Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Luźny - reaktywacja (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=5012)

Kamil 24.12.2008 22:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Polly (Post 647237)
a u mnie grubsza od anatomii Pituchowej książka kucharska w której (oprócz jedzenia) znajdują się przepisy na wódkę (m.in. żubrówka Kamilu ;p), wino, piwo itp :D -> tak ukochana mama dba o córkę :)

juz mnie szanowny kolega south zaopatrzyl w przepis, ale mozesz zeskanowac kto wie kto wie, moze to jakis inny :)

Polly 24.12.2008 22:47

a widzisz skaner tez dostalam :D więc jak tylko nauczę się obslugiwać .. ;p

Kamil 24.12.2008 22:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Polly (Post 647252)

cóż za przypadek.
blondynką nie jestes to jest szansa ze dlugo ci nauka obslugi nie zajmie :P

Polly 24.12.2008 22:52

hehe nie mów mi tak bo jeszcze trochę i popadnę w samozachwyt ;)

Uran235 24.12.2008 22:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Polly (Post 647252)

Jak jest zintegrowany z drukarką, to po ptokach, nikt nie jest na tyle zdeterminowany żeby w święta instalować urządzenie wielofunkcyjne, a potem zapomnimy i nici z przepisu na wódki i piwa.

Może nam przepiszesz kilka przepisów :P, bo z alkoholami własnej roboty ostatni raz miałem styczność na Chemii. Chemica oślepła, ale przeżyła, znaczy się sukces połowiczny.

Polly 24.12.2008 22:58

jest zintegrowany z kserem i drukarką a ja jestem po szampanie więc naprawde po ptokach :D ale pewnie jutro jak się nauczę obslugiwać to z tej radości jaka mnei ogarnie zeskanuje Wam większość przepisów na alkohole ;D

Uran235 24.12.2008 23:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Polly (Post 647260)
jest zintegrowany z kserem i drukarką a ja jestem po szampanie więc naprawde po ptokach :D ale pewnie jutro jak się nauczę obslugiwać to z tej radości jaka mnei ogarnie zeskanuje Wam większość przepisów na alkohole ;D

Biedna, nawet nie wie, co ją czeka. Obsługa takiego urządzenia to pikuś, to potrafi nawet za przeproszeniem sekretarka. Problem to instalacja. Te urządzenia mają to do siebie, że z własnej woli przerywają proces instalacji twierdząc n[p. że coś się odłączyło, chociaż nikt kabli nie ruszał. Do tego żonglowanie płytkami, wepnij kabel, wypnij kabel, a wszystko tak sformułowane że trzeba się domyślać w jakiej kolejności trzeba czynność wykonywać, nie wspominając o tym, że komp potrafi dopiero 10 minutach pokapować się, że zrobiłaś to, o co prosił. Potem trzeba kilka albo kilkanaście programów zainstalować, które w większości albo nie będą działać albo będą zupełnie nieprzydatne. Ogólnie rzecz biorąc urządzenia wielofunkcyjne to ZŁO.

Polly 24.12.2008 23:10

eee nie strasz mnie Dziadu ;p powinieneś we mnie wierzyć, dostarczać wsparcia i mówić, że będzie dobrze ! ;)

WiselkaMLP 24.12.2008 23:11

na Pasterke Marsz !! do zobaczenia 25.12.08 ;)

Uran235 24.12.2008 23:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Polly (Post 647267)
eee nie strasz mnie Dziadu ;p powinieneś we mnie wierzyć, dostarczać wsparcia i mówić, że będzie dobrze ! ;)

Awans społeczny normalnie :D . Dziadu, ale z wielkiej litery. Ostatni raz z wielkiej litery napisała o mnie polonistka w drugiej klasie liceum, ale użyła słowa pasożyt także dzięki :D .

W kwestii wsparcia:
Przed Tobą trudna misja, której wielu przed Tobą lękało się podjąć. Wielu, którzy odważyli się na to, co niedługo stanie się Twoim celem, zginęło śmiercią gwałtowną, acz bohaterską. Lecz misja Twa cna jest i godna, a i umierać za nią ujmą na honorze nie jest nigdy nie będzie. Tedy nie lękaj się, nie mąć krwi w sercu mrocznymi myślami, lecz przyj odważnie przed siebie. Za chwałę, za ojczyznę, za alkohol domowej roboty!

Zapominam wstawić, idealny sposób aby zniszczyć sobie klawiaturę i nawet świątecznie jest trochę:
http://www.newgrounds.com/portal/view/474999

Polly 24.12.2008 23:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Uran235 (Post 647271)
Awans społeczny normalnie :D . Dziadu, ale z wielkiej litery. Ostatni raz z wielkiej litery napisała o mnie polonistka w drugiej klasie liceum, ale użyła słowa pasożyt także dzięki :D .

W kwestii wsparcia:
Przed Tobą trudna misja, której wielu przed Tobą lękało się podjąć. Wielu, którzy odważyli się na to, co niedługo stanie się Twoim celem, zginęło śmiercią gwałtowną, acz bohaterską. Lecz misja Twa cna jest i godna, a i umierać za nią ujmą na honorze nie jest nigdy nie będzie. Tedy nie lękaj się, nie mąć krwi w sercu mrocznymi myślami, lecz przyj odważnie przed siebie. Za chwałę, za ojczyznę, za alkohol domowej roboty!

Zaczynam obdarzać Cię sympatią :D
Póki co prę odważnie do kuchni w celu uratowania uszek z grzybami i kapustą przed zagładą brata i dam im schronienie w swym żołądku ;)

Maniek_Olkusz 24.12.2008 23:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Polly (Post 647267)

Ja w Ciebie wierze no i oczywiście w skaner... Ja już myśle nad załatwiniem nowego balonu na wino...:D
Jak masz przepis na wino z ryżu to ja poprosze właśnie taki:-D

Arkas 24.12.2008 23:48

Podniecałem się śniegiem a spadło tyle, że może jedną kulkę bym ulepił... Heh...
Co do wcześniejszych pytaniach gdzie ja mieszkam że śnieg sypie ( pruszy ;P), to dobrze ktoś rozkminił, że chyba avatar mówi wszystko (w sumie rozkmina niezbyt trudna:P). Nie ma to jak na zakończenie wigilii trzasnąc sobie Kevina :D

P.S. Co wy wszyscy na pasterkę poszliście??:P

pio 24.12.2008 23:56

http://www.alkohole-domowe.com/wino/wino_z_ryzu.html
z ryżu i inne ;)

vote-for-mikey 25.12.2008 00:02

U nas Wigilia 10 osobowa rozpoczęta o szesnastej, zakończona o 18. Po kolacyjna kawusia rozpoczęta o 18, zakończona o 22.30 w innym lokalu :D

Co do śniegu melduję:
Na ślunsku zimno, śnieg po kostki. Niestety, wieje w stronę Nazistowskiego wroga. Będzie im się gorzej czołgi prowadzić.

:D

Uran235 25.12.2008 00:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez vote-for-mikey (Post 647289)
Co do śniegu melduję:
Na ślunsku zimno, śnieg po kostki. Niestety, wieje w stronę Nazistowskiego wroga. Będzie im się gorzej czołgi prowadzić.

:D

I tu się waćpan myli, bo śnieg sprzymierzeńcem niemieckich czołgów może się okazać. Toć czołg łacniej po naszych drogach przejedzie, jak je śnieg pokryje niźli jakby miał po polskich wertepach się przemieszczać i utratą gąsiennicy ryzykować. Tedy powiadam patrzajcie z trwogą na zachód i wypatrujcie wrażych kolumn pancernych, bo gdy tylko Odra zamarznie Merkelowa i Steinbachowa ofensywę niechybnie rozpoczną. Skąd to wszystko wiem? Bo dzisiaj we wsi węgiel był, czyli wojna bedzie, przed wojną tyż był.

Węgiel był, śnigu ni ma, będziemy oryginalni, będziemy mieli pierwszego afroamerykańskiego bałwana, znaczy się w Europie, bo to jest jak z konstytucją. My mamy pierwszego w Europie, pierwszy na świecie prezydentować ma w USA.

Polly 25.12.2008 00:37

ok wszystko jest już zainstalowane, obslugiwac się nauczyłam, pio mnie wyręczył więc skanować nie będę tylko powiedzcie mi... gdzie w Krakowie kupię balon do wina;>? -> znalazłam

gdyby kogoś jeszcze interesowało:

25l - 39zł a 54l - 62 zł
"Efekt" S.A. Korporacja Gospodarcza Hurtownia

ul. Botewa 16
Kraków
tel. 012 653 21 73

Maniek_Olkusz 25.12.2008 00:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Uran235 (Post 647290)
I tu się waćpan myli, bo śnieg sprzymierzeńcem niemieckich czołgów może się okazać. Toć czołg łacniej po naszych drogach przejedzie, jak je śnieg pokryje niźli jakby miał po polskich wertepach się przemieszczać i utratą gąsiennicy ryzykować. Tedy powiadam patrzajcie z trwogą na zachód i wypatrujcie wrażych kolumn pancernych, bo gdy tylko Odra zamarznie Merkelowa i Steinbachowa ofensywę niechybnie rozpoczną. Skąd to wszystko wiem? Bo dzisiaj we wsi węgiel był, czyli wojna bedzie, przed wojną tyż był.

Węgiel był, śnigu ni ma, będziemy oryginalni, będziemy mieli pierwszego afroamerykańskiego bałwana, znaczy się w Europie, bo to jest jak z konstytucją. My mamy pierwszego w Europie, pierwszy na świecie prezydentować ma w USA.

Nie źle to rozkiminiłeś:rotfl:

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maniek_Olkusz (Post 647246)
Jak tam Kevin i Grzesiu?? pewnie znowu sie zgubil:P:rotfl: a drugi rozpetal ta wojne:-p? Tym razem powiedzial ze jest Franek czy Grzegorz:rotfl:??

Jednak rozpetal:-p:-/

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Polly (Post 647297)
ok wszystko jest już zainstalowane, obslugiwac się nauczyłam, pio mnie wyręczył więc skanować nie będę tylko powiedzcie mi... gdzie w Krakowie kupię balon na wino ;>?

Czesto mozna spotkac w hipermarketach typu real. tesco... A napewno juz beda w liroyu, obi itp...

Dzieki Pio za przepis. Mam nadzieje ze to taki sam jak mialem 3 lata temu kiedy to wino wyszlo gazowane i smakowalo jak szampan:P

pio 25.12.2008 00:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maniek_Olkusz (Post 647299)

Dzieki Pio za przepis. Mam nadzieje ze to taki sam jak mialem 3 lata temu kiedy to wino wyszlo gazowane i smakowalo jak szampan:P

Zrobiliśmy to wino w Norwegii i daliśmy trochę za dużo drożdży przy tym samym czasie fermentacji co w przepisie - dla mocy :lol:
Przelaliśmy do butelek po wodzie ognistej 0,5l i fakt, było gazowane, ale chyba dlatego, że wciąż powinno leżakować w balonie i fermentować... a były do tego stopnia gazowane, że rozj*bało nam 3flaszki :D
Reszta została spożytkowana jak należy :)
Cennych wskazówek można także poszukać tu:
http://www.wino.org.pl/forum/index.php :)

Uran235 25.12.2008 01:05

Pio wrzucił przepisy jak robić domowy bimber i od razu pół forum wcięło :D .

fcz1985 25.12.2008 01:06

Mój bimberek dzisiaj poległ... wyszedł mi chyba najgorszy od 3 lat ale i tak wszyscy pili:D

pio 25.12.2008 01:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Uran235 (Post 647309)
Pio wrzucił przepisy jak robić domowy bimber i od razu pół forum wcięło :D .

Jak nie przez kobiety, to przez alkohol :D

Kobieta_Wislak 25.12.2008 01:09

ja się na Ąckiego zagapiłam ... :)

Romy S. 25.12.2008 01:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kobieta_Wislaka (Post 647313)
ja się na Ąckiego zagapiłam ... :)

Czyżby Wiślak na pasterce ?

Nosz... Ty niewierna :-/

:-)

Uran235 25.12.2008 01:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pio (Post 647311)
Jak nie przez kobiety, to przez alkohol :D

Każdy szanujący się mężczyzna powinien:
A) Podrywać kobiety
B) Pić alkohol
C) Ratować wszechświat przed zagładą

Jednostki wybhitne potrafią robić wszystkie trzy rzeczy naraz, tego przynajmniej nauczyły mnie gry komputerowe i telewizja.

Jakby mnie dłużej nie było to znaczy, że poszedłem ratować świat przed Eriką Steinbach, wrócę jak wytrzeźwieję. O laski będę musiał zadbać po drodze.

sergio 25.12.2008 01:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fcz1985 (Post 647310)
Mój bimberek dzisiaj poległ... wyszedł mi chyba najgorszy od 3 lat ale i tak wszyscy pili:D

No ba obok takiego trunku nie można przejść obojętnie:)

ps. najlepsze jest połączenie czarnych pożeczek,trochę malin i jeżyn!
W jeden wieczór w trójke wypliśmy 9litrów:-D

Kobieta_Wislak 25.12.2008 01:15

O! Cholera! teraz mi przypomniałeś!
On przecież poszedł na pasterkę i jeszcze nie wrócił...!
Czekaj, czekaj... niech pomyślę... który to był rok 2006? 2005? a może 2007? cholera nigdy nie miałam pamięci do dat... :>

:-p

vote-for-mikey 25.12.2008 01:17

sergio, polecam dorzucić troszkę jarzębiny, daje ładny zapaszek :D

pio 25.12.2008 01:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Uran235 (Post 647315)
Każdy szanujący się mężczyzna powinien:
A) Podrywać kobiety
B) Pić alkohol
C) Ratować wszechświat przed zagładą

Jednostki wybhitne potrafią robić wszystkie trzy rzeczy naraz, tego przynajmniej nauczyły mnie gry komputerowe i telewizja.

Jakby mnie dłużej nie było to znaczy, że poszedłem ratować świat przed Eriką Steinbach, wrócę jak wytrzeźwieję. O laski będę musiał zadbać po drodze.

Całkowice się z Tobą zgadzam!

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kobieta_Wiślaka
Czekaj, czekaj... niech pomyślę... który to był rok 2006? 2005? a może 2007? cholera nigdy nie miałam pamięci do dat...

ktokolwiek widział, ktokolwiek wie
http://www.ktokolwiekwidzial.pl/
Nie masz pamięci do dat, a on może świat ratował :D

Maniek_Olkusz 25.12.2008 01:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pio (Post 647305)
Zrobiliśmy to wino w Norwegii i daliśmy trochę za dużo drożdży przy tym samym czasie fermentacji co w przepisie - dla mocy :lol:
Przelaliśmy do butelek po wodzie ognistej 0,5l i fakt, było gazowane, ale chyba dlatego, że wciąż powinno leżakować w balonie i fermentować... a były do tego stopnia gazowane, że rozj*bało nam 3flaszki :D
Reszta została spożytkowana jak należy :)
Cennych wskazówek można także poszukać tu:
http://www.wino.org.pl/forum/index.php :)

To mi z kumplami tez wyszlo gazowane wlasnie chyba dlatego ze nie czekalismy tych 15 dni... Na poczatku pilismy takie ale jak stwierdzilismy ze slabo kopie to wlalismy wody ognistej (0,75 wina i ciwartka vodki) Oj dzialo sie... Chociaz to bylo ponad 3 lata temu w wakacje to jeszcze czasami wspominamy te fazy:P

Wczesniej robilismy z jablek, ale sie nie opyla, dlugo sie fermentuje a u mnie to sami napalency i tylko sie marnuje. Kumpel wypil dwa litry=zero fazy+zwrocenie wszystkiego czego jadl...

Kobieta_Wislak 25.12.2008 01:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pio (Post 647319)
ktokolwiek widział, ktokolwiek wie
http://www.ktokolwiekwidzial.pl/
Nie masz pamięci do dat, a on może świat ratował :D

Grzecznie poczekam... Co się wyrywać będę - potem będzie zjeb że był na piwie z kumplami - no może dwóch piwach - a ja raban na świecie robię :> i o co? o dwa piwa?

Uran235 25.12.2008 01:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kobieta_Wislaka (Post 647321)
Grzecznie poczekam... Co się wyrywać będę - potem będzie zjeb że był na piwie z kumplami - no może dwóch piwach - a ja raban na świecie robię :> i o co? o dwa piwa?

Ale jeśli po tych dwóch piwach poszedł ratować świat, to istnieje duże ryzyko, że wda się w jakiś romans, lepiej działaj szybko:idea:

pio 25.12.2008 01:24

Gorzej jednak, jak faktycznie tylko jedno :)
Zawsze możesz się bronić, że schłodzić w lodówce chciałaś, dla jego dobra :)

sergio 25.12.2008 01:26

Wogóle to zbiera ktoś karty telefoniczne? Mam ich pełno może by ktos chciał...kupić

Kobieta_Wislak 25.12.2008 01:27

ależ ja lubię tego Ąckiego :>

pio 25.12.2008 01:32

Uranie, jak często bohaterowie giną w akcji podczas picia i ratowania świata?
Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kobieta_Wiśkala
ależ ja lubię tego Ąckiego

Faktycznie wybija z rytmu ;)

Uran235 25.12.2008 01:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pio (Post 647327)

Nigdy, w akcji zaginął Chuck Norris, ale on nie pije i nie podrywa.

UWAGA TYLKO NIE ZACZYNAJCIE Z DOWCIPAMI O CHUCKU NORRISIE!!!

BTW wpadł mi w oko nagłówek:
Papież: Każde dziecko potrzebuje miłości.

Pierwsze dziecko jakie przyszło mi do głowy:
http://republika.pl/blog_zc_872223/1...1113099551.jpg

Czy to znaczy, że psycholog miał rację zanim kazałem mu się powiesić?

Kamil 25.12.2008 01:44

przejebane są te opasterki powiem wam:lol:
w ogole to o czym byla u was mowa zebym wiedzial co mowic jak matka przyjdzie:lol:

Maniek_Olkusz 25.12.2008 01:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pio (Post 647327)

Kacapy piły na wojnie żeby ratować świat oczywiście w mniemaniu stalina, ale o kobietach mi nic nie wiadomo...

pio 25.12.2008 01:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kamil (Post 647333)
przejebane są te opasterki powiem wam:lol:
w ogole to o czym byla u was mowa zebym wiedzial co mowic jak matka przyjdzie:lol:

Ja chyba jestem z tej samej parafii co Uran i u nas było o piciu, ratowaniu świata i podrywaniu kobiet i dążeniu do perfekcji, by móc 3te rzeczy wykonywać na raz - wtedy będziemy blisko Boga :D

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Uran235
Pierwsze dziecko jakie przyszło mi do głowy:

A czy sądzisz, że nie potrzebuje? :D

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:31.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl