![]() |
Dzisiaj jest 17 lipca, a my zapewne nie mamy podpisane umowy na dzierżawę stadionu itp. Ja się pytam jak to jest możliwe że ZIKIT planował rozegranie pierwszego meczu w połowie lipca jak nawet płyta boiska nie nadaję się do grania a o innych rzeczach nie będę wspominał, bo jeżeli patrzę się realnie na ten stadion to zapewne na 40% zdążymy zgłosić stadion, a nawet jak ten stadion zgłosimy to UEFA nie koniecznie może się zgodzić na rozgrywanie meczów na tym stadionie ( Nie mamy zrobionych zagospodarowanych miejsc dla prasy, sędziów, dyrektorów technicznych z uefa itp. a co najważniejsze nie mamy miejsca na rozgrzewkę dla piłkarzy rezerwowych, nie ma też głupich ławek rezerwowych xD Ciekawe gdzie nasi piłkorze będą siedzieć, bo jak na razie to będą chyba musieli kupić sobie gdzieś na straganie jakieś taborety za 5 złotych...
A tak nawiasem mówiąc, jeżeli ta murawa się nie poprawi to nie wiadomo czy Uefa pozwoli nam na niej zagrać ;/ Nie łudźcie się, że Uefa zgodzi się na coś takiego, że "my ten stadion dokończymy do tygodnia ..." nie, nie ... Podsumowując : termin na zgłoszenie stadionu 21 lipca , szansę są malutkie ;/ Edit: zostały jeszcze 3 dni na zrobienie tego wszystkiego co nam się przez długi czas nie udało ... |
Na dzień dzisiejszy trwa swoisty ping-pong między Wisłą a ZIKIT-em.
ZIKIT mówi: "Podpiszcie umowę, to zrealizujemy poprawki na stadionie, o które wnioskujecie". A Wisła na to: "Najpierw zróbcie porządek z niedoróbkami, a potem podpiszemy umowę" Patowa sytuacja, w której chyba nieco lepsze karty ma ZIKIT. To Wiśle tak na prawdę się spieszy. |
Na stronie SKWK pojawiło się pierwsze info odnośnie wzoru krzesełek na zachodniej.
Ja osobiście wolałbym jednak, żeby żadnego wzoru nie było, niebieskie krzesełka i było by git. Jednakże na wschodniej jest grafika, na północnej też jest i teraz żeby zachować pseudo symetrię odnośnie krzesełek to przydałoby się jakiś wzór na zachodniej umieścić. Ta ostatnia propozycje SKWK według mnie jest najgorsza, postać jak najbardziej zasłużona, ale popatrzmy jakie mamy sektory na wschodniej i teraz wątpię żeby dało się z krzesełek ułożyć twarz w jednym sektorze, a jak juz by ułożyli to nie czytelna byłaby. Takie moje zdanie. |
Ktoś tu kiedyś zamieścił super projekt, czyli taki jak pozycja nr 1 na stronie SKWK ("puste kratki w układzie kolorystycznym podobnym jak na trybunie wschodniej"). Ja słowo podobnym zamieniłbym na identycznym. Jak ktoś ma jeszcze tą wizualkę, to niech wrzuci.
|
Zmiana wzoru nie ma sensu, trybuna zachodnia powinna dostać krzesełka ułożone kolorystycznie tak samo, jedynie bez napisu.
Cytat:
Wisła NIE POWINNA podpisywać umowy dzierżawy aż do chwili, w której ZIKIT nie podpisze umowy na wykonanie niezleconych jeszcze prac - telebimy, kioski gastronomiczne, zaplecze trybuny północnej, zbiornik retencyjny oraz zrobienia wszelkich niezbędnych poprawek (kasy biletowe i inne "niedociągnięcia" ). Jak Wisła podpisze umowę przed zleceniem tych prac, to dostanie figę z makiem, płacić będzie za niekompletny stadion, który nie wiadomo kiedy będzie w pełni otwarty. |
Nie no, dość już wzorków...
|
Cytat:
|
Te propozycje SKWK na wzór poza 1 są nie do zaakceptowania
2- jak można robić symetrię napisu? Na stadionach nie umieszcza się podwójnych napisów i do tego jeszcze ten drugi napis Pany. Kto to wymyślił? 3-jak się już powiedziało "a" trzeba powiedzieć "b" a nie zmienić zdanie i robić całą niebieską trybunę. Trzeba było wcześniej o tym pomyśleć że ten fatalny wzór jest do bani a nie teraz sobie o tym przypomnieć 4- No jeszcze takiej głupoty to nie widziałem ani nie słyszałem. Twarz? Na piętrowej trybunie? I to jeszcze taka której nikt by nie skojarzył? To nie jest Deyna którego większość Polaków kojarzy tylko Reyman który grał kiedy kamery dopiero powstawały. Jak w ogóle wygląda projekt tego wzoru bo aż jestem ciekaw. |
Zgadzam się, najlepiej będzie z tą szachownicą, bez żadnych napisów, bo dawać napisy żeby tylko były, by pokazać, że w Krakowie, ludzie potrafią zrobić wzór z krzesełek to bez sensu, taka sztuka dla sztuki:-p
Wiem teraz już za późno ale jednak trzy trybuny niebieskie i tylko północna ze wzorem było by idealnie. Biała Gwiazda jako symbol klubu i tyle, zresztą sama gwiazda a reszta niebieskich krzesełek to wtedy symbol byłby wyróżniony, a cóż jak będą jeszcze te dwie szachownice to nie wiadomo na co okiem rzucić, ale to takie niepotrzebne dywagacje co by było gdyby:-p |
Tylko niebieskie krzesełka !
|
Kolejny wzór? Cyrk przyjeżdża do miasta.
Tylko niebieskie krzesełka. |
Wisła Pany - jako wzór wg mnie odpada
twarz Reymana - wg niewykonalne, żeby wyglądało dobrze, po drugie nie jest to aż tak rozpoznawana postać i 9 na 10 osób będzie się zastanawiać czyja to facjata. Nie o to chodzi chyba z tych propozycji SKWK najlepsza są niebieskie krzesełka lub zwykła szachownica (jak na C) tylko bez żadnych napisów P.S. Szkoda, że nawet sprawa wzoru krzesełek nie została przemyślana całościowo. Czyli mamy 4 trybuny i myślimy jak zrobić żeby CAŁOŚĆ wyglądała dobrze. Każda trybuna była robiona jako osobna. Oczywiście nie jest to uwaga do SKWK (przynajmniej nie tylko). No ale nic. Trzeba zrobić tak, żeby najwięcej wyciągnąć z tego co mamy obecnie P.S.2. Szkoda, że kolorem przewodnim na naszym stadionie jest niebieski, a nie czerwony... |
Cytat:
Co to znaczy "tylko Reyman" ? W chuju mam co kojarzą Polacy, a co nie. I kiedy były kamery. Nie dla nich te wzory. To jest nasz Reyman, nasza legenda i świętość. I to nie jest Deyna- to jest Henryk Reyman. Dwie różne osoby. Ja za rysami twarzy Reymana byłem od początku ale czy to jest wykonalne bo szczerze wątpię. Być może i tak ale pewnie musiałoby to pochłonąć sporo pracy i PROFESJONALIZMU. Przede wszystkim musiałby powstać wzorowy projekt osoby, której grafika na wysokim poziomie nie jest obca. Zrobić dokładne wyliczanki z rzędami krzesełek i ilością. Mi to się widzi tak że te rysy twarzy są gdzieś na boku (przed narożnikiem), a nad rysami na piętrze napis Henryk Reyman. Jeśli nici z tego to "Wisła Pany" tylko tą samą czcionką co na C (czyli prosty napis) żeby nie było mieszanki dwóch różnych koncepcji. |
No to znowu będzie chyba dreszczyk emocji ... z tymi Azerami ;/ Mamy szczęście w losowaniu ale nie wyobrażam sobie takiej sytuacji, że gramy z nimi nie przy R22, bo znowu na Hutniku będzie nieciekawie, pewnie z 1:0 dla nas a u nich nerwówka, przy R22 zupełnie inaczej się gra, przy R22 to nawet Barcelona nie ma szans :D:D
A tak w ogóle to takie pytania w interpelacji są natręctwem ;/ One są trochę takie na zasadzie "jak dokopać Majchrowi". Takie pytania powinny być kierowane do odpowiedniej osoby zajmującej się stadionem, bo Majcher gó** wie na temat tego stadionu, tak samo zresztą pewnie o stadionie Pasów. Powinna być odpowiednia osoba do kierowania tym stadionem, bo tutaj nie wiadomo do kogo są te pytania ? Do Majchrows Pytanie jak 7. Jakie kary finansowe zapłaci wykonawca w związku z opóźnieniem oddania trybuny wschodniej o około 8 miesięcy względem terminu zapisanego w umowie (grudzień 2010)? Opóźnienie z winy projektanta wynosiło około jednego do dwóch miesięcy, jednak wykonawca, prowadząc bardzo wolno prace wykończeniowe, dorzucił do tego około 6 miesięcy. Kary za takie opóźnienie spokojnie pokryłyby koszt brakujących elementów, jak telebimy, kioski gastronomiczne czy budowę zbiornika retencyjnego. Żadnej kasy miasto klubowi nie odda, bo i tak robi dla klubu profesjonalny stadion klasy "Elite", cóż może rozpieszczeni zostali ostatnio kibice przez stadniony budowane na Euro i chcą mieć wszystko idealnie ale niestety nie wszędzie się da ... bo odnośnie telebimu to nie da się go położyć gdzie indziej na tym stadionie i wiele innych spraw tego typu podobnych . Pytanie jest po prostu głupie, bo jest wiadomą, że stadion jest Miejski budowany za Miejską kasę i niekoniecznie dla Wisły, w każdym razie może wejść jeden potężny miliarder i kupi jakiś klubik w Krakowie i będzie chciał grać na R22 i Miasto może mu dać nawet operatora... a Wisła może co najwyżej powąchać. Jestem realistą i niestety błędy są także po stronie zarządu Wisły, nie ma podpisanego operatora, nie ma decyzji. Według mnie Wisła powinna podpisać tą umowę już wcześniej i mieć decydujący wpływ na tą budowę a nie P. Niedziałkowska, bo ten stadion jest nie dla niej i tyle. Wisła ma operatora i decyduję, że tutaj jest asfalt, a tu płyta jeżeli oczywiście jest to bez względu na koszty stadionowe. Zobaczymy co będzie do tego 21 lipca i co z tą trawą, bo jest po prostu fatalna jak się patrzy z kamerki. Budujemy stadion na za pięć dwunasta i tyle ... wszystko teraz jest na gorąco, coraz większe napięcie, bo tutaj trawa niedobrze położona, bo elewacja zbyt brzydka itp. |
Cytat:
A ze stadionu zrobi nam się za chwile wiejska umajona figurka. |
Cytat:
Miasto jest w tym wypadku piękną przepraszam za porównanie "krową dojną" - tylko pozazdrościć takiego inwestora wykonawcy (szkoda tylko że to nasze pieniądze są "wyprowadzane"). |
Jutro deszcz popada to i trawka urośnie... ;)
|
Cytat:
|
Cytat:
Szachownica, bez napisów. |
Cytat:
jestem za :-) 123456789 |
Jedyne rozsądne wyjście to napis Maciej Skorża !
skwk piało by z zachwytu Dzisiaj jak widac dalsze wylewanie asfaltu . Wygląda on przyzwoicie w porówananiu do tej nieszczęsnej trawy . Wygląda też na to że zamontowano 100% krzesełek na C . Idealnie to nie wygląda , ale to akurat najmniejszy problem . Mam obawy że najbliższy mecz z Litwinami nie będzie naszym ostatnim na Hutniku . Wszystko wskazuje na to że rozegramy tam także mecz III rundy oraz pierwszy mecz z Arką ( chyba że będziemy grali o zmroku , zgodnie z ustaloną godziną ) . To wszystko przechodzi już ludzkie pojęcie . |
Cytat:
|
Cytat:
-mysle ze ciezko byloby wykonac taki projekt -na zachodniej powstala koslawa 9,0 czy ucieta 6 a Wy chcielibyscie zeby robotnicy ulozyli twarz ludzka ;) |
Proponuję nie rozmieniać postaci Henryka Reymana na drobne.
Jestem za symetryczną kratownicą. |
Cytat:
Chociaż tak i tak skłaniałbym się ku opinii morgenesa - należałoby się zastanowić czy taki sposób oddania szacunku Wielkiemu Wiślakowi jest odpowiedni. Jestem zdecydowanie za szachownicą ( identyczną jak na sektorze C ), lecz bez napisów. :) |
Szachownica, bez napisów.
|
Szachownica, bez napisów jest najrozsądniejszą opcją.Bez żadnego cyrku.
|
Szachownica bez napisów bez dodatkowych wzorów napisów czy nie wiadomo czego już i tak za dużo się tego zrobiło...
|
Mógłby ktoś pokombinować i przedstawić cały stadion jak się będzie prezentował z krzesełkami niebieskimi, z szachownicą i z napisem Wisła Pany. Takie trzy projekty ułatwią na pewno wybór. Bo wyobraźnia a rzeczywistość zawsze się różnią. Reyman moim zdaniem odpada
|
Pozwólcie że zapytam po co wpisujecie tu swoje propozycje wzoru na krzesełkach skoro SKWK jasno napisało kto ma prawo głosu w tej sprawie. Jeżeli ktoś ma jakiś pomysł inny na wygląd trybuny to jest mail od tego...
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:02. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl