![]() |
Cytat:
Ale ktoś tam słyszał, że Brożek, Cleber i Cupiał postanowili troszkę na remisie z Cracovią zarobić, bo dobre kursy były. 'Ponoć'. |
ŁKS 1:4 Jagiellonia w PE
Niespodzianka Waszym zdaniem? |
Cytat:
|
Panowie i Panie koniec dyskusji na ten temat - emocje zaczynają brać górę - Prośba jest poważana i poważnie będzie respektowana
|
Górnik oferuje Heniowi 400 tyś euro rocznie.ciekawe czy Kasper sie zgodzi.
|
widzę, że Legia ma nowy herb, z gwiazą górującą nad L-ką:>
http://www.90minut.pl/skarb.php?id_sezon=73&id_klub=171 ;-) |
Cytat:
szczebrzeszcz Nowy przydomek legionistów - szara gwiazda:D |
Cytat:
8 ta cudowna liczba..... Real idąc takim tokiem to mógłby sobie gwiazdek nawalić... |
Ja tam w ogóle żadnego herbu nie widzę, herb Legii jest jeden i wygląda tak:
http://www.legia.net/herby/legia_her..._historia4.jpg a to co pokazujecie, to jakaś popierdółka wywołująca niezdrowe podniecenie u kibiców innych klubów. |
Cytat:
A mowia ,ze Warszawskie kompleksy to sciema.Ruch,Gornik,Wisła maja zlota gwiazdke to i Legia musi miec :P |
Cytat:
|
o co wam chodzi z tymi gwiazdkami?
To są wytyczne z góry. Dlaczego Lech na koszulce ma gwiazdkę, mimo iż zdobył 5 mistrzostw? Jakiś czas temu zmieniły się zasady tych gwiazdek. Kiedyś było tak, że jedna gwiazdka=10 mistrzostw. Teraz wprowadzili jakieś kolory. I co do tego mają mieć niby jakieś 'kompleksy'? Niektórym to już się głowy gotują |
Nie chce pisac spiskowej teorii dziejow,ale te zmiany z gwiazdkami zaczely sie wtedy gdy Wisla zdobyla 10 tytul Mistrza Polski i mogla sobie umiescic zlota gwiazdke na koszulce. Legia takiej gwiazdki nie miala wiec PZPN zmienil ze gwiazdki mozna miec przy "okraglej" liczbie 7 gwiazdek :>
|
dododałem ;-) ale widzę że niektórzy nie potrezbnie awanture robią
więc wiem jaki jest prawedizyw herb, Legii, choidz mi o ten uzywany przez piłkarzy obecnie poza tym tutaj: http://www.90minut.pl/skarb.php?id_rozgrywki=3782 tylko Legia ma gwiazdkę wiem że są przyznawana gwiazdki, brązowa, srebrna i złota(ostatni przyapdek akurat rozumiem) musze sie przyjrzec ale chyba nie wszystkie kluby9posiadajace oczywiscie mistrzostwo) dorabiaja sobie te gwiazdki(czesc olewa) przyznacie ze jest to zbedne, jedynie złota nalaloby zostawic, tak sie robi niepotzrebny burdel(kto z daleko kolor rozrozni), i takie odzanczenia maja malo prestiżu PS. nie dosc ze ITI was goni, to jescze gwiazki doczepia ;) wspołczuje ;-) edit: K_2: Cytat:
|
Gwiazdki nie powinny być uznaniowe tylko obligatoryjne po piątym mistrzostwie, wtedy pasiaści mieliby koszulki jak flaga Rumuni po upadku Ceaucescu :D albo z gwiazdką nad herbem. :P
|
Temat był już wałkowany, więc przypomnę post podsumowujący poprzedni wątek:
Cytat:
|
no to Wiśle brakuje(bo złota za 10 juz jest):
1 mistrzostwo- płonąca czaszka i podświetlane podeszwy butów yeah:D fakt po tym poście przypomniało mi sie ze temat juz był poruszany :) |
Szkoda że nie mają tej Gwiazdki Białej... Byłoby znacznie ciekawiej :)
|
Bredzisz kobieto bredzisz
|
Jak Lech zatrudni jakiegoś konkretnego trenera to zacznę się martwić. Od pewnego już czasu drużyny prowadzone przez Franza mają skłonności do tracenia głupio punktów. Jeśli dodać do tego to, że praktycznie zawsze jego drużyny wykładały się w pewnym momencie sezonu kondycyjnie - nie potrafię się zbytnio martwić Lechem.
|
Dokładnie jest tak jak napisał Snow. Oby tylko Brozio wyleczył sie do niedzieli na mecz z Amiką. Pograją sobie troche dodatkowych meczów, Leo sobie też ich wypożyczy i zobacza jak to jest. Myślę że na półmetku amikowcy będą tracic do nas ok. 10 pkt.
|
Football Sorceress
Błagam, odpuść sobie te teorie spisku, bo są na niewyobrażalnie niskim poziomie. Nigdy nie słyszałem o tym, żeby jakaś drużyna odpuściła mecz z uwagi na stosunki panujące między kibicami. Po prostu zagraliśmy mało skutecznie z przodu i to się zemściło. Takie spotkania potwierdzają tylko ,że na mistrza jest jeszcze za wcześnie, więc w tym sezonie pooglądamy plecy Wisły. |
Cytat:
|
Według mnie to tylko i wyłącznie domysły.
Ta teoria może ma sens, ale jedynie w przypadku meczów "o nic" lub pod koniec sezonu ( zmęczeni faworyci/lekceważenie teoretycznie słabszego rywala/fuks ;) ), a nie w 4 kolejce, gdzie wszystkie drużyny rozpoczynają sezon z podobnego pułapu i walczą o punkty. Wydaje mi się, że to jeden z ważniejszych momentów rundy, gdzie widać "kto na czym stoi" i co sobą reprezentuje. Nie ma tu miejsca na sentymenty związane z trenerem czy byłymi zawodnikami, nie wspominając już o kibicach. |
|
Cytat:
http://www.itvp.pl/player.html?mode=...video_id=42858 |
Cytat:
|
Michał Listkiewicz
Cytat:
|
http://www.90minut.pl/news.php?id=776601
Nowy kandydat do tytulu - Ruch. Chyba tez ida na majstra skoro po 1 przegranym meczu zwolnili trenera. Normalnie parodia, a myslalem, ze tam normalni ludzie pracuja. |
Cytat:
Zarówno Polonia i Icki mają kompleks wielkiego sąsiada.Nie nalezy się przejmować ich krzykami.. Nie chce mi się nawet pisać ile parchy deklarowały walkę o mistrza czy choćby europejskie puchary. |
Cytat:
|
jak Heniu zostanie trenerem Górnika to na jego liście transferowej znajadują sie : Kosowski,Sebastain Pinto i Hernani.
|
a skąd Ty to wiesz kto jest na jego liście?
|
Cytat:
Po co znowu te porównania? Jedni przykładają kalkę do Łodzi i Widzewa, inni znowu do Warszawy i Legii. A to duże uproszczenie. Za duże. Co miasto to specyfika. Mamy swoją historię, byliśmy przed Łodzią i Warszawą. Jeśli chcą niech porównują się do nas. Ale nie na odwrót. |
Cytat:
|
Cytat:
|
nie oszukujmy sie
ostatnimi czasu ciężko znaleźć prasę która podaje prawde.... tylko to forum pozostało ludziom :rotfl: |
Cytat:
|
Cytat:
Legia nigdzie się nie przeprowadzała. Prawdą jest, że w 1916 powstała na Wołyniu "Drużyna Legjonowa", od której Legia wywodzi swoje tradycje i datę powstania, ale klub jako taki powstał dokładnie 14 marca 1920 roku w kasynie oficerskim mieszczącym się w murach Zamku Królewskim w Warszawie, jako WKS Warszawa. Dwa lata później 31 lipca 1922 podczas walnego zjazdu członków zmieniono nazwę na WKS Legia. Cytat:
Po wojnie powołano I WKS Warszawa, potem nazwany WKS Legia a potem CWKS Warszawa |
Cytat:
I jak to się ma do 90 lecia powstania klubu obchodzonego 2 lata temu:) Myślę że formalnie Legia i powstała w tym 1920 roku, ale Legioniści podłączyli tradycje legionową zatem można stwierdzić że powstali na Wołyniu jako "potomstwo" Pogoni Lwów i Cracovii:D |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:48. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl