![]() |
Cytat:
Myślę że to optymalny układ: kibice Wisły cieszą się wynikami, psychohejterzy Królewskiego - że ktoś mu dupę obrabia. Oby tak dalej. |
Wszystko fajnie tylko w tej teorii nie zgadza się to, ze na przykład jak zgniłe jajo Krzoska był w klubie za pierwszym tymczasowym objęciem stołka trenera przez Jopa to tez nagle wyniki były ok, była dobra gra, wysokie wygrane dwie. Teraz też po zwolnieniu nadal Krzoska pracował i w pierwszym meczu Jopa po ponownym objęciu posady, drużyna wygrała wysoko a sam Rodado podbiegł po zdobyciu gola do Krzoski okazując mu w ten sposób szacunek.
Jeśli Krzoska był zgniłym jajem to prędzej dlatego że to kopacze mąka w głowie nasrane i szukają wymówek do zwalania winy za swoją nieudolność na innych. I tu prędzej pasuje że mieli muchy w nosie bo Krzoska np miał chamskie żarty, i dla niektórych była to dobra droga do znalezienia sobie wymówki że jest im ciężko w życiu i nie mogą dobrze grać. |
Krzoska poczuł się zbyt pewny siebie. To Królewski mu pokazał miejsce w szeregu. Brawo.
|
Cytat:
|
ej, panowie, ale przecież to wybrzmiało w wywiadzie u Durdy
nie żadne żarciki (no może też ale to dodatek) tylko na pytanie czy jako kierownik drużyny nie powinien też wstrząsnąć piłkarzami, on odpowiedział, że on był takim kierownikiem który zawsze raczej wtedy poklepał po plecach, pocieszył etc |
Jeżeli piłkarzykom w osiąganiu dobrych wyników naprawdę przeszkadzał kierownik, to źle świadczy tylko o tych gwiazdorach.
|
Cytat:
Tylko w normalnych klubach wszystko się układa tak żeby drużyna grała najlepiej jak to tylko możliwe. No ale u nas od kilkunastu lat priorytety są od czapy, co się dziwić reakcjom jak powyższa. |
Cytat:
Jeżeli krzoska był w jakikolwiek sposób problemem, to nalezalo się go pozbyć. Tylko nie kupuje tłumaczeń, że piłkarze grali słabo przez kierownika. W sensie, że co, na złość przegrywali kolejne mecze? Czy kierownik miał jakiś realny wpływ na ich formę? I ten sam kierownik nie przeszkadzał pełniąc jeszcze swoją funkcję w meczu z Odrą? A jeżeli był takim wielkim problemem, to dlaczego nie pozbyto się go odrazu w czerwcu po zakończeniu sezonu? Od piłkarzyków wymagam pełnego zaangażowania, obojętnie czy na ławce będzie siedział Moskal, Jop, Rude czy ktokolwiek inny. Tak samo wymagam pełnego zaangażowania niezależnie od tego kto będzie podnosił tablicę z numerami zmienianych zawodników. A ironiczny tekst o wywalaniu piłkarzy brzmi średnio, w sytuacji gdzie od kilku lat praktycznie co roku robimy pelne przemeblowanie składu. A tu okazuje się, że wystarczyło wymienić jednego kierownika drużyny. |
Cytat:
Ludzie inteligentni wiedzą że detale mają znaczenie, nawet jeśli ich wpływ nie od razu rzuca się w oczy. Wiadomo że najwięcej zawalił Moskal, reszta coś tam miała za uszami to taktycznie wywalono wszystkich na raz. |
Czyli kto dokładnie miał coś za uszami?
Krzoska? Kołaczyk? Asystent Moskala? Oni pętali nogi zawodnikom? W jaki sposób? Co mieli za uszami? |
Cytat:
Jedyny problem jaki sam wygenerował JK to zwolnienie go z obowiązków, zamiast zostawić Krzostke z okresem wypowiedzenia i świadczeniem pracy choćby do końca roku. Tego zupełnie nie rozumiem. |
Cytat:
|
Szkoda, że właściciel nie wyjebał prezesa, bo ten to dopiero ma za uszami.
|
Cytat:
Przy czym Twój żałosny sarkazm jest nie na miejscu. Nikt nie musiał pętać nóg zawodnikom ani sabotować gry. Wystarczy że źle wykonywali swoją pracę. Przykładowo - w kontekście Krzoski Królewski wspominał że coś było nie tak z bukowaniem hoteli. Masażysta pewnie poleciał za co innego, akurat jeśli chodzi o odnowę i rehabilitację to u nas jest słabo od dekad. Zgaduję że zbierało im się dłuższy okres czasu a polecieli grupowo z przyczyn PR-owych. Jeżeli przez dłuższy czas dajesz ciała to Cię zwykle wywalą z pracy. Witamy w świecie dorosłych. |
Jean Carlos piłkarzem września PKO Ekstraklasy
https://www.ekstraklasa.org/aktualno...ow-czestochowa |
Cytat:
|
@wolfy
Nie wiem, mnie nikt z pracy nigdy nie wyrzucał. Czyli nie wiesz, ale, jak napisałeś, zgadujesz. Widocznie mają za uszami. Krzoska może źle zabukował hotel. |
Cytat:
O hotelu wspominał Królewski. Jest więc dokładnie na odwrót. To Ty zdajesz się sugerować że zwolniono ich bez powodu, ale nie masz nic na czym możesz się oprzeć poza swoimi domysłami. Ja opieram się na słowach Wójtowicza i Królewskiego. @pi0tr3k94 - nic podobnego. Moskal przykrył resztę zwonień, kilka dni później wszyscy (poza zadeklarowanymi hejterami Królewskiego) zajmowali się wygranym meczem. |
Nie wiesz, a gadasz i jeszcze się rzucasz.
Nie, PR-owo wyglądało to fatalnie, ale zwycięstwa dość szybko to zatarły. |
Cytat:
O trzymaniu Sobolewskiego o wiele dłużej niż miało to sens też tu wielokrotnie wspominano, trenował Wislę aż mu psychika siadła. Rude też Królewski prosił (!!) o pozostanie na stanowisku. Pierwszym zwolnionym przez Królewskiego trenerem był Moskal... Ewidentnie nie rozumiesz też o czym piszesz w kwestii PR-u. Zwolnienie długoletnich pracowników klubu zawsze będzie źle wyglądać. Noe da się tego zrobić bez strat. Dzięki temu że wszystko załatwiono w jeden dzień całość przykrył Moskal, a dzięki serii zwycięstw Jopa sprawa szybko rozeszła się po kościach. Zwycięstw które ewidentnie nie wszystkim pasują. |
Cytat:
Rozwój wydarzeń pokazał, że w sprawie tej niespodziewanej czystki Królewski akurat miał rację. Wywalenie Moskala i paru osób poprawiło sytuację. Szkoda tylko, że właściciel zmarnował wcześniej sporo czasu i środków na skręcenie w stronę zatrudnienia tego trenera i jego "biedrzyckopodobnych" upodobań. A jeszcze wcześniejsze idiotyczne trzymanie Sobolewskiego przez wiele miesięcy mimo kretynizmów, które odstawiał (pierwszym chyba uparte robienie z Tachiego defensywnego pomocnika, na czym też finalnie klub stracił) uważam za jego największy błąd jako właściciela klubu. |
Cytat:
https://img7.demotywatoryfb.pl//uplo...0wy7y6_600.jpg |
Czyli Wójtowicz teraz Top ???Chwilowo wypisał się z towarzystwa obrzydliwych pismaków bo jego "wiem ale nie powiem"pasuje pod tezę.
|
Cytat:
nie wiem czy Krzoska był czemukolwiek bezpośrednio winien, ale coś mi się zdaje, że poszło o wieloletnią zażyłość Krzoski z Moskalem, sam Krzoska zresztą o rozstaniu z Kaziem ostatnio wypowiadał się w o wiele bardziej cierpkich słowach niż o własnym zwolnieniu, a matka Boska sewilska jeśli coś Jarosławowi objawiła, to pewnie żeby pokazać kto tu jest szefem |
A to chyba nie do mnie przytyk, bo ja ze zwycięstw się cieszę. Przede wszystkim z tego, że wreszcie można mecze oglądać dla kibicowania, a nie upewniania się, że znów porażka.
Teksty "wiem, ale nie powiem" niezmiennie śmieszą. Jeśli jednak Królewski jest mędrcem w masce klauna, a zwolnieni pracownicy mieli "za uszami" i teraz będziemy bez nich podbijać świat, to wspaniale. Daj Boże. Zwolnienie ich w środku sezonu i to bez osób na ich miejsce nie wygląda jednak na przemyślane i rozważne. |
Cytat:
A szczegóły mam nadzieję że NIE wypłyną, bo ostatnim co Wiśle potrzeba to pranie brudów. Napisałem już kilkukrotnie że sarkazm Ci nie wychodzi, za grubo jedziesz. Zwolnienie kogoś kto nie daje rady to nie jest jakaś wielka zmiana na lepsze, ale czasem potrzebna. Szczegóły mają znaczenie. I tyle. Nie widzę sensu dalszej dyskusji ponieważ merytorycznie nie prezentujesz nic nowego. Fanem Królewskiego nie jestem ale dla czystej higieny uważam że głupią, opartą tylko na złych emocjach krytykę należy piętnować, a branie Krzoski na sztandary to już w ogóle jest ryzykowne. |
Przecież nikt tu nie bierze Krzoski na sztandary.
Przedmiotem zdziwienia i jednak uzasadnionej krytyki jest nagłe zwolnienie kilku osób. Nagłe, bo przeprowadzone bez żadnego przygotowania typu znalezienie zastępców. Wszystko to sprawia wrażenie działania emocjonalnego, a nie żadnego przemyślanego planu, co samo w sobie nie powinno mieć miejsca. |
Nagle zwolnienie kilku osób, tymczasem:
Pogorzała - w pakiecie z Moskalem, Kołaczyk - na wylocie od miesięcy Bisztyga - JK powiedział że sam już sugerował że chce odejść i ma gdzieś nagrana robotę Także ta fala zwolnień dotyczy realnie dwóch osób. Reszta albo była w pakiecie z Moskalem, albo się już na to zapowiadało. |
Cytat:
|
Dawid Szwarga wraz z końcem roku przejmie obowiązki trenera Arki Gdynia. 34-latek zaczyna powoli kompletować własny sztab, a na jego liście życzeń są Marcin Włodarek z Widzewa Łódź, Maciej Kowal z Rakowa Częstochowa oraz Marcin Pogorzała, który pełnił funkcję asystenta Kazimierza Moskala w Wiśle Kraków - podaje Łukasz Olkowicz z Przeglądu Sportowego Onet
Będą mieli wesoło w Gdynii zmieniając stary sztab który wygrywał wszystko jak leci |
Cytat:
Kierownik tj. rola organizacyjno-pomocnicza i może opier.dolić np. jak się gapa spóźni pół godziny na odjazd autokaru albo zostawi syf w pokoju hotelowym. |
Sobczak - Zwoliński 7-4
|
W tym karne 3-0
|
I asysty 2-3
|
i luz w majtach 0:1
|
Jesus Imaz z bramką w 65 minucie meczu, Białystok prowadzi z Zabrzem 1:0.
|
|
Wzięło z zaskoczenia. Plus dla niego że nie ciągnął kasy ile się da. Pewnie max 2-3 pensje na odchodne
|
Jednego Polaka mniej. Wreszcie.
|
Cytat:
czy to Polak, Portugalczyk, Hiszpan czy Duńczyk nie ma znaczenia |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:22. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl