![]() |
Z trybun wydawało się, że karny powinien zostać odgwizdany. Powtórek nie widziałem, więc nie wypowiadam się. Aczkolwiek wqrwiła mnie jedna decyzja tego pana z gwizdkiem. Koniec 1 połowy. Mączyński już ma zamiar oddać strzał z 20 metrów, a ten ją kończy. Dostałem takiej furii, w moim wieku takie "emocje" nie są wskazane, że prawie zawału dostałem :)
Zero ducha sportu u tego sędziego. |
Cytat:
|
Wy sobie tam analizujcie, wytykajcie krótką ławkę, psioczcie na terminarz czy obwiniajcie sędziego. Nie ma pewności, że bez tych niedogodności odnieśli byśmy zwycięstwo. To tylko gdybanie.
To było słabe spotkanie. Miałem wrażenie, że moglismy grać i pięć godzin a wynik i tak by nie uległ zmianie. Co z tego że mieliśmy przygniatające statystyki? No inne nie mogły być. Jeśli popatrzymy na założenia drużyny gości, to przyjechali po remis i plan zrealizowali. My natomiast straciliśmy 2 punkty. Mieć pretensje do korony za postawiony autobus to tak jak by mieć pretensje do Małkowskiego, ze nie dał nam strzelić gola. Takiej gry gości można się było w ciemno spodziewać i spodziewać powinien się tego nasz sztab trenerski. No trudno oczekiwać, że przyjezdna drużyna, tym bardziej słaba kadrowo korona będzie bawić kibiców piękną grą. Wynik 0-0 pozwalał im na stosowanie tej samej taktyki od 1 do 90 minuty i mogła ona ulec zmianie za sprawą Wisły jednak jak wiemy, tak się nie stało. Czy można chwalić naszą drużynę? raczej nie. Wymienialismy podania przy rozegraniu i wszystko wyglądało fajnie, naprawdę fajnie jak ktoś powyżej to zauważył...niestety do szesnastki. Tam własnie była ustawiona drużyna gości a brak konkretnego pressingu zapraszał nas na ich połowę. Dlatego nie powinna dziwić i nie powinna być argumentem meczowa statystyka. Nasza drużyna niestety dała się wciągnąć w zabawę korony. I tutaj niestety powinien zareagować Moskal, przestać bić głową w mur gdyż śmierdziało to remisem od samego pocżatku meczu. Może próbować długich piłek, może postarać się wciągnąć gości w środkową strefę i liczyć na kreatywność skrzydłowych. To tylko propozycje bo ja się na trenerce zapewne nie znam. Moskal się zna, jednak zdecydowanie zabraklo u nas pomysłu. Zmiany też bardzo wątpliwe. Pozostawienie Jankowskiego na placu gry dość niezrozumiałe, gdyż był niestety(nie pierwszy raz) najsłabszym zawodnikiem i zdecydowanie popełniał najwięcej kluczowych błędów. Dlatego wymianę Boguskiego za Krivejajo, trudno wytłumaczyć. Reasumując, mecz w naszym wykonaniu przeciętny. Widać gołym okiem, że mamy problemy z druzynami które grają zachowawczo. Jest takich w lidze większość, dlatego jeśli nic Moskal nie zmieni to będzie więcej takich rozczarowań. Fajnie to wygląda gdy mamy miejsce, gdy gramy z ofensywnymi drużynami, gdy szybka bramka zmusza przeciwników do otwartej gry. Gdy musimy atakować pozycyjnie to niestety wygląda to słabo . Może to wina wykonawców, może braku zrozumienia założeń taktycznych, może słabo wytrenowanych schematów...jednak za to, odpowiedzialny jest Moskal i to właśnie jest kamyczek do jego ogródka. Nie jest sztuką robić coś z czegoś. Sztuką jest zrobić coś z niczego. Przeciętność nie jest zaletą i dlatego trzymam kciuki za Kazimierza Moskal. |
Cytat:
|
Korona postawiła autobus no i klops, to był ten mecz w którym piłkarz o umiejętnościach Stilića byłby nam potrzebny. NIESZABLONOWOŚĆ. Tylko tyle. To nie tęsknota za Semirem bo ja za nim nie przepadam ale stwierdzenie faktu. WYŻEJ WAŁA W TYM SKŁADZIE NIE PODSKOCZYMY. Walimy w sufit, tu potrzeba po prostu wyższych umiejętności żeby w naszym stylu grać szybciej. Kaziu naprawdę wyciąga maksa z tych gości, ale zastanówcie się uczciwie w której innej drużynie z TOPU naszej ligi zagraliby Ci którzy są u nas w pierwszej jedenastce? No właśnie. Trzymam kciuki za "tajemniczego nowego inwestora" żeby pojawił się jak najszybciej.
|
Dobra, postawiła Korona autobus, ale na to tez jest sposób ale na pewno nie tak jak my graliśmy czyli granie z klepy w rejonie pola karnego gdzie ciasno bylo jak skurczybyk. Rozumiałem błąd SMudy w tym aspekcie bo on ta taktykę wyniósł z reprezentacji ale tam miał wykonawców. U nas na sile chciał to wprowadzić. Dobry trener dostosowuje taktyke do zawodników a nie na odwrót. Kaziu niestety powiela ten błąd (przynajmniej jesli chodzi o gre blisko bramki przeciwnika). Za bardzo chcemy wejść z piłka do bramki, my to nie Barca.
|
Cytat:
|
Kompletnie bym się nie czepiał trenera w tym meczu. Wisła zagrała podobnie jak w meczu z PBB, z tą różnicą że tam szybko padła bramka a tu nie. Korona nie istniała, widać było u naszych piłkarzy że im zależy, że się starają, Zupełnie inaczej niż w końcówce poprzedniego sezonu. Takie mecze się zdarzają i trzeba wziąć to na klatę.
Real też walił głową w mur przez 90 minut a chyba nikt nie powie że nie mają odpowiednich wykonawców... |
Moskala broni jeszcze to ze wyniki innych druzyn sprawiają ze czołówka nam nie odjezdza(oczywiscie procz Piasta który mysle jeszcze z 4-5 meczy i zacznie dołowac.ale z nimi teraz gramy wiec jest szansa na kontakt). ale wystarczą 2 porazki i jestesmy blisko strefy spadkowej. tak ta liga jest wyrównana. nawet Legia czy Jaga nie wygrywaja mecz za meczem. Kazek zdobył z Wisła 15 pkt( -1 pkt za długi) na 30 mozliwych. wynik na nasze mozliwosci niestety. a mozna było uciułac kilka wiecej(Lechia,Łęczna,Korona,te mecze najbardziej bolą) 1/3 za nami. teraz do konca roku grac na maxa i byc na podium przed zimą a moze wydarzyc sie duzo na wiosne... chybya kazdy marzy o tym co ja(MP!:))
|
Kiedyś podsłuchałem przemowę trenera bodajże w okręgówce. Przemowa miała ten sens, że:
"Jak wam stawiają autobus w bramce, to napier.....cie w niego tak długo, aż stwierdzi, że sam się odsunie" Taka metoda przydałaby się w Wiśle - poobijać autobus, jak jeden z drugim dostanie w głowę, to będzie inaczej się ustawiał i zrobi się miejsce na tiki - takę i wjazdy do bramki z piłką. Niestety od czasów Sobola chyba tylko Dudka miał jeszcze stosowną petardę w nodze, reszta nie wychylała się z siłą strzału ponad ligę... |
W innym temacie Element wspomniał o dzisiejszym artykule B. Karcza w DzP n/t Wisły gdzie Kazkowi jest poświęcony poniższy fragment
"[...] I na koniec warto jeszcze poruszyć wątek trenera Kazimierza Moskala, wokół którego posady było ostatnio mnóstwo spekulacji. Wygląda na to, że szkoleniowiec może pracować spokojnie. W Wiśle mają teraz zbyt dużo innych, ważniejszych spraw na głowie, niż zajmowanie się zwalnianiem trenera." z czego wynikałoby, iż miałem rację sugerując, że Miga fantazjował. http://www.dziennikpolski24.pl/artyk...iela,id,t.html |
czy to Kazka wina ze ma 12-13 zawodowych zawodnikow w kadrze - w tym paru parodystow ktorzy nie umieja wykorzystac dziecinnych sytuacji jak w meczu z Korona czy Leczna ? ze o karnym nie wspomne ??? z takim Jankowskim to i Mourinho by wywiesil Biala Flage ....jakbys wiezyc dziseiejszym newsom to na szczescie Kaziu bedzie mial spokoj narazie od Cupiala i tej bandy dojacych go z kasy przydupasow w zarzadzie
|
Cytat:
No cóż, powiem tak. Nie napisałbym tego, gdybym nie miał potwierdzenia przynajmniej z dwóch niezależnych źródeł. Wstrzymywałem się z publikacją tego tekstu, bo sam pomysł zwolnienia trenera wkrótce po wygranej 6:0 wydawał mi się absurdalny, ale kolejne potwierdzenie "że coś się dzieje w kwestii trenera" sprawiło, że postanowiłem to jednak napisać. Czy zrobiłem źle? Czas pokaże, ale uważam, że skoro są pewne działania, powinno się o tym pisać. Zresztą - kto uważnie przeczytał tekst widzi, że nie ma tam nic o tym, że Moskal już, teraz straci pracę. Tylko tyle, że cały czas są czynione ruchy w tą stronę. |
Jakie ruchy konkrety poprosze jak już kogoś o czymś chcecie poinformować to dawać fakty a nie domysly
|
Płacimy smudzie, nie ma kasy na kolejnego trenera wiec mowy o zwolnieniu Moskala byc nie moze. Przynajmniej dopóki nie walczymy z amica o ostatnie miejsce. Ale ja pier... Jak czytam te głupoty o naszym słabym składzie to po prostu wydaje mi sie ze niektórzy zapomnieli ze jesteśmy Wisla a nie Barcelona. Kto ma w tej lidze mocniejszy skład ? Teoretycznie legła i amica. Ale w praktyce widać jak to wyglada.. Piast ma skład duzo gorszy. Gdyby ne ich wyniki i dzis zajmowali ostatnr miejsce a nie pierwsze to nikt by sie specjalnie nie dziwił. Latal pracuje z Piastem 192 dni. Czyli 10 dni krócej niz Moskal z Wisla. I jaka widać różnice ? Przede wszystkim przygotowanie kondycyjne. Piast jest w stanie zabiegać każdego kolejnego rywala o charakteryzuje sie konsekwencja w grze defensywnej. Tak niewiele a jak widać tak duzo. Nie twierdze ze Latal jest cudotwórca a Piast zdobędzie mistrza i bedzie na pewno na koniec przed Wisla. Natomiast widać ze w Polsce wystarczy trenera dobrym warsztatem fizycznym i konsekwencja rodem z 2 Bundesligi zeby tu pozamiatać. I kocian tez pozamiatał na poczatku, a epizod w Szczecinie nie jest tu adekwatny, bo tam role odegrały nie tylko czynniki czysto sportowe.
|
Cytat:
Piast ma na pewno mocniejszą pomoc od nas. Porównywalny atak, z tą różnicą, że mają wartościowego zmiennika. I ewentualnie słabszą defensywę. |
Cytat:
Zwalnianie trenera to proces, który trwa, a komunikat o zatrudnieniu nowego szkoleniowca jest ostatnim etapem, a nie jego początkiem. Zanim kibice dowiedzą się, że trener stracił pracę, dzieje się wokół tego tematu całkiem sporo. |
Cytat:
|
Cytat:
Czy raczej napisałeś tekst byle coś napisać bo o tym ze był temat chłopa z Maribora slyszac było 3 tyg temu |
Zwalnianie trenera to proces ...... Jak Bogus chce zwolnic trenera to go zwalnia i tyle. Mam wrazenie ze Kazka to ciagle zwalniaja ale dziennikarze a zwalniajcie kiedys napewno traficie.
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
To jestem juz w szoku i nie kumam nic. btw rav wybierasz sie na konferencje w grudniu ? |
Przypominam wszystkim (w tym sobie), że ten temat dotyczy trenera Kazimierza Moskala. Stąd wszystkie wpisy pozawątkowe przeniosłem tutaj: http://www.wislakrakow.com/forum/sho...newpost&t=1318
(@szprotson, nie wiem gdzie wybiorę się w ten weekend, a co dopiero w grudniu ;) ) |
Cytat:
To wytlumaczcie mi, jeśli możecie, pewną sprzeczność. Z jednej strony Cupiał 'sprzedaje' udziały w Wiśle oddając klub pod skrzydła TS. Od strony TS słychać 'jeśli będziemy miec wiekszościowe udziały, nie sprzedamy wiecej niż połowę'. itp. Z drugiej zaś strony niby sam Cupiał teraz chce zmenić trenera i dywagujemy czy stać klub na taką zmianę czy nie stać. Po co zmieniać trenera jeśli za miesiąc sprzedaje się klub? |
To ze "Cupiał chce zmienić trenera" pisza dziennikarze. Fuckt Medialny.
|
Cytat:
na ten przykład |
Wszystkie plotki dotyczące zmiany trenera są zapewne wyssane z palca. Jeden napisał, reszta powiela. Ot, co.
|
hej! 85 minuta meczu! czekam na peany dotyczace Kazka! Pewnie Boguski z Uryga wyciagna mu mecz i znow bedzie cud... Jest dobrze prawda?
ech... |
Nie jestem zwolennikiem zwalniania Moskala. Zwolnienie go teraz to będzie debilizm w naszej sytuacji finansowej, ale Moskal pokazał dziś, że nie potrafi zareagować zmianami. Zostanej kilkanaście minut meczu przy 1-0 w plecy, a on dopiero rob pierwszą zmiane. Mamy na ławie Crivellaro, mamy nawet takiego Cywke, ale wchodzi kto? Marszalik, który jedyne co pokazał w poprzednim meczu to to, że za dużo kombinuje.
|
Cytat:
A Cywka pokazał jak zrobić asystę na jedyną bramke w meczu... dla przeciwnika. Crivellaro pokazał jak strzelić karnego.. Przepraszam, jak podać do bramkarza z 11 metrów. |
Cytat:
Reszta jest w porządku, jak się nie strzela 200% sytuacji to się dostaje w cyce i to jest nie żadne porzekadło tylko zwykłe realia. Brożek i Jankowski to jakaś paranoja z takimi snajperami to można skończyć w wariatkowie... To co Brożek zrobił w 45 minucie jest skandalem i pieprzenie, że dostał piłkę za plecy to chyba sen niewidomego. Mógł całkiem wejść do bramki to by nie dostał za plecy, napastnik z koziej dupy... |
Cytat:
za dobrze wam było, za dobrze. przyjdzie nowy trener, wynik będzie podobny, tylko gra chujowa i nadziei żadnych. Jestem zdania, że po roku, z dobrymi transferami, napastnikiem, Moskal pozamiatałby tę ligę. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Prawda jest taka, że w tym klubie wszystko jest takie no... nijakie... Od trenera przez piłkarzy po tzw. marketing. Brakuje w tym klubie jaj, jakiegoś furiata albo nie wiem co. Dosłownie, sędziowie nas ruchają... cisza.. nikt się nie odezwie, Moskal... ryja nie otworzy, kibice się przyzwyczaili i głaszczą... brak agresji, woli zwycięstwa, nic... wszystko nijakie, marazm i chu j dupa i mentalna kamieni kupa... |
Gdyby przyszedł nowy trener różnica będzie jedna - kolejne +50 tys na liście płac.
Chyba, że cała akcja z meczem Gwiazd jest przeznaczona na wynagrodzenie dla nowego treneiro. Z kązdym meczem gramy lepiej. Problemem jest to, co zawsze - 1 sędziowie, 2 nieskuteczność mimo 100 sytuacji w meczu 3 frajerstwo (vide doliczony czas I połowy...) |
- nie inwestuj w akademię
- nie inwestuj w skauting - nie dawaj na transfery - nie płać piłkarzom ->wymagaj czołówki tabeli Cupiał logic |
Cytat:
|
Cytat:
1. Brak gościa który potrafi dokładnie dośrodkować czyli brak skrzydłowych 2. brak gościa, który potrafi dokładnie dograć i przyjmować nie tylko przed siebie i nie tylko zagrywać do tyłu(wyjątek Mąka) 3. brak defensywnego pomocnika(o tych co się mówi że mamy, to dajmy spokój) 4. brak wyciągania konsekwencji z popełnionych błędów. Tj. wstawianie ciągle Urygi, a Cliverallo wchodzi w 82. 5. brak lewego obrońcy 6. brak jaj 7. braki mentalne 8. a dopiero od tego punktu wpisałbym to co wpisałeś wyżej, tylko zacząłbym od frajerstwa. |
Cytat:
Żeby Brożek tak agresywnie strzelał jak rwał się do bitki to wyniki byłyby inne. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:46. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl