![]() |
http://sport.onet.pl/74318,1248685,2...wiadomosc.html - jak widac kazda druzyna w Polsca(niezaleznie od klasy rozgrywkowej) ogrywa Zaglebie :D.
P. S - Ciekawe jaki byl kurs? Pewnie niektorzy Miedziowi chcieli dorobic do pensji :). |
W Lubinie piłkarze grają przeciwko Lesiakowi moim zdaniem. Nie chce mi się wierzyć, żeby wcale nie taka najgorsza drużyna przegrywała 5 pierwszych meczów w sezonie.
|
Cytat:
|
Gdzie to jest w ogóle?
|
Przestancie histeryzowac, Widzew nigdzie sie nie wybiera. Wyrok trybunalu w praktyce oznacza ze PZPN jeszcze raz musi rozpatrzyc sprawe i wlasciwie znowu moze wydac taki sam wyrok. Czyli nic sie nie zmieni, Widzew po raz kolejny sie odwola i znowu zacznie sie caly mechanizm.
|
Cytat:
Cytat:
|
90 km na północ od Wrocławia
|
Stadion Lecha do użytku dopiero od listopada
http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Wla...430,1,833.html No to zagramy z Amicą we............ Wronkach :) |
Coś musi być na rzeczy w Lubinie, bo to jest nie do pomyslenia co wyprawiają. Niemniej jak grają przeciwko trenerowi to prezes powinien wywalić zawodników,do rezerw i cześć a grać juniorami nawet. Niepodoba ci się trener to idź sobie tam gdzie ci się podoba.Juniorzy przynajmniej by walczyli a przecież MP zdobyli więc maja,teoretycznie kim grać.
|
Cytat:
Powinna byc od poczatku ustalona zasada,przez prezeza najlepiej odgórnie wyczytana.. Predzej ty wylecisz z klubu niz trener...tez cos mi sie wydaje ze ich wyniki mogly by byc inne. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Kurczę, mamy bać się 4 ligowego klubu?! no to chyba lekka przesada chyba. mimo, że wygrali z miedziakami, którzy grają anytyfutbol i dostają w każdym meczu, to Wisła taką drużynę powinna młodą ekstraklasą rozjeżdżać po 3:0. wszystkie drużyny w PP są do ogrania i nie ma mowy o jakims koncercie życzeń na kogo Wisła trafi, bo mistrzostwo zobowiązuje! |
Ale powiedzcie mi - bo będzie tak jak mówi As - PZPN rozpatrzy jeszcze raz sprawę Widzewa, a rozpatrywać będzie ją długo - to pewne, z rezultatem znanym nam wszystkim. Tyle, że Widzew znowu się odwoła itd. - chodzi mi o to, czy jest w tej drodze (teoretycznie przynajmniej) przewidziany ostatni przystanek? Może w końcu dojść do tego, że Sąd nakaże PZPN-owi całkowite odwołanie zarzutów wobec Widzewa?
|
Nie jestem pewien czy artykul da Ci oczekiwana odpowiedź ale napewno daje jakąś tam jasność co do sytuacji:
http://sport.interia.pl/raport/korup...-szans,1358359 |
Widzew przywrócą i zdegradują ? Komedii pt. tytułem "pzpn" ciąg dalszy.Sprytnie sobie to leśne dziadki wykombinowały.Polak potrafi :):D
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,1740,ti...wiadomosc.html |
Koniec sagi Rogera. Legioniści pewnie odetchnęli z ulgą :P Podpisano kontrakt na 4ery lata z AEK Ateny.
|
http://sport.onet.pl/74331,1248675,2...wiadomosc.html
No, no wzmocnienie godne walki o mistrza <rotfl> |
Nie przesadzaj. Solidny ligowiec, w sam raz jak na ich ambicje.
|
Cytat:
|
No i piłkarzyki z Lubina pozbyły się balastu... http://www.90minut.pl/news/101/news1...bia-Lubin.html
|
Zawodnicy Zagłębia grają przeciwko trenerowi?
Zastanówmy się najpierw co to za trener. 0 punktów w 4 meczach. 5 porażek w 5 meczach obecnego sezonu, w tym z IV-ligowcem. Bilans bramkowy 1-16. Do tego opowiada, że oprócz Stasiaka żaden zawodnik nie prezentuje poziomu ekstraklasowego. I to w sytuacji, gdy nie może liczyć na wzmocnienia i musi pracować z tymi, których ma. Nie było po prostu innej możliwości, jak go zwolnić. Przy nim Stefcio M. miał lepsze wyniki. |
Cytat:
ale nie przyszło ci do głowy że te porażki to może właśnie gra "żeby zwolnić trenera"? Nie żebym był fanem Lesiaka ale nie chce mi się wierzyć że mając taki zespół (wg mnie spokojnie środek tabeli) tak beznadziejnie przygotować zespól. |
Cytat:
No ale masz racje, w Polsce jedyny zawod, w ktorym szef nie moze skrytykowac podopiecznego, to zawod pilkarza, a gdy ktos juz sie zdecyduje powiedziec prawde, to niemal zawsze konczy z takim bilansem jaki ma obecnie Lesiak. Prawde mowiac na pilkarzykow sabotazystow, nie wymyslono jeszcze zadowalajaco skutecznej metody. Ostatnio Lazarek mowil w kontekscie Legii o koniecznosci wprowadzenia odrobiny "zdrowego strachu". Tyle ze wg niego ten strach powinien wprowadzic trener, a ja bym poszedl w innym kierunku i koniecznoscia wprowadzenia "zdrowego strachu" obarczyl kibicow. Gdyby po wczorajszym meczu kilku pilkarzykow Zaglebia trafilo do szpitala z polamanymi nosami i zebrami, to podejrzewam ze juz nigdy nie przeszloby im przez mysl tzw. granie przeciwko trenerowi. Niestety poki co pilkarzykom zarabianie grubych tysiecy przychodzi za latwo, a do tego zwykle nawet najbardziej bezczelne przejawy niesubordynacjil uchodza na sucho. |
Jesli to prawda ze ci z Lubina grali zeby zwolnic trenera to sory ale to jest chore.
To jest bezczelnosc i wyjatkowe chamstwo zeby tak usuwac czlowieka ze swojego stanowiska pracy. na miejscu kibicow zaprzestal bym dopingu takich przekręciazy-pilkarzy bo to jest ponizej poziomu takie zachowanie. Zrobic "delegacje " kibicow i "porzmawiac" z zawodnikami ,jak pisze Eustachy.2x pomysla potem jak zechac zwolnic kolejnego trenera. |
Ale dlaczego piłkarze mieliby zwalniać Lesiaka? Jaki mają w tym interes? Przecież nie po to awansowali do ekstraklasy po roku banicji, by znowu z niej spadać. W Zagłębiu źle się dzieje (wycofanie KGHM), ale dobrze grający piłkarze miedziowych moją spokojnie znaleźć nowy klub w najwyższej klasie rozgrywkowej (vide: Goliński).
Przecież to nie Smuda, Majewski czy Petrescu, którzy "katowali" piłkarzy na treningach. W grze Zagłębia nie widać żadnej myśli taktycznej, oni nawet nie umieją się ustawić przy stałych fragmentach. Ja wolę nie doszukiwać się teorii spiskowych. Najprostsze rozwiązanie jest najprawdopodobniej właściwe. Po prostu Lesiak to słaby trener, podobnie jak wcześniej Płatek w Pasach. |
Jakie teorie spiskowe. Przeciez to dosc powszednia praktyka w polskim srodowisku antyprofesjonalistow pilkarskich :)
Moze gdybym sie nigdy wczesniej z czyms takim nie spotkal, to pewnie inaczej bym teraz na to spogladal, ale nawet w Wisle mielismy nie tak dawno do czynienia z tym samym, kiedy to chlopaki robili sporo, aby pozegnac Liczke. Jako ze mistrza zapewnili sobie jeszcze w rundzie jesiennej z Henkiem na lawce, mogli sobie pozwolic na odpadniecie z PP oraz druzgocaca porazke z Legia 5:1, mimo ze dysproporcja sportowa przemawiala za nimi dosc wyraznie. Po prostu wiedzieli co najbardziej zaboli Cupiala, no i udalo sie. Ale dla wielu, tamten mecz pozostanie tzw. wypadkiem przy pracy, wynikajacym z dyspozycji dnia :-D |
Ja własnie tez mysle ze wszystko rozbija sie o to ze co jeden trner to nie inny I dlatego w Lechu teraz jak nie ma super fachowca Smudy to od razu graja słabiej, w Zagłebiu slyszałem ze byłLenczyk i do razu grali lepiej- dlatego ze fachowiec to fachowiec, teraz jaki no name Lesniak i jednaks mykalki do trenerki nie ma na pewno nie obecnie na Ekstraklase ma umiejetnosci, zapewne w przyszlosci beda z niego ludzie bo wiadomo ze czlowiek sie uczy na bledach ale jak na razie to slaby z niego trener i tyle
|
Żeby się podłożyć w meczu to trzeba jednak umieć kopnąć prosto piłkę. A nasi kopacze... Przecież na 10 strzałów w meczu minimum 8 leci nie tam, gdzie strzelec planował kopnąć futbolówkę.
Więc w celowo pudłujących w PP Zagłębiaków nie wierzę. Gdyby celowali w trybuny, skończyło by się pewnie jak w przypadku Mrowca z Wisłą:-D |
Bez urazy, ale dla mnie po prostu opinie ludzi, ktorzy widzieli mecz, maja wieksza wartosc niz opinia flamengisty, ktory meczu nie widzial, a mimo to feruje wyroki pod z gory przyjete zalozenie :)
Gol na 2:0 -> http://www.youtube.com/watch?v=cSJMOXpTctQ Trzeba powiedziec, ze gracze Zaglebia zrobili sporo aby padl :) |
Ależ ja widziałem 2 z 4 ligowych meczy Zagłębia. I widziałem totalną kichę, więc twierdzę że Lesiak jest kiepskim trenerem.
|
Cytat:
|
To samo można powiedzieć o zawodnikach Wisły grających z mocarną Levadią Tallin.
A prawda jest taka, że przy umiejętnościach naszych pierwszoligowych kopaczy bez gry na min. 80% są oni w stanie przegrać z każdym. Nawet z reprezentacją parafii św. Boromeusza w Busko-Zdrój, złożonej z ministrantów, kościelnego i organisty. |
Cytat:
Abstrahujac juz od wczorajszego meczu, ktorego de facto nie widzielismy obaj, braklo jeszcze abys napisal, iz w Polsce jeszcze nigdy sie nie zdarzylo, zeby pilkarze grali na zwolnienie trenera :lol: |
Nie chcę przekonywać, piszę tylko że nasi kopacze są tak słabi że reprezentacja ma kłopoty z San Marino. Więc nie dziwi mnie, że Zagłębie przegrywa z IV-ligowcami.
|
Cytat:
Flamengisto dlaczego tak bardzo nie wierzysz w granie "na zwolnienie " coacha :) Przeciez my to przerobilismy ,i wiemy ze sa sytuacje kiedy pilkarze tak graja... musze ci powiedziec ze tez widzilem Zaglebie czy to z nami (grali kiche) ale pozniej np z Ruchem i tam wcale tacy tragiczni nie byli.A jednak nie wpadlo |
Do tego 2 samobóje w dwóch kolejnych meczach hehe
Eee nie przesadzałbym z tym zwalnianiem Zagłębie nie przeskoczyło różnicy poziomu miedzy ligami, tam byli drużyną grającą technicznie i szybko. Ale na zapleczu więcej błędów się wybacza, tam dużo strat może nie mieć konsekwencji. Widać, że próbowali grać to samo w Ekstraklasie, i tu już błąd w środku pola, za dużo zawodników z przodu i kończy się 4-0. Gdyby ustawiali się na grę bardziej defensywną jak inne drużyny z dołu, byłoby mniej boleśnie. Do tech pech z terminarzem trochę. A co do gry przeciwko trenerowi nie można wykluczyć, że gdzieś to w głowach siedzi w podświadomości "gramy teraz kiepsko, ale nas nie zwolnią, tylko trenera, a jak przyjdzie nowy to pokarzemy co potrafimy i będzie dobrze", ale raczej nie jest zmową drużyny. |
Lesiak wybitnym trenerem raczej nie jest aczkolwiek to mimo wszystko kolejny triumf pseudokopaczy, którym udało się zwolnić trenera. A sami byli i są bezkarni. Bo co, prezes zapowiedział że "przejrzy" ich kontrakty?
I co? I nie znajdzie tam żadnych podstaw do ograniczenia wypłat. Z resztą w Zagłębiu to już się robi tradycja. Jak mieli Jończyka za trenera to piłkarzyki umówiły się, że każdy kto powie do niego "trenerze" płaci do puli 50 zł. I fajnie jest. To piłkarzyki żądzą tą ligą i tyle. Cracovia przegrała 2:6 z Lechią a potem w ciągu dwóch tygodni cudowne odrodzenie? Ich nowy zbawca Goliński, który kopał się po czole (dosłownie i w przenośni) w Zagłębiu teraz nagle odżyje pod cudownym wpływem Lenczyka. Albo kolejny pasiasty idol RadoMatu, który ma w kieszeni kilku pismaków, którzy będą o nim zawsze pozytywnie pisać. Teraz już jest wielki, bo przeskoczył nad piłka w meczu z Amicą, oprócz tego nieatakowany walnął w poprzeczkę i zmarnował setkę. Ale oczywiście gdyby nie on to by Cracovia z Lechem nie wygrała. |
Smuda trenerem Zagłebia ? To już chyba tylko marzenie teraz.
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32298,t...wiadomosc.html |
Przecież Smuda oczekuje kontraktu na poziomie 200 tys. € rocznie. Jakim cudem ma mu dać tyle Zagłębie, które cieszy się z opchnięcia Golińskiego za 100 tys. € - bo nie mają pieniędzy?
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 04:03. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl