Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Mam pytanie.... (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=349)

rav 02.06.2010 17:03

Najpierw otwierasz zakładkę, a potem wpisujesz adres.
A nową zakładkę robisz wciskając Ctrl+T.
Wszystko pod warunkiem, że masz IE8 (nie pamiętam czy IE7 też...)

węgorz2 02.06.2010 21:11

mam prosbe ,podłączyłem właśnie nowy monitor 22' moze ktos z własnego doświadczenia z takim monitorem podrzucic poradę jak go najlepiej poustawiać tz.rozdzielczość i kolory z własciwości rozmia rdpi , JEST TAM JESZCZE ''CZĘSTOTLIWOŚC ODSWIEZANIA ja mam 60 hz czy to ok?
przy okazji to SAMSUNG SYNCOMASTER226BW

jurukuru 02.06.2010 21:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jurukuru (Post 907464)
Mam pytanie, czy jest jakaś stronka gdzie mogę przesłuchać cały album danego wykonawcy, piosenka po piosence? :D

podbijam.....

rav 02.06.2010 21:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez węgorz2 (Post 908130)
(...)moze ktos z własnego doświadczenia z takim monitorem podrzucic poradę jak go najlepiej poustawiać tz.rozdzielczość i kolory z własciwości rozmia rdpi(...)

http://pcarena.pl/articles/show/7957...226BW-s-0.html <- to ten?
Rozdzielczość: 1680x1050

Zobacz w instrukcji czy jest jakaś częstotliwość odświeżania zalecana. Podobno przy monitorach LCD nie ma co dawać powyżej 60 Hz - żre tylko niepotrzebnie prąd a mrugania i tak nie ma. Więc jak nie znajdziesz nic w instrukcji, a nie chce Ci się czytać - zostaw 60.

Co do innych ustawień, np. kolory - otwórz sobie jakiś znany Ci obrazek i ustaw tak, żeby wyglądał tak, że uznasz, że najwierniej oddaje kolory.

simone 03.06.2010 01:38

Ma ktoś linka do sondtracku IronMan 2 do pobrania?

MatMario 03.06.2010 19:51

Orientuje się ktoś gdzie jest jakiś porządny salon Cyfrowego Polsatu? Taki żeby oddać dekoder na gwarancje i dostać jakiś na zamiane?

mic 04.06.2010 14:41

Gdzie w Krakowie mozna kupic zamienniki pilotow TV ? Gielda RTV odpada

szprotson 04.06.2010 14:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mic (Post 908785)

zamienniki?
chodzi ci o piloty uniwersalne? jesli tak to mediamarkty, saturn

chociaz ja z doswiadczenia z takimi rzeczami, polecę ci coś z ...Lidla
nalepszy, najmniej nerwow stracilem i co najwazniejsze, działał bez zarzutu
cos takiego
http://www.allegro.pl/item1058676913..._lcd_10w1.html

ja polecam tego silvercresta, bo podejdzie do kazdego tivika, no ale jak Ci potrzeba na teraz, to moze idz na plac ibramowski, tam stoja i sprzedaja za grosze jakies zamienniki, tyle ze wiem jak z ich uzytecznoscia.

mic 04.06.2010 15:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 908790)
zamienniki?
chodzi ci o piloty uniwersalne? jesli tak to mediamarkty, saturn

chociaz ja z doswiadczenia z takimi rzeczami, polecę ci coś z ...Lidla
nalepszy, najmniej nerwow stracilem i co najwazniejsze, działał bez zarzutu
cos takiego
http://www.allegro.pl/item1058676913..._lcd_10w1.html

Nie uniwersalne tylko zamienniki (nie oryginalne producenta). Potrzebuje do starego TV, a nie bede wydawac ...dziesiat zl. Kiedys na forum ktos podawal adres.

massoud 04.06.2010 16:11

Kto ma prawa autorskie do nieistniejącego już dziennika Tempo?

Żmijka 04.06.2010 16:14

Przegląd Sportowy. Tzn Axel Springer.
W piątki wychodzi "Tempo" jak dodatek do PS.

fifi1906 04.06.2010 16:52

ile wart jest taki szalik?

http://pl.tinypic.com/r/21n14p2/6

Arturo Qr2nów 04.06.2010 16:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mic (Post 908785)

Na Starowiślnej. Idąc od mostu w kierunku Dietla, to po lewej stronie, kawałek za Miodową.

bydlaszewski 04.06.2010 17:24

Czy to prawda, że Cupiał był kontaktem operacyjnym SB?

jurukuru 04.06.2010 17:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fifi1906 (Post 908831)
ile wart jest taki szalik?

http://pl.tinypic.com/r/21n14p2/6

w tym momencie tyle: http://www.allegro.pl/item1061913645...sk_lechia.html
:)

brylant17 04.06.2010 18:05

Dziwne i głupie pytanie czy 2 volty są bezpieczne dla człowieka?Pytam, bo kupiłem sobie łapkę na komary elektryczną, a chciałem sprawdzić czy działa i mnie popieściło a teraz się czuje pobudzony :lol: :lol:

murray 04.06.2010 18:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 908856)
Dziwne i głupie pytanie czy 2 volty są bezpieczne dla człowieka?Pytam, bo kupiłem sobie łapkę na komary elektryczną, a chciałem sprawdzić czy działa i mnie popieściło a teraz się czuje pobudzony :lol: :lol:

Napięcie bezpieczne dla człowieka to napięcie poniżej 50V, więc nic Ci nie jest. Swoją drogą fajne pytanie :)

Nowohucianin^^ 04.06.2010 18:25

http://poznanskirap.com/pliki/aktual...dyzor_duze.jpg

Posiada ktoś taką tapetę w dużej rozdzielczości, taką żeby była dobra na pulpit ? ; ]

kamilll1906 04.06.2010 18:26

co związenego z Turcją można znaleźć w Krakowie?
chodzi mi o takie rzeczy jak zabytki czy nawet kebab

AMF 04.06.2010 18:28

psiarnia zatrzymała mi dowód rejestracyjny za rozbitą przednią lampę. Żeby go odzyskać muszę zrobić przegląd całego auta czy tylko diagnosta mi musi zobaczyć nową lampę? Najpierw odbieram dowód z urzędu i idę do diagnosty czy ide do diagnosty, on mi wystawia jakiś papierek i z tym mogę odebrać dowód rejestracyjny? z góry dzięki.

1986 04.06.2010 19:01

Mam pytanko apropo mandatow drogowych.

Gdy sie NIE ZAPŁACI mandatu za radar, czy do domu przychodzi list-
- z wezwaniem do zaplaty tzn. kwota podana itp., czy list z prośbą o zgloszenie się osobiście na Mogilską , pokoj 103 ;] , i tam dopiero informują o niezapłaceniu.

tylko bez pisania idź sprawdź .

mic 04.06.2010 19:05

Polecicie jakies dobre (tanie) urzadzenie wielofunkcyjne, tanie w eksploatacji (np tanie zamienniki)?

węgorz2 04.06.2010 19:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AMF (Post 908875)
psiarnia zatrzymała mi dowód rejestracyjny za rozbitą przednią lampę. Żeby go odzyskać muszę zrobić przegląd całego auta czy tylko diagnosta mi musi zobaczyć nową lampę? Najpierw odbieram dowód z urzędu i idę do diagnosty czy ide do diagnosty, on mi wystawia jakiś papierek i z tym mogę odebrać dowód rejestracyjny? z góry dzięki.

przeglad auta ,oczywiscie musisz mieć tą lampe sprawną ,chyba że masz znajomości ,ale w to nie wnikam , ,dostajesz zaświadczenie i z nim do urzędu po dowód ,tam ci wbiją przegląd

węgorz2 04.06.2010 19:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kamilll1906 (Post 908872)
co związenego z Turcją można znaleźć w Krakowie?
chodzi mi o takie rzeczy jak zabytki czy nawet kebab

Konsulat Generalny Republiki Turcji w Krakowie. ul. Jaracza 10,
Turcy mają w Krakowie jeszcze kilka spółek. Wszystkie są zadłużone (pod koniec zeszłego roku sama PEH była winna ponad 3 mln zł za surowce, ...
GRODZKA 45 jedzenie tureckie chyba CAPRICCIOSA czy jakoś tak
no zabytki to mamy krakowskie , no chyba ze na wawelu jest troche akcentow tureckich takich jak zbroje tureckie ,czy klejnoty ,
kebab podobno najlepszy na rogu GRODZKIEJ ..ale czy ma cos wspólnego z TURCJA zapytaj kogoś kto tam był

medyk 04.06.2010 21:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 908856)

a działa ta lampa wogóle? w sensie łapią się w nią komary? ile dales? jak w necie to linka bym poprosił
bo pare lat temu mialem jedna ale wogole to nie dzialalo :/ tylko ladnie 'swieciło'

jurukuru 04.06.2010 21:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez medyk (Post 908972)
a działa ta lampa wogóle? w sensie łapią się w nią komary? ile dales? jak w necie to linka bym poprosił
bo pare lat temu mialem jedna ale wogole to nie dzialalo :/ tylko ladnie 'swieciło'

Chyba nie doczytałeś czym się kolega popieścił :)

gress 04.06.2010 21:28

Widzę, że nawet nie muszę pisać a już się odpowiedzi pojawiają na moje pytanie :-D Również chciałbym wiedzieć, czy takie lampy działają. Komarów będzie pewnie dużo, a przy zamkniętym oknie w upał (marzenie ?) nie lubię spać. A tu, od taką lampkę http://allegro.pl/item1065491503_sku..._4w_gw_fv.html postawiłbym na parapecie. Warto ?

Kibic z Grodu Kraka 04.06.2010 21:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mic (Post 908903)
Polecicie jakies dobre (tanie) urzadzenie wielofunkcyjne, tanie w eksploatacji (np tanie zamienniki)?

http://www.allegro.pl/item1063961171...nowy_fvat.html mam i polecam spokojnie do kupienia zamienniki bodaj 13 zł

krkgiba 04.06.2010 21:50

od kilku dni noszę się z zamiarem kupna jakiejś konsoli.
Co kupić? PS3, xboxa czy jeszcze coś innego?

dla mnie najważniejszym kryterium przy wyborze konsoli jest ilość (i jakość) gier wydawanych na tę konsolę oraz "przyszłość" tej konsoli, tzn żeby kolejne gry wydawane były na nią przez następnych kilka lat (żebym po dwóch latach nie musiał kupować następnej konsolki, bo zaprzestano wydawania gier na tę którą posiadam).

pozdrawiam

wiślak 86 04.06.2010 22:14

Mam pytanie odnośnie tych miłych reklam co wyskakują na tej stronie po każdym wejściu. Da się coś z tym zrobić? bo przy otwieraniu kilku kart to mi reklamami caly monitor zasyfia;)

Ja rozumiem że twórcy strony chcą zarabiać ale od pewnego czasu to gruubo przesadzaja!!

GOalkeeper 04.06.2010 22:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krkgiba (Post 909025)

dla mnie najważniejszym kryterium przy wyborze konsoli jest ilość (i jakość) gier wydawanych na tę konsolę oraz "przyszłość" tej konsoli, tzn żeby kolejne gry wydawane były na nią przez następnych kilka lat (żebym po dwóch latach nie musiał kupować następnej konsolki, bo zaprzestano wydawania gier na tę którą posiadam).

pozdrawiam

Według mnie lepszym rozwiązaniem będzie PS3 głównie ze względu na Blue-Ray i jakość.

podszywacz 04.06.2010 22:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiślak 86 (Post 909050)
Mam pytanie odnośnie tych miłych reklam co wyskakują na tej stronie po każdym wejściu. Da się coś z tym zrobić? bo przy otwieraniu kilku kart to mi reklamami caly monitor zasyfia;)

Ja rozumiem że twórcy strony chcą zarabiać ale od pewnego czasu to gruubo przesadzaja!!

AdMuncher i po kłopocie :-D

Kamil 04.06.2010 22:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez murray (Post 908861)
Napięcie bezpieczne dla człowieka to napięcie poniżej 50V, więc nic Ci nie jest. Swoją drogą fajne pytanie :)

akurat napiecie jest tu drugorzedną sprawą, wazne jest natezenie pradu, tak w skrocie

Cytat:

0,1 - 0,6mA: próg odczuwania
0,8 - 2,0mA: wyczuwalność wyraźna(swędzenie)
2,0 - 4,0mA: wyczuwalność bolesna(cierpnięcie dłoni)
4,0 - 5,0mA: lekkie skurcze dłoni, drżenie rąk
5,0 - 15mA: skurcze przedramienia, trudność w uwolnieniu się
15 - 30mA: silne skurcze mięśni, samodzielne uwolnienie niemożliwe
22 - 50mA: skurcze tężcowe mięśni rąk i klatki piersiowej, niemożliwość dokonania wydechu, arytmia serca, utrata świadomości, możliwe migotanie komór serca.

crazykaro 04.06.2010 23:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kamil (Post 909089)
akurat napiecie jest tu drugorzedną sprawą, wazne jest natezenie pradu, tak w skrocie

Ale natężenie zależy od oporu, a informacja jaką można dostać to napięcie a nie natężenie. Mając napięcie i wiedząc że średni opór ciała człowieka przyjmuje się 100 ohmow możesz policzyć natężenie

A przy napięciu stałym bezpieczne jest nawet 100V

kamilll1906 04.06.2010 23:15

1.Od czego zależy wytężenie elementu zginanego
2.Podstawowe założenia przy projektowaniu elementów żelbetowych
3.Co to jest przebicie, kiedy występuje i jak się przed nim zabezpieczyć
4.Od czego zależy wrażliwość konstrukcji na nierównomierne osiadania
5.Na co wpływa wartość kąta rozchodzenia się naprężeń w fundamentach
6.Czym różni się belka fundamentowa od ławy fundamentowej
7.Kiedy ława fundamentowa jest zbrojona podłużnie
8.Jakie warunki muszą być spełnione, aby fundament był efektywnie zaprojektowany
9.Jak kształtuje się geometrię fundamentu przy obciążeniu mimośrodowym

jeżeli ktoś znał odpowiedzi na któreś z tych pytan, to proszę o p.w.

rafil 04.06.2010 23:37

Cytat:

pozdrawiam

ja jestem szczęśliwym posiadaczem xboxa i mogę go spokojnie polecić. z tego co się orientuję to ma więcej gier, co prawda nie ma aż tylu exclusive'ów, chociaż ostatnio sporo ich wychodzi (Alan Wake, Forza 3 itd). bodajże na jesieni będzie premiera Project Natal - kamerka którą podłącza się do xboxa, która wykrywa ciało człowieka i można grać własnym ciałem (coś jak w Wii, ale nie do końca). mam znajomego, który miał xboxa, sprzedał go, kupił ps3, pograł jakiś czas i wrócił do xboxa. mówił, że to po prostu kwestia ludzka, jemu akurat lepij grało się na xboxie. w każdym razie polecam xboxa. jakby co to napisz na priva.

BRTS39 04.06.2010 23:42

Cytat:

pozdrawiam

Jeśli bedziesz przykładał wage do tego aspektu ( tańsze gry) to zdecydowanie XBOX.

syeb 05.06.2010 08:21

Jaka stacja bedzie transmitowała mistrzostwa świata ??

Tiramisu 05.06.2010 08:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez syeb (Post 909169)
Jaka stacja bedzie transmitowała mistrzostwa świata ??

Zdaje się, że TVP ;>
http://media2.pl/media/64826-mundial...nternecie.html

jedrula_wislak 05.06.2010 10:52

Witam! Orientuje się ktoś z was gdzie można przerobić PSP (Slim)? Jestem z Nowej Huty...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:36.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl