Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Wisła Kraków vs pzpn (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9361)

Jaroo1 19.04.2025 20:54

Chyba VAR całkowicie już zniszczył sędziowanie. VAR i kolejne przepisy, nowe interpretacje starych przepisów itd itd tam w głowach sędziowie już mają kisiel, za dużo przepisów, "kucharek" a za mało samodzielnosci i powtarzalności.
Już dawno ci sędziowie im lepsi to tym głupsi. Wiecznie wykładający jak to ten przepis interpretuje się teraz tak, a za pół roku mówili co innego bo już przepisy się zmieniły, a oni z fascynacja wykładali, że teraz to są takie przepisy i będziemy inaczej sędziować

Dla mnie piłka nożna to prosta gra, sędziowanie też nie wymaga IQ na niewiadomo jakim poziomie, a oni dorabiają do tego wszystkiego jakieś tony przepisów i treści...
A przez VAR to pewnie każdy się teraz ogląda że jak sam nie ogarnie to zaraz VAR krzyknie, a jak widzi jakiś faul itp ale VAR mu nie krzyknie na temat x to jednak myśli, że grubo nie było skoro VAR siedzi cicho.

Miało być pięknie a koniec końców błędy jak były tak sa. Kręcić dalej tez mogą.

Drozd 19.04.2025 20:56

Na Rodado był ewidentny karny mam nadzieję, że ktoś wreszcie te wszystkie przekręty zbierze do kupy i wyśle do PZPN

As 19.04.2025 22:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1645798)
Na Rodado był ewidentny karny mam nadzieję, że ktoś wreszcie te wszystkie przekręty zbierze do kupy i wyśle do PZPN

To samo pomyslalem. W kazdym innym miejscu na boisku sciagniecie do parteru zawodnika to by byl 100% faul. Gdyby to zrobil Uryga na zawodniku Pogoni to bylyb 100% karny no ale to Wisla wiec ma grac przeciwko jedenastce przeciwnikow oraz przeciw druzynie sedziowskiej.

Drozd 20.04.2025 08:12

W chyba 5 minucie ten murzyn skacząc do głowy oparł się łokciem na szyi Rodado przed polem karnym, zero reakcji chyba chciał sprowokować Angela i dać mu żółtą. To co się dzieje to jest kpina. Każdy przeciwnik ma jasne zadanie, przerywać akcie Wisły jak najszybciej jak nie przejmując piłkę to faulem, oni już nawet o piłce nie myślą tylko żeby kopnąć albo powalić. Jest jeden sposób który może zwrócić na to uwagę, po każdym takim faulu leżeć i sugestywnie cierpieć dokładnie tak jak to robią przeciwnicy. Sami rąbią po kościach, a ich dotknąć nie można bo się jeden z drugim turlać zaczyna.

wolfy 20.04.2025 08:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1645811)
W chyba 5 minucie ten murzyn skacząc do głowy oparł się łokciem na szyi Rodado przed polem karnym, zero reakcji chyba chciał sprowokować Angela i dać mu żółtą. To co się dzieje to jest kpina. Każdy przeciwnik ma jasne zadanie, przerywać akcie Wisły jak najszybciej jak nie przejmując piłkę to faulem, oni już nawet o piłce nie myślą tylko żeby kopnąć albo powalić. Jest jeden sposób który może zwrócić na to uwagę, po każdym takim faulu leżeć i sugestywnie cierpieć dokładnie tak jak to robią przeciwnicy. Sami rąbią po kościach, a ich dotknąć nie można bo się jeden z drugim turlać zaczyna.

Przy takim sędziowaniu leżenie nic nie da, tylko czas stracimy.
Niestety, mamy dramatycznie słabych (nieuczciwych?) sędziów którzy uważają jak gizmowisla, że skoro Wisła ma droższych i lepszych technicznie piłkarzy to trzeba "wyrównać szanse" pozwalając drwalom ładować się w nogi bez kartek.

Nie dyktowanie ewidentnych karnych dla Wisły i miękkich przeciw niej to norma. Tak jakby były dwa zestawy wytycznych...

To można złapać wpół najlepszego piłkarza drużyny przeciwniej i go powalić na glebę? To jest zgodna z przepisami interwencja?

swiety37 22.04.2025 06:19

I jak sytuacja z Rodado ma się do wczorajszego karnego dla warszafki? Ręce opadają.

Szneka 22.04.2025 07:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez swiety37 (Post 1645913)
I jak sytuacja z Rodado ma się do wczorajszego karnego dla warszafki? Ręce opadają.

to samo mi się ciśnie na usta. dla nas nie ale dla starej panny tak. Państwo w państwie .....

wolfy 22.04.2025 07:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szneka (Post 1645915)
to samo mi się ciśnie na usta. dla nas nie ale dla starej panny tak. Państwo w państwie .....

Po prostu nam sędziował pajac, a tam być może sędzia miał chwilę przytomności?
Karny na Rodado ewidentny.

Szneka 22.04.2025 07:45

Wolfy tylko, że nam co tydzień sędziują pajace. ciekawe kogo wyznacza nam na ostatnie mecze.

sandomingo 22.04.2025 07:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szneka (Post 1645924)
Wolfy tylko, że nam co tydzień sędziują pajace. ciekawe kogo wyznacza nam na ostatnie mecze.

Jeżeli Wisła zagra w barażach to obstawiam, że jej mecz posędziuje Sylwestrzak. To byłaby wspaniała klamra i zagranie bardzo w stylu pzpn:)

Karherop 22.04.2025 08:07

Abstrahując od tego czy zagramy w finale baraży (bo o sam udział w polfinale to powiedzmy jestem "wzglednie" spokojny, to jest spora szansa ze wyznacza Marciniaka na prowadzenie finalu. Wszystkie poważne rozgrywki (w tym final LM) beda juz zakończone, a poki mamy takiego sędziego w Polsce to trzeba z niego korzystać.

swiety37 22.04.2025 08:15

Sylwestrzak po ostatnim meczu to odpocznie od ekstraklasy i za karę dostanie topowe mecze w 1 lidze, czyli nasz z TBB albo z Płockiem.

FraMat 30.05.2025 09:03

Frankowski po meczu Wisły z Miedzią powinien dostać dożywotni zakaz sędziowania naszych (i nie tylko naszych) meczów.
Nie chodzi nawet o złe decyzje.
Chodzi o pozwolenie na grę w stylu drwali i rzeźników.
Pierwszą tego ofiarą stał się Baena. Tyle razy niemiłosiernie kopany, oczywiście w mało widoczny sposób, że musiało to się zakończyć niezdolnością do dalszej gry.
To samo z Poletanovicem.
Ale pobłażliwa postawa Frankowskiego i dopuszczenie do ostrej gry doprowadziło do nieszczęścia Mikulca.
Sędzia się wybroni. Obydwaj jednocześnie kopnęli piłką, ale noga Rafała nie wytrzymała tego kopnięcia.

Przecież gdyby tak brutalnie grali piłkarze Wisły, żółte i czerwone kartki sypałyby się aż miło.

Frankowski - won!

wolfy 30.05.2025 09:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1647614)
Frankowski po meczu Wisły z Miedzią powinien dostać dożywotni zakaz sędziowania naszych (i nie tylko naszych) meczów.
Nie chodzi nawet o złe decyzje.
Chodzi o pozwolenie na grę w stylu drwali i rzeźników.
Pierwszą tego ofiarą stał się Baena. Tyle razy niemiłosiernie kopany, oczywiście w mało widoczny sposób, że musiało to się zakończyć niezdolnością do dalszej gry.
To samo z Poletanovicem.
Ale pobłażliwa postawa Frankowskiego i dopuszczenie do ostrej gry doprowadziło do nieszczęścia Mikulca.
Sędzia się wybroni. Obydwaj jednocześnie kopnęli piłką, ale noga Rafała nie wytrzymała tego kopnięcia.

Przecież gdyby tak brutalnie grali piłkarze Wisły, żółte i czerwone kartki sypałyby się aż miło.

Frankowski - won!

Frankowski to żałośnie słaby sędzia, zawsze taki był.

stary dziad 30.05.2025 09:48

Chyba się nie mylę ale to Frankowski siedział na varze w słynnym meczu z Lechem, który zapoczątkował nasz marsz do 1 ligi.
Prowadzimy 1:0, Ondraszek strzela drugą bramkę główką, Kwiatek pokazuje na środek, radocha... ale dostaje właśnie od Frankowskiego sygnał z varu, że coś było nie tak. I bramka nieuznana.
Tylko do dziś nie jestem w stanie zrozumieć co tam było nie tak!!!
A potem, w ostatniej minucie czasu doliczonego Lech wyrównuje...
(chyba nic nie pokręciłem:-D)

A co do wczorajszej sytuacji to nie podejmuję się oceny.
Jakby występował jeden "impet" to sprawa byłaby jednoznaczna.
Tu jednak zderzyły się dwa"impety".
Każda decyzja się wybroni.
Powiem inaczej, jakby sędzia lubił Wisłę to dałby karnego i czerwoną.
Ale Frankowski nas nie lubi.

A Rafała cholernie żal.

Szneka 30.05.2025 16:41

Tyle co nam sędziowie ukradli punktów w tym roku to chyba żadnemu klubowi w historii.samhxh nie podyktowanych karnych było z 6
Do tego pozwalali drwalom z innych klubów polować na nogi naszych zawodników co skończyło się urazami Mikulca i Baeny.moze klub się postara i zrobi jakąś oficjalną skargę załączając materiały z całego sezonu? Wiem że to nic nie da ale warto nagłośnić to w mediach.tak na szybko karny z AGKŚ brak czerwonej dla nich, karny z Miedzią , karny ze Zniczem teraz w barażach brak czerwonej dla Letniowskiego i karnego dla nas. Dramat qrwa ten sezon.gydby to był jeden dwóch sędziów ale okradalo nas kilku.ile tak można? Naprawdę uważam że od jutra powinna być medialna akcja

Adryan 30.05.2025 16:47

Dobra, ale co powie na to PZPN? Wypowie się Rostkowski albo Mikulski, że sędziowanie było git, albo po fakcie przyznają rację, że faktycznie sędzia "zaje8ał", tylko nie cofnie to żadnego wyniku i punktów nam nie przywróci. Stara śpiewka po prostu, najlepiej podjąć jakąś decyzję z boiska krzywdzącą, a później pajacować przed kamerami, że faktycznie w tej sytuacji można było inaczej zareagować. Nic to nie da, bieganie do PZPN, jedynie wnioski można składać, żeby ten i ten arbiter nam meczów nie sędziowali (bodajże Legia kiedyś tak zrobiła), ale widząc ile oni baboli robią to jedynie do dyspozycji by został jakiś Romuś z B klasy co pogwiżdże sobie w niedzielę po schabowym.

sandomingo 30.05.2025 17:06

Jak długo Szef Jarosław będzie wszystkich pouczał, obrażał i tworzył piłkę na nowo, tak długo sędziowie będą kręcić Wisłę.
To naprawdę tak trudno zrozumieć?

wolfy 30.05.2025 17:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandomingo (Post 1647692)
Jak długo Szef Jarosław będzie wszystkich pouczał, obrażał i tworzył piłkę na nowo, tak długo sędziowie będą kręcić Wisłę.
To naprawdę tak trudno zrozumieć?

Tak, trudno zrozumieć, bo większość tutaj jest na tyle normalna żeby nie winić Królewskiego za poziom sędziowania.

Do tego to już trzeba być kompletnym odklejeńcem.

sandomingo 30.05.2025 17:18

No cóż...mając takich kibiców naprawdę ciężko wróżyć Wiśle świetlaną przyszłość.
Jest to miód na serce Szefa Jarka.
Budujcie razem oblężoną twierdzę.
To ma sens i przynosi efekty. 4 sezon w 1 lidze

wolfy 30.05.2025 17:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandomingo (Post 1647698)
No cóż...mając takich kibiców naprawdę ciężko wróżyć Wiśle świetlaną przyszłość.
Jest to miód na serce Szefa Jarka.
Budujcie razem oblężoną twierdzę.
To ma sens i przynosi efekty. 4 sezon w 1 lidze

A mógłbyś tak jaśniej? W szczególności wyjaśnij związek bluzgania na Królewskiego z poziomem sędziowania.

Drozd 30.05.2025 17:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Adryan (Post 1647690)
Dobra, ale co powie na to PZPN? Wypowie się Rostkowski albo Mikulski, że sędziowanie było git, albo po fakcie przyznają rację, że faktycznie sędzia "zaje8ał", tylko nie cofnie to żadnego wyniku i punktów nam nie przywróci. Stara śpiewka po prostu, najlepiej podjąć jakąś decyzję z boiska krzywdzącą, a później pajacować przed kamerami, że faktycznie w tej sytuacji można było inaczej zareagować. Nic to nie da, bieganie do PZPN, jedynie wnioski można składać, żeby ten i ten arbiter nam meczów nie sędziowali (bodajże Legia kiedyś tak zrobiła), ale widząc ile oni baboli robią to jedynie do dyspozycji by został jakiś Romuś z B klasy co pogwiżdże sobie w niedzielę po schabowym.

Ale tutaj zaczyna to zahaczać o bezpieczeństwo zawodników to co zrobił ten kutas Mikulcowi wynikało z braku reakcji Frankowskiego na wcześniejsze wejścia na kontuzję, szmaciarzy z Legnicy. Dlatego trzeba by zrobić kompilację brutalnych wejść naszych przeciwników z całego sezonu z dopiskiem jaka była reakcja sędziów. Karne, karnymi,ukradzione punkty to inna sprawa. Tutaj chodzi o "zastraszenie" naszych piłkarzy brutalnością w grze, bez reakcji ze strony sędziów. Zwykle w każdym meczu mamy jako zespół 60% posiadania piłki i więcej fauli niż przeciwnik czy to nie paradoks? Z czego to wynika jeżeli nie ze stronniczości sędziów. Niech się ta AI wreszcie do czegoś przyda i przeanalizuje wszystkie ostre wejścia z całego sezonu. Zobaczymy jaki będzie efekt.

Jeżeli to bandyckie zagranie zakończy karierę Mikulca, a takie słuchy chodzą, bo dynamika mogła pouszkadzać unerwienie to najwyższy czas na stanowczą reakcję Panie Królewski.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1647701)
A mógłbyś tak jaśniej? W szczególności wyjaśnij związek bluzgania na Królewskiego z poziomem sędziowania.

Nie wiesz? Królewski po prostu odpowiada za wszystko co złe i już. Nawet za kutasów z gwizdkiem.

ps. Co do karnego, Zwoliński był ewidentnie przewrócony poprzez pociągnięcie za koszulkę w polu karnym. TVP pokazała zbliżenie chyba przez pomyłkę, na moment i zaraz wyłączyła :). Komentatorzy oczywiście udali, że nie widzą i tematu nie podjęli.

sandomingo 30.05.2025 17:33

Cóż, mój pierwszy wpis w tym temacie jest naprawdę wystarczająco jasny.
Ale ok, spróbuje jeszcze raz.
Mam gdzieś ogólny poziom sędziowania. Chodzi mi tylko o postawę sędziów w meczach Wisły.
Ma ona ścisły związek z głównie X-ową działalnością Szefa, który całe srodowisko piłkarskie obraża, poucza, wyśmiewa. Samego.siebienuwazajac za jedynego mędrca, który właśnie tworzy piłkę na nowo.
Jest to kontynuacja postawy Wielkiego Trio: Błaszczykowski, Jazdzynski, Królewski. Oni też uważali się za lepszych, czemu często.dawali wyraz.
A PZPN wygląda jak wygląda i to trzeba zaakceptować, zwłaszcza jak się jest 1 ligowym pariasem.

Elendil 30.05.2025 19:36

Dopóki ci idioci z gwiazdkami będą pozwalać na granie jak w rzeźni, jak na jakoś ustawkach, dopóty będziemy w Europie jako polska piłka tam gdzie będziemy. Czyli pojedziemy na pierwszy lepszy turniej, klubowy czy reprezentacyjny, i szybko zostaniemy sprowadzeni do parteru, bo na bandytów nie ma miejsca na boiskach. A tutaj są idioci co się cieszą, że tak wygląda "męska gra". Jak chcą polować na kości, to niech się do bojówek zapiszą, a nie udają, że to sport.

wolfy 31.05.2025 03:10

@sandomingo - oczywiście, sędziowanie to wina Królewskiego, ale widzę też Błaszczykowskiego i Jażdżyńskiego nawet, nie bezkarności sędziów, kretyńskich wytycznych, pasywnych komentatorów, błędów w tłumaczeniu na polski zasad gry (!!) i nagonce medialnej jeśli powstanie choćby cień podejrzenia że arbiter mógł się pomylić na naszą korzyść.
Nie, to wina Królewskiego.

I żeby była jasność, bo od dawna Ci się odkleiło jak Jaroo1 i kilku innym na tym forum - Wisła nie jest pariasem. Wisła to jeden z największych pod względem popularności klubów w Polsce, potrafiąca zgromadzić po 30 tys. kibiców na topowych meczach w pierwszej lidze.

To Ty i Tobie podobni jesteście pariasami wśród kibiców Wisły. Po prostu tak bardzo peron Wam odjechał z żółci i nienawiści że tego nie zauważacie. Mówię to bez złośliwości, ale to co robisz jest chore - jaki normalny kibic znajduje radość w pisaniu że zawieszą Rodado za wymuszanie kartek albo że to koniec kariery Mikulca?

Po prostu jesteś tak chory z nienawiści że nie zauważasz, że gdybyś nie brnął w każdy kretynizm żeby tylko dowalić Królewskiemu, to byłbyś bardziej wiarygodny we wszystkich pozostałych rzeczach za które faktycznie należy mu się krytyka. Bo tak po prawdzie to ja nie jestem fanem Królewskiego, ale jeszcze mnie do reszty nie po.......iło co w oczach Twoich, Jaroo1 i kilku innych tutaj oznacza że jestem jego obrońcą :shock:

Jagul 31.05.2025 07:28

Sędziowanie to wina Moskala - czysta matematyka na to wskazuje.

alexx6 31.05.2025 13:02

https://x.com/Adrian_Marek7/status/1928187822764089417
Pomijając fakt że szkoda Rafała ale niestety sam kopnął w nogę Letniowskiego mógł odpuścić

Drozd 31.05.2025 14:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez alexx6 (Post 1647756)
https://x.com/Adrian_Marek7/status/1928187822764089417
Pomijając fakt że szkoda Rafała ale niestety sam kopnął w nogę Letniowskiego mógł odpuścić

Przy piłce był Mikulec wystawił ją sobie na strzał i celował w piłkę, natomiast ta ....a z legnicy miała na celu przez piłkę zajebać w nogę Mikulca. Nogę podstawną Mikulec postawił wcześniej ale piłka od niego uciekała, a do tej legnickiej ....y się zbliżała, gdyby ten cham wybił ją normalnie bo był ułamek sekundy szybszy to nic by się nie stało poza może jakimś stłuczeniem. Ale te ....ysyny zachęcone patosędzią każde starcie traktowały jako okazję żeby przejechać się naszym po kościach i robili to celowo od pierwszych minut. Jeżeli ktoś nie widzi maksymalnej siły którą ta legnicka ....a włożyła w kopnięcie Mikulca powyżej stawu skokowego to ja nie mam pytań. Po prostu zajebany bandyta. Ile razy przy wślizgu który ciężko jest kontrolować mimo trafienia w piłkę jeden czy drugi dostaje kartkę i jest faul za niebezpieczne zagranie. Tutaj wszystko było do skontrolowania i Mikulec skontrolował widać, że wstrzymuje nogę, że nie kopie z pełnym impetem w przeciwieństwie do tej legnickiej ....y. .

Wybacz, ale żeby napisać po oglądnięciu tej powtórki że niestety sam kopnął w nogę Letniowskiego mógł odpuścić to trzeba mieć coś z głową.

Jaroo1 01.06.2025 13:15

Cytat:

żeby była jasność, bo od dawna Ci się odkleiło jak Jaroo1 i kilku innym na tym forum - Wisła nie jest pariasem. Wisła to jeden z największych pod względem popularności klubów w Polsce, potrafiąca zgromadzić po 30 tys. kibiców na topowych meczach w pierwszej lidze.
Wolfy, ty sobie nieudaczniku moim nickiem mordy nie wycieraj. Udawajcie dalej, że z Zaskroncem jest zajebiście i moze za rok albo 10 ten awans nadejdzie.
Jeśli ktoś po tym co przez x lat, przez który zaprezentowal się tu Zaskroniec, nie jest za tym aby go wywieźć na taczkach, to ma nieźle w głowie nasrane. Ale teraz są takie czasu, że wystarczy sobie dobry pijar robić i zawsze jacyś idioci do bronienia się znajdą.

swiety37 05.12.2025 08:06

Czy mamy na forum znawcę przepisów?

Chodzi mi o karnego dla zawiszy.

W pierwsze tempo byłem przekonany, że karny, ale jak zobaczyłem powtórki to zwątpiłem.
Kutwa zagrywa piłkę za daleko, ale chłop z zawiszy mu jej nie zabiera, nawet jej nie dotyka.

Czy możemy mówić o faulu/karnym jeżeli kutwa w niczym nikomu nie przeszkodził?

Nie szukam usprawiedliwienia. Chciałbym tylko zrozumieć jak się mają przepisy do tego typu sytuacji.

Elendil 05.12.2025 20:30

nie no, jak to nikomu w niczym nie przeszkodził? Nawet jakby stali 20 metrów od piłki, a Kutwa by go kopnął w polu karnym, to by był karny. Karnego nie byłoby jedynie, gdyby piłka nie była w grze, a tu rzecz jasna była.

Można mieć wątpliwości co do faulu na Duarte, bo tutaj powtórki wiele nie pokazały. Ale umówmy się, nie dlatego dostaliśmy bęcki.

Drozd 05.12.2025 21:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Elendil (Post 1657662)
nie no, jak to nikomu w niczym nie przeszkodził? Nawet jakby stali 20 metrów od piłki, a Kutwa by go kopnął w polu karnym, to by był karny. Karnego nie byłoby jedynie, gdyby piłka nie była w grze, a tu rzecz jasna była.

Można mieć wątpliwości co do faulu na Duarte, bo tutaj powtórki wiele nie pokazały. Ale umówmy się, nie dlatego dostaliśmy bęcki.

O to chodzi, że pokazały, ale tak jak kiedyś Biedrzycki widocznie był "kopnięty zbyt lekko".

Mimo wyniku powinniśmy robić aferę i tyle.

krysztal 05.12.2025 21:48

A macie gdzieś linka do tego zdarzenia?Bo wczoraj po X nie chodziłem a dzisiaj nic mi się w oczy nie rzuciło.
Duarte miał tą piłkę pod kontrolą,więc symulka z jego strony byłaby wyjątkową głupotą.

Drozd 05.12.2025 22:01

Zahaczył go o lewe kolano. Karny ewident. Dla każdego ale nie dla nas.

wolfy 05.12.2025 22:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1657666)
Zahaczył go o lewe kolano. Karny ewident. Dla każdego ale nie dla nas.

Karny był ewidentny. Nawet komentator wspomniał że wygląda na to że Duarte był zahaczony.

Nie mam problemu z karnym dla Zawiszy, ale zostalismy zwałowani brakiem karnego dla nas

Karherop 06.12.2025 09:58

To są te sytuacje w ktorych var na żądanie przez trenera powinien być uzyty i wspólnie trenerzy z sedzia podchodza do monitora. To zahaczenie bylo widoczne w jednym ujeciu - byc moze varowcy w ogole go nie analizowali. (Jak to często w naszych przypadkach)

Zresztą tak samo w sytuacji z Boziciem i Siedlcami.

Ten przepis ma byc podobno wprowadzony w niabliszych latach.

swiety37 08.12.2025 09:55

A wczoraj to Biedrzycki dostał z łokcia w polu karnym lks czy nie dostał?
Bo wg mnie to tam też karny.

As 08.12.2025 14:42

Niestety nie moglem ogladac meczu z LKS i widzialem tylko skrot. W zwiazku z tym mam pytanie.

Dlaczego byl podyktowany karny dla LKSu a nie faul dla Wisly? Zawodnik LKSu ewidentnie popycha Duarte rekami i wedlug tego co widzialem w skrocie to powinien byc rzut wolny dla nas.

Czy tam w meczu byly jeszcze jakies inne powtorki, ktore rozjasnialy sytuacje bo te powtorki ze skrotu to takie niezbyt dokladne byly.

Arkadiusz.Czerepach 08.12.2025 14:50

sedziowie są chvjowi / jest spisek przeciwko wiśle

wybierz sobei zależnie od wyznawanej ideologii

As 08.12.2025 15:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1657796)
sedziowie są chvjowi / jest spisek przeciwko wiśle

wybierz sobei zależnie od wyznawanej ideologii

Wlasnie sie zastanawiam bo ani u Prochwicza ani u Ryszki na kanalach nikt sie ta sytuacja nie zajal tylko narracja jest raczej taka, ze zawalil Grujicic.

Tymczasem - jeszcze raz ze skrotu - wynika, ze pilke przejal Duarte, zostal sfaulowany i Grujicic mial cwierc sekundy na reakcje bo pewnie sie spodziewal, ze Duarte pilke wyekspediuje (co by zrobil gdyby go typ nie popchnal).

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:28.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl