Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Byli piłkarze, trenerzy i inni pracownicy Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=229)

Karherop 19.09.2017 05:28

Nigdy by mi nie przyszlo do głowy by w tym temacie pisac o surmie

Patryko 19.09.2017 18:00

Wygląda na to, że Wisła przypieczętowała zwolnienie Dariusza W. Piękna historia, wspaniałe uczucie :D

brylant17 19.09.2017 18:13

Nosił wilk razy kilka ponieśli i wilka :D karma wróciła.Marek Motyka też na wylocie z Hetmana Zamość

Grisza1 20.09.2017 13:57

Kamil Kuzera asystentem Macieja Bartoszka w Niecieczy http://www.90minut.pl/news/281/news2...Termaliki.html

siara 20.09.2017 17:42

Jeśli to prawda, to Judasz po raz kolejny pokazał swoje oblicze.. http://firsteleven.com/aktualnosci/6...legii-warszawa

Arkadiusz.Czerepach 20.09.2017 17:55

dlatego juz dawno pisalem , nie judasz a kvrwa

brylant17 20.09.2017 18:05

O proszę gwiazdorek pełną gębą! Wyżalał się,że mu Wisła nie płaci tylko Uefa, a tutaj do zwalniania pierwszy terasz czekać,że mu coś u Nawałki nie pasuje to wyleci z kadry na zbity pysk.

Arkadiusz.Czerepach 20.09.2017 18:14

tym bardziej kvrestwo że Magiera nalegał na jego transfer

BlurgH 20.09.2017 19:02

Ale bym miał ubaw, jakby się okazało, że Miodek stwierdzi, że mu jakiś ex-wiślak ( w tym wypadku celowo z małej litery ) robi piątą kolumnę w szatni i wypie...lił go na trybuny pół roku przed mistrzostwami...
Ciekawe, do kogo by wtedy makaCWKS poleciał się skarżyć :D :D :D

brylant17 21.09.2017 19:21

Oficjalnie Marek Motyka nie jest już trenerem Hetmana Zamość trochę jestem zawiedziony,ale trzy porażki z rzędu w ciągu 7 dni.....

Ogryzek 24.09.2017 16:19

http://www.90minut.pl/news/281/news2...-w-Chievo.html

Kocur 25.09.2017 18:35

Tomasz Kulawik zrezygnował dziś z funkcji pierwszego trenera NKP Podhala Nowy Targ, którą zajmował od końca czerwca.

Cytat:

Pod jego wodzą nowotarżanie imponując rozpoczęli sezon, zwyciężając w dwóch pierwszych kolejkach. Potem było już jednak znacznie gorzej. W siedmiu kolejnych spotkaniach nie zaznali smaku zwycięstwa, cztery ostatnie przegrywając, wcześniejsze trzy remisując. W konsekwencji Podhalanie po 9 kolejkach zajmują w tabeli dopiero miejsce 10, tracąc aż 11 punktów do lidera zespołu Resovii Rzeszów

- Oczywiście biorę na siebie pełną odpowiedzialność za wyniki i grę zespołu, i stąd moja decyzja o rezygnacji. To nie były jednak jedyne powody. Znają je prezesi. I niech tak zostanie. Publicznie nie będę o nich mówił. Oby nowy trener dał impuls tej drużynie. Dla mnie praca w Podhalu była przede wszystkim lekcją, z której będę chciał wyciągnąć wnioski na przyszłość. I zostawmy już ten temat – tak argumentował swoją decyzję Kulawik.

Karherop 25.09.2017 20:01

Z całym szacunkiem dla Pana Tomasza, ale powinien sobie wybrać inna profesje nizelo trenerka.

brylant17 26.09.2017 16:02

Mariusz Pawełek został nowym zawodnikiem Jagiellonii Białystok. Piłkarz związał się z klubem roczną umową.

mitmichael 29.09.2017 19:14

Osman Chavez, po zakończeniu kariery piłkarskiej, zajął się polityką i właśnie startuje w wyborach do kongresu Hondurasu :D

brylant17 29.09.2017 20:18

Za to baner powala:

https://images81.fotosik.pl/830/0d30264fc37b1d45gen.jpg

Chyba żyją jeszcze w epoce painta :D

Charlie 01.10.2017 17:52

Marcelo z czerwoną kartką w meczu Angers-Lyon. Dostał żółtą, którą następnie wytrącił sędziemu z ręki i dostał czerwo. Choć ciężko powiedzieć na ile było to celowe, bardziej wyglądało na machnięcie ręką, która przypadkowo trafiła w dłoń arbitra. Po zejściu byłego Wiślaka Lyon stracił dwa gole i zremisował 3-3.

TIR_DO_SŁUBIC 04.10.2017 13:30

80 urodziny Wojciecha Łazarka. Kilkadziesiąt najlepszych cytatów, za: [url=http://weszlo.com/2017/10/04/ura-bura-ciocia-agata-80-urodziny-najlepsze-teksty-wojciecha-lazarka/]weszlo[/quote]:

Cytat:

1. O swojej formie: – Włos już dawno siwy, ale jeszcze chodzi dupcia.

2. O formie innych: – – Jak wy będziecie mieć moje lata, to będziecie o kiju srać chodzić.

3. Anegdota o schyłku pracy w Egipcie:

W Egipcie trzeba było się pilnować. Poszliśmy tam raz na malucha, a w takim upale to – wie pan – kielicha wypić i już jest telefon w głowie. Strzelamy z prezesem misia, robimy buzi-buzi, on rozanielony krzyczy:
– Wojto, Wojto!
Ja się zapomniałem i zrobiłem też buzi-buzi do jego żony. Chryste Panie… Wszyscy nagle tam od nas pouciekali. Zhańbiłem mu żonę! Nijak nie dało się ich przeprosić. Tłumaczyliśmy, że u nas to jest przyjęte za normalne, ale nie dało się go przegadać. Żona zhańbiona i koniec. Nie mogłem tego zrozumieć. W końcu nie wytrzymałem i powiedziałem mu:
– Masz jeszcze trzy, więc się bujaj naleśniku i nie ........
Niemiło było już jednak do samego końca mojej pracy w Egipcie.

4. Opowieść o aligatorach w Tanzanii:

Byliśmy w Tanzanii na meczu, federacja zapewniła nam hotel pięciogwiazdkowy, tylko że bez wszystkich udogodnień. Zawodnicy mieli dietę 20 dolarów, a za skorzystanie z łazienki trzeba było zapłacić pięć. Siedzimy w hotelu, nagle przyjeżdża karetka i mówi:
– Straszna rzecz! Straszna rzecz! Chłopaków aligatory pogryzły!
Rzeczywiście straszna rzecz, jedziemy. Zamiast iść do hotelu, poszli do oddalonego o 60 metrów jeziora Wiktorii. Szkoda im było pieniędzy. Pięć dolarów to w Sudanie tydzień życia, a tu tyle trzeba było zapłacić za jedną kąpiel. Rozebrali się na plaży ze wszystkiego i weszli. Jak zaczęli spieprzać, to nawet rzeczy nie zabrali (śmiech). Całe szczęście, że nikomu nic wielkiego nic się nie stało. Problem był tylko taki, że na drugi dzień nie było w czym grać. Pokradli im te buty, które zostawili na brzegu.

5. O pracy trenera: – Niekiedy pojęcie jej przypomina całowanie tygrysa w dupę. Przyjemność żadna, a ryzyko duże.

6. O pieniądzach w starych czasach: – Moje pokolenie to biedasy. Nikt z nas nie dorobił się na piłce tyle, co przypadkowy trener za dwa-trzy miesiące pracy i rekompensatę wynikającą z zerwania dwuletniego kontraktu.

7. Znów o pieniądzach: – Nie ma takiej twierdzy, której nie zdobyłby osioł z workiem złota na szyi.

8. Do zawodników urządzających libację: – Czy pogięło? Końskie łby, czy was pojebało?!

9. O Mirosławie Trzeciaku, którego przy każdej możliwej okazji nazywał kabanosem: – Trzeciak wyskoczył do piłki jak niewyżyty kabanos.

10. O współczesnych piłkarzach: – Przychodzą na godzinkę, jaja wykąpią i tyle. Niektórzy to kąpią się przed treningiem, bo po treningu czasu nie ma.

11. Znów o współczesnych piłkarzach: – Gdy pojawi się u chłopaka zaczyn do wyniku sportowego, od razu jest przy nim tylu specjalistów, że głowa pęka jak w reklamie u Goździkowej. Taki chłopak zaczyna mieć od razu wrzody pod pachami…

12. O lidze: – Piękne stadiony. Czołówka świata. Liczba kamer na meczu, kibice, piękne stroje. I to zamazuje obraz całego poziomu. Jak pan zrobi okularki i spojrzy tylko na murawę, na te przyjęcia… No jak to tak można… To mi przypomina taką dziewczynę. Umalowana, uszminkowana, a majtki dziurawe.

13. O obozach zagranicznych: – Jak tak chcemy rozpieszczać to może jeszcze Murzynkę, żeby po jajach smyrała i wachlarzykiem robiła?

14. – Ura bura ciocia Agata.

15. – To był pojedynek gołej dupy z batem.

16. – Graliśmy tak dobrze, że moje jądra same składały się do oklasków.

17. – Gramy na typowe udo. Albo się udo, albo się nie udo.

18. O doborze zawodników (fragment książki Mateusza Migi „Sen o potędze”):

W Izraelu objął zupełnie nieznaną mu drużynę, a wkrótce przyjechał z nią na zgrupowanie do Zakopanego. W ciągu kilku dni z 40-osobowej grupy wybrał 20 zawodników.
– Wojtek, jak ty tak szybko zobaczyłeś kto się nadaje, a kto nie? – zapytał go Jerzy Kowalik.
– Synuś, to się robi tak. Ustawiłem ich w rzędzie i kazałem odliczać. Parzystych wziąłem, nieparzystych odstrzeliłem.
– A co jeśli wśród tych odstrzelonych był jakiś dobry chłopak?
Łazarek miał juz gotową odpowiedź:
– Chujowo stał.

19. O bramkarzach reprezentacji: – Mam nadzieję, że ci panowie nie są leniwcami z miejscowości Leżajsk.

20. O brakach dynamiki u zawodników: – Nie ciągniemy się jak prezerwatywa.

21. O prezerwatywach produkowanych przez sponsora Wisły: – Dobre, ale mi akurat spadają.

22. Do narzekającego zawodnika: – Jak to nie możesz? Cztery razy dziennie jesz, tylko raz trenujesz i jeszcze narzekasz?

23. Znów do narzekającego zawodnika: – Nie dasz rady, synku? Jak masz silne nogi to dasz radę, ale jak masz jakieś rabarbary, co się gną na wietrze…

24. – Kiedy ja trafiłem do futbolu, pan za przeproszeniem na księdza wołał Zorro.

25. – Reprezentacja prowadzona przez Wójcika i ta prowadzona przeze mnie ma sie jak gówno do twarożku.

26. – Trzeba być basiorem, a nie piplokiem.

27. – Jak nie ma wychowania, to się etyka z lektyką się pomyli.

28. O tym czy się piło w jego drużynach: – Cały świat pije. Tylko że odróżniają konia od słonia i Jana od dzbana.

29. Znów o alkoholu: – Jak piłkarz po meczu wychla choćby stówę i piwsko, to osłabiony organizm ma taką śmigę, że leci jak na pas startowy.

30. O uwielbieniu kibiców: – Jesteś piękny lolo jak wygrywasz, normalnie jesteś ćwok.

31. – Z budowaniem drużyny jest podobnie jak z robieniem słonia. Dużo kurzu, szumu, a efekt za dwa lata.

32. Do kelnerki podającej podczas wywiadu kawę, po złapaniu jej za rękę i głębokim spojrzeniu w oczy: – Nigdy pani tego nie zapomnę.

33. – Życie trenera jest jak tramwaj: jeden wsiada, drugi wysiada. Ja właśnie wysiadam.

Arkadiusz.Czerepach 04.10.2017 14:09

brakło: "biednemu wiatr w oczy, nóż w plecy i chvj w dupe" , cytowanego nawet w GK jakoś za czasów Baryły u nas (a jeszcze oczywiście przed TF)

d 04.10.2017 20:57

Popularny Baryła to chodząca legenda, pod względem malowniczości Wujo mu do pięt nie sięga. Sto lat!

Arkadiusz.Czerepach 08.10.2017 19:51

"szacunek dla mnie że tam stałem" :DDDD

dynek.pl 08.10.2017 20:18

Brawo @MąkaPZPN

Charlie 11.10.2017 08:16

Romell Quioto strzelił zwycięską bramkę dla Hondurasu w starciu z Meksykiem. Dzięki temu jego drużyna zagra w barażach do MŚ.

X-Ray 11.10.2017 12:29

Zacząłem się zastanawiać dzisiaj, może ktoś wie co się dzieje obecnie z Grzegorzem Paterem?

brylant17 11.10.2017 13:07

Ostatnio grał chyba w Orzeł Ryczów a wcześniej w Podgórze Kraków

TheMadness06 11.10.2017 21:21

Jeszcze w kwestii Romella Quioto, przeklejka z FB Tomasza Ćwiąkały
Cytat:

Pierwotnie napisane przez Tomasz Ćwiąkała
Po wczorajszych eliminacjach MŚ chciałem się z Wami podzielić pewną prywatną historią...
Jesień 2012. Kraków.
- Dzień dobry, z tej strony policja. Kolega prosił, żeby się z panem skontaktować.
- Dzień dobry. Jaki kolega?
- Romell Quioto.
- A co się znowu stało?
- Zjeżdżając ze skrzyżowania złamał sporo przepisów. Stoimy na Azorach.
- To wystawcie mu mandat, zaraz mu przetłumaczę i zapłaci.
- Nie możemy, bo nie ma paszportu z UE. Jeśli pan nie przyjedzie go odebrać, to musimy go odwieźć na komendę i przetrzymać do jutra.
- Proszę się wstrzymać. Ja jestem poza Krakowem, ale ktoś przyjedzie. To piłkarz Wisły. Rano rozpoczyna zgrupowanie przed meczem. Proszę nie robić afery, bo on i tak tego nie rozumie.
Galeria Krakowska. - Brate, sprawdź mi tę kartę. Może już przelali. Nie ma nic? Trudno, zadzwonię do Osmana. Pomóż mi tylko doładować internet w telefonie.
Przygoda Romella Quioto z polskim futbolem trwała ledwie pół roku. 21-letni wówczas Honduranin przeszedł jednak w Wiśle Kraków taką lekcję życia, jakby wylądował w piłkarskim trzecim świecie. Bez poważnej opieki ze strony klubu. Bez znajomości jakiegokolwiek języka (nawet w swoim porozumiewał się słabo). Bez nawet umiejętności sprawdzenia stanu konta w bankomacie. Za to z delikatnym poczuciem zażenowania, gdy jechało się na zgrupowanie przed meczem i wypadało wyciągnąć 50 złotych za kawę i ciastko w hotelu. Ciągła frustracja.
Zakończyło się kompromitująco. Finito po pół roku. Czarę goryczy przelał bezmyślny spacer po nogach Łukasza Piątka, za który Quioto został wyrzucony na pięć meczów Ekstraklasy. Po tym okresie - a w tle trwał konflikt trenera Probierza z szatnią - Honduraninowi podziękowano i odesłano z powrotem do anonimowego klubu o nazwie Vida. Po czasie Probierz przyzna, że to był naprawdę niezły zawodnik, z potencjałem, ale trafił na nieodpowiednie miejsce, w nieodpowiednim czasie. Zawalił sam, ale też nie stworzono mu - delikatnie rzecz ujmując - idealnych warunków do eksponowania potencjału.
Jesień 2017
Quioto znajduje się na zupełnie innym etapie kariery. W Vidzie odzyskał - nomen omen - życie (z hiszp: "Vida") i odbił się od dna, na jakim znalazł się po nieudanej próbie podbicia Europy. Najpierw transfer do Olimpii, największego klubu w Hondurasie, potem trzy mistrzostwa kraju, powołanie do dorosłej reprezentacji, udział w dwóch Gold Cup CONCACAF oraz igrzyskach w Rio. Na koniec przeprowadzka do wymarzonego MLS (Dynamo Houston) i mecz życia w kadrze. Wczorajszy.
Środowa noc. Honduras nie ma już raczej większych szans na awans. Musi ograć niepokonany jak dotąd Meksyk, a przy tym liczyć, że USA przerżnie z Trynidadem, który leją w tych eliminacjach wszyscy. I tak się dzieje. Stany przegrywają, a Quioto - strzelając gola na 3:2 - daje Hondurasowi jedno z najważniejszych zwycięstw w historii tego kraju. Do strącenia pozostaje jeszcze jedna przeszkoda - listopadowe baraże z Australią - ale już teraz w tym jednym z najbardziej niebezpiecznych państw na świecie panuje totalna euforia. Osman Chavez twierdzi, że Quioto to dziś najlepszy piłkarz Hondurasu.
Jesień 2012
- I co, jest?
- Tak, doszło.
- I co oznacza ta kwota? Co mogę za nią kupić?
- Gdybyś się uparł, to nie najgorszy używany samochód.
Kupił prezenty bożonarodzeniowe dla całej rodziny.
- Po co ci tego aż tyle?
- Bo nie wiem, czy będzie kolejna okazja.

R33 11.10.2017 22:56

Tutaj skrót tego meczu:
https://www.dailymotion.com/video/x642z3l

Bramka od 6:11. Polecam zobaczyć jeszcze bramkę na 2:2 (a raczej na powtórce będzie dobrze widać) od 5:00. :D

IncognitoTSW 12.10.2017 10:04

Grzegorz Pater dalej gra w Ryczowie, zespół prowadzi i czasem jeszcze zagra Ryszard Czerwiec

Arkadiusz.Czerepach 12.10.2017 10:51

no szkoda tego Romla , ale niestety to nie jedyny przypadek gdy Telefonika marnowała piłkarzy, fajnie że te czasy się skończyły , no i tutaj taka dość oczywista refleksja , że gdyby Wisłą rządziły osoby pokroju 85% forum, to odsyłanie z kwitkiem potencjalnych talentów trwałoby nadal w najlepsze

brylant17 12.10.2017 11:33

Hristov'a czy Dudu też zmarnowali pieprzenie

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:40.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl