Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Dymisja Kasperczaka. Kto jego następcą? (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7522)

medyk 15.08.2010 15:56

..ale wg nowych przepisów każdy zespół do chyba 2012? musi miec iles tam boisk treningowych w tym cos oswietlone jak to jest dokładnie?

arbuz 15.08.2010 15:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Chesteroski (Post 961063)
Tak swoją drogą jakby faktycznie przyszedł Jimenez i zobaczył naszą bazę treningową, to ciekawe co by sobie pomyślał...

...otoz to tez sie tego obawiam....

mercury 15.08.2010 15:58

Cytat:

Tak swoją drogą jakby faktycznie przyszedł Jimenez i zobaczył naszą bazę treningową, to ciekawe co by sobie pomyślał...

Dobrze wie do czego przychodzi (jeśli przychodzi faktycznie). Myślę, że pomógłby rozbudować baze treningową i inne ważne rzeczy których brakuje klubowi. To jest gościu z charyzmą, z osiągnięciami, z doświadczeniem. Pracował z jednym z najlepszych klubów w Hiszpanii. Wie jak wygląda szkółka, wie jak ma to wszystko wyglądać i być poukladane by drużyna grała na najwyższym poziomie. Jak dla mnie taki trener to strzał w 10.

szczepans21 15.08.2010 15:59

pożyjemy zobaczymy..na wszelki wypadek nie przypalać się za bardzo bo przyjdzie ktoś inny i będzie mniej szczęścia..a tak poważnie myślę że Cupiał zmądrzał i da szansę budować zespół specjaliście, osobie obytej w mocnych ligach zagranicznych...

ale tak w sercu... Jimenez - skok o dwie epoki

element 15.08.2010 16:04

Cytat:

Faktycznie. Dopiero po podpisaniu kontraktu na ileś tam lat na kwotę grubych milionów dowiaduje się na jakim stadionie Wisły gra, w której lidze i jaką ma bazę treningową.
Wiesz, Cupiał do niego dzwoni "Ty Jimenez, jutro złożysz podpis na jakiejś tam kartce żeby pracować gdzieś tam u kogoś tam z kimś tam" i w ślepo na drugi dzień składa podpis nie wiedząc pod co i do czego przychodząc.
Może na wszelki wypadek niech ktoś go oświeci że Wisła gra w Polskiej lidze bo przyjdzie i okaże się że sądził od początku że w Szkockiej.

Elendil 15.08.2010 16:20

mina Jimeneza po zobaczeniu bazy treningowej Wisły?

http://fc09.deviantart.net/fs71/i/20..._CrusierPL.png

prober 15.08.2010 16:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Elendil (Post 961083)
mina Jimeneza po zobaczeniu bazy treningowej Wisły?

[obrazek]

Nie znalazłeś większego obrazka?

Elendil 15.08.2010 16:33

no chyba nie masz takiego małego monitora, że Ci wychodzi obrazek na ścianę?

Wielki trener - wielka mina!

Krissu 15.08.2010 16:36

Cytat:

Diego Simeone (3.50)
Dan Petrescu (3.50)
Wiktor Gonczarenko (7.00)
Czesław Michniewicz (10.00)
Rafał Ulatowski (11.00)
Rudolf Assauer (11.00)
Henrik Larsson (13.00)
Werner Liczka (13.00)
Gheorghe Hagi (16.00)
Tomasz Kulawik (16.00)
Gurban Gurbanov (21.00)
Jerzy Engel (51.00)
Dragomir Okuka (51.00)
Dariusz Wdowczyky (151.00)
Diego Maradona (401.00)
Kursy na Ulatowskiego i Michniewicza.

:lol:

Ale głupi ci bukmacherzy.

Chesteroski 15.08.2010 16:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez element (Post 961073)
Faktycznie. Dopiero po podpisaniu kontraktu na ileś tam lat na kwotę grubych milionów dowiaduje się na jakim stadionie Wisły gra, w której lidze i jaką ma bazę treningową.
Wiesz, Cupiał do niego dzwoni "Ty Jimenez, jutro złożysz podpis na jakiejś tam kartce żeby pracować gdzieś tam u kogoś tam z kimś tam" i w ślepo na drugi dzień składa podpis nie wiedząc pod co i do czego przychodząc.
Może na wszelki wypadek niech ktoś go oświeci że Wisła gra w Polskiej lidze bo przyjdzie i okaże się że sądził od początku że w Szkockiej.

Zabawne, że aż tyle "genialnych" myśli udało się uwolnić jednym prostym i i nieoderwanym od rzeczywistości zdaniem. Ale może rozjaśnie, do pracy w jakich warunkach, zachodni szkoleniowcy są przyzwyczajeni, to jedna sprawa, to co mu nasi wyobiecywaliby (jeśli w ogóle) złotymi ustami Basałaja to inna sprawa. To czego facet się spodziewać może to jeszcze inna sprawa, to co zastanie... Myślę, że jednak w głowach szkoleniowców z zachodu się niestety nie mieści.
Więc pomimo iż nie sądzę by facet był idiotą i zdaje sobie sprawę z tego, że łatwo tu nie będzie, to mam jakieś takie przekonanie, że i tak mu kopara, gdyby faktycznie miał przyjść, opadnie...

mr_kwolf 15.08.2010 16:41

No ciekawy bardzo jest fragment na głównej stronie TWSD mówiący że szkoda że na Ladbrokes nie ma opcji "ktoś inny". Czyżby plotki o Jimenezie były prawdą?

krakfilm 15.08.2010 16:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zbymak (Post 960893)
Jak Kasperczak pierwszy raz przychodził do Wisly to Cupiał chcial z nim podpisac kontrakt na 10lat.Na szczescie tak sie nie stało

Gdyby tak sie stalo, to mielibysmy 10 Mistrzostw Polski z rzedu i już dawno CL.

mr_kwolf 15.08.2010 16:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krakfilm (Post 961098)

Niestety Anderlecht, Dinamo Tbillisi i Valerenga grały później w eliminacjach do LM więc mogłoby być ciężko.

krakfilm 15.08.2010 16:55

Jakbyś nie próbował, to nie przekęcisz faktów. Od kiedy odszedł Kasperczak, Wisłę zaczęto lać w lidze, jak ona wcześniej lała innych.

mr_kwolf 15.08.2010 17:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krakfilm (Post 961104)
Jakbyś nie próbował, to nie przekęcisz faktów. Od kiedy odszedł Kasperczak, Wisłę zaczęto lać w lidze, jak ona wcześniej lała innych.

Naprawdę uważasz że kluczowym zdarzeniem było odejście Kasperczaka a nie Szymkowiaka, Żurawskiego, Uche i Frankowskiego? Dość odważne stwierdzenie szczególnie po tym co pan Henio pokazał w swoich ostatnich miejscach pracy.

picasso 15.08.2010 17:03

a tak naprawdę,to ile ten pan Henio ma sukcesów jako TRENER?bo chyba nie za wiele,moze ten puchar Francji z Metz...

1q2 15.08.2010 17:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krakfilm (Post 961104)

:lol: , ile Ty masz lat? Sory za pytanie ale widzę że najprostsze złożenie kilku faktów do kupy jak widać przerasta Cię
Ty myślisz że to takie banalnie proste?
Na prawde myslenie nie boli , zastanów się dlaczego za pierwszym Kasperczakowym razem drużyna lała w lidze wszystkich a za drugim lali Wisłę.

Jak dojdziesz do tego to daj znać, choć niestety mr_kwolf za bardzo pomaga;p

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krakfilm (Post 961098)

to też jest genialne :lol: - gdyby nie to że zawsze taki poziom prezentujesz, to pomyślałbym że to świetna ironia;)

Pablooo 15.08.2010 17:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gdsmk (Post 961066)
Obawiam sie, ze Jimenez przyjdzie tak, jak szedł inny Gimenez.

:rotfl:

On tu leci jeszcze na pewno, tylko nie może trafić po prostu. Rozładował mu się telefon i co ma począć?
Gimenezie, czekamy na Ciebie!

1q2 15.08.2010 17:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablooo (Post 961114)
:rotfl:

On tu leci jeszcze na pewno, tylko nie może trafić po prostu.

Nie wie w którym baraku nasi urzędują:)

mr_kwolf 15.08.2010 17:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 961118)
Nie wie w którym baraku nasi urzędują:)

Ja słyszałem że czeka w Katowicach aż Mazilu z Pitbullem dolecą i wtedy w trójke przyjadą PKS do Krakowa.

mercury 15.08.2010 17:17

dziwi mnie że nie ma wcale kursu na Jimeneza u buka a jest np na Maradone..

Karlos 15.08.2010 17:20

A tu Bedzie Zonk jak jutro Jimenez, przywiezie ze Soba paru graczy z ligi hiszpanskiej ;D
ps. a Mazilu gra w Dnipropietrowsku.

hunter 15.08.2010 17:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez picasso (Post 961110)
a tak naprawdę,to ile ten pan Henio ma sukcesów jako TRENER?bo chyba nie za wiele,moze ten puchar Francji z Metz...

Puchary Narodów Afryki:

3. miejsce z WKS
2. miejsce z Tunezją
4. miejsce z Mali

Ja na litość boską rozumiem, że Kasperczak dał dupy z wynikami (zwalam to na kark wieku i zgadzam się z opiniami, że to już na pewno nie ten trener co kiedyś), ale prosiłbym żeby resztki obiektywizmu zachować i mimo wszystko zaczerpnąć nieco wiedzy w wielu źródłach, skoro samodzielnej się nie posiada.

_barszczu 15.08.2010 17:33

odróżniasz pracę trenera od pracy selekcjonera?

picasso 15.08.2010 17:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez hunter (Post 961133)
Puchary Narodów Afryki:

3. miejsce z WKS
2. miejsce z Tunezją
4. miejsce z Mali

Ja na litość boską rozumiem, że Kasperczak dał dupy z wynikami (zwalam to na kark wieku i zgadzam się z opiniami, że to już na pewno nie ten trener co kiedyś), ale prosiłbym żeby resztki obiektywizmu zachować i mimo wszystko zaczerpnąć nieco wiedzy w wielu źródłach, skoro samodzielnej się nie posiada.

dlatego wyszczególnilem slowo TRENER, selekcjoner to jednak zupełnie cos innego.nie przygotowuje zawodnikow na obozach do sezonu,nie "robi"sily,kondycji,szybkości.on wybiera z tych,ktorych przygotowuja TRENERZY klubowi.

jova 15.08.2010 18:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 960767)
To kolejna bzdura bo przerwano mu na samym początku.
Mistrza nie zdobył ale mam takie przeczucie(zupełnie nie związane z Petrescu) że ten mistrz nie był do zdobycia.Po prostu nie wierze że Legia na czysto zrobiła bilans 12-1-0 na wiosnę.
Żeby nie było - po samym sezonie nie miałem żadnych takich myśli ale po aresztowaniu pana W , gdy okazało się że on był w stanie ustawiać całe rundy...Zreszta nawet gdyby to sory 10-1-2 przy całkiem nowym trenerze.Świetny bilans.
To raz a dwa Petrescu został wywalony po porażce w pucharach która niczego nie przesadzała i w momencie gdy byliśmy nie na pierwszym ale w czołówce tabeli

I to też nie prawda że graliśmy fatalnie bo 2 mecze u siebie były ok, mecz Lechem przejdzie do historii, mecze z Matersburgiem też były przynajmniej przyzwoite i to też nie prawda że Materrsburg był leszczem bo oni mieli wtedy sezon życia ale skąd Ty to możesz wiedzieć?

Tak więc kompletnie się z Tobą nie zgadzam, szczególnie że wywalono go gdy na dobrę zaczął tu pracować.

I błagam Cię - nie odpisuj - ja wiem = to prostak, cham i prymityw ze 100 słówkami po angielsku, głupek , fatalny trener(przynajmniej w Posce), zajechał zespół, nie miał pojęcia o grze i taktyce

Ja wiem, że łatwiej jest Ci rozmawiać ze mną, gdy ignorujesz moje argumenty, ale tym razem postaraj się skupić na tyle, by zapamiętać to, co powtarzałem już chyba z dziesięć razy: nie oczekiwałem od Petrescu mistrzostwa w pierwszym sezonie. Oczekiwałem taktyki i stylu. Dotarło? Tak, wiem - z tamtą Legią można było przegrać walkę o tytuł. To co trzeba było zrobić, to wypracować taktykę, która oferowała coś więcej niż skomasowaną obronę, długie piłki na uwolnienie i stwarzanie maksymalnie 5 sytuacji bramkowych w ciągu meczu niezależnie od klasy rywala. Bilans 9-1-2 (nie liczę towarzyskiego meczu z Legią) faktycznie wygląda świetnie, ale tylko jeśli ignoruje się fakt, że w tamtym okresie Legia była naszym jedynym równorzędnym rywalem. W pierwszej rundzie sezonu 05/06, przed przyjściem Petrescu, prowadzili nas Engel i Kulawik, zaliczyliśmy poważny kryzys po przegranej z PAO i wciąż zakończyliśmy rundę z liderem, jednym punktem przewagi nad Legią i sześcioma nad resztą stawki. W takich warunkach walka z Legią o tytuł i powiększanie przewagi nad resztą ligi było obowiązkiem nowego trenera.

Daruj sobie insynuacje na temat Legii. To takie same brednie jak przy "aferze" z Saksem w roli głównej. To naiwne wnioskowanie, że skoro istniała możliwość korupcji, to znaczy, że do niej dochodziło. A że dowodów nie ma? Detal. Jeśli kiedyś takie dowody się pojawią, to wtedy sobie je omówimy.
Na dzień dzisiejszy można z czystym sumieniem stwierdzić, że Legia wygrywała, bo przeprowadziła świetne transfery, a kilku ich piłkarzy zaliczyło sezon życia.

Petrescu nie został zwolniony po porażce z Iraklisem, tylko po meczu ligowym i poleciał właśnie za wyniki w ekstraklasie. Tak ekscytujesz się bilansem Dana z jego pierwszego sezonu to może ja przypomnę jak wyglądał ten drugi sezon? Imponujące 3-4-0. Najpierw 1-0 z Zabrzem (potem zajęli 14 miejsce w lidze), 0-0 z Arką (11 miejsce), 2-0 z Płockiem (15 miejsce i spadek), 2-0 z Koroną (7), 3-3 z Lechem (6), 0-0 z Pogonią (16 i spadek) i 1-1 z Łęczną (13). Z tych siedmiu spotkań cztery zagraliśmy z najgorszymi zespołami w lidze. Dla porównania Engela zwolniono gdy miał bilans 6-3-1, lidera z 2 punktami przewagi i jeden zaległy mecz. Bajkopisarz też miał fajne spotkanie z Lechem. 5-1 już bez Franka i Uche. Nie tęsknię za Aniołem, ale staram się pokazać Ci, że sukcesy Dana wcale nie były takie wielkie, a okoliczności odejścia nie były jakoś szczególnie niesprawiedliwe.

Meczy ligowych Mattersburga faktycznie nie śledziłem, ale sądząc po tym, że w swoim "sezonie życia" dostali od nas, a rok później (podczas sezonu, który zakończyli 5tym miejscem) dostali 1-2 na wyjeździe i 0-4 u siebie od Basel, twierdzę, że nie straciłem wiele nie poświęcając czasu austriackim wyrobnikom.

"Wywalono go gdy na dobrę zaczął tu pracować"?! Petrescu przez dziewięć miesięcy się rozkręcał?! Kasperczakowi jakoś wystarczyła niecała runda na wprowadzenie swojego stylu. Skorża dał radę odmienić zespół podczas letniej przerwy. Petrescu wciąż się rozgrzewał... Porównując wyniki z początku i końca ery Dana aż strach pomyśleć do czego zmierzał!

IncognitoTSW 15.08.2010 18:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez picasso (Post 961110)

Wskaż innego polskiego trenera, który w zachodniej lidze tyle osiągnął.

picasso 15.08.2010 18:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Incognito2192 (Post 961174)
Wskaż innego polskiego trenera, który w zachodniej lidze tyle osiągnął.

ale to o niczym nie świadczy.Kasperczak zostal po zakonczeniu kariery na zachodzie,tam skonczyl szkołę trenerska i udalo mu sie z Metz.dlaczego po tak ogromnym sukcesie nie trafił do wielkiego klubu,choćby z ligi francuskiej? tak więc trudno mówic o nim "polski trener" to jest trener francuski,a że Polak to inna sprawa.

spontants 15.08.2010 18:36

Kasperczak powinien skonczyc kariere pare lat temu... i odszedł by w "blasku"

Martinus 15.08.2010 20:08

Panu Tomkowi należy pogratulować "urozmaiconych treningów" i na tyle wystarczy.Mam nadzieję która jednocześnie jest absolutną koniecznością, że w meczu z Widzewem zobaczymy nowego trenera.

Donki 15.08.2010 20:12

Czy dalej niektore osoby twierdza że Kulawik powinien dostac szanse ??

arbuz 15.08.2010 20:33

No to ktos wypatrzyl tego noewgo trenera na meczu ???

Panu Kulawikowi dziekuje szanuje go ale musi jeszcze uczyc sie rzemiosla kilka dobrych lat.

Czekam na nowego trenera jutro

bridgeburner 15.08.2010 20:33

Jutro rano MUSI być nowy trener
z pełnią władzy nad składem, gwarancją zatrudnienia do konca sezonu
najlepiej nieznajacy zadnego zawodnika wczesniej
I MUSI wejść z nim do szatni Basałaj i zakomunikowac,
że wcześniej wypie... 20 kopaczy niż tego trenera a jak sie komuś nie podoba cieżka harówa
to do biura rozwiązać kontrakt za porozumieniem stron

arbuz 15.08.2010 20:39

Dzis ruch zruchal cala 11 w dupe i tyle.

Pawelek przypomnial sobie jak puszcza sie babole.

Kowalski pokazal jakie umiejetnosci posiada i to ze jest w tej druzynie to jak zdblo slepej kurze sie trafilo.

Cleber najlepszy zawodnik tyle ze konczy kariere.

Sobol zagral jak zwykle biegal krzyczal probowal.

Rios na plus widac ze cos umie bo pokazac sie jakkolwiek na plus przy tak grajacej druzynie to sztuka.

Elendil 15.08.2010 20:43

Pytanie, czy Guus Hidding albo Mourinho by coś zrobili z tym podwórkowym składem. Od 2003 roku dobrych/bardzo dobrych piłkarzy zastępujemy słabymi/bardzo słabymi. Regres rok w rok. I tak jak kiedyś wyśmiewaliśmy choćby "holowanie" Cantoro - to dziś by się przydał, przynajmniej grałby ktoś w środku pomocy, co potrafi przytrzymać i rozegrać piłkę. Jak kiedyś Paulista był dobry tylko jako zmiennik i joker, tak teraz byłby prawdziwą gwiazdą w naszej kadrze. I tak dalej, i tak dalej. A prawda jest taka, że i owszem - zawodników się sprzedaje, ale gdy zastępuje sie ich również sensowymi graczami. I lepiej wychodzi kupno jednego piłkarza za 1,5 mln euro, niż ośmiu. Bo niestety, Wisła nie może rozgrywać swoich meczy w 16-stu.

Dobry trener to jedno, ale dobry zarząd znaczy jeszcze więcej.

arbuz 15.08.2010 20:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Elendil (Post 961648)
Pytanie, czy Guus Hidding albo Mourinho by coś zrobili z tym podwórkowym składem.

Zapytalby sie czy leci z nami pilot :rotfl: :rotfl: :rotfl:

AYALA 15.08.2010 20:46

z tym materiałem (Cikos,Bunoza,Palijc,Kowalski i reszta) to nawet Mourinho nic nie ugra.Są poprostu zbyt słabi,tacy gracze na walke o utrzymanie w lidze najwyżej.

gigant 15.08.2010 20:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arbuz (Post 961617)
No to ktos wypatrzyl tego noewgo trenera na meczu ???

Panu Kulawikowi dziekuje szanuje go ale musi jeszcze uczyc sie rzemiosla kilka dobrych lat.

Czekam na nowego trenera jutro

Parę razy pokazali takiego dość znanego trenera, którego nazwiska nie pomnę. Siedział nad byłym znanym piłkarzem Ruchu. Podobno grunt zaczyna mu sie palić pod nogami w obecnej pracy, a mieszka w Skotnikach, więc jest prawie na miejscu.

Mareq 15.08.2010 20:50

Fornalik ma za to w Ruchu same gwiazdy.
Najlepszy materiał w lidze.

master777 15.08.2010 20:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gigant (Post 961663)
Parę razy pokazali takiego dość znanego trenera, którego nazwiska nie pomnę. Siedział nad byłym znanym piłkarzem Ruchu. Podobno grunt zaczyna mu sie palić pod nogami w obecnej pracy, a mieszka w Skotnikach, więc jest prawie na miejscu.

Komentarzowy miód :)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:14.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl