![]() |
Cytat:
Dymisja Dunina nie miała z tym nic wspólnego. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Przecież pieniądze z transferów z klubu nigdy nie wracały w całości do kasy klubu: -Żurawski -Szymkowiak -Kosowski -Błaszczykowski -Marcelo itd. Część z ich transferów wracało do kasy TFK. Pamiętam, że było kiedyś w jakiejś gazecie wyliczenie ile Cupiał zarobił na wszystkich transferach. Ale to było ze 3 lata temu... |
Cytat:
i na pewno tyle nie wyciągnie od ew. nabywcy (+ wartość klubu + piłkarze) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Jak dla mnie "dług" + wartość marki Wisła+ piłkarze. Spółka nie posiada żadnych wartościowych aktywów. Tereny + stadion są wynajęte. Jak dla mnie wartość naszej obecnej kadry to nie są jakieś wielkie pieniądze. Wartość marki Wisła od 2010 też systematycznie spada. Jednym z wyznaczników jest choćby liczba miesięcznym artykułów o Wiśle w mediach .... |
Cytat:
Zostały zobowiązania zewnętrzne :) |
Cytat:
|
Dług wewnętrzny wynosił 60 baniek? Gdzie te mityczne 120 :D? Zobowiązania zewnętrzne też pewnie bujda z tymi 12 milionami
|
Cytat:
|
Akurat te 12 baniek to raczej prawda. Wystarczy policzyc ile jestesmy winni samemu Smudzie,Genkovovi i Jovanicowi.
|
Przede wszystkim z zobowiązaniami zewnętrznymi musieliśmy się pilnować z powodów licencyjnych, tutaj nie było takiej "dowolności" jak z długiem wobec TF.
Z tego co pisali, rolowanie długów w nieskończoność i nierealne ugody już w Komisji nie przechodzą. |
Cytat:
Wg informacji, które się pojawiają więcej niż 12 mln. Cytat:
Weź przestań :D Połowa ludzi już wyliczyła ile kasy dostaniemy i dlaczego nie kupiono Wolskiego. Zagadka została rozwiązana: kasa z ME idzie na cześć zobowiązań za przegrane procesy, wypłaty, itp. Pozostaje jedynie pytanie, kto to wszystko przejmie i jaki to będzie miał kształt. W Towarzystwo jakoś nie wierzę, chyba że nadal mają tajemniczych inwestorów mogących wyłożyć pieniądze na funkcjonowanie spółki piłkarskiej. Ale czy wtedy Cupiał bawiłby się z długiem wewnętrznym, skoro pierwsza wersja zakładała ugodę na spłatę długu w ratach pomiędzy TF a TS? |
Cytat:
Tak radykalnych działań to w ramach spółki dawno nie było, o ile kiedyś w ogóle były. Pamiętam jak kiedyś Cupiał wspominał że odda swój klub tylko komuś kto zagwarantuje mu rozwój i sprawi że dalej będzie potęgą w PL lidze, oby tak było. Choć zmiany właścicielskie np. w Zawiszy mnie przerażają. |
Cytat:
|
Litości ... za opublicznienie informacji że jakaś firma chce kupić inną można iść do pierdla na kilka lat.
Pieniądze lubią ciszę :) |
:D:D:D już myślałem, że temat pójdzie w tą stronę, że będzie relacja stream z negocjacji o przejęciu :D
Kocur wpadłeś w samą porę :D |
Cytat:
|
Problem polega na tym co miałoby być przedmiotem transakcji. Ile naprawdę wart jest klub. Wg mnie nie jest wart więcej niż .... 1 złoty.
Policzmy: Stadion jest miasta, płacimy za niego haracz (tzn nie płacimy i co chwilę musimy zawierać sądową ugodę, że zapłacimy, po czym nie płacimy). Za wodę, ścieki, prąd nie płacimy stąd te 12 mln o których mowi WISŁA ZWE. Kibiców, ja wiem, że się naraże, ale jak pokazało ostatnie głosowanie nad budżetem obywatelskim też nie mamy. Mamy 10 tys widzów, ale jak pokazują obroty sklepiku też nie są chętni wydawać pieniążków. Skyboxy nie sprzedane (vide w Warszawie sprzedane na kilka lat do przodu). Piłkarze, śmiech na sali, żaden niesprzedawalny więc ich wartość wynosi okrągłe zero !!! Tradycja - niech ktoś odważy się ją wycenić na złotówki Pytanie więc brzmi - co my tak naprawdę mamy? |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Chyba nieaktualny.
Nie ma już takiego tworu jak S.S.A :D |
o kurcze, nie przyglądnolem sie :)
|
Cytat:
|
W ramach żartu, żeby się za kilka lat nie okazało, że drogą Realu, krzyż trzeba będzie z korony usunąć:-)
|
tylko Real nie usunął całkowicie tego krzyża z herbu ale został on usunięty tylko i wyłącznie z produktów Narodowego Banku Abu Zabi. Taka różnica w tym co podawały media a tym co jest prawdą ;)
Swoją drogą co byście powiedzieli gdyby kiedyś po ogarnięciu wszystkich spraw i zadłużeń herb Wisły zmienił się na taki: https://www.behance.net/gallery/1217...-logo-redesign Mi osobiście podoba się taki koncept. |
Cytat:
Z tego co jeszcze mamy, to najwięcej warte finansowo jest chyba miejsce w ekstraklasie, a więc gwarantowane 6-10 mln zł z C+. |
Cytat:
|
Cytat:
Aktualnie używane przez Wisła Kraków SA - jest logo. Cytat:
Sklepik klubowy to skandal, nawet jak mają w nim wisieć dwa rodzaje koszulek i kilka pasków do spodni to ten barak przed sektorem C to czysty absurd. Nie przystoi to takiemu klubowi jak Wisła, szkoda, że nie można tego sklepiku ulokować gdzieś koło Strefy Kibica czy gdziekolwiek w trybunie. Zupełnie inaczej by to wyglądało. |
ale co ty myslisz ze Kapka ma czas ogarniac sklep?
No way Najlepsze jest to ze wielu kibiców za frajer ogarneło by temat oficjalnego sklepu(od projektowania pamiatek po produkcje), ale po prostu nie ma z kim na ten temat rozmawiac.Jak na wielu innych płaszczyznach. Wazne ze niektore topowe produkty zostały i to w super cenach... https://sklep.wisla.krakow.pl/pl/kol...strowa_Adidas/ czy https://sklep.wisla.krakow.pl/pl/pro...ga_Europejska/ |
Ale nie przyszło Wam do głowy, że sklepik jest ubogi bo nikt w nim nie chce kupować rzeczy.
Ile kupiliście oryginalnych koszulek, takich po 299 złotych Nie chodzi o zakupy wlepek po 5 złotych Zresztą Rav zna temat, za czasów zaangażowania w Fundację przegadaliśmy na ten temat nie raz i nie dwa, prawda? "Nasz" dział marketingu (były) też kilka słów na ten temat by wspomniał. Legia na sklepiku na przychody 1 mln złotych miesięcznie, widzisz skalę? |
Cytat:
Byli tacy co chcieli i mogli, to im nie pozwolono |
Cytat:
|
Cytat:
A według mnie można zrobić, coś w rodzaju sklepiku na trybunach. Wystarczy mieć jedno stoisko na każdym sektorze i sprzedawać, swoje produkty. Oczywiście najpierw trzeba taki sklepik/stoisko wyposażyć w coś fajnego i w rozsądnej cenie. Nie ukrywajmy, jak pójdziemy do sklepu SKWK, to znajdziemy tam masę fajniejszych ubrań/gadżetów. Dla mnie, to jest dramat, że nikt nie umie ogarnąć tego tematu. Oczywiście mówię o osobach, które pracują w Wiśle. Swoją drogą zastanawia mnie, czemu tam pracuje, aż tyle osób. Kiedyś, jak byłem kupić sobie kapelusz "Wierność", to w sklepie było, aż 6 osób. Zaznaczam, że to był wtorek. Nie wiem, jakie te osoby mają umowy, ale chyba dwie osoby w dni, które nie ma meczów Wisły na pewno by wystarczyły |
Dziwię się, że jeszcze ktokolwiek jest zaskoczony amatorką w klubie. Ja myślę, że takie biuro prasowe to jedna lub dwie osoby, które tylko zmieniają "nick". Marketingu nie ma, choćby podstawowego. Cud, że jakiś rzecznik w ogóle jest. Patologia na całego, ale nikomu to nie przeszkadza więc ciągnie się ten stan latami.
|
Cytat:
Wybaczcie ale w klubie pracują tak nieogarnięte osoby, ludzie którzy albo nie umieją się dogadywać z innymi, albo nie potrafią mówić albo traktują prace w klubie jakby odbywali jakąś karę. To jest mega skandal. Sklep klubowy to tylko jeden z wielu elementów, stworzenie band zasłaniających beton, można połączyć z reklamą sponsorów i promocją klubu (lata MP i PP). Można wydać okolicznościowe karty kibica na 110 lecie klubu. Mógłbym tak wymieniać w nieskończoność. |
To wszystko po pierwsze nie jest dyskucja o właścicielu, po drugie trzeba było to robić jak był hajs, teraz nie ma opcji na zaprojektowanie czy produkcję jakiejś kolekcji.
Poza tym zadam przewrotnie pytanie. Po co komuś miałaby być do szczęscie potrzebna Wisła Kraków SA, tak na logikę. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:11. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl