![]() |
A Widzew po chichu sprowadza kolegę Rudnevsa.
http://www.90minut.pl/news/141/news1...-Widzewie.html Amica dała w okolicach 600-800 tys. euro za Rudnevsa. |
po 1) Rudnevs kosztował 600 tyś € nie 200 ...
po 2) 1 mln € za niego teraz to kpina tak samo jak 700 tyś € za Peszkę po 3) Dla Lecha to żaden interes sprzedać go teraz i od nowa zaczynać bez napastnika, + o tyle gorzej że na sprzedarz Lewego byli przygotowani (ogladali Rudnevsa Tchibambe i Rodionova), a teraz zupelnie nie mają przygotowanej alternatywy po ewentualnym transferze. po 4) Kogo by niby mieli kupić na podobnym poziomie co Rudnevs za mniej niż 1 mln € ? po 5) Ja na miejscu Lecha sprzedał bym Rudnevsa latem za co najmniej 2 mln € (napewno się ktoś zgłosi), bo coby nie mówić Rudnevs przy Lewandowskim to drewno. Ma jakiś tam instynkt strzelecki i "myślenie napastnika", ale od strony umiejętności jest surowy. Ani on szybki ani drybler żaden. Piłki przyjmuje tragicznie. Pod ścisłym kryciem w naszej lidze sobie nie radzi. Sobiech, Nowak, Brożek biją go na głowę. Na miejscu Lecha kupił bym teraz Omara Diaza ze Sląska, którego głupi buc Lenczyk nie wystawia, bo jest mniej napakowany od Gikiewicza. A to kawał piłkarza - jeżeli nie uda się nam sprowadzić Nowaka - Diaz powinien być też naszym celem transferowym. Myślę że Śląsk może go puścić za 0,5 mln € |
Angmir nadajesz się do Kabaretu. Brożek lepszy od Rudnevsa? Broziowi to się zdarza z pół metra nie strzelić jak się kiwnie...
http://www.youtube.com/watch?v=mKJSkFeNWqY - to jest instynkt napastnika! Nie ma w Polsce lepszego na tą chwilę, a Lewandowski to właściwie drewno w porównaniu z Rudnevsem, które łazi cały mecz po boisku, a Rudnevs biega, walczy. |
Cytat:
Rudnevs kosztował tak naprawdę nie wiadomo ile - nie wierzę ani w 200, ani z drugiej strony 600. Co do sprzedaży za 1mln e-zdadzam się z Tobą... no chyba że są pod ścianą i muszą. Wiosną jeszcze będzie szansa pokazać go w 2 meczach w LE - może jeszcze komuś dobremu coś puknie. Choć generalnie ani mnie to ziębi ani grzeje oczywiście |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Brożek ma już ponad 80 w lidze i 2gie tyle w pucharach, reprezentacji, Pucharze Ligi i Polski. Rundevs biega walczy - ok ale tylko w LE bo w lidze to też głównie drepta. Nosa snajperskiego mu nie odmawiam ,natomiast czysto piłkarsko do Brożka mu brakuje niesamowicie dużo. Paweł to najlepszy napastnik naszej ligi (może Nowak jest lepszy ale z nim to wiadomo kontuzja goni kontuzję). W formie jest nie do powstrzymania - czy to Tottenham czy inna Legia, do tego świetnie potrafi rozprowadzić akcje. Problemem Brożka jest to że od 1,5 sezonu od kontuzji tej formy wogóle nie potrafi ustabilizować i dobrych meczów zalicza kilka w roku raptem. Problem jest natury psychicznej. Po odejściu swojego idola - Skorży Brożek jest ewidentnie zagubiony nie dogaduje się z trenerami, widać też że nie podoba mu się obecna sytuacja w zespole - sprzedawania Polaków i sprowadzania szrotu z zagranicy. Widać że brakuje mu motywacji. Jednak zawsze w meczach z Legią czy Cracovią się mobilizuje. Jeśli Maskant będzie potrafił do niego dotrzeć, będzie potrafił postawić sobie ambitne cele, to będzie strzelał jak kiedyś po 20 bramek na sezon. A Rudnevs to dobry napastnik, ale tej klasy co Brożek to w tej chwili nie jest. Co prawda jest młody i ciągle się rozwija, ale na tę chwilę lepszy nie jest, nawet biorąc pod uwagę brak formy(chęci) u Pawła. Więcej szacunku dla najlepszego piłkarza naszego klubu w ostatnich 4 latach (na równi z Głową i Sobolem) |
Cytat:
Brożek to rocznik 83 i jest już produktem skończonym - co najwyżej może grać na takim nierównym poziomie jak dotychczas... Natomiast Rudnevs to rocznik 88 i jeszcze wiele się może nauczyć aby w wieku Brożka być gwiazdą pokroju Szewczenko. |
Cytat:
Polska liga organizacyjnie infrastrukturalnie i medialnie mysle dogania juz silne ligi europejskie jak Portugalska czy Belgijska. Jedyne czego nam brakuje jeszcze to gigantyczna kasa u potentatów. Jak Lech Legia i Wisła będą miały budrzety po 50 milionów € a nie złotych to będziemy się mogli mierzyć ze wszystkimi poza wielka 5. |
Cytat:
|
@ Angmir
Szewczenko przeszedł do Milanu w 1999 roku jak miał 23 lata. Kosztował nie 35 a 26 mln dolarów. Poza tym wszystko się zgadza. |
Sezon ogórkowy w pełni. Ruch też się zbroi. W końcu wszyscy oprócz Pasów biją się o MP :D
http://www.90minut.pl/news/141/news1...-z-Ruchem.html |
Marek Saganowski do Łksu?
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...polski,1566690 |
Cytat:
Dokładnie... Więc Rudnevs ma jeszcze rok. A Szewczenko też przeszedł z klubu któremu wyszedł jeden mecz - wygrali z Barceloną 4:0. Wtedy Szewczenko wbił barcy 3 gole i już wtedy było wiadomo ze Szewczenko odejdzie z Ukrainy w świat. Rudnevs zrobił podobnie tylko zamiast Barcy wbił te gole Juventusowi i na pewno zapadnie w pamieć działaczom Juve. Specjalnie też podałem przykład Szewczenki bo dla mnie Ci dwaj gracze są podobni. |
Cytat:
Co nie zmienia mojego zdania o samym Rudnevsie że poziom Brożka z przed 2 sezonów to max co z niego może być. Chociaż ... coby o nim nie mówić to wygląda na walczaka i ambitnego, a ambicją można wiele zdziałać. |
Jedno jest pewne, że jeżeli faktycznie Juve zloży Amice ofertę kupna Rudnevsa to w POZnaniu ( czy we Wronkach) bez względu na wynik negocjacji pożytku z Ruska ( bo sam twierdzi że nie jest Łotyszem) mieć żadnego już nie będą. Albo go sprzedadzą albo zostanie i będzie miał focha przez pół roku. To jest człowiek , który w dniu prezentacji powiedział, że chce na zachód.
|
Cytat:
Szewczenko w wieku Rudnevsa miał za sobą sezon, w którym w lidze zdobył 19 bramek w 23 meczach, w Pucharze Ukrainy 8 w 8 i w LM 6 goli w 10 meczach. Poza tym Juventus do pucharów awansował z dopiero 7 miejsca, a Szewczenko grał przeciw czołowym drużynom swoich krajów. |
Cytat:
Oni ocierali się w tamtych czasach o końcowe fazy LM (półfinał, ćwierćfinał). W ogóle nie rozumiem Twojego stwierdzenia, że ''Szewczenko też przeszedł z klubu któremu wyszedł jeden mecz''. Ty chyba nie wiesz jak mocnym klubem w tamtych latach było Dynamo Kijów (Szewa odszedł po odpadnięciu tego klubu w LM dopiero w półfinale LM). Jaką płaszczyznę porównania widzisz między Rudnevsem i Szewą oraz Lechem i Dynamem? Sorry hanys, ale poprawiłeś mi humor tym wpisem :D edit: nie zauważyłem odpowiedzi korreda. |
Cytat:
Gdzie Rzym, gdzie Krym? Dinamo było rewelacją Ligi Mistrzów, duet Szewczenko-Rebrow zachwycał całą piłkarską Europę. Amika jest rewelacją Ligi Europejskiej, a więc rozgrywek niższej kategorii. Rudnevs strzelił parę goli, ale porównywanie go z Szewczenką - napastnikiem kompletnym, piłkarskim fenomenem - jest gigantycznym nadużyciem. Ba, jest po prostu śmieszne. Rudnevs to solidny napastnik, który ma jednak sporo braków. Część może zniwelować, część nie. Moim zdaniem brakuje mu siły i dynamiki - ma nos strzelecki, nieźle ułożoną stopę i przyzwoicie gra głową. Szewczenko miał wszystko: technikę, spryt, szybkość, siłę, dyscyplinę taktyczną i boiskową mądrość. |
Dodam na koniec co do klasy Rudnevsa że w naszej lidze wogóle nie wybija się z szarości (nie bardziej niż np Robak) Fakt w naszej lidze gra się ciężko i ciężko o bramki, ale nie zmienia to faktu że Rudnevs nie ma nawet bramki co dwa mecze. Wątpie by na koniec ligi miał 15 trafień.
|
Cytat:
Jeśli rekonwalescent Nowak, czy 28-letni gwiazdor Robak, który w ciągu swojej kariery strzelił 26 bramek w ekstraklasie są lepsi to ja wysiadam. Jestem ciekawy co taki Robak robiłby na boisku w meczu z Juventusem, czy City? Może prosił o autograf :D PS. Dodam jeszcze tylko, że Paweł Brożek równo 5 lat miał bardzo podobny moment w swojej karierze. Po meczach z Panathą z Wisły uciekli Frankowski i Uche, a on z miejsca stał się napastnikiem nr1 i nie miał za bardzo konkurencji w zespole. Strzelił kilkanaście goli w lidze, w tym hat-tricka z Lechem oraz dołożył kilka bramek w pucharach. W tym momencie zaczęło się jego wielkie strzelanie, a ja po dziś dzień uważam, że gdyby wtedy wyjechał to mógłby osiągnąć coś więcej w piłce. A tak nie wykorzystał swoich 5 minut. |
Cytat:
|
Cytat:
3 mecze dobre, reszta (7 ligowych + 1 pucharowy) przeciętnie-słabe, słabe lub wręcz beznadziejne. 3 mecze dobre to mecze przed własną publicznością, w których Widzew wygrywał wysoko (Śląsk 5:2(3 Robaka), Jaga 4:1(2), Górnik 4:0(2)), natomiast nie pomógł ani razu, kiedy trzeba było przechylić szale zwycięstwa na stronę swojej drużyny, kiedy brakowało jednej bramki do korzystniejszego wyniku, a drużyna się męczyła- a miał okazje. Tak mnie emj10 do przypuszczeń natchnął. Jak Sernas odejdzie z Widzewa, to najpewniej zastąpi go Nowak. Widzew się już nim interesował, podobny typ zawodnika i z Bełchatowa do Łodzi to nieduża przeprowadzka. |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Dzis piszą o 4 mln € za Rudnevsa które dają Turcy - jeśli kasa się zgadza to sprzedał bym go choćby dziś. Nie ma szans żeby sprzedać go drożej.
|
Robak to nie porozumienie. Już bym wolał Pawłowskiego z Plizgą z Zagłębia wyciągnąć.
|
Też bym chetnie widział jak Lech sprzedaje Rudneva. Po pierwsze pieniądze przetrwonią albo zabierze właściciel. Po drugie nie mają nikogo dobrego w ataku. Bez Rudnevsa im zostaje tylko 'ta ta ta tara Cibamba!" :) i totalny chaos pod bramką.
|
W sumie to targuja sie bo nie mieli nikogo na oku. Wypadl Joel, Wichniarka wywalili ostal im sie jeden solidny.
Teraz z ogniem w dupie musza wyszukac KONKRETNEGO i juz GOTOWEGO. Wiec albo sprzedaja Rudnevsa i lwia czesc idzie na napadziora, albo zostawiaja go i wykladaja taka kase z kieszeni. Innych mozliwosci nie maja. Oczywiscie moga zapchac dziury mlodymi, ale to bedzie w sumie samobojstwo. |
Tak samo było jak Lewandowski odszedł i już niektórzy wieszczyli koniec Lecha. A tu znaleźli Rudnevsa za grosze. Więc nie martwiłbym się o nich, bo jak widać nieźle sobie radzą.
Jestem ciekaw natomiast kogo my do Wisły weźmiemy żeby wzmocnić atak, to jest ciekawe. |
Nie za grosze. Bez mitologizacji.
|
200 tysięcy euro za zawodnika, który ma mistrza Polski wprowadzić do Ligi Mistrzów to nie grosze? Ile inne drużyny wykładają na takie przygotowania...
|
Chyba żartujesz z tymi 200k. Spotkałem się z kilkoma wersja od 400 do 700k ale na pewno nie 200.
Cytat:
|
Cytat:
|
Ale chwila... Sprzedali Lewandowskiego, napastnika jak na polskie warunki wybitnego. Napastnika, który robił im grę w ofensywie - nie tylko strzelał bramki i asystował, ale absorbował obronę robiąc miejsce dla Peszki i Stilica a także świetnie grał pressingiem odbierając piłki. Od czasów Jelenia i Brożka (wcześniej Żurawia i Franka) nie było w Polsce równie dobrego polskiego napastnika, jak Lewandowski.
W miejsce Lewandowskiego pozyskali Rudnevsa. Napastnika niewątpliwie utalentowanego, któremu jednak brakuje podobnej regularności co w przypadku Roberta. I to napastnika, który jest o wiele mniej aktywny na boisku. Co widać szczególnie w lidze - wiele meczy, które Amika przegrała mogło potoczyć się inaczej, gdyby mieli Lewandowskiego. Więc moim zdaniem jest to zmiana na gorsze. A pozyskanie napastnika za 2-3 mln € to science-fiction, bo takiemu płaci się 600-700 tys. € na sezon. Amiki na to nie stać. Ja z kolei nie mitologizowałbym tak bardzo sprawności Amiki w zakresie polityki transferowej. Minione okienko było tego przykładem. Z pozyskanej grupy: Tsimbamba, Kiełb, Wichniarek i Rudnevs tylko ten ostatni okazał się wzmocnieniem. Tsimbamba i Kiełb spisują się średnio, Król Artur - wiadomo. Więc skuteczność słynnego komitetu transferowego w okienku letnim to 25%. Wiadomo, że Amika będzie w zimie polowała na Radionowa i może im się uda. Akurat ten zawodnik może być lepszy od Rudnevsa. Natomiast będą mieć spory kłopot z utrzymaniem przede wszystkim Peszki i Arboledy. |
Lewandowski im robił grę, to prawda ale i z Rudnevsem potrafili wyjść z grupy chociaż wszyscy myśleli ze polegną.
Że też nasz "komitet" transferowy nie ma takich sukcesów. Ja nie mitologizuje Lecha, ale stwierdzam fakty. Na tle innych klubów (zwłaszcza Legii ale i nas) wypadają lepiej. Legia zrobił rewolucje w składzie po to żeby z 6 nowych kopaczy tylko Vrdoljaka można było nazwać jako udany transfer. U nas trochę lepiej ale też bez rewelacji. A jak Lech sobie poradzi bez Rudnevsa to zobaczymy wkrótce, jeśli te plotki o jego odejściu okażą się prawdziwe. Ja się o Lecha nie boje, ale o nas. Mam nadzieje że nasz nowy dyrektor sportowy zmieni tą sytuacje i to my będziemy wzorem dla innych:) |
Nie nawalaj na nasz komitet którego nie mieliśmy ;/
Tam sie przynajmniej ktoś zajmuje transferami. Czy dobrze czy źle to subiektywna opinia. |
Rudnevs do Arsenalu ?
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32288,t...wiadomosc.html |
Ciekawe czy Amica sięgnie w tej sytuacji po Nowaka czy będzie się trzymała z daleka od tego wielce ryzykownego grajka? A co do ich skuteczności transferowej to nie zgodzę się, że Kiełb to niewypał. A więc moim zdaniem skuteczność to około 50%.
Ciekawa będzie zima - póki co wszyscy trzymają póki co karty zakryte lub blefują (Dysko - Peszko+Arboleda) |
Wydaje mi się, że prędzej Amica sięgnie po Kiełba, albo Sernasa. Jest jeszcz Diaz ze Śląsk i Traore z Lechii. Mają w czym wybierać :)
|
Wydaję mi się jednak , że Kiełb w Kuchence jest od pół roku . Tak właściwie do tej pory tylko uśmiecham się na listy transferowe podawane przez polskie media . Bonin , Glik , Lisowski ,Nowak , Robak to nie są piłkarze na pierwszą 11 tylko następne uzupełnienia kadry i oczywiście możemy gdybać czy faktycznie chcemy więcej polskich pikarzy w Wiśle .
|
Fakt nie Kiełb a Robak. Jeszcze zaspany po wczoraj.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:20. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl