![]() |
Z tym Moratim to mnie zastanawia że na stronie oficjalnej Wisły Kraków nie ma informacji że on trenował we wtorek. Chyba powinno być takie info, chociaż o tym Norwegu też nie ma żadnej zmianki....
|
Cytat:
a tak off top FORZA ALCORCON! :] |
Biorąc pod uwagę że Pawełek odniósł kontuzje kostki na treningu to nowy bramkarz by się przydał
ale na razie trzeba poczekać czy info o Moretto się potwierdzi |
Ja się bardzo cieszę. Bramkarz w miarę znany, na pewno byłby że tak powiem "zachętą" dla lepszych graczy zagranicznych na przyszłość, a sam wydaje się być całkiem niezły. Pożyjemy zobaczymy, ja jestem za.
|
Aha luzz spoko, to idealny bramkarz na suchą murawe ( podobno na mokrej sobie nie radził...) dajmy sobie spokój z tym bramkarzem.... Pamiętam go doskonale z występów w Benfice Lisbona... babol za babolem... taki brazylijski Pawełek...
|
Czas pokaże na ile te rewelacje są prawdziwe. Jednak jaki to problem zaproponować mu roczny kontrakt, a Cebanu wypożyczyć?
|
Wszystko zależy od tego w jakiej obecnie formie się znajduje. Co do jego błędów to nie zgodzę się że popełniał "babol za babolem" , owszem miał kilka złych interwencji ale dobrych miał znacznie więcej, zresztą takim bramkarzom jak Cech czy Dida również zdarzają się spore błędy. Ja jestem za dlatego że jest to przede wszystkim doświadczony bramkarz i byłby świetnym rezerwowym bramkarzem, bo Cebanu jest za mało doświadczony i jak przychodzi mu zagrać w ważnym meczu wykazuje sporą nerwowość. Mam tez wątpliwości co do Pawełka, owszem tą rundę ma dobrą ale w meczu z Legią znów przytrafił się mu błąd po którym straciliśmy bramkę . Byłbym za tym żeby wymienić naszych dwóch bramkarzy. Cebanu można wypożyczyć bo ma potencjał.
|
Ale ludzie o czym wy wogóle mówicie. Tylko na jednym serwisie napisali że TRENUJE z nami. I to na INTERII!!! A wy się już zastanawiacie jak się zaaklimatyzuje??
|
Niech chociaż tą wzmiankę potwierdzi któryś z wiślackich serwisów,wtedy można wysuwac dopiero jakies daleko-idące wnioski. Jak dla mnie Moretto powinien byc strzalem w dziesiątke. W sumie to Wisle od zaraz potrzeba klasowego zmiennika dla Pawełka (tak nawiasem, nie wiem czy czytaliscie ;p http://sport.wp.pl/kat,1728,title,Kt...wiadomosc.html) i Moretto wydaje sie takim byc. Jesli potwierdzi klase z jutubowskich filmikow to mozna chlopa brac :)
|
No i mamy potwierdzenie Moreno przez wislacki serwis :> Oby to była prawda, w lepszych ligach bramkarze graja pod większą presją niz u nas. Może akurat się sprawdzi, a bramkarz w wieku 31 lat moze pograc jeszcze ze 4-5 lat na swoim najwyzszym poziomie :>
|
na pewno jest u nas na testach , to już oficjalna wiadomość
|
Moretto na pewno byłby ciekawym i potrzebnym wyborem. Pawełek nie dość, że jest niepewny, regularnie puszcza głupie gole, to jeszcze dość często łapie kontuzje.
Owszem, Morretto nie jest ideałem, ale ideałów nie ma nawet w Serie A. Tak, też z pewnością puścił w karierze niejednego "babola", ale po pierwsze nie ma na świecie bramkarza, który nigdy ich nie puścił, a po drugie na tych, którym zdarza się to najwyżej parę razy w karierze nas nie stać. Tak, długo nie grał, co świadczy o kryzysie - ale na dobrych bramkarzy, którzy nie są w kryzysie Wisły też nie stać, a i oni nie myślą o polskiej lidze. Stąd, jeśli tylko znalazłyby się pieniądze, jestem za daniem Morettiemu szansy. Nie wierzę, że nawet nie grając przez pół roku, będzie słabszy od Cebanu. |
oficjalna nie potwierdziła tego faktu, więc wstrzymajmy sie z tym... jak dla mnie to on nie powinien zostać zakontraktowany, ale to tylko moja opinia, a to dlatego, że bardzo interesuję się ligą portugalską i nie raz ogladałem go w tv nawet jak grał w Setubal... tam zgadzam się był gwiazdą, ale po przyjściu do Benfici spuścił z tonu i to gruubo (mnóstwo baboli, a takiego babola już mamy w postaci Mariusza), nie podniecałbym się faktem, że grał na zachodzie i ma fantastyczne doświadczenie jak to niektórzy piszą, zwracam jedynie uwagę na to, że on na poważnie grał jakiś rok temu, co z tego, że jest lepszy od Cebanu? nam potrzeba bramkarza o pare klas przewyższającego serba i o klase albo dwie przynajmniej naszego asa Pawełka...
P.S myślicie, że dlaczego nie zagrzał na dłużej miejsca w Atenach? odpowiedzcie sobie sami... |
Z jednej strony cieszę się, że chcemy wzmocnić rywalizację na pozycji bramkarza ale niekoniecznie widzę w osobie Brazylijczyka na dzień dzisiejszy lepszego bramkarza od Mariusza Pawełka - pomijając już fakt pozostawiania od pół roku bez klubu tego zawodnika, czy będzie on lekiem na całe zło naszej drużyny. Nie widzę, większy różnic w umiejętnościach Mariusza i Moretto zwłaszcza, gdy ktoś uważnie śledził rozgrywki ligi portugalskiej - nie przymierzając popełniają podobne błędy, niemniej Pawełek jest bramkarzem w tej chwili zwyczajnie lepszym. Nie rozumiem jednego, gdyby rzeczywiście Mariusz popełniał błędy co mecz, przegrywał nam ligowe spotkania rozumiałbym, że należy go wymienić - tyle że zawodnicy lepsi od niego kosztują krocie, a za darmo dobrego bramkarza jest znaleźć tak samo ciężko jak np. lewego obrońcę.
Naszym problemem w każdym meczu jest skuteczność, słabość całej linii pomocy i ataku - pozyskanie nawet bardzo dobrego bramkarza (na dzień dzisiejszy niemożliwe) i tak nie przełoży się na naszą grę w polu - to chyba dla wszystkim musi być jasne. Od momentu odejścia jedynych klasowych skrzydłowych tj. Uche, Błaszczykowskiego i Kosowskiego Wisła przestała grać ładny dla oka skuteczny futbol - nie mamy również klasowego środkowego pomocnika, ani napastnika i to są podstawowe bolączki naszej drużyny. Nasi gracze nie prezentują z małymi wyjątkami nawet średniego poziomu europejskiego - toteż trudno oczekiwać od nich ładnej i skutecznej gry a także odpowiednich wyników na arenie międzynarodowej. Jeżeli do tego dodać miernotę polskiej myśli szkoleniowej - który trener w ostatnich latach wyjechał z Polski trenować jakiś zespół... to na takich fundamentach nie da się zbudować silnej drużyny. Gdy słucham trenera Skorżę mówiącego o budowie drużyny w ciągu najbliższych 8 lat to mam jedno zasadnicze pytanie na kim chce to budować - Łobodzińskim, Diazie, Jopie. Nie lubię bardzo gdy z kibiców bez względu jakiej drużyny robi się idiotów mających jedynie wpłacać do kasy klubowej za bilety i souveniry. Kolejna sprawa jak chcemy wprowadzać do zespołu młodych zawodników, skoro młodzi adepci futbolu nie mają gdzie trenować a szkoleniem młodych ludzi w Polsce zajmują się amatorzy. |
Szkoda mi Cupiała. Niestety klubem żądza dyletanci, poczawszy od rady nadzorczej na scoutach skończywszy. Jak można brać w takim momencie Moretto. Czy oni na łeb upadli ?
Jedyna nadzieja w Kazimierskim, ilu to on już odesłał po testach ? 15 ? 20 ? Oby ten skończył podobnie. No jest jeszcze jedna : Na bramkarzach to ja sie nie znam :) Ale skonfrontowałem moją opinie ze znajomym z Portugalii i o dziwo ma podobne zdanie. ps. Czy naprawdę scouting polskich klubów musi się ograniczać do tego, że nie moga nikogo wypatrzeć. A jak już wypatrzą to największą możliwą łamagę ? |
|
Po zdjęciach widać że brazylijczyk nie jest zaskoczony takimi warunkami do gry.
Pytanie, kto mu rzuca piłki i z nim odpowiednio trenuje, by potem przekazać info na temat umiejętności Skorży? No chyba nie Cebanu... |
Trzeba po prostu wybrac sie na trening i zobaczyc :)
|
Cytat:
a ile taki Moretto może kosztować i jaki kontrakt dostać 100-150 tys euro ? |
Ja bym Moretto brał w ciemno, gorszy od Pawełka nie będzie. 31 lat z takim bagażem doświadczenia.
|
Cytat:
|
kolejna konsekwencja...mamy coraz wiecej Polaków w skladzie...albo ktos nie umie albo sie komus nie chce...nie ma innego tlumaczenia...zapomnialem jest wytlumaczenie...nikt nie zarobi...zelazna konsekwencja zelazna...
|
Z całą pewnością więcej, niż nawet 100 meczów w naszej buraczanej ekstraklasie...
|
ludzie Moretto jest dopiero na testach a niektórzy juz narzekają jakby trafił do Lecha ,Legi,Unirei i tam go testowali podpisali z nim umowe to by większość narzekała na skautów i Skorże że kolejnego bramkarza odpuścili propo Benfiki gdyby nie był dobry to by go tam nie wzięli a że była zbyt duża konkurencja w bramce to on rozwiązał z Benfiką kontrakt Appiah co najmniej pół roku szukał nowego klubu i trafił do Chievo i jakoś daje rade chociaż przez pewien czas nie grał Campbell od dłuższego czasu nie grał i trafił do Notts County na Petrescu też wszyscy narzekali i co i dziś jego Unirea gra fazie grupowej LM ludzie oceniajcie zawodników po ich umiejętnościach i po ich grze na żywo a nie po obejrzeniu ich gry w TV
|
ja bym Go bral widac ze mam papiery na bronienie....i spelnia wymagania klubu czyli nie trzeba za niego placic....
|
Cytat:
|
Co jak co ale Moretto obronił karnego Ronaldinho:D
|
Cytat:
|
Umówmy się - za darmo niesamowitego bramkarza nie wyciągniemy. Ale i tak wystarczy nam co najmniej przyzwoity.
|
Cytat:
Muszę sie zgodzić z Wolfym - dajcie mu choć trochę potrenować, pokazać się, a dopiero potem silcie się na jakieś osądy. CV ma i tak dużo lepsze niż np: Brożek, o Pawełku i Cebanu nie mowiąc. Zasługuje na szansę. Nie jest tylko kolejnym człowiekiem "znikąd", trochę w piłkę i to w nie najgorszych ligach grał. Coś umieć musi, bo by do nich nie trafił. I przestańcie wybrzydzać, jakbyśmy mogli sprowadzic Buffona. Nie możemy i go nie szukamy. Nie łudźmy sie, że do Polski trafi kiedykolwiek piłkarz pozbawiony wad, na topie i w formie. Nie ta liga, nie ta kasa, nie ten budżet. |
Markusie, wydaje mi się, że nie widziałeś tego gościa w akcji. W pewnym sensie masz rację, wzmocnienia są potrzebne , ale dlaczego zabierają się za nie sprowadzając najgorszego z możliwych kołków ?
|
Cytat:
|
|
Cytat:
Musze sie zgodzic z Markusem. Przypomnijmy ze jak ten gosc jest na bieząco to wie ze moze trafic do Ligi ktora jest gorsza od tej w Burkina Faso albo w Mozambiku wiec ..:D :D Nie ma co wybrzydzac ,jak drogi nie bedzie to brac ,gorszy od Cebanu nie bedzie a z Mariuszem "farfoclem" Pawełkiem powalczy o pierwszy sklad.jeden i drugi na tym skorzysta. :) |
Patrząc na filmik to być może brakarz którego szukamy. Nam raczej nie jest potrzebny super bramkarz na lini tylko wysoki z dobrym warunkami, który wyłapie kilka wrzutek w meczu. Na podstawie filmików widać że to potrafi. Na lini tez nie jest źle. I co najważniejsze nie widać w jego interwencjach jakiegoś rzucania się pod publiczkę.
Wiem że nie można racjonalnie ocenić zawodnika na podstawie filmiku z youtube ale jak zobaczyłem filmiki Lubosa Iliziego to definitywnie można było go już skreślić przed ściąganiem na testy. |
Cytat:
|
Na obecna sytuacja, czyli braku kasy na transfery Moretto bedzie naprawde solidnym graczem. Nie oczekujmy, ze nagle trafi do nas bramkarz, ktory kosztuje kilkaset tysiecy euro i jest pierwszym bramkarzem w niezlym zespole ligi europejskiej. Na takiego narazie nie mamy szans. Jesli zblizy sie poziomem do Dolhy, ktorego uwazam za najlepszego bramkarza ostatnich kilku lat w Wiśle ( chodzi mi o umiejetnosci bramkarskie :) ) to brac w ciemno. Tylko no wlasnie kto oceni jego umiejetnosci, ech..
A uwazacie, ze taki Kasprzik czy Gikiewicz, ktorych niby chcielismy albo pytalismy o nich sa lepsi od Moretto?? Bo ja szczerze w to watpie. Za Kasprzika Lech dal 900 tys zl, a Gikiewicza wyceniono na 500 tys.euro jesli sie nie myle.. |
Mialem nadzieje, ze Moretto to w koncu wyczekany, wyteskniony wysoki srodkowy napasnik. Ale niestety... Moretto nie przejdzie bo Kazimierski nie zna jezykow.
|
Pytanie tylko jakich (w razie pomyślnego przejścia testów) oczekiwałby zarobków? Na filmiku koleś wygląda nieźle. Jest duży, ma dobry wyskok i długie nogi, które dobrze wykorzystuje:P Jak tu pisali poprzednicy na dzień dobry nie wydaje mi się żeby był gorszy od Cebanu. Gdyby zgodził się na proponowane przez Wisłę pieniądze widziałbym go w zespole.
|
Widzę hurra optymizm na forum zapanował po filmiku. Fajnie gość ma same zalety, tylko brać, bo jeszcze nam go ktoś podbierze...
A tak serio to po tym filmiku widać jedynie, że wszystkie piłki gość wybija przed siebie co najlepiej o nim nie świadczy. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:40. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl