Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9315)

For_FuN_ 23.10.2016 00:46

Marciniak, to jak zwykle po "pozdrowieniach" zaczyna swój mecz. Facet ma albo coś z psychiką, albo olewa polską ligę(bo w Europie sędziuje bardzo dobrze). Jeszcze jednej sytuacji nie zauważył. Powinien być wcześniej karny dla Amiki. Makuszewski został kopnięty przez Moulina w polu karnym(nawet komentatorzy tego nie zauważyli, bo akurat patrzyli na boisko, a nie na powtórki).

Emenems81 23.10.2016 10:15

Zgoda, z tym, że dupy dał liniowy, a karnego w ogóle nie powinno być. Przecież ziemniak padł jakby go piorun .......nal. Tego się w środku boiska nie gwiżdże.

For_FuN_ 23.10.2016 13:40

Zalecam wizytę u okulisty. Kopczyński kopie Makuszewskiego. Karny ewidentny.

A co do popisów Marciniaka:

https://ocdn.eu/pulscms-transforms/1...NGJlLnBuZwDCAA

Jak Malarz nie dostał czerwonej kartki...

funkykoval 23.10.2016 19:52

Pamiętacie naskok canal + na Boguskiego za jakieś przewinienie tak aby go zawiesili i nie mógł zagrać z Legią ? Ciekawe, że po wyczynie Malarza i Guillerhme nikt w C+ nawet słowa krytyki nie rzuci i nie domaga sie kary za bandyterką na boisku. Malarz co najmniej 5 meczy dyskwalifikacji....
Nie wiem który tam na linii biegał, Listkiewicz czy ten drugi, ale pamiętam ostatni mecz z Ruchem, gdzie jeden z tych kutasów liniowych najpierw macha chorągiewką w 2 sytuacjach, gdzie Wiślacy nie byli na spalonym przy kontrze, ale Marciniak odgwizduje spalone, po czym po zmianie stron, jak Ruch jest na spalonym to fiutek chorągiewką przestaje machać. W moim odczuciu to nie Marciniak dał ciała, ale jego pożal się boże asystenci, którzy regularnie w polskiej lidze mają problemy ze wzrokiem, a w buty Marciniaka to idzie....

Karamazow 24.10.2016 12:49

Wydaje mi się, że skoro sędzia widział zdarzenie i je ocenił na boisku jako żółtą, to już z tym nic nie można po meczu zrobić.

mitmichael 24.10.2016 13:21

O prosze zawiesili liniowego, ktory popełnil bład w meczu Legii z Lechem. Fajnie go za to tłumaczy Przesmycki:

"W niedzielę kilkakrotnie z nim rozmawiałem i bardzo to przeżywa. "

:rotfl:

pekaczech 24.10.2016 15:16

Ale jest za to bardzo mocny psychicznie, będzie jeszcze mocniejszy jak nie jedno tylko kilka spotkań sobie odpocznie :lol:

crux.a 24.10.2016 17:39

Symptomatyczne jest relatywizowanie błędu liniowego: jak to mu było trudno, bo musiał patrzyć na strzelca, jak bardzo to przeżywa itd. Sędzia wypaczył wynik tego meczu. To się oczywiście zdarza i to jest problem. Ale jest jeszcze inny problem, o wiele poważniejszy, chyba aktualnie najpoważniejszy problem polskiej ligi: że mianowicie takie błędy w meczach Legii zdarzają się nagminnie. Przecież w skali powiedzmy ostatniej dekady to są DZIESIĄTKI punktów! I żaden dziennikarz piszący o sporcie, żaden działacz piłkarski, nikt z tzw. środowiska nie dostrzega tego problemu.

funkykoval 24.10.2016 19:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karamazow (Post 1455628)
Wydaje mi się, że skoro sędzia widział zdarzenie i je ocenił na boisku jako żółtą, to już z tym nic nie można po meczu zrobić.

A jednak Kuchenkorz sie odwołał i słusznie... nie wiem dlacżego my nie robiliśmy podobnie chociażby po akcji Borysiuka na Boguskim czy w zeszłym roku Pazdana na Joviciu (słynne przybijanie piątki za kontuzjowani chłopaka zdyskwalifikowało te łysa ciamajdę w moich oczach na zawsze). Trzeba tych gnoi z komisji Legii stawiać pod ścianą, a Pazdan od Euro to przez sędziów traktowany jest wybitnie ulgowo przez sędziów i "komentatorów"... Fajnie, że łamaga sie sama załatwiła w ostatnim meczu na Reymonta...

Kaan 25.10.2016 07:01

Amikorz składa protest na decyzje sędziowskie szczególnie w odniesieniu do Malarza. Niestety mają problem bo dziennikarze nie stoją za nimi. W odwrotnym przypadku mielibyśmy samodzielne dochodzenia dziennikarskie i tytuły: "afery ciąg dalszy", ""co na to Komisja Ligii?", ""problem w lidze o którym mówi się od dawna", "co dalej z piłkarzem Lecha" itd. Paradoksalnie żółta kartka może zablokować inny wymiar kary. Tak, czy inaczej życzę im powodzenia w tej sprawie.

Jaroo1 25.10.2016 20:44

Oczywiście to co robi KL, dziennikarze itp to jest patologia. Z drugiej strony widzę dwa podłoża tej patologii. Wiadomo, że wszystko kręci się w Warszawie, ci ludzie po prostu kibicują Legii więc robią tak aby nigdy jej nie szkodzić, nawet wypaczając zasady fair play. Po drugie jest w Polsce ciśnienie żebyśmy mieli dobry klub, na miarę Europy. I moim zdaniem oni już tak wpadli w sidła "budowy" tego wielkiego klubu, że zrobią wszystko aby im ten sen o wielkim polskim klubie się ziścił, tym bardziej, że jest to klub, któremu kibicują. Tak dla zasady, chcemy wielkiej Legii to zawsze pomożemy będąc sędzią czy dziennikarzem.

crux.a 27.10.2016 11:44

Wklejam tu link z shoutboxa: https://twitter.com/BastiirMatt/stat...80467535413248

Zbigniew Boniek powinien być bezstronnym prezesem PZPN, działającym dla dobra polskiej piłki. Tymczasem kierowany przez niego związek jest dość powszechnie (acz poza Warszawą) oskarżany o łamanie tej oczywistej zasady i sprzyjanie jednemu klubowi, Legii. W dodatku sam prezes utrzymuje przyjacielskie kontakty z bramkarzem Legii.

Chciałbym, aby jakiś dziennikarz wyjaśnił wreszcie, czy istnieje związek między prywatnymi sympatiami prezesa a forowaniem Legii przez elity polskiego środowiska piłkarskiego (, traktowanie Legii jak przysłowiowej świętej krowy, niekaranie jej zawodników za wykroczenia, które widziała cała Polska itd.).

Canal Plus pokazuje ekstraklasę dla całej Polski i wszędzie kosztuje tyle samo, i w Warszawie, i w Krakowie, i w gminie Łękotka Stawy. Tymczasem jego dziennikarze (i dziennikarki) są dość powszechnie (acz poza Warszawą) oskarżani o sprzyjanie jednemu klubowi, Legii.

Chciałbym, aby jakiś dziennikarz wyjaśnił wreszcie, czy istnieje związek między prywatnymi sympatiami jegio kolegów (i koleżanek) z Canal Plus a forowaniem przez tę stację Legii (tendencyjny wybór powtórek, nieobiektywne komentarze itd.).

Sędziowie MUSZĄ być bezstronni, tymczasem ich pomyłki na korzyść Legii i niekorzyść jej przeciwników mnożą się w ostatnich sezonach jak grzyby po deszczu (bez żadnej przesady dziesiątki niezasłużonych punktów w tabelach ostatnich lat).

Chciałbym, aby jakiś dziennikarz wyjaśnił wreszcie, czy istnieje związek między prywatnymi sympatiami sędziów i obserwatorów (np. tego ze zdjęcia) a żenującym poziomem sędziowania meczów Legii i rozpatrywania spraw jej bezpośrednio lub pośrednio dotyczących (kibic Wisły przykładów znajdzie bez liku, bramka dla Legii po tym, jak piłka wytoczyła się ponad pół metra poza linię boiska wprost pod nogi sędziego czy kuriozalna dyskwalifikacja Boguskiego to tylko początek listy).

Nigdy w życiu nie wierzyłem i zapewne nigdy nie uwierzę w żadną teorię spiskową. Jednak to, co obserwuję od lat na naszym piłkarskim podwórku ligowym każe mi uznać bon mot "nigdy nie mów nigdy" za wyjątkowo prawdziwy.

wolfy 28.10.2016 03:02

....a, 5 tys. złotych kary dla Malarza :rotfl:
Niech mi ktoś jeszcze powie, że polska piłka zmienia się na lepsze...

R33 06.01.2017 12:17

Jest gdzieś może rozpiska terminarze ekstraklasy kolejek 31-37? Chodzi mi o coś takiego, że zespół z 1 miejsca gra z zespołem z 2giegio itp.

Dariook 06.01.2017 13:58

chyba co rok jest tak samo

Grupa A: Grupa B:

31 kolejka: 1-6; 2-5; 3-8; 4-7 31 kolejka: 9-14, 10-13, 11-16, 12-15

32 kolejka: 8-1; 5-4; 6-2; 7-3 32 kolejka: 16-9; 13-12; 14-10; 15-11

33 kolejka: 1-5; 4-8; 2-7; 3-8 33 kolejka: 9-13; 12-16; 10-15; 11-14

34 kolejka: 4-1; 2-3; 6-7; 8-5 34 kolejka: 12-9; 10-11; 14-15; 13-16

35 kolejka: 1-2; 3-4; 5-6; 7-8 35 kolejka: 9-10; 11-12; 13-14; 15-16

36 kolejka: 7-1; 3-5; 8-2; 4-6 36 kolejka: 15-9; 11-13; 16-10; 12-14

37 kolejka: 1-3; 5-7; 2-4; 6-8 37 kolejka: 9-11; 13-15; 10-12; 14-16

R33 06.01.2017 14:41

No właśnie nie, bo pamiętam, że na początku robili tak, że w ostatniej kolejce grała pierwsza z drugą, ale potem uznano, że to bez sensu bo z reguły w ostatniej kolejce już wszystko rozstrzygnięte. I zawsze jak podawano terminarz to rozpiska tego była, ale teraz po różnych stronach szukałem i nie ma. Tak więc nie wiem czy teraz będzie robione tak, że dopiero po 30 kolejce rozpiszą.

Dariook 06.01.2017 15:15

no 1 z2 w 35 kolejce i to ma nogi.

leszekm 04.02.2017 23:01

LEGIA NA KRAWĘDZI UPADKU!!! jEJ KATEM DARIUSZ MIODUSKI?

http://weszlo.com/Trybuna/legia-na-k...iusz-mioduski/

johny96 05.02.2017 08:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez leszekm (Post 1463507)

No, no. Jestem ciekaw jak to możliwe, że Stano dopuścił ten artykuł.

rafalek 05.02.2017 09:14

To jest chyba jakiś dział, gdzie każdy może wrzucić jakiś tekst, który nie podlega żadnej moderacji, tak mi się wydaje.

Aczkolwiek, z drugiej strony, też może być tak, że Stano to puścił, żeby nie było, że stoi tylko pojednej stronie.

mitmichael 05.02.2017 11:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez leszekm (Post 1463507)

Ze jak? jak to tak Legia na krawedzi :D

jonaf 05.02.2017 13:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez johny96 (Post 1463519)
No, no. Jestem ciekaw jak to możliwe, że Stano dopuścił ten artykuł.

Jak to jak dopuścił? Koralik to jego dobry kolega. Od niego ma info. Toteż jedzie po mioduskim, bo to jego wróg teraz :)

Krzysiek Grabski 05.02.2017 13:21

Legia da sobie radę i wyjdzie z tego mocniejsza.

Ma_niek 05.02.2017 13:50

Nie ma juz tego artykulu?

rafalek 05.02.2017 14:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jonaf (Post 1463545)
Jak to jak dopuścił? Koralik to jego dobry kolega. Od niego ma info. Toteż jedzie po mioduskim, bo to jego wróg teraz :)

A Ty czytałeś ten artykuł, czy poprzestałeś tylko na tytule?

leszekm 07.02.2017 15:02

Bardzo ciekawy wywiad z Mioduskim:

http://www.rp.pl/Pilka-nozna/3020698...edzy.html#ap-7

!!IRIVER!! 13.02.2017 23:18

Powiem Wam, że Piast to pewniak do spadku :D
Mójta wszedł na boisko i zaraz potem stracili gola na 2:1. <3

Jaroo1 26.02.2017 20:43

Ja mam pytanie do tych wszystkich osób, które wieszczyły dominację Legii w lidze na lata. Być może pisze ten post za wcześnie i jeszcze w tym sezonie Legia w cuglach zdobędzie tytuł (wystarczy, że zaraz zaczną wygrywać, później nastąpi podział pkt po 30 kolejce i dalej dojada resztę, ale nie o to chodzi).
Od razu pisałem żeby nie płakać na zaś bo te kilkanaście baniek Euro z LM to nie jest manna z nieba. To jest jak socjal, jednorazowa kasa, która paradoksalnie może nawet narobić większego syfu niż pożytku bo aby być kimś/czymś to trzeba zapierdzielać i regularnie mieć kasę a nie bonusik za dostanie się do LM raz na 20 lat. Także to raz.
Dwa. Nawet mając te 15 mln E to kogo oni moga kupić? Nikt dobry do tej ligi nie przyjdzie. Jeydnie jakiś ochłap pokroju Necida a najśmieszniejsze jest to, że taka gwiazda jak Necid może się okazać 10 razy gorsza od animowego Nicolicsa. Także to jest kolejny paradoks, że mając więcej kasy i kupując niby tych droższych i tak się nie jest w stanie kupić lepszych. Żeby kupić kogoś kto zrobi różnicę to pewnie by trzeba wydać koło 5 mln Euro na transfer i taki grajek już by mógł dawać nadzieję tego, że poniżej pewnego poziomu nie schodzi. Inaczej to można sobie kupować z innych lig niewypały typu Necid i mieć nadzieję, że wypalą, albo gwiazdy typu Żyro, Kucharczyk, Teodorczyk czy Rybus, za których polskie kluby krzyczały ponad 1 mln Euro i prawda jest taka, że jeden się sprawdzi a drugi nie, czyli dokładnie tak samo można kupować grajków poniżej 1 mln złotych i oni też albo wypalą albo nie.
Po trzecie, Legia od kilku lat to taki samograj. Trafiają jej się gracze jak na tę ligę wybitni i to na nich zbudowany jest cały sukces. Mieli mega bramkarzy pokroju Boruca, Fabiańskiego, Kuciaka, teraz Malarz też poniżej jakiegoś poziomu nie schodzi, niedawno mieli Ljuboję i Radovicia i to oni ciągnęli całą grę, teraz mieli Radovicia, Nicolicsa i Prijovicia i to oni robili całą robotę. Z tych zajebistych piłkarzy został im Miro i Ofoe ale brakuje im chyba teraz (pisze chyba bo w sumie nie oglądam ich meczów, trochę na ten dwumecz z Ajaxem zerknąłem) napadziora i już się zacięła maszynka.
Na prawdę po zmianie trenera w tej LM dawali radę. W lidze na koniec też już zaczęli jechać po 5:0 czy 3:0 innych ale sprzedali napadziorów i nagle z Ruchem w ....ę, z Niecieczą remis. Patrząc po statystykach to 1:0 z Arką to też nie była jakaś deklasacja rywala.
Podsumowując, tak szybko jak Legia została mistrzem na sto kolejne lat dzięki kasie z LM, tak szybko przestałą nim być i mamy nadal nasza zdupcałą ligę z Legią, która owszem najlepiej się rozwija, pod wzgledem pijarowym, marketingowym, finansowym jest poza zasięgiem ale piłkarsko i sportowo to dalej taki sam poziom jak rok temu. Czyli żaden szał i tylko jeśli pojawiłby się jakiś sensowny rywal na horyzoncie w naszej lidze to bez problemu bez tych 15 mln z LM i na transferach za 500 tys E może zdeklasować tę ligę i Legię.

blanco 26.02.2017 21:47

http://firsteleven.com/wywiady/4628,...bie-juz-nie-ma

Jaroo1 26.02.2017 22:00

Później przeczytam ten wywiad. Czytałem inny jakiś czas temu i też coś mówił, że ileś tam mln poszło na spłatę długu itp
Trzeba też pamiętać, że równocześnie mają kasę z transferów także tym bardziej kasa z LM + transferów = i generalnie nic im po tym nie zostało więc tym większa plama dla Legii i żal tych wszystkich co tak tu ręce załamywali, że komukolwiek Legia odjechała na 20 lat.

blanco 27.02.2017 00:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1465573)
Później przeczytam ten wywiad. Czytałem inny jakiś czas temu i też coś mówił, że ileś tam mln poszło na spłatę długu itp
Trzeba też pamiętać, że równocześnie mają kasę z transferów także tym bardziej kasa z LM + transferów = i generalnie nic im po tym nie zostało więc tym większa plama dla Legii i żal tych wszystkich co tak tu ręce załamywali, że komukolwiek Legia odjechała na 20 lat.

Tak, mówi,że wydawali zdecydowanie ponad stan,żeby zdobyć poprzednie mistrzostwa co ich zadłużyło i aby zbilansować obecne wydatki na zespół konieczna jest gra co roku w Lidze Mistrzów. Wydaje mi się to trochę mało prawdopodobne, bo jeśli średnio płacą około 100k/miesiąc 18-20 zawodnikom to roczne koszty wynoszą mniej więcej 20 mln PLN. Nie rozumiem po co udziela on takich wywiadów,bo przecież to może znacznie osłabić w przyszłości ich pozycję negocjacyjną itp. Mogą to też być jakieś gierki,które pozwolą przejąc mu pakiet całościowy udziałów.

Oczywiście zgadzam się,że nikomu nie odjechali o czym świadczy ich pozycja w tabeli i ilość traconych punktów.

d 27.02.2017 10:19

Wiadomo, że jeszcze za wcześnie na prognozy, zwłaszcza przed podziałem punktów, ale jakbym miał obstawiać to mistzostwo pojedzie w tym roku do Poznania - oni grają najrówniej, mimo znacznie słabszej kadry niż Legia i Lechia. Bjelica bardzo ładnie tam to poukładał.

PhantomRanger 27.02.2017 10:34

Do czerwca jest jeszcze szmat czasu. Bjelica faktycznie robi dobrą robotę w Poznaniu. Pytanie tylko czy wytrzymają jeszcze 3 miesiące? Zastanawiałbym się nad tym. Co do konfliktu właścicielskiego w Legii to było wiadomo, że 3 właścicieli to za dużo. Było dobrze póki nie pojawiła się kasa z LM. Wówczas oczka im się zaświeciły i każdy chce teraz klub dla siebie. Gdyby Wisła za Cupiała również awansowała do LM, także byśmy tej kasy na oczy nie zobaczyli. Piłka to nie biznes ... o ile nie awansuje się do LM.

KOALIK 27.02.2017 11:51

W wywiadzie z Mioduskim widzę też analogię do sytuacji Wisły z lata 2011 r.

Poniesione ryzyko przy braku awansu do LM spowodowało ogromny kryzys i długi, bo gra w LE nie wystarcza.

Mioduski twierdzi, że tegoroczna gra w LM pozwoliła uspokoić sytuację, zbilansować budżet po wcześniejszym życiu ponad stan, ale jeśli za pół roku znowu nie będzie awansu, będzie konieczność zejścia z wielkich kosztów.

Mówimy o tej Legii, która w ostatnich latach miała kilkaset mln zł przychodu, kilka razy grała w fazie grupowej LE, sprzedała kilkunastu piłkarzy (w ostatnim okienku trzech po grze w LM), ma znaczny zarobek z biletów, z gadżetów, z lóż biznesowych, od sponsorów i mimo to balansuje na krawędzi, na ryzyku (80 mln zł z LM uratowało sytuację).

Mamy do czynienia z jednym wielkim przekrętem i to powoli już wychodzi.

Nadmuchany twór jakim jest obecna Legia to twór stricte polityczny, zabawka w ich ręku.

Stąd było takie wielkie ciśnienie na LM (o wiele większe niż w Wiśle za Cupiała), stąd bardzo wymęczona rywalizacja z amatorami z Dundalk była najważniejsza dla losów w Legii na przestrzeni ostatnich lat i kluczem do dalszej sztucznej potęgi w najbliższych latach, bo wiedziano w Warszawie, że przy braku awansu będą realne i to spore problemy.

Dlatego też zaangażowano mnóstwo osób do pomocy, plus szczęśliwe losowanie (czy tu aby nie było magicznych, gorących kulek?) - sześć starć w eLM z amatorami, a mimo to Legia zamiast pewnych awansów, drżała z każdym rywalem o awans - z każdym o wiele, wiele biedniejszym.

blanco 27.02.2017 17:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOALIK (Post 1465606)

Mówimy o tej Legii, która w ostatnich latach miała kilkaset mln zł przychodu, kilka razy grała w fazie grupowej LE, sprzedała kilkunastu piłkarzy (w ostatnim okienku trzech po grze w LM), ma znaczny zarobek z biletów, z gadżetów, z lóż biznesowych, od sponsorów i mimo to balansuje na krawędzi, na ryzyku (80 mln zł z LM uratowało sytuację).

Mamy do czynienia z jednym wielkim przekrętem i to powoli już wychodzi.

Czyli sugerujesz,że ktoś z tego klubu wyprowadza pieniądze ?

Oczywiście nie sądzę,aby ich obroty w z ostatnich 4 lat sięgnęły aż kilkuset milionów,jednak na pewno były jak na nasze standardy bardzo wysokie i nie rozumiem jak można było je wydawać 'ponad stan' . Dziwna sprawa

Jaroo1 27.02.2017 20:34

Życie ponad stan kończy się właśnie taką błazenadą. Mają grube miliony z transferów, mieli teraz grube miliony z LM i nic im z tego nie zostało. A kadrę mają słabszą niż w 2016 roku bo pozbywając się Nacolica i Prijovica to tak jak pisałem, mają w sumie tylko tego Ofoe i Radovica.
Radovic też w sumie wiecznie młody nie będzie także nie jest powiedziane, że będzie im robił robotę w przyszłym sezonie czy kolejnym.

A czy ktoś tam kasę na lewo wypompowuje? Nie sądzę. Mieli zobowiązania wobec ITI, także dopadły ich długi plus koszty prowadzenia biznesu. Dlatego nasza ligowa piłka ma o tyle chujowo, że
1) te 15-20 tys ludzi na meczu czy nawet pełen stadion czyli 30 tys to nie jest wielki szał. Jak się patrzy na zachód gdzie bilety są droższe (wiadomo, że ten płace i transfery wyższe) i stadiony mają na 40-80 tys ludzi to jednak dorobić się tam na frekwencji a dorobić się w Polsce to jest różnica.
2) sprzedaż gadżetów - gdzie Polska liga a gdzie te najlepsze ligi gdzie kluby są znane i lubiane nie tylko w swoim kraju ale i za granicą a nawet na innych kontynentach. Nie wiem jak np taki Ajax stoi na tym polu ale myślę, że jakieś tam profity mają z zagranicznych kibiców bo jednak Ajax to znana marka i z sukcesami w przeszłości. Także nawet pozostając przy dwumeczu Ajax - Legia to już polska liga ma gorzej rywalizować finansowo nawet pod takim względem
3) prawa transmisji tv - gdzie nasza liga a gdzie zachodnie?
4) kasa z transferów. Chociaż to się poprawia z roku na rok i już nie jesteśmy takim zaściankiem jak kilka lat temu to i tak przykładowego Boruca, Kubę czy Lewego od nas się kupuje za grosze a gdyby ci piłkarze grali gdzieś w Belgii czy słabszym niemieckim klubie to od razu wartość ich transferów by wzrosła. A i tak generalnie z polskiej ligi wychodzą zawodnicy za 1-2 mln euro na zachód czy wschód.

Także dopóki po prostu nie trafi się szejk albo drugi Abramowicz, który będzie pompował kasę z klub bez nadziei na to, że mu się biznes spłaci dopóty będzie chujowo bo klub musi się z czegoś utrzymać, kasę musi płacić - im wyżej chce zajść tym wyższe pensje, z transferami to samo a kasy wielkiej zbytnio nie widać aby mogła trafić do klubu.
Tak więc jak my mamy rywalizować z czołowymi klubami ze średnich lig albo nawet ze średnimi klubami tych najlepszych lig skoro oni finansowo nas jedzą?

Jasne, że może się zdarzyć złoty okres, kilka lepszych sezonów takich jakie miały Panathinaikos, Olympiakos, Rosenborg, BATE i inni w LM ale jeśli się chce jakieś regularności a nie "sezonu konia" to z polskiej pozycji myślę, że to jest nierealne do osiągnięcia.
Co nie zmienia faktu, że jednak awansować fartem do LM to jednak się powinno częściej niż raz na 20 lat.

wiesniak842 27.02.2017 21:04

Ja tam bym sie nie zdziwil jakby w Legii poszly grube walki. Wiadomo kto tam prezesowal w ITI i jak w ogole powstawal caly holding. Stadion tez w prezencie przeciez dzieki postkomuszemu towarzystwu wzejamnych adoracji i to nie jest na sile dopierdalanie sie do Legii jako klubu. To tylko proste fakty. ITI sprzedaje klub jakims golodupceom z obietnica, ze splaca dlug ot tak:D Tam to jeszcze niezle kwiatki wyjda na swiatlo dzienne cos czuje.

AntyMod 28.02.2017 23:50

uczciwa 7egia ( LetFootballWin) moglaby w jakikolwiek sposob w tym roku nie zdobyc MP ?? exportowa druzyna karierowicza Bonka , polskich mediow i politykow ???? szczegolnie ze OSTATNI raz bedzie miala autostrade do LM z jakimis irlandzkimi pasterzami itp ??? naprawde wy w to wierzycie ??? nie ma takiej mozliwosci zeby ten klub nie zdobyl MP w tym roku , widze ze nie wierzycie w magie polskiego LetFootballWin-u , mafi sedziowskiej i kolesiostwa PZPN-owskiego ....ludzie ...to ostatni sezon gdzie ten polski sztuczny hegemon moze sie dobrac do europejskiego koryta ....nie ma takiej mozliwosci zeby w tym roku 7egia nie zdobyla MP !!!

!!IRIVER!! 01.03.2017 09:43

Co nie zmienia faktu, że mimo tragicznego początku sezonu, gdyby dzisiaj podzielić punkty to do miejsca pucharowego tracilibyśmy 5 pkt. Szkoda tych strat, bo zwyczajnie musimy martwić się o miejsce w górnej połowie tabeli ale jeśli zaczniemy punktować na wyjazdach to te różnice mogą się jeszcze zmniejszyć. Tam na dole wszystko po podziale punktów się może wywrócić do góry nogami w dwie kolejki: dziewiąta Arka miałaby dziś 15 pkt, a ostatnia Łęczna 11...

Jaroo1 01.03.2017 10:15

Przy tym poziomie ligi gdzie faworyci do tytuły tracą punkty co drugą/trzecią kolejkę, gdzie u siebie dostają baty kilka razy w sezonie to i tak najważniejsza jest runda po podziale punktów. Żadna drużyna znacząca nie ucieka innym więc wystarczy na koniec złapać formę jak np teraz Amica i to wystarczy aby myśleć o 1 miejscu np będąc na 5 przed podziałem. Chociaż oczywiście lepiej być od razu na górze i mieć przewagę niż gonić w tych 7 kolejkach.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:13.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl