![]() |
Oczywiście, że Quioto został przez nas zmarnowany. Ja pomijam fakt tej czerwonej kartki którą dostał, ale to był zdecydowanie piłkarz o wysokich umiejętnościach. Krzywdą było wystawianie go na skrzydle.
Stępiński to kolejny super piłkarz-kometa, który został przez nas olany. Innymi przykładami zmarnowanych przez nas piłkarzy są Andres Rios i Gervasio Nunez. Zawodnicy zdecydowanie o bardzo dobrej jakości i umiejętnościach. |
Cytat:
A ty .......isz o jakimś Romlu ? 2/3 tego forum zainteresowała się klubem za czasów Telefoniki. Przez 15 lat Telefoniki klub zdobył więcej MP niż przez pozostałe 90. Na pewno nie obyło się bez błędów,ale fakt pozostaje faktem, to za Telefoniki święciliśmy największe piłkarskie sukcesy. |
a gdzieś temu zaprzeczałem? ... fajansiarzu...
|
Cytat:
:shock: |
Cytat:
Co ciekawe według TM wszystkie zmiany klubów Nuneza po 2012 roku miały miejsce na zasadzie wolnego transferu :D |
no właśnie Nuneza to chyba podano tutaj przez pomyłke
|
Bez przesady, szkoda to zawodników, który odbijając się od Wisły czy innych klubów ekstraklasy w następnych latach robili kariery w topowych europejskich ligach.
Keylor Navas, Essien, i kilku innych mogą być tego przykładem. Natomiast wyżej wymienieni zawodnicy raczej nie zrobią kariery w europejskich klubach, bo mają problem z taktyką, dyscypliną i innymi kluczowymi dla europejskich lig czynnikami, na które w Ameryce Południowej nie zwraca się w ogóle uwagi. |
Cytat:
|
|
|
masakra :(((
|
Dramat, było coś o przyczynie? Czy ta dziewczynka chorowała wcześniej czy to, jakiś tragiczny wypadek?
Oczywiście zdaję sobie sprawę, że to niczego nie zmienia. Ogromna tragedia... |
Cytat:
|
Podobno od urodzenia dziecko miało problemy z układem oddechowym.
|
Cytat:
|
Sadlok też miał wolne
|
Przykra sprawa
|
Mączyński chyba skorzystał z sytuacji i sam(a raczej przy pomocy Brozia) się wykluczył przed meczem z nami....
|
Czyżby? Bo starcie z Broziem miało miejsce pod koniec pierwszej połowy, a Mąka zszedł z boiska dopiero w 70 minucie.
|
A tymczasem..
Tomasz Kulawik zwiedza kolejny klub jako trener. Dziś został zaprezentowany jako nowy trener II-ligowego MKS-u Kluczbork. Podpisał kontrakt do czerwca 2018 roku. |
Moze jestem przewrazliwiony
Ale widok Surmy w koszulce Wisly jakos mi nie odpowiada Serio nie ma lepszych kandydatow do gry w oldbojach? http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual..._krakowa_22178 |
Cytat:
|
Cytat:
|
Już się nie macie czego czepiać, widocznie czuje się Wiślakiem i sam się zgłosił. Ktoś go z tej Wisły sprzedał, to były takie czasy ze pewnie jak kasa była dobra, to był nawet wypychany.
Jak Legii nie lubię, tak o Surmę nie mam pretensji, to są oldboye - jakby chłopaki go nie chcieli to by go nie przyjęli do drużyny. Dla mnie większymi autorytetami w tej kwestii są byli Wiślacy jak choćby Kaziu Kmiecik, Marek Kusto czy choćby bliżej naszych czasów Pater czy Szymek niż czaro i bridgeburner. |
Czuje się Wiślakiem ??? przecież to ten sam, który "zawsze czuł się niebieski" (tuż po przyjściu do Ruchu, nie po latach gry, by było jasne ). A i "całe życie marzył, by grać w Legii"...- po transferze do stolycy.
Marcin Jałocha - zupełnie inna bajka. Odszedł do Legii, ale transfer nie miał znamion skandalu. Przyjmowany był u nas obojętnie. Facet po zakończeniu kariery, związany z Wisłą jako trener. |
Cytat:
Poszperaj w sieci o szczegółach jego odejścia i późniejszego .......enia do mediów. mączyński też może się poczuć Wiślakiem i grać za 10 lat w Oldbojach? Bez jaj ... |
Bardzo daleko mi do fanatyzmu, ale okoliczności odejścia, postawa i wypowiedzi nie pozwalają stwierdzić, że Surma czuł się przez ostatnich kilkanaście lat Wiślakiem. Nie mam powodu pałać za to do niego nienawiścią (nie to nie), ale też nie ma żadnych podstaw, żeby go teraz przyjmować do wiślackiej rodziny. W oldbojach, jak mniemam, powinni bawić się Wiślacy, członkowie pewnej wspólnoty. Zróbcie jeszcze Meresińskiego menedżerem tej drużyny, a Mandziarę kierownikiem.
|
to jeszcze wywiad z nim http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...aczej,12594612
Cytat:
|
Cytat:
Mie osobiscie dupa od tego nie boli. |
Mnie też tak wcale to nie boli, ale jego słowa o tym, gdzie nigdzie nie zagra, a zagrał już tak. Gdyby nic nie mówił, zrobił to trochę lepiej, z klasą, to by nikt nie miał pretensji. Powiedziałby, że był w klubie w trudnym momencie, ale chcę się rozwijać dalej, spróbować czegoś nowego i by było po ptokach.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:49. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl