Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   TS Wisła byłym właścicielem Wisły Kraków S.A. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9691)

Blixa 03.01.2019 14:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jam55 (Post 1527562)
To nie koniecznie jest klamstwo. Ciezko czasami z Europy doleciec bezposrednio do Waszyngtonu. Nie pisze ze to nie mozliwe tylko ze czasami jest taniej i szybciej mieć przesiadkę w NY na JFK.Jezli miał zawał w samolocie z NY do Waszyngtonu to będzie leżał w szpitalu w Waszyngtonie.

Napewno nie jest to niemozliwe.

To tsunami nabiera takiego rozpedu ze moze pozrec Wisla SA i TS Wisla. A jezeli chodzi o stadion to nie zdziwcie sie jak teren zostanie sprzedany a stadion zaorany. Dla miasta to moze byc jedyna logiczna opcja zeby przynajmniej troche zwrocic sobie koszty jego budowy razem z terenami TS. To co sie dzieje jest niespotykane na swiatowa skale. Klub ktory byl mistrzem jeszcze w tej dekadzie moze kompletnie przestac istniec jeszcze w tej samej dekadzie. Sarapata i Dukat powinni dostac dozywocie za to.

funkykoval 03.01.2019 14:34

W jakim szpitalu w Waszyngtonie ??? Facet przedstawiany jako Wanna Ly wrócił do swojej budy na którymś targowisku w Niemczech i nadal sprzedaje sajgonki....

Tonamini 03.01.2019 14:34

Nie żeby coś, ale Bogusław Leśnodorski proponuje nam prawniczą pomoc.

https://twitter.com/BL_1916/status/1080815919704821760

https://i.imgur.com/wFjgggQ.png

Barszczu 03.01.2019 14:34

Wprawdzie czerpię wiedzę jedynie z doniesień medialnych i informacji publikowanych przez dziennikarzy/TS/inne podmioty, ale czy wśród rozważanych wariantów wyjścia z tej sytuacji ktokolwiek myślał o opcji: restrukturyzacja -> postępowanie sanacyjne -> uwolnienie się w ten sposób od części z tzw. "nierentownych" umów + uzyskanie jakimś cudem licencji -> wejście do gry zainteresowanych już wcześniej przejęciem inwestorów (pan Kwiecień i wspólnicy)? Byłoby to opcją rozsądną o tyle, o ile sam Włodarski w jednym z wywiadów wskazywał na czas - jako przeszkodę do przejęcia. W ten sposób można byłoby trochę tego czasu kupić.

Wiadomo, operujemy na szczątkowych informacjach i przeciekach do mediów, a sama koncepcja mogła być rozważana i runąć przy pierwszym lepszym audycie, jednak wydaje mi się to lepszą alternatywą od upadłości (i tworzenia nowego podmiotu, niebędącego sukcesorem) lub poszukiwania inwestora - rycerza na białym koniu, który i tak nie przyjedzie do Krakowa.

dzidek1983 03.01.2019 14:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jam55 (Post 1527564)
To czy dostał zawału czy nie to nikt nie wie nawet panowie z NCP więc skąd niby mają wiedzieć na 100% że to było niby nad Atlantykiem? Pisze tylko że jest taka możliwość żeby leżał w szpitalu w Waszyngtonie a czy miał zawał czy nie i czy to było nad Atlantykiem czy gdzie indziej to inną sprawa.

Najpierw Hartling powiedział, że niby żona przekazała że miał zawał nad Atlantykiem w czasie lotu do Nowego Jorku, a ostatnio Hartling powiedział, że leży w Waszyngtonie. To są jego słowa do przeczytania w niby wywiadach i oświadczeniach.

iamironman 03.01.2019 14:46

Kto by się spodziewał 20 lat temu, jak jakiś bogaty gówniarz rzucał nożem podczas meczu, że właśnie rozpoczął proces niszczenia 100 letniego klubu. i że mu się to uda!
Popatrzcie jakie to było łatwe, wystarczy kasa, trochę znajomości, brak sumienia i można zniszczyć wszystko.

Nepojęte!

Przybyszewski 03.01.2019 14:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dzidek1983 (Post 1527569)
Najpierw Hartling powiedział, że niby żona przekazała że miał zawał nad Atlantykiem w czasie lotu do Nowego Jorku, a ostatnio Hartling powiedział, że leży w Waszyngtonie. To są jego słowa do przeczytania w niby wywiadach i oświadczeniach.

Musieli go do Waszyngtonu przewieźć bo w NYC nie ma odpowiednio dobrego szpitala.

robert777 03.01.2019 14:47

też o tym myślałem - restrukturyzacja, sanacja, zawieszenie wszelkich żądań wierzycieli na jakiś czas, redukcja zobowiązań (coś w stylu zgadzacie się np. na 30% albo nie odzyskacie nic) i ich spłata w okresie 10 lat. W tym czasie pożyczka od miasta na utrzymanie zawodników i dokończenie sezonu, wejście inwestorów do zrestrukturyzowanej Spółki - Kwiecień Ziętek. Oczywiście przy całkowitym wyczyszczeniu TS poprzez wprowadzenie kuratora, zarządu komisarycznego czy czegoś podobnego

rzodkiewka 03.01.2019 14:49

Przeceniacie wpływ bandziorów na decyzję o zakupie przez nowego właściciela.
Wchodzi nowy właściciel oddziela się od tego całego syfu związanego z TS.zyskuje przychylność medialną i kibiców.
Nikt normalny z kibiców nie zaprotestuje a z ich strony ilu przestanie chodzić na mecze 200-300? żadna strata dla budżetu.
Zastraszania ? można spodziewać się,że nowy właściciel wynajmie sobie ochronę,jeżeli zajdzie taka potrzeba.
Co więc zostanie bandyterce ? pewnie coś w stylu przerywanie meczów racami itp,wtedy wynajmie się ostrą ochronę która nie zawacha się reagować,a jeżeli to nie pomoże to ostatecznie policja na stadionie.
Teraz jest jedyna szansa zrobić porządek,media grzeją temat,zaraz zaczną interesować się służby.
W 4 lidze nie będzie takiego medialnego wpływu jaki jest teraz.

Jam55 03.01.2019 14:52

Ja wcale nie twierdzę że to nie jest wał. Porostu chodziło mi tylko o istnienie samej możliwości wyładowania w szpitalu w Waszyngtonie. Gdyby to nie był wał to już piłkarze byli by spłaceni i mielibyśmy nowy zarząd i.prezesa i szykowalibysmy do walki o MP.

Blixa 03.01.2019 14:54

@Jam55 ludzie maja problem ze zrozumieniem prostych rzeczy

petred 03.01.2019 14:54

Nic co tutaj wymyślimy nie ma sensu. Tak samo jak nie ma sensu, że ktoś z zewnątrz oferuje pomoc TS (nawet podobno Leśnodorski) . Oni nie chcą ratunku, oni mają plan i będa się go trzymać bo za daleko to zabrnęło. Przyjęcie pomocy z zewnątrz będzie równoważne z otwarciem puszki Pandory i pokazaniu światu całego zła panującego w środku. Boli serce, ale w tym momencie jedyna szansa to reakcja państwa. Tu trzeba wjechać na pełnej piździe i zniszczyć to całe towarzystwo. Mam nadzieję że Sarapata, Dukat i Szymański( wielu o nim zapomina, a ja mam przeczucie że on dalej odgrywa dużą rolę w tej smutnej historii) skończą marnie. I jeszcze jedno. Należę do socios bo wierzę, że to jest środowisko ludzi którzy naprawdę mają Wisłe w sercu. Ktoś nie chce do nich należeć, nie ufa im ma prawo. Ale nie ma prawa ich oczerniać nie mając pojęcia jak to stowarzyszenie działa. Wiem jedno jeśli jakimś cudem wyjdziemy z tego cało nie dam nigdy w życiu żadnej złotówki na oprawy, akcje mikołajkowe, remonty szpitali bilety dla dzieci z domów dziecka - czytaj- na koks i .....i dla WSH . Jeśli powstanie kiedykolwiek jakaś nowa grupa ultras to mogę zrobić im przelew (nigdy do puszki) jeśli tylko będą się rozliczać jak to robi socios .

yarow 03.01.2019 14:55

Nie wiem czy było: https://sportowefakty.wp.pl/pilka-no...zecia-sledztwa

krzywy 03.01.2019 15:03

Proponuje wszystkim kibicom Wisełki którzy mają umowę w nc+ wypowiedzieć ją - ja tak zrobię. Tą zaoszczędzoną stówę przeznaczyć na socios. A za kilka lat najpierw pierwsza liga którą pokazuje Polsat.

!!IRIVER!! 03.01.2019 15:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krzywy (Post 1527579)
Proponuje wszystkim kibicom Wisełki którzy mają umowę w nc+ wypowiedzieć ją - ja tak zrobię. Tą zaoszczędzoną stówę przeznaczyć na socios. A za kilka lat najpierw pierwsza liga którą pokazuje Polsat.

Ci, którym się umowa kończy może i tak zrobią, ale jak ktoś ma jeszcze rok, to raczej nie wypowie ;)

adfurle 03.01.2019 15:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez iamironman (Post 1527570)
Kto by się spodziewał 20 lat temu, jak jakiś bogaty gówniarz rzucał nożem podczas meczu, że właśnie rozpoczął proces niszczenia 100 letniego klubu. i że mu się to uda!
Popatrzcie jakie to było łatwe, wystarczy kasa, trochę znajomości, brak sumienia i można zniszczyć wszystko.

Nepojęte!

Mam wątpliwości, czy to był tylko chuligański wybryk.

Jery 03.01.2019 15:09

Podobno ta nowa umowa na transmisje zakłada, że będą puszczać Wisłę. To będzie sroga lipa, bo w Krakowie oni mają podejrzewam 2gą największą grupę abonentów. Są pikniki co dawno na mecze nie chcą, a trzymają C+ bo za Cupiała się oglądało. Ile to mniej umów? 20k?

Sinoos 03.01.2019 15:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jery (Post 1527582)
Podobno ta nowa umowa na transmisje zakłada, że będą puszczać Wisłę. To będzie sroga lipa, bo w Krakowie oni mają podejrzewam 2gą największą grupę abonentów. Są pikniki co dawno na mecze nie chcą, a trzymają C+ bo za Cupiała się oglądało. Ile to mniej umów? 20k?

Gdzieś mi się obiło kiedyś o uszy, że mecze Wisły regularnie ogląda przed TV ponad 100k widzów. Nie wiem ile w tym prawdy

petred 03.01.2019 15:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez !!IRIVER!! (Post 1527580)
Ci, którym się umowa kończy może i tak zrobią, ale jak ktoś ma jeszcze rok, to raczej nie wypowie ;)

Może Sarapata już wróci niedługo to będzi można zasięgnąć u niej porady prawnej. Tyle odwołań i spraw ostatnio wygrała że z anulowanie głupiej umowy Nc+ to dla niej pikuś. :rotfl:

Chorynatrzykolory 03.01.2019 15:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krzywy (Post 1527579)

Wlasnie tak samo robie. W lutym nie przedluzam C plus :) dobry pomysł.! A propo pomocy kogokolwiek, nawet jakby pomoc zaproponował najlepszy prawnik Pzpn, miasto itd. To obawiam sie z e ze strony Ts u nie będzie nawet ochoty by pokazac wszytkich dokumentów..

Piter8787 03.01.2019 15:14

Bardzo prawdopodobne jest ze do konferencji nie dojdzie gdyż kto ma odpowiadać na pytania jak tam wszyscy umywają ręce to po pierwsze. Po drugie Vanna Ly prawdopodobnie nawet może mieszkać w Krakowie i robić sajgonki w jakimś chińskim speluno to by wyjaśniało jego wrażliwość na światło żeby go ktoś przypadkiem nie rozpoznał. Po kolejne te dwie ofermy jak już coś mówią to przynajmniej by uzgadnialy jedną wersję. On nie może lecieć do NY bo bo na bilet zapewne by nie miał nie mówiąc już o wizie przecież ten gość napewno nie jest żadnym Francuzem. Sytuacja jest patowa ale wszystko można jakoś rozwiązać to może być celowe działanie podkreślenie roli jaką w tym klubie robiły delfiny nagłośnienie tego. Bo poprzednia czwórka jak miała wchodzić to tego się obawiała teraz już wszyscy wszystko wiedzą o powiązania hej tego klubu z ganku sami mówi cała Polska i już raczej sharksom nie pomogła by zbiorowa akcja bojkotu meczów jakby nowi właściciele chcieli zrobić porządek. Bo wszyscy o tym mówią wszerz co tam się dzieje a tak znowu mogłoby być tak jak wcześniej ktoś chce coś zrobić dobrego ale sharksi i skok robią bojkot rozpowiadaja jak to ich klub ludzie rozwalają, tradycje itp. A tak jak już całą polska zobaczyła jak to wygląda to jedynie chyba bandytka by to bojkotowala. To może być celowe działanie nakierowane na głośne bardzo głośne patologie, które się tam działy tak żeby potencjał nowy własciciel nie wchodził i odrazu na mecze przychodziłoby po 300 osób. Nie mówię że to sarapata wymyśliła bo ona jest za głupia i z innej opcji ale możliwe że poprzednia czwórka. Oczywiście to tylko moja teoria z obserwacji wynikająca

krzywy 03.01.2019 15:15

Nie wyobrażam sobie oglądać w naszej ekstraklapie innego meczu niż z udziałem Wisełki. Toż to są muszą być strasznie męczarnie. W polskiej lidze każdy ogląda tylko mecze drużyny której kibicuje. Przypuszczam że jak Wisły nie będzie w lidze to odpadnie im z 10 % abonentów a na to nie mogą sobie raczej pozwolić.

adfurle 03.01.2019 15:17

TS jako skompromitowany twór zaraz może być wyruchany na gruntach. Chyba wszystko ku temu zmierza.

MMTS 03.01.2019 15:18

Wisła ma wg danych NC+ w okolicach 130 tys aktywnych widzów, z czego większość z abnoamentami premium. Biorąc pod uwagę, że nawet 30% zrezygnuje z platformy to jest to ok 3 mln pln miesięcznie. Rocznie ok 35 mln pln.
Mają o co walczyć, więc koniec końców nie tylko Majchrowski jest zainteresowany uratowaniem Wisły.

heoij 03.01.2019 15:19

W TSie nawet nie mają tak podstawowej wiedzy... i oni są pewni, że są teraz właścicielami?

https://www.wykop.pl/cdn/c3201142/co...86QtS1xwKB.jpg

rav 03.01.2019 15:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sinoos (Post 1527583)
Gdzieś mi się obiło kiedyś o uszy, że mecze Wisły regularnie ogląda przed TV ponad 100k widzów. Nie wiem ile w tym prawdy

To prawda, ale szacując ile osób opuści nc+ musisz brać pod uwagę:
- kibiców drużyny rywala,
- osoby oglądające mecze ekstraklasy w ogóle (nie tylko swojej drużyny)
- osoby, które mają nc+ nie tylko dla ekstraklasy ale i innych rozgrywek czy treści pozasportowych.

Mimo to myślę, że przynajmniej 20 tys. abonentów podziękuje.

!!IRIVER!! 03.01.2019 15:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MMTS (Post 1527589)
Wisła ma wg danych NC+ w okolicach 130 tys aktywnych widzów, z czego większość z abnoamentami premium. Biorąc pod uwagę, że nawet 30% zrezygnuje z platformy to jest to ok 3 mln pln miesięcznie. Rocznie ok 35 mln pln.
Mają o co walczyć, więc koniec końców nie tylko Majchrowski jest zainteresowany uratowaniem Wisły.

Widzę, że już w księgowych ITI Neovision się bawimy.
Dziś, żeby mieć pakiet z C+ nie trzeba już płacić 100 zł. Gwarantuję Ci.

Tonamini 03.01.2019 15:21

No i cyk licencja zawieszona

https://eurosport.tvn24.pl/pilka-noz...ie,897082.html

Jery 03.01.2019 15:22

W Netii jest za 40 zł. Ale na przestrzeni lat to i tak są kolosalne straty dla firmy.

MMTS 03.01.2019 15:25

Nie księgowych, tylko gdzieś ostatnio był artykuł o wpływach NC+ z tytułu abonamentów w kontekście właśnie problemów Wisły i taka cyfra mi utkwiła. Pierwsza jest Legia z ok 150 tys, a razem z nami Lech na podobnym poziomie.
I zakładam że C+ można kupić w necie, za pośrednictwem kablówke itp. ale dla głownej platofrmy tak czy inaczej jest to utrata KLientów i gigantyczne sumy.
A tak przy okazji darowałbyś sobie nic nie wnoszącą kpinę, a raczej skup się na merytorycznej wymianie informacji.

slkt 03.01.2019 15:30

No i licencja zawieszona.

Piter8787 03.01.2019 15:33

Dzieje się źle i bardzo dobrze źle bo wisła upada. Ale dobrze bo jest sytuacja bardzo nagłośniona o tym co się w środku działo. Teraz już chyba nikt by nie przystał na zbiorowy bojkot, który miałoby zapoczątkować skwk lub sharks. Bo każdy wie co się dzieje i tylko chyba takimię drastycznych metodami można było to ukrucic. Po burzy zawsze wstaje słońce licencja co najwyżej jest zawieszona jeszcze mamy czas. Ja liczę że wszystko będzie dobrze

Arronax 03.01.2019 15:34

Już nocki nie można odespać masakra ile nowości ... jest jakaś ankieta odnośnie abonentów NC+?

Gercu 03.01.2019 15:34

https://sport.onet.pl/pilka-nozna/ek...krakow/l7sncjq

Cytat:

Jakub Błaszczykowski otrzymał od Vfl Wolfsburg zgodę na transfer do Wisły Kraków

No po prostu jaja

Delgado 03.01.2019 15:34

A tak w ogóle to chyba pora na wjazd na białym koniu pana filipskiego ;)

JacekFan 03.01.2019 15:36

Już nawet Leśny 7 nam pomóc proponuje jesteśmy w czarnej dupie i już nawet chyba zwieracz się zamknął.

JacekFan 03.01.2019 15:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Delgado (Post 1527601)
A tak w ogóle to chyba pora na wjazd na białym koniu pana filipskiego ;)

No właśnie pokaża filipski że masz jaja co masz zrobić w piątek zrób w czwartek..

Savik 03.01.2019 15:38

Komunikat PZPN:
Na podstawie pkt. 4.3.5 lit. a i b Podręcznika Licencyjnego dla Klubów Ekstraklasy na sezon 2018/2019 i następne, Komisja ds. Licencji Klubowych PZPN zawiesiła Klubowi Wisła Kraków SA przyznaną w dniu 15 maja 2018 roku licencję nr 14 na rozgrywki Ekstraklasy w sezonie 2018/2019 w związku z naruszeniem kryteriów P.02 i L.04 oraz punktów 4.2.2; 4.1.2.6 Podręcznika Licencyjnego.
Komisja ds. Licencji Klubowych PZPN postanowiła zawiesić Wiśle Kraków SA licencję ze względu na niejasną sytuację prawną Klubu oraz w związku z licznymi naruszeniami postanowień Podręcznika Licencyjnego.

W pierwszej kolejności wskazać należy, że z Klubu wychodzą sprzeczne i niepokojące informacje. W dniu 22 grudnia 2018 roku Klub na swojej stronie internetowej poinformował, że Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA, jak również, że Zarząd oraz Rada Nadzorcza Klubu złożyły rezygnację. Następnie 2 stycznia 2019 roku Klub poinformował, że unieważniono umowę przejęcia Wisły Kraków SA przez Panów Vanna Ly i Matsa Hartlinga. Z kolei Pan Vanna Ly stoi na stanowisku, że skutecznie nabył akcje Klubu Wisła Kraków SA. W tym miejscu wskazać należy, że o żadnych z powyższych zdarzeń nie została poinformowana Komisja ds. Licencji Klubowych PZPN, zgodnie z obowiązkiem informacyjnym wynikającym z kryterium F.07 oraz z pkt. 4.1.2.7 w przypadku zbycia akcji Wnioskodawcy lub Licencjobiorcy przez ich dotychczasowych akcjonariuszy, co bezsprzecznie stanowi ich naruszenie.

– Komisja podjęła decyzję o zawieszeniu licencji ze względu na brak kontaktu ze strony poprzednich bądź nowych właścicieli Wisły Kraków. Tak naprawdę wszystkie informacje dotyczące klubu czerpiemy tylko z doniesień prasowych, nie mieliśmy bezpośredniego kontaktu z władzami klubu. Nie wiemy, kto jest teraz oficjalnie właścicielem Wisły, kto zasiada na stanowisku prezesa i kto zarządza klubem. Rozumiemy, że wydarzyły się rzeczy formalne, o których my nie zostaliśmy formalnie poinformowani. Nie wiemy tak naprawdę, kto jest licencjobiorcą. To naruszenie zasad zawartych w Podręczniku Licencyjnym, stąd nasza stanowcza reakcja. W trybie natychmiastowym zawieszamy Wiśle Kraków licencję na grę w Ekstraklasie. Czekamy na formalne wyjaśnienia oraz informacje z klubu. Kolejny raz zaprosimy również uprawomocnionych przedstawicieli Wisły na najbliższe posiedzenie plenarne Komisji, aby przedstawili nam obecną sytuację właścicielską i finansową oraz plan działania na najbliższą przyszłość – powiedział nam Krzysztof A. Rozen, Przewodniczący Komisji ds. Licencji Klubowych PZPN.

Wisła V 03.01.2019 15:41

No właśnie Panie @filipski, może powiesz nam coś nowego odnośnie calego tego cyrku?? albo po prostu przyznaj się że nie miałeś żadnego sprawdzonego info, posyp głowę popiołem i zamilcz bo wychodzi na to że Twoja historia skończy się tak samo jak bomba regana - niewypałem

Odnośnie licencji dla Wisły rozumiem że w momencie jej zawieszenia aktywuje się klauzula na podstawie ktorej nasz tercet egzotyczny będzię musiał przelać bańkę Wiśle?

TIR_DO_SŁUBIC 03.01.2019 15:42

Przecież napisał, że pojawi się tutaj jutro.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 04:05.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl