Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nasi piłkarze – fakty, opinie, komentarze / ploteczki, auta, tatuaże ;-) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1627)

skydancer 29.07.2011 12:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arrosmay (Post 1136059)
No to żeś się obudził w porę :-D

No cóż, nie mam telewizora w domu - może to dlatego :) Dobrze wiedzieć, że mamy 4 Polaków w kadrze meczowej.

JrQ- 29.07.2011 13:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skydancer (Post 1136154)
No cóż, nie mam telewizora w domu - może to dlatego :) Dobrze wiedzieć, że mamy 4 Polaków w kadrze meczowej.

on nie liczy się jako Polak, bo nie został wyszkolony w Polsce
mówimy oczywiście w kategoriach piłkarskich

Marszałek 29.07.2011 14:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JrQ- (Post 1136176)
on nie liczy się jako Polak, bo nie został wyszkolony w Polsce
mówimy oczywiście w kategoriach piłkarskich

Dlatego mamy z niego pożytek.

Co do Ilieva. Nie trzeba być jasnowidzem aby wiedzieć,że facet będzie grał pierwsze skrzypce w niejednym meczu Wisły. Widać,że wie o co w piłce chodzi. Klepa, przegląd pola, minięcie. Tylko nurek z niego strzaszny:). Dobrze,że jest bo Maor będzie miał z kim grać. Do tego ograny w Partizanie. Naprawdę bardzo fajny transfer. Podobnie Lamey. Doświadczeniem,ograniem i inteligencją bije na łeb Cikosa nad którym tyle osób rozpaczało. Ja nie mówie,że Cikos był beznadziejny,bo nie był,ale jest to zawodnik do nauki. Natomiast Lamey jest do gry już na teraz i w meczach na styku, swoim wyrachowaniem i doświadczeniem może przechylić zwycięstwo na naszą stronę.

CH. 29.07.2011 14:33

dodatek do GK
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...e_krakowskiej/

mitmichael 30.07.2011 08:06

Sergei Pareiko zdemotywowany przez trenera Maaskanta

Czuję się lepiej. Trenuję, rzucam się, bronię strzały i schodzę do szatni bez bólu, ale wiem, że może się on pojawić w każdej chwili. Dlatego porozmawiałem z trenerem oraz Pawłem Primelem (trenerem bramkarzy Wisły – przyp. red.) i wspólnie postanowiliśmy, że nie ma sensu ryzykować. Chcę się wyleczyć na rewanż z Liteksem – powiedział nam Estończyk. Maaskant dodał z uśmiechem – Powiedziałem Sergeiowi, że po prostu się starzeje. :lol: :lol:

Adam.M79 30.07.2011 12:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 1136213)
Dlatego mamy z niego pożytek.

Co do Ilieva. Nie trzeba być jasnowidzem aby wiedzieć,że facet będzie grał pierwsze skrzypce w niejednym meczu Wisły. Widać,że wie o co w piłce chodzi. Klepa, przegląd pola, minięcie. Tylko nurek z niego strzaszny:). Dobrze,że jest bo Maor będzie miał z kim grać. Do tego ograny w Partizanie. Naprawdę bardzo fajny transfer. Podobnie Lamey. Doświadczeniem,ograniem i inteligencją bije na łeb Cikosa nad którym tyle osób rozpaczało. Ja nie mówie,że Cikos był beznadziejny,bo nie był,ale jest to zawodnik do nauki. Natomiast Lamey jest do gry już na teraz i w meczach na styku, swoim wyrachowaniem i doświadczeniem może przechylić zwycięstwo na naszą stronę.

Z ta polityką transferową zawsze jest taki problem, że nie zadowolisz wszystkich. Ale tu jest inny problem Cikos na dziś mniej daje od Lameya, ale jest bardziej perspektywiczny i po roku juz mógł go przebić. Ale to sa tylko gdybania, nigdy nie wiadomo jak dany zawodnik będzie się rozwijał, ja najchętniej widziałbym w kadrze ich obu, niechby rywalizowali. Czytam na stronie, że ludzie płaczą po Rado, a ja się pytam, zamiast kogo ten Rado miał w Wiśle grać, skoro jest słabszy od konkurentów? A że jest słabszy to pewne skoro nie zaistniał nawet na poważnie w Kolejarzu Stróże, a teraz zgłosiła się po niego zaledwie drugoligowa Garbarnia. Do tego dodajmy fakt, iż zagrał jedynie w Wiśle u Kulawika i to krótko. Wszyscy pozostali się na nim nie poznali??

xanti1906 30.07.2011 12:24

http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...wiadomosc.html

No to ładnie wynikło, ciekawe czy u nas w klubie kalkulowali to czy dopiero teraz wyszło na jaw?

R33 30.07.2011 13:34

Ta informacja ma już 2 godziny, a oficjalna i inne portale Wiślackie milczą.

labtec 30.07.2011 14:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez xanti1906 (Post 1136891)
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...wiadomosc.html

No to ładnie wynikło, ciekawe czy u nas w klubie kalkulowali to czy dopiero teraz wyszło na jaw?

Ty, gdybym ja był piłkarzem i dostał jakąś karę, to bym odliczał dni do jej zakończenia.

Ale co tam piłkarzem, jakbym dostał punkty karne na prawku, albo jakąś wagę bym miał w sądzie to też bym odliczał i się tym interesował kiedy to się skończy tak ?

A ja widzę, że Jovanoviciowi przed oczyma okazała się spora górka euro dla niego i możliwość gry w PL ( lidze przejściowej w drodze na zachód ). Więc według mnie ukrywał fakt tego zawieszenia we wszystkich ligach.

No kuźwa ! Skoro ja zwykły kowalski bym się tym przejmował, to co dopiero gość który z tego żyje i zarabia spore pieniądze nie uważacie ?

Dobrego ma menadżera i sam dobry jest agent skoro tak okłamywał co ?

rafalek 30.07.2011 14:12

A co ma "zattajanie" zawieszenia przez zawodnika? Przecież to federacja wraz z certyfikatem powinna przysyłać informację, że zawodnik jest zawieszony. A jak nie federacja, to klub... Inną kwestią jest to, dlaczego SERBSKA federacja zawiesza zawodnika na grę w CAŁEJ EUROPIE, a nie tylko na terenie Serbii - żeby to było możliwe, to zawodnika musi zawiesić UEFA bądź FIFA a nie rodzima federacja...

labtec 30.07.2011 14:17

no czyli co ? Serbowie sami sobie ( jako federacja ) dalii taki zakaz Jovaniciowi nielegalnie ?
No bo Fifa / Uefa może dawać takie zakazy na całą ligę tak ?

I druga kwestia, jak federacja, czy klub nie przesłał informacji, to chyba jakiś honor i zwykła ludzka uczciwość wymagałaby od zawodnika żeby powiedział co jest grane co ?

rafalek 30.07.2011 14:20

Może mówił, ale tak jak większość był przekonany, że jest zawieszony tylko na wszystkie serbskie rozgrywki - bo tak być powinno. Niedawno senegalska federacja zawiesiła Dioufa na 5 lat! I co? Nie moze grać nigdzie indziej? Może, nie może grać w reprezentacji i na terenie Senegalu...

R33 30.07.2011 14:20

Przecież czekano na certyfikat, skoro przyszedł pomyślny (czyli zgoda na granie) to podpisano kontrakt.

tarantulaw2 30.07.2011 14:21

Całe szczęście, że kara nie obowiązuje w europejskich pucharach, bo dostalibyśmy walkowera...

labtec 30.07.2011 14:22

oficjalna milczy ( i nie chodzi o to że jest sobota i żaden news się nie pojawi, bo się pojawią w weekendy normalnie ), więc pewnie już interweniują ?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Reksio33 (Post 1136984)
Przecież czekano na certyfikat, skoro przyszedł pomyślny (czyli zgoda na granie) to podpisano kontrakt.

no ale okazuje się, że albo wp jakiegoś bubla wypuściła, albo jednak ten certyfikat był lewy(?) , nie prawdziwy ?

No bo ziomek nie może grać na terenie RP....

jasnyGwint 30.07.2011 14:47

Naprawde nie rozumiem co ma serbska federacja do polskiej ekstarklasy. A jak jednak zagra to co mu/Wiśle niby mogą zrobić?

krzysiekabc 30.07.2011 14:49

Czyli podobnie Piszczek nie mógłby grać przez pół roku w bundeslidze, ponieważ został zawieszony??? To jest śmieszne co ma ich związek do naszej piłki, chyba że komuś było na rękę żeby nie grał u nas od początku.

Awe 30.07.2011 16:56

Nie chcę się wymądrzać ale ze starego niusa o Jovanoviciu jasno wynika, że nie może grać w rozgrywkach ligowych i nie wiem skąd to zaskoczenie. Ja cały czas w ten sposób interpretowałem ten cytat:
http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=25361

Przeczytajcie dokładnie cytat Slobodana Pajovicia.

jasnyGwint 30.07.2011 18:01

Dobra ale chyba oczywiste dla wszystkich było, że chodzi o rozgrywki krajowe w Serbii. Czy PZPN ma podpisaną jakąś umowę z ichniejszym odpowiednikiem, żeby respektować ich orzeczenia ?

R33 30.07.2011 18:05

Ale Wisła może zdawała sobie sprawę z tego, że w Polsce do września grać nie może i kupiła go z myślą o pucharach.

arytmetyk 30.07.2011 19:15

Kto oglądał wywiad po meczu z Milanem? Myślałem ze zlewa lekcje polskiego a tu taka miła niespodzianka.

sportnh 30.07.2011 19:20

no ja ogladalem, to juz od dluzszego czasu bylo wiadomo ze ladnie gada

na pewno lepiej niz Smuda

Voin 30.07.2011 19:21

Już na filmach Wisły na YT mówił po Polsku ;p

bloodraven 30.07.2011 19:28

Chyba pomyliłem się w ocenie Garguły. Widać, że w tym momencie gra kilka razy lepiej niż w zeszłym sezonie. Może wreszcie wróci do pełni dyspozycji? Dziś przez tak krótki czas zagrał zdecydowanie lepiej od Nuneza, który niestety nie może zaliczyć tego występu do udanych.

gianbuffon 30.07.2011 19:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krzysiekabc (Post 1137029)
Czyli podobnie Piszczek nie mógłby grać przez pół roku w bundeslidze, ponieważ został zawieszony??? To jest śmieszne co ma ich związek do naszej piłki, chyba że komuś było na rękę żeby nie grał u nas od początku.

Też mnie to śmieszy. Jovanovic za głupie przyśpiewki dostaje karę obowiązującą we wszystkich krajach, a Piszczek za handel meczami nie może grac tylko w kadrze... Czemu mu nie zabronią grać w Borussii?

labtec 30.07.2011 22:52

PONOĆ - Maor został w Łodzi w szpitalu na oględzinach. Coś z pachwiną ?
PONOĆ

Wojtas 30.07.2011 23:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arytmetyk (Post 1137194)
Kto oglądał wywiad po meczu z Milanem? Myślałem ze zlewa lekcje polskiego a tu taka miła niespodzianka.

Heh ladnie zmieszany byl ten komentor.

Robi z Milanem wywiad po angielsku,a tu nagle Milan mowi'Dzieku bogu"i redaktor zalapal ze mozna z nim po polsku

:D ,fajnie to wyszlo :)

!!IRIVER!! 30.07.2011 23:10

Nikt nic o kontuzji Maora oficjalnie nie pisze, wobec czego, dopóki takowe informacje się nie potwierdzą, przestańcie .......ić.

PWLK 30.07.2011 23:21

wez pod uwage to, ze moze nie chca podawac teraz tej informacji przed meczem z litexem.. bo co by nie bylo ulatwia to troche sprawe bulgarom..

RAF 30.07.2011 23:29

Mnie sie wydaje ze gdyby Melikson naprawde odniosl kontuzje to dowiedzielibysmy sie o niej w ... dniu meczu w chwili oglaszania skladow. Gdyby Maor odniosl kontuzje to Maaskant zabronilby mowic o tym wszystkim osobom w klubie. Pamietacie jak zakazal mowic kto zastapil Maleckiego? Niby powiedzial to w zartach ale jakos o wystepie Jovanicia (Pareiko podobno byl zdrowy ;) ) Nuneza czy Diaza dowiedzielismy sie w chwili oglaszania skladu meczowego. Dla mnie to gra, na zasianie niepewnosci w Bulgarow... Teraz oni sobie mysla: zagra, nie zagra? Numery a'a Murihno :)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:45.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl