesiecznie 30tys zlotych podstawy. My za 1500zl musimy czesto dawać sie poniżać i pracowac po 15h, a mimo wszystko musimy szanować swojego pracodawce bo jak zaczniemy sapać czy coś dostajemy dyscyplinarkę i o prace będzie później ciężko. Powinien się starać na boisku i dziękować Bogu że dostał taki talent i może żyć ponad stan....
|
Cytat:
Wolfy, Jakos pamietam zeby podzyzki dostawali i Brozek (Pawel) i Zurawski i Frankowski i Glowacki... Nie jest to znowu az takie science fiction jak to przedstawiasz. |
Małecki sie solidaryzuje z kibicami ...chce odejsc bo klub oczernia własnych kibiców,i bardzo dobrze tez bym tak zrobił na jego miejscu
|
Cytat:
Jak klub chciał kogoś zatrzymać, to zatrzymał. Jakoś z Sobolewskim się udało. I z wieloma innymi. Zależy od człowieka. Błaszczykowskiego z resztą pod to nie podciągaj, bo na tej samej zasadzie odszedł Żuraw. Brożków chcieli sprzedaż i sprzedali. Dolha wiadomo - miał ciśnienie na Amicę i odszedł. Pierdoły piszecie i tyle. |
Cytat:
|
Cytat:
Frankowski to był gest Cupiała. Jedynie chyba Głowacki i Żurawski jakoś normalnie to załatwili, ale w przypadku Maćka to były inne czasy i warunki finansowe. Cytat:
:lol: P.S. Coraz weselej się robi w klubie. |
Po ostatnim numerze Małeckiego jego menago obrał jedyną możliwą linię obrony, czyli gadkę o pieniądzach. To był jedyny punkt zaczepienia, żeby Patryka jakoś bronić. I co? I sporo osób łyka to... żal.pl i tyle
Naprawdę wierzycie, że Małecki nie podał ręki Moskalowi i uciekł z szatni w trakcie meczu, bo myślał, ile zarabia. Przeprosił? Ładne mi przeprosiny, skoro zaraz pokazuje, że tak naprawdę jest obrażony na świat i nie chce grać i trenować z zespołem. Tak samo przeprosił zespół i trenera jak ludzi, których wysyłał na drugą stronę Błoń. Jak przepraszał, to też bolał nad tym, ile zarabia? No naprawdę, część osób powinna się wybrać po jakąś wycieczkę po rozum do głowy |
Cytat:
Rozumiem, że wszedłeś na najwyższy poziom samozajebistości. Mam tylko nadzieję, że kiedyś zderzysz się z rzeczywistością i trochę to zaboli. Jeśli usprawiedliwiasz chamskie zachowanie Małeckiego ciśnieniem na kasę, to gratuluję. Widać, poziom intelektualny zbliżony. Bez odbioru. |
@wolfy
Chciałem Cię poinformować, że Małecki podpisał kontrakt który gwarantuje mu określoną kwotę co miesiąc przez pewien okres czasu. Co z tego, że Paljic czy Jaliens mają więcej? Małecki wynegocjował sobie taką sumę i kropka. W jakim świecie Ty chłopie żyjesz? |
napiszę to trochę złośliwie PATRYK to drań on NIE kocha Wisły chciał normalnie zarabiać .A SKORO TAK ochoczo go krytykujecie to z własnych pieniędzy kupcie jego zastępce a co pieniądze nie mają znaczenia ......Cupiał tak KOCHA WISŁĘ że pożyczając 30 milionów odzyskał 60 i oczekuje koleinach 30 .I TO JEST DOPIERO MIŁOŚCI.
|
Tak czysto po ludzku to szkoda mi Małeckiego, bo coś lub ktoś miesza mu niezdrowo w głowie. Oby nie skończył jak Igor Sypniewski.
|
Cytat:
Jeżeli dla Ciebie renegocjowanie kontraktu z zawodnikiem, który awansuje w hierarchii zespołu jest czymś dziwnym, to lepiej zabierz głos w sprawie dopiero po kilku latach zainteresowania futbolem. Ja nie rozumiem - jak można na forum piłkarskim nie rozumieć podstawowych zależności rządzących współczesną piłką? Przecież nie ma okienka transferowego bez kilku przepychanek o nowe kontrakty zawodników, którzy akurat zaczęli lepiej grać. I to w tych największych klubach, bo mniejsze mało kogo interesują... Zresztą - to nie tylko piłka. W każdej normalnej firmie większe kompetencje = awans = podwyżka/bonusy/etc. Uważasz, że jeżeli ktoś przychodzi do firmy na okres próbny i godzi się na sumę X, to później będzie tam pracował za tyle samo do emerytury (jak dożyje)? Pracujesz? Serio pytam. Cytat:
Nie można porównywać tych sytuacji. |
Zaczyna sie, Kumple i znajomi sie odezwali. Biedny i przesladowany Patryk nie mial wyjscia w koncu na chleb nie starczalo bo te Palice i Jaliensy cala kase dla siebie zgarnialy. Wobec tak tragicznych okolicznosci oraz tej 5 czy moze 6 dzieci na wychowaniu trzeba natychmiast wybaczyc, przeproscia i wy.......ic dyscyplinarnie Kazka ze smial gwiazde sciagnac z boiska. Nie ma innej mozliwosci
|
Pragnę tylko zauważyć, że na całym świecie ktoś kto się stara o podwyżkę chce się pokazać z jak najlepszej strony. Grasz dobrze - dostajesz podwyżkę, w ten sposób to idzie. A w przypadku Małeckiego oprócz sinusoidalnej formy i tak naprawdę ciężkiej do oceny realnej przydatności do zespołu, dochodzi wielokrotnie kwestia wychowawcza i atmosfery. Dlatego ta "podwyżka" (nie wiemy poza tym jaką podwyżkę zaoferował klub a Małecki sie nie zgodził) nie jest tak oczywista.
Poza tym tłumaczenie zachowania Małeckiego przez pryzmat pieniędzy jest tak żałosne, że ja nie wiem skąd się tacy kosmici biorą. Osrał własnego trenera, własny klub stwierdzając że nie chce już tutaj grać (wierzę w słowa Moskala). Jak dla mnie zwykły judasz, najemnik który odsłonił swoje oblicze. Na najbliższym meczu powinien dostać gromkie wypierdalaj, również dlatego że okłamywał kibiców przez tyle lat. |
Widzę, że niektórym z Was można napluć w twarz a i tak powiecie, że to deszcz pada. Szkoda słów.
@wikink1 Z Twojego postu wnioskuję, że jeszcze nie podjąłeś pracy zarobkowej i nie wiesz jak się należy zachowywać w pracy. Jak należy wywiązywać się ze swoich obowiązków, czym jest dyscyplina. Daj znać jak dorośniesz. |
Cytat:
Nie wiem ile Patryk zarabia i ile mu dawali, natomiast kwestia jest tego rodzaju czy Patryk Małecki zrobił jaki kol wiek postęp w swojej grze, rozwoju psychicznym, zachowaniu, aby wynagrodzić go w postaci nowego kontraktu. Moim zdaniem nic z tych rzeczy nie miało miejsca w ostatnim czasie. Przypominam, że mówimy tutaj o piłkarzu, który deklarował to że może grać w tym klubie do końca kariery, uważa siebie za Wiślaka itp. |
Cytat:
:shock: Mam nadzieję , że to ironia .Jeżeli na C zasiadają tak ogarnięci ludzie jak ten osobnik to znowu będziemy skazania na gromkie Paaatryk Małecki podczas meczu z Koroną . Co do zarobków Małeckiego to nikt nie kazał mu podpisywać kontraktu na 30 tyś. miesięcznie.Jest kontrakt?Jest podpis? To do cholerny należy się z niego wywiązywać a nie zgrywać gwiazdora. |
Cytat:
Ciastek mnie ubiegł z wysłaniem posta. :) |
Cytat:
Gdyby nie Cupiał Wisła byłaby na miejscu Hutnika a w najlepszym przypadku na poziomie ŁKSu .Uwielbiam takie teksty - Cupiał sypnij z 10 mln . Po twojej wypowiedzi nietrudno wywnioskować , że wciąż jesteś na garnuszku rodziców i pobierasz kieszonkowe . |
Cytat:
Gratuluję. Masz szczęście, że u mnie nie pracujesz. A przed pójściem spać proponuje sprawdzić w słowniku definicję słowa "negocjacje". |
Cytat:
Ja też nie zauważyłem aby Patryk zrobił jakikolwiek postęp w grze uprawniający go do starania się o podwyżkę. Nawet jeśliby tak było to co? Strajk bo klub nie daje podwyżki? |
Cytat:
Pamiętam "Kałużniadę", cyrk z Uche, odmowy wyjścia na boisko, frytki i pampersy, nie stawianie się na obozy przygotowawcze. I tak jest na całym świecie. Gdyby było jak piszesz, że "grasz dobrze - dostajesz podwyżkę", to naprawdę nie byłoby problemów. Cytat:
Podejrzewam, że przeżyłbyś ciężki szok gdybyś zobaczył jak to u mnie wygląda, ale z szefem jestem na Ty. Ale nie, nie zachowuję się chamsko wobec nikogo. Pamiętam masę podobnych zachowań piłkarzy, więc mnie to nie szokuje. Nie ma tu prostego przełożenia na "normalną" pracę. Piłkarz ma wartość sportową, marketingową, ważna jest też możliwość rozwoju. W dzisiejszych czasach piłkarze funkcjonują na podobnych zasadach jak aktorzy, piosenkarze czy celebryci. Czytając o fochach jakiejś gwiazdy lub gwiazdki filmowej też porównujesz to do swojej pracy? Po co docinasz? Miałeś się już do mnie nie odzywać. |
No to kibice Wisły, zamiast krzyczeć - "Patrtyk Małecki" - na R22 od teraz tak jak wszędzie w Polsce, a zwłaszcza u tych w Pasy, będziecie krzyczeć :
"Ch.. Ci na imię, Małecki ch.. Ci na imię......................................... " może nienawiść Wasza, przewyższy nawet tę Pasiastą, co będzie już Waszym kibicowskim apogeum ?? Od razu poczujecie się lepiej i oczywiscie wyżej od jakiegoś prowokującego "wieśniaka z Suwałk", którego można bezkarnie wyzywać po nazwisku, w ramach "najwyższego" kontraktu w Wiśle oczywiście :> |
Cytat:
Tracę wiarę w ludzi... |
Widzę , że na forum ujawnia nam się godny następca Pysia .
|
Cytat:
Pomijam już kompletnie kwestie tego, jak w klubie prowadzi się negocjacje, transfery, podwyżki, bo wejdziemy na naprawdę grząski grunt. Ale tak po ludzku, wolfy. Na co on liczył pajac jeden? Że jak tupnie nogą, pokaże jaki on jest ....a ważny, to że co? Przyjedzie Basałaj karetą wypchaną kasą i będzie go prosił o powrót? Czy tak się zachowuje zwykły, profesjonalny piłkarz? Bo już nie wspomnę o tym, że to on miał niby mieć BG w swoim sercu ... Nie broń go bo się ośmieszasz. W obecnej sytuacji, jeśli słowa Moskala są prawdą a nie mamy powodów żeby mu nie wierzyć, takiego zachowania NIC nie usprawiedliwia. Koniec kropka. I dalsza dyskusja zbędna. * Cytat:
|
Czekaj powinien odmówić gry bo przecież Jaliens więcej zarabia a nie gra :D
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:14. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl