![]() |
Cytat:
Cytat:
|
ochłońcie ludzie, Skorża nie odejdzie... no bo kto moze go zastąpić? dziadek Lenczyk? czy rownie stary i inteligentny Smuda? to trenerzy, ktorzy Skorży do pięt nie dorastają, pod wieloma względami, chociaż są starsi od niego o 2 dekady... oh come on! a poza tym... wszyscy wiedza jak Smuda potrafi przygotowac zespol na runde wiosenna, to powinna byc przestroga dla pana Cupiała...
|
Cytat:
Cytat:
|
Pytanie czy Skorzy opłaca sie być trenerem Wisły na takich warunkach i w obecnej sytuacji bo na sprawe można spojrzeć y drugiej strony całkiem możliwe ze niedługo będą wybory na nowego selekcjonera a praca u Cupiala na chwile obecna to nie wielkie szanse na sukces a wielkie na stracenie posady w każdej chwili, nawet na reke byłoby Skorzy gdyby tu przyszedł Smuda
takie luźne przemyślenia niekoniecznie mające cokolwiek z rzeczywistością |
A mi się wydaję, że Skorża postawił wprost pewne warunki odnośnie swojej dalszej pracy we Wiśle. Stąd te nie do końca czytelne wypowiedzi z jego ust.
|
Cytat:
Po drugie zwalnianie trenera na tydzień przed rozpoczęciem sezonu nic dobrego do drużyny nie wniesie. Bo przyjdzie nowy, będzie chciał wnieść swoją wizję gry i drużyny i może być jeszcze gorzej. |
Cytat:
jeżeli zdobędzie mistrza to nie będzie musiał martwic sie o posadę do 1 meczu pucharowego :) z tym ze nie przejście Levadii jest skandalem o tyle nie przejście np. Debrecyna juz takim by nie byl a prace i tak by stracił :) ja wiem czy w takich warunkach można cos planować miec jakś wizje jak np. moga Ci za chwile kazac grac bez żadnego napastnika Cytat:
|
wszyscy pisza, ze Cupial go zostawi. Z jego wypowiedzi natomiast wynika, ze on sam podjal decyzje. Co Cupial go zmusi zeby pracowal? Kontrakt ma, ale z niewolnika nie ma pracownika.
Sam jak patrze na ta cala sytuacje, to on moze chciec odejsc. Nie ma wsparcia w zarzadzie na tyle mocnego by cos z tego dalej bylo. I tak dlugo wytrzymal jak na te problemy co mielismy. |
Myślisz, że Skorża stwiedzi, że chce odejść i zacznie się nam zachowywać jak Stilić w Lechu, czy K.Uche u nas? Jeśli Cupiał go nie zwolni, to zostanie. Ma kontrakt.
Teraz naszym celem jest Mistrzostwo Polski. Skorża zawiódł, to fakt. Z tą różnicą, że jest on gwarantem zrealizowania naszego aktualnego celu i o tym BC musi pamiętać. JEŚLI zmieniać trenera, to po rundzie jesiennej, a nie na tydzień przed startem rozgrywek. |
Facet, który doprowadził do totalnej pucharowej kompromitacji ma stawiać jeszcze warunki ?
Kogoś chyba nieźle ........ Jeśli z BC wszystko w porządku to Skorża leci lotem koszacym przez okno jego gabinetu w plener. Chyba, ze BC chce sobie zostawić czas na znalezienie następcy czyli 2-3 miesiące i wtedy mu podziękować za 2-letni całokształ w europejskich pucharach. |
Cytat:
a Skorża jezeli ma miec jakikolwiek komfort pracy to pewnie jakieś warunki musi mieć np co do transferow z klubu bo po co mu sie kurczowo trzymać stołka i odwlekać nieuniknione |
chodzilo mi o to, ze jak Skorzy nie bedzie zalezec to nic z tego nie wyjdzie. Podobnie nic dobrego nie wyniknie jak zostawia Skorze, ale wszyscy beda mu wilkiem.
Zeby praca trenera miala sens musi miec zaufanie i to duze i wladz klubu. Inaczej to zupelnie bez sensu.. A wiec zostawienie Pana Macka, tylko dlatego, ze nie udalo sie znalezc kogos innego jest w mojej opini z gory skazane na porazke. |
Cytat:
Jakiś czas temu pożegnaliśmy takiego co też chciał mieć wyłączność na transfery w klubie i sprowadzał Quadie i Belloty ! Całe szczęście, ze BC nie ugiął się histerii kibiców broniących go przed zwolnieniem bo dziś bylibyśmy w miejscu prowadzonego przez niego Górnika Zabrze. |
Cytat:
|
Cytat:
Ja jestem za pozostawieniem trenera na stanowisku. |
Cytat:
co by o Skorzy nie powiedzieć sukcesy miał co by o Bednarzu nie powiedzieć coraz lepiej sobie radził ale co tam zróbmy kolejną rewolucje jak zwykle poza wymianą trenera czy dyr. sportowego nic sie nie zmieni |
Jak dla mnie Skorża musi zostać, nie ma najmniejszego sensu teraz zwalniać trenera. Nigdy nie bedę zwolennikiem wprowadzenia do zespołu nowego trenera który ma trenowac na przygotowaniu poprzednika. Dać Skorży poprowadzić tą runde i dopiero wtedy zastanawiać się co dalej. Jestem jakoś przekonany że jeżeli Skorża zostanie to może w lidze odjechać rywalom bo czuje że forma rośnie i za dwa tygodnie możemy grac zupełnie inna piłkę, a jak wróci Boguski z Gargułą i Singlarem to będziemy mieć najsilniejszy skład w lidze który będzie w pełni skupiony na obronie mistrza i w dodatku zdeterminowany po kompromitacji w Estonii.
|
Cytat:
Dystans do Europy coraz większy, zawodnicy zamiast zasuwać na treningach bawią się w paintball lub jeżdżą na quadach (potem mają problem z rzutami wolnymi czy karnymi). Zresztą wystarczy posłuchać ludzi co od lat chodzą na treningio Wisły i widzieli je juz u wielu trenerów.To co obecnie się na nich dzieje to zabawa w dodatku za ciężkie pieniądze. |
Cytat:
|
Cytat:
Wracając do tematu to zapewne taka rozmowa będzie dość ostra, jednak 2 mistrzostwa działają na korzyść Skorży. Dyskusja powinna dotyczyć dalszych planów, a nie tego co i dlaczego się wydarzyło. |
Cytat:
. Gwoli ścisłości- albo Skorża, albo mielizna. Jak nawet nie dno. |
Cytat:
I co z tą kandydaturą na miejsce Skorży ? Czekamy :-) |
|
Ciekawe czemu Kasperczakowi wytyka sie tylko zle transfery, a nie przytacza zawodnikow, ktorzy wzmocnili zespol :D? Rozumiem, ze przeciwnicy tego trenera maja wybiorcza pamiec ;).
|
Cytat:
ps: możliwe że kogoś pominąłem... |
Komfort pracy to on ma że ho ho. Linie obrony jeszcze rok temu można było uważać za najpewniejszy punkt w naszej drużynie , niestety najpierw sprzedano Clebera później nie znaleziono następcy dla Baszczyńskiego oczywiście w klubie nikt nie zdawał sobie sprawy że jeszcze ktoś może kontuzje złapać. Bramkarza szuka się już dwa lata i dalej nic. O ile się nie mylę to Jirsak nie był pomysłem Skorży tylko Bednarza. Kosowskiego Skorża też z zespołu nie wyrzucił tylko ktoś miał kaprys i postanowił oddać go za darmo. A o napastnika to się już Petrescu domagał ale po co. Nawet takiego Paulisty mu nie zostawili, chłop był jaki był ale szumu potrafił narobić i pożytek z niego był. 12 zawodników do dyspozycji przed startem w walce o LM w tym Cantoro który chyba już ma wszystko głęboko w poważaniu i sprowadzony w ostatniej chwili Jop. Normalnie Ferguson mu chyba zazdrości, o komforcie pracy to może mówić Guardiola, Mourinho czy Ferguson ale napewno nie Skorża.
Skorża jest jednym z odpowiedzialnych porażki z Levadią tylko gdyby zamiast Ćwlielonga był prawdziwy napastnik a w obronie grał zawodnik który byłby już zgrany z zespołem a w bramce stał bramkarz a nie zawodnik który udaje że broni i po jednym dobrym meczu chciałby zrobić z siebie bohatera. Tylko właśnie GDYBY. |
Cytat:
|
Jeśli Skorża zostanie, to nie będzie to wcale dobra wiadomość. I abstrahuję tu od mojego zdania n/t tego, czy po blamażu w Estonii jest to właściwy człowiek na właściwym miejscu (moim zdaniem - nie jest, ale pisałem o tym wcześniej).
Powód ew. pozostania Skorży to: 1. Smuda, który czeka na reprezentację i nie chce ryzykować w Krakowie 2. Cupiał, który nie chce ponosić dodatkowych strat. Cupiał może kalkulować tak: zmiana trenera teraz nic nie da, za to wiąże się z odszkodowaniem dla Skorży. Sezon jest i tak stracony, więc może lepiej by Skorża zajął niezłe miejsce w lidze - za co są pieniądze z canal+. Skorża sprawdził się w lidze, jako trener który potrafi osiągnąć dobry wynik bez większych wzmocnień (w zasadzie przy ich braku). Więc można spokojnie sprzedać Brożka, Diaza czy Marcelo - a Wisła Skorży i tak na koniec zajmie miejsce w czubie tabeli. A może jakimś cudem uda mu się ponownie zdobyć MP? Moim zdaniem strategia na przeczekanie jest zła, tylko co robić? Rozumiem Cupiała, który po kolejnym rozczarowaniu myśli przede wszystkim jak nie stracić. Jednak wielka szkoda, że jak raz mieliśmy właściwego trenera - to mu nie zaufano. Teraz to Petrescu ma zespół w Lidze Mistrzów, a Cupiał ma Levadię. |
Cytat:
Jacy Wy jesteście małostkowi. |
Ciekawe to wszystko.Po pierwszym meczu nikt nie miał pretensji do Pawełka o gola i słusznie bo choć pewnie są bramkarze którzy by go wyjęli , to wielu dobrych też by go nie obroniło.
Po drugim meczu już czytamy że Pawłek zawalił obie bramki. Jak rok temu po przegranej z Tottenhamem, nikt o zdrowych zmysłach nie nazywał niewypałem(gdzie oczywiście niedosyt był), to dziś wiemy że Skorża dał dupy w pucharach już 2 razy.Czekam na moment kiedy ktoś wypomni mu Barcelonę. Jak jeszcze nie tak dawno, każda krytyka trenera przyjmowana była jak nieuzasadniony atak, to teraz w modzie jest o wszystko winić Skorżę. Już nawet fakt że Brożek i Mały nie strzelili karnego to jego wina:). Czasami mam wrażenie że część ludzi żyje w jakimś matriksie - nakręcą się w jedną stronę, coś nie wyjdzie i z bohatera robi się zero.No ale pocieszające jest to że jednak większość potrafi myśleć racjonalnie. A co do następnych kilku dni - Wydaje się że najlepiej gdyby to się skończyło zmianami z oszczędzeniem trenera. Janas - za fatalne rozpoznanie przeciwnika Kazimierski - za całokształt i bezczelność. Łysy - bo nie może trener i dyr sportowy ze sobą rywalizować. Po superpucharze jestem delikatnym optymistą - zagraliśmy całkiem nieźle, jak wróci Boguski i Garguła, to powinno być ok ps jedyna katastrofa na dziś, i zresztą jedna z głównych przyczyn klęski z Estończykami to brak jakiegokolwiek zawodnika potrafiącego strzelać regularnie gole. Paweł Brożek jest w tragicznej dyspozycji,Ćwielong narazie nie jest w stanie przeskoczyć tego że marnuje 5 setek by strzelić 1 gola(skąd my to znamy) , Boguski który jako jedyny w miarę regularnie strzelał nie gra i jego powrót do dobrej dyspozycji może trochę trwać...To jest prawdziwa makabra i ja za bardzo nie widzę wyjścia na razie z tej sytuacji. I to jest wd. mnie główny problem nad którym trzeba się pochylić a nie zmiana trenera. |
Cytat:
Czy Petrescu nauczyłby Brożka i Ćwielonga wykorzystywać setki ? Czy nauczyłby Pawełka bronić ? |
Cytat:
|
wystarczy ze kontuzje zlapalo 3 podstawowych graczy a my nie mamy kim grac! pretensje do Skorży o to ze Ćwielonga trzyma na boisku są bezpodstawne... kogo on ma wstawić do składu? Mączyńskiego? bez komentarza... sprawe zalatwil zarzad i cupiał skutecznym i konsekwentnym osłabianiem druzyny... jednoczesnie nic nie inwestujac w nowych pilkarzy... taka prawda...
|
Cytat:
|
Jeszcze o Petrescu.
Niejaki Juande Ramos stworzył świetny team ze średniej Sevilli. Dwukrotnie sięgnął po Puchar UEFA. W Tottenhamie nie potrafił jednak ułożyć niczego. Przez niego ten klub niemal spadł z Premiership. Tak też było w przypadku Dana. U siebie robi cuda z Unireą, a w Polsce nie potrafił znaleźć wspólnego języka z zawodnikami. Nie ma więc co płakać. Polska to nie warunki dla Dana i koniec. U nas nie dał rady, co nie znaczy, że nie jest dobrym trenerem. |
Cytat:
-czy Dan wyleciał bo był przede wszystkim byl slaby czy pilkarze w tym pomogli (nie pierwszy raz) , -czy Skorża wczesniej jak gral niemal jedną i tą sama 11 to dlatego że taką ma wizje czy dlatego że nie chcial sie niektórym narazić - czy olanie pierwszego meczu z Levadia to zupełny przypadek czy wynik podejścia piłkarzy do wykonywania zawodu o ktorym wspomina Dan i jeszcze jedno Wisła za Skorży co najwyżej stoi w miejscu Unirea z Petrescu i jego wyśmiewanym przez niektórych ekspertów Hard Workiem idzie co rok do przodu , najpierw pewne utrzymanie (HK nie dał rady), potem miejsce pucharowe a teraz Mistrzostwo w Rumunii pracuje prawie 3 sezony w Wiśle pracował pół roku |
Cytat:
|
Cytat:
Już zapomnieliście jak wasz idol Petrescu mówił: "Klub nie dał mi pieniędzy na transfery, nie może więc domagać się mistrzostwa Polski i fazy grupowej Pucharu UEFA " Skoża pomimo takiego składu (nawet osłabionego odejściem Błaszczykowskiego!) potrafił wywalczyć dwukrotne mistrzostwo polski. |
Znaleziony na tsw.com.pl, kawalek felietonu Osucha, tak w ramach spekulacji
Cytat:
|
Ale w pucharach juz nie zawalczyl kolego.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:40. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl