Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Wisła w Pucharze Polski 2010/2011 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7567)

Wojtas 16.03.2011 22:37

Ten wynik to kompromitacja i panowie nie p****lce tutaj głupot.

CO to kogo obchodzi ze teraz maja sily na lige??

To nie byl sparing tylko 1/4 Pucharu Polski.Renomowanych i waznych rozgrywek.Nie dla nas.

Obrona tragednia,pomoc bez Melikosna nie istnieje.
Ja wszedl Zuraw to czulem ze juz nic im nie zrobimy.

Kogoz to miala tak silna ekipa jak Podbeskidzie ze z 0-2 wyrównala i awnasowala??

Ja p******le troche jak po Karabachu sie czuje.Kolejna "porazka" do kolekcjii.

pluti1906 16.03.2011 22:37

nie mamy obrony co tu duzo gadac;/;/;/

WhiteStarDvisionTheBest 16.03.2011 22:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Devonisch (Post 1065815)
no to po meczu - wstyd - Rios k.a twoja mać

Gościu weź daleki rozbieg i z całą siłą walnij głową w ścianę.. Rios w meczu nie zanotował ani jednej straty,grał pewnie i dobrze...co miał wg Ciebie jeszcze zrobić?

założę się ,że gdyby strzelił bramkę a grał pytę jak .... to byś się nim zachwycał jak ten komentarzyna nad Podbeskidziem..Bunoza w naszym polu karnym chyba tylko statystuje..na powtórkach widać co on wyczynia w polu karnym..ręce opadają;/ ogólnie to na plus Łobo i Rios,Garguła długo dupy z ławki nie podniesie..mam do niego duży sentyment ale zarówno on jak i Zuraw dramat..

Cieszy przełamanie Genkova , ale nasza obrona..Palic jeszcze jako tako ale reszta porażka..:/

Witoldon 16.03.2011 22:38

Czy Żurawski był przy piłce przez te 12min, które przebywał na boisku?

Sędzia 16.03.2011 22:38

A czy jesteście pewni, że myśmy chcieli wygrać i grać w Pucharze Polski?

ChG 16.03.2011 22:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Korbit (Post 1065926)
Ludzie jednego nie potrafie zrozumieć jakimi wy jesteście kibicami? bo widze, że 80% to sukcesu... Wisełka wygrywa w lidze to piejecie z zachwytu przyszła sroga porażka(tak trzeba nazwać remis) z podbeskidziem i każdy kur_ami rzuca zdecydujcie się czy jesteście z klubem na dobre i ZŁE czy jesteście zwykłymi kibicami sukcesu... tyle z mojej strony dziękuję za uwagę dobranoc.

Otóż to. Wisła wygra w Bytomiu 2:0 i już będzie, że Liga Mistrzów nasza.

Poziom tego forum jest żenujący, ale chociaż pośmiać się można.

marcinABG 16.03.2011 22:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ChG (Post 1065891)
Hehe, już wywalajcie Jaliensa, Genkov jest słaby, bo tylko jeden gol, Pareiko to amator, bo mu I-ligowcy strzelili dwa gole, a Melikson dzisiaj nie błyszczał - na stos z nim.

Powie mi ktoś dlaczego tylko Wisła Kraków ma takich płaczków kibiców? Dlaczego kibice innych drużyn nie są takimi babami?

i wszystko w tym temacie nie takie "firmy" jak Wisła nie z takimi rywalami jak Podbeskidzie odpadały w pucharach krajowych pierwszy przykład jaki przychodzi mi do głowy to real z jakimś tam 3ligowcem nasze gwiazdy odpuściły mecze z Podbeskidziem miało być łatwo i przyjemnie a była walka przez całe 180min

Kosa93 16.03.2011 22:38

Opanujcie się kur** trochę bo aż przykro czytać te wasze komentarze. Wstyd! Wy.......ić to was ale z tego forum, bo za dużo tu pokemonów i płaczków.. Kompromitujecie bardziej Wisłę niż piłkarze.

Zwitter 16.03.2011 22:38

I jak się tu nie wku...ić?
No sorry, ale jak się nie wykorzystuje kontry czterech na dwóch z taką drużyną jak Podbeskidzie to bez jaj.Zamiast 0:3 się zrobiło 1:2.
Obrony nie mamy w ogóle i boję się kolejnej kompromitacji w pucharach europejskich. Na Bunoze to za przeproszeniem od dłuższego czasu już patrzeć nie mogę. Gargule należą się specjalne "podziękowania" za świetną zmianę i grę. Znów zaangażowania brakło?

BRTS39 16.03.2011 22:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ChG (Post 1065922)
Zwolnić Maaskanta!

powiedz że żartujesz!!!

ChG 16.03.2011 22:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 1065936)
Ten wynik to kompromitacja i panowie nie p****lce tutaj głupot.

CO to kogo obchodzi ze teraz maja sily na lige??

To nie byl sparing tylko 1/4 Pucharu Polski.Renomowanych i waznych rozgrywek.Nie dla nas.

Obrona tragednia,pomoc bez Melikosna nie istnieje.
Ja wszedl Zuraw to czulem ze juz nic im nie zrobimy.

Kogoz to miala tak silna ekipa jak Podbeskidzie ze z 0-2 wyrównala i awnasowala??

Ja p******le troche jak po Karabachu sie czuje.Kolejna "porazka" do kolekcjii.

Renomowanych i ważnych rozgrywek.

Ziomek, odstaw to co bierzesz.:rotfl:

medyk 16.03.2011 22:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Korbit (Post 1065926)
Ludzie jednego nie potrafie zrozumieć jakimi wy jesteście kibicami? bo widze, że 80% to sukcesu... Wisełka wygrywa w lidze to piejecie z zachwytu przyszła sroga porażka(tak trzeba nazwać remis) z podbeskidziem i każdy kur_ami rzuca zdecydujcie się czy jesteście z klubem na dobre i ZŁE czy jesteście zwykłymi kibicami sukcesu... tyle z mojej strony dziękuję za uwagę dobranoc.

Ale człowieku jakiego sukcesu?? Uważasz że wygrana z P B-B miała być sukcesem? To miala byc formalnosc, oczywistośc absolutne minimum!!

JacobCFC 16.03.2011 22:39

My tak naprawdę odpadliśmy już w Krakowie w pierwszym meczu. Dziś dwie bramki do Podbeskidzia zupełnie przypadkowe. Odpadliśmy więc trzeba zacisnąć poślady i skupić się na lidze.

Co do zawodników, którzy weszli. Garguła - miał on w ogóle dłużej pikę przy nodze?
Żurawski - wszedł podał raz piłkę, ważne, żeby kasa się zgadzała. Jak dla mnie na plus dziś Łobodziński wszedł i widać było, że chciało mu się grać.

luke1906 16.03.2011 22:40

Średnio co roku, mniej więcej w lecie, zaliczamy kompromitujące mecze. Mecze, po których my kibice musimy się wstydzić. W tym roku kopaczę rozpoczęli sesję wyjątkowo wcześnie.

Ktoś wcześniej pisał, że znowu się gwiazdy popisały. GWIAZDY? ROTFL!
To wyglądało jak zbieranina przypadkowych chłopaków z podwórka. O przepraszam, chłopaki na podwórku zazwyczaj walczą o każdą piłkę.
Jakość dośrodkowań ze strony Wisły powodowała u mnie salwy gorzkiego śmiechu. A mecz doskonale podsumowały 2 zagrania w końcówce - gleba Pajlica i strata Cikosa zakończona czerwoną kartką.

Gratulacje dla Podbeskidzia. Zasłużyli na awans i fajnie, że tamtejsi kibice zobaczą kolejnego mocnego rywala.
A do Bielska pojedziemy znowu już niedługo. Oby z większą ambicją. I z większymi umiejętnościami.

IncognitoTSW 16.03.2011 22:40

Żurawski bardzo ładnie się dziś prezentował. Buciki wyczyszczone, ładnie uczesany, koszulka wyprana, nawet się nie zabrudziła.

JacaTS 16.03.2011 22:40

Straszny żal to przyznać, ale to właśnie my jesteśmy synonimem największych kompromitacji polskiej piłki ostatnich kilku lat.
Mimo wszystko: czy wygrywasz czy nie...

szlaQ 16.03.2011 22:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kosa93 (Post 1065943)
Opanujcie się kur** trochę bo aż przykro czytać te wasze komentarze. Wstyd! Wy.......ić to was ale z tego forum, bo za dużo tu pokemonów i płaczków.. Kompromitujecie bardziej Wisłę niż piłkarze.

a jakiej się reakcji spodziewałeś ?? po kolejnej kompromitacji ?? może niektórzy przesadzają z kometami ale wstyd niestety jest (znowu)

dynek.pl 16.03.2011 22:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez DysoN (Post 1065920)
Chyba zapomniales od ktorej rundy startuje w pucharach zdobywca PP? Mielbysmy szanse ominac jakis Karabach...

Spoko przeciez my bedziemy grać w Lidze Mistrzów, a nie jakiejs Lidze Europy :D

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 1065918)
Dobrze że takie lekcje odbieramy w PP a nie w lidze.

i jeszcze w Europie :)

a tak na poważnie to: NIC SIĘ NIE STAŁO !!!
przeciez to nasi pilkarze, nie można ich krytykować - ...., ze przeszli obok meczu w Krakowie - widocznie mieli powody

ChG 16.03.2011 22:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez BRTS39 (Post 1065946)
powiedz że żartujesz!!!

Oczywiście, że żartuje, ironizuje. Robert odwala kawał dobrej roboty i odpadnie z podwórkowych rozgrywek nie zmieni mojego zdania.

Sheva_gol 16.03.2011 22:40

Puchar pucharem, ale nie można przegrywać w takim stylu!!! Wygrywamy 2:0 i już się im nie chce grać, to są zawodnicy, którzy mają zdobyć MP i próbować walczyć o upragnioną LM, albo chociaż o fazę grupową LE. Każdy z nas by chciał żeby ta drużyna miała charakter i potrafiła odwrócić losy spotkania, a tu Podbeskiedzie 1 liga i koniec pucharów...jeszcze duuużo, duużoo, pracy. Ale jakaś odpowiedzialność powinni ponieść za ten wynik, wiadomo, że liga najważniejsza, jednak podwójna korona to brzmi inaczej:/ Kiedy ta drużyna zacznie walczyć w każdym meczu na 100% KIEDY??????

PS. komentator spotkania - bez komentarza

MMTS 16.03.2011 22:40

a w sumie to już się uspokoiłem, bo przecież oni sami wszędzie mówią, że
WALCZĄ O MISTRZOSTWO
o Pucharze Polski nie było mowy... :)

Kluvi 16.03.2011 22:41

westeryl nie Rios tylko Małecki za nie podanie do Sivaka kwa mać nikt nagle o tym nie pamięta, a jadą z koksem po kolesiu który zrobił co trzeba ale obrońca z pustej bramki wybił. Co do pierwszego zdania to mam nieodparte wrażenie że pan Małecki niejako odegrał się Sivakovi za akcję kilka chwil wcześniej gdzie zrobił wrzutkę do nikąd, a gdzie było widać po niej jak Mały czepia się o to zagranie Sivakova

kot_dżinks 16.03.2011 22:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ChG (Post 1065879)
Skończcie panikować, ja pierdziele. Co się takiego stało, że tak panikujecie? Jesteśmy na 7 miejscu w lidze czy co? Ja się ciesze, że odpadli, przynajmniej skupią się na lidze i rozniosą ją w pył. A niszowym Pucharem Polski można sobie co najwyżej podetrzeć tyłek.

O czym Ty mówisz człowieku? A co oni ....a mają innego do roboty jak nie zapierdalać na każdym froncie. Na lidze będą się skupiać, która jest grana raz-dwa razy na tydzień no nie wytrzymam. Generalnie mam w dupie to co się dzisiaj wydarzyło, ale ten sprawdzian powinien dać odpowiedź Maskantowi kogo trzeba pożegnać po sezonie i jakie formacje wzmocnić. Dla takich ludzi jak Garguła czy Czikos tutaj nie powinno być miejsca.

marcinABG 16.03.2011 22:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WhiteStarDvisionTheBest (Post 1065938)
Gościu weź daleki rozbieg i z całą siłą walnij głową w ścianę.. Rios w meczu nie zanotował ani jednej straty,grał pewnie i dobrze...co miał wg Ciebie jeszcze zrobić?

założę się ,że gdyby strzelił bramkę a grał pytę jak .... to byś się nim zachwycał jak ten komentarzyna nad Podbeskidziem..Bunoza w naszym polu karnym chyba tylko statystuje..na powtórkach widać co on wyczynia w polu karnym..ręce opadają;/ ogólnie to na plus Łobo i Rios,Garguła długo dupy z ławki nie podniesie..mam do niego duży sentyment ale zarówno on jak i Zuraw dramat..

Cieszy przełamanie Genkova , ale nasza obrona..Palic jeszcze jako tako ale reszta porażka..:/

właśnie najbardziej boli to że w obronie najlepiej gra ten co jest tam z przypadku :/

WhiteStarDvisionTheBest 16.03.2011 22:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez marcin19876 (Post 1065935)
Mam nadzieje ze Rios po raz ostatni wystąpił w barwach Wisły, ten facet to jedno wielkie nieporozumienie!!! czemu Kirm siedział na ławce???????? i nie rozumiem wejscia łobo za Meliksona?!?!?!?!?!

Łobo jak wszedł zaprezentował sie bardzo dobrze ale dla Ciebie pewnie to nazwisko już kole w oczy..choćby nie wiem co zrobił, a Rios najlepszy w Wiśle dziś.

ero781 16.03.2011 22:41

zwolnic to Ciebie z pisania na tym forum!

pamiętajcie!
ten puchar jest jeszcze nasz!
Chyba że nie pamiętacie o Braciach z Gdańska !

willow 16.03.2011 22:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez GJ1906 (Post 1065898)
Ludzie co wam z tymi zmianami, nie tak dawno płacz że nie daje grać rezerwom, dziś płacz że przy spokojnym 2:0 i prowadzeniu gry daje szanse rezerwowym. Lepiej swoje pretensje skierujcie do piłkarzy którzy zamiast dobić rywala np. w sytuacji Riosa na 3:0 zadowolili się wynikiem. O zawodnikach Podbeskidzia padających przy byle dotknięciu i sędziemu który bardziej pilnował wyrzutów z autu niż samej gry nie wspomnę.

Zmiany zostały dokonane przy stanie 1:2! Kiedy można było brać pod uwagę ewentualność remisu i konieczność strzelenia 3 bramki! W takiej sytuacji nie ściąga się jedynego nominalnego napastnika i najlepszego rozgrywającego i nie wpuszcza się dwóch etatowych rezerwowych, którzy już nie raz pokazali swoją "klasę"!

Do tego oczywiście należy dodać totalną zlewkę naszych kopaczy od stanu 2:0, kiedy im się wydawało, że mecz jest wygrany i mamy powód kompromitacji.

I g...o mnie obchodzi, czy PP ma taką rangę a nie inną. To sprawa etyki zawodowej i szacunku do kibiców i właściciela, że nie wspomnę już o strategii budowania marki w Polsce i Europie!

martonas 16.03.2011 22:41

Eee tam, też jestem wkurzony, ale prawda jest taka że ten niby pierwszoligowiec to jak będzie dalej tak grał to w przyszłym sezonie spokojnie ekstraklasa i wcale nie będą się bronić przed spadkiem (czyli za parę miesięcy rewanżyk). Maskaanta za zmiany się nie ma co czepiać, mieliśmy bardzo korzystny wynik, Podbeskidzie już po samobójczej bramce lekko podłamane było, a to że rezerwowi lipę zagrali to co poradzić (chociaż Łobo to o dziwo coś szarpał przynajmniej). Niech się skupią na lidze.

medyk 16.03.2011 22:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ChG (Post 1065947)
Renomowanych i ważnych rozgrywek.

Ziomek, odstaw to co bierzesz.:rotfl:

kolego nie chodzi o to, chodzi o fakt że nie potrafimy grać w systemie pucharowym, Levadia, Karabach, P. B-B, nie będę już tu przywoływał upiorów przeszłośći ale trzeba sobie zdać z tego sprawę, jak my nie potrafimy na własnym podwórku niczego osiągnąć to czego mamy szukać w Europie?

ypeeh 16.03.2011 22:42

Może trochę siatkarsko i nie do końca prawdziwie - ale jak się nie wrzuca przeciwnikowi na 3:0, to się przegrywa 2:3 :) Nie dobiliśmy przeciwnika, choć był już na kolanach. Możemy winić tylko siebie.

kane 16.03.2011 22:42

Tu można kierować podziękowania za obiektywny komentarz do meczu, tylko kulturalnie - [email protected] ja już swoje napisałem.

A co do naszej gry to niestety frajerstwo, mecz się nie kończy w 50 minucie.

Teqcontroller 16.03.2011 22:42

Dwie bramki zajebał nasz Bramkarz , a strzałem w kolano było zdejmować Meliksona , Gargłuła nic nie grał , Żurawski to samo.

....A MAĆ !!!!!!!!!!!!!

Sorry ale musiałem.

Greeg 16.03.2011 22:42

Nie, nie zwolnić Maaskanta ...

"Ludzie, ludzie ...!!" skończmy z głaskaniem tych skórokopów po jajkach bo to jest życie a nie bajka. Mam dosyć zawodników, którzy biorą za swoją pracę ciężkie pieniądze a prezentują się jak jakiś fajfus, który liczy na to, że przeciwnik wyłoży się przed nimi jak .....a z rozkraczonymi nogami tylko z tego względu, że są medialni i zarabiają niebotyczną kasę.

Niestety trzeba sobie jasno powiedzieć, że zmieniają się trenerzy, zmieniają się zawodnicy a w kluczowych momentach drużyna powiela te same koszmarne błędy. Lekceważenie przeciwnika, olewactwo, boiskowe lenistwo ...

Miało być nowe otwarcie a ja mam wrażenie, że krakowski klimat ma jakiś dziwny wpływ na zawodników grających u nas. Szczerze to życzę niektórym spotkania z kibicami, dla których nie ma, że "nic się nie stało". Solidny wpierdziel niektórym się należy po tym żenującym widowisku ...

Markus 16.03.2011 22:43

Nasza obrona pokazała dziś swoją wartość - gdy gospodarze ruszyli na nią kupą, po prostu musiało coś wpaść. Dobrze, że tylko 2 razy. Nasze krycie strefowe w ogóle nie funkcjonuje, szczególnie przy stałych fragmentach. Nasi obrońcy albo nie myślą (Cikos, Bunoza), albo mają ogromne problemy z motoryką (Jaliens), dlatego prezentują żałosny poziom. Remis zawdzięczamy też koszmarnej ilość dramatycznie głupich niewymuszonych błędów, wynikających z niechlujstwa i zdenerwowania. Głowa boili, ile oni zepsuli dziś prostych podań w drugiej połowie, ile razy uciekała im skandalicznie piłka przy przyjmowaniu...

Swoją cegiełkę do odpadnięcia z pucharu dołożył też Maaskant ściągając Meliksona - można było spodziewać się, że od razu wszystko się wówczas posypie. Nikt już nie potrafił wówczas zgubić krycia i sprytnym zagraniem oszukać rywali.

A Genkow mimo zdobycia gola strasznie mnie dziś denerwował - w polu karnym zwykle zachowywał się jak amator, chowając za rywalami, nie atakując krótkiego słupka...

Porażka z tak słabą i surową technicznie drużyną jak Podbeskidzie zawsze boli.

szczepanwislak 16.03.2011 22:43

i jest niestety dokładnie tak jak przeczuwałem... :(
Szkoda, że od lat nic nie możemy ugrać i w tych prestiżowych rozgrywkach..

witeq 16.03.2011 22:43

Pajlic i Cikos nie wnoszą nic do ofensywy drużyny.

Jaliens nie radził sobie ze słabymi napastnikami Bielska. Nie ma co tłumaczyć Borskim jego gry, niepotrzebnie wdawał się w przepychanki.

Przy 2:0 tak się rozluźnili ze ze aż się dziwie ze się nie posrali. Rios może i fajnie poda, przytrzyma piłkę, ale jego motoryka i brak zmysłu strzeleckiego wyjaśniają jego zesłanie do polskiej ekstraklasy.

Podbeskidzie było słabe, Wisła z żadnym rywalem w tym roku nie grała tak długo piłką, a mimo to nie wygrała. Prosta afera i dobre stałe fragmenty wystarczyły - aż się boję meczu w Bytomiu bo Polonia zaprezentuje dokładnie to samo.
Najdziwniejsze że okazji mieliśmy sporo. Ta drużyna nie umie wykorzystać słabości rywala, nie potrafi wykorzystać swojej przewagi technicznej. Brakuje spokoju w końcowej fazie akcji.

A obrona to tragedia.

Jedynym plusem jest to że może dojdzie do nich ile pracy przed nimi, i wyjdą ostro wku..ieni w Bytomiu.

John1906 16.03.2011 22:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Incognito2192 (Post 1065951)
Żurawski bardzo ładnie się dziś prezentował. Buciki wyczyszczone, ładnie uczesany, koszulka wyprana, nawet się nie zabrudziła.

Facet zagrał kilka minut, a Ty się czepiasz dla zasady :)

Edson 16.03.2011 22:45

Co tak lamentujecie? BVB odpadło z III-ligowcem Kickers Offenbach w 2. rundzie Pucharu Niemiec 2010/11, a teraz liderują w Bundeslidze z ogromną przewagą nad resztą stawki. Teraz niech Warszawiaki i Pyry biją o PP (może Lechia nas pomści z PBB :D). Czy wygrywasz czy nie ...!!

Gucio25 16.03.2011 22:45

nie przeżywajcie tak, bo wam żyłka pęknie. dobrze by było zamknąć forum, tak do północy.
frajerstwo, że roztrwonili dwubramkową przewagę, pozatym było ok do tego momentu.

bondTSW 16.03.2011 22:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez witeq (Post 1065974)

Jedynym plusem jest to że może dojdzie do nich ile pracy przed nimi, i wyjdą ostro wku..ieni w Bytomiu.

Ile razy już to słyszeliśmy...?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:45.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl