Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Mariusz Jop trenerem Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10957)

pepe72 20.04.2026 13:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WildDog (Post 1662003)
Czyli (moim zdaniem) Jop podprogowo stara się przekazać Krolewskiemu, że z tego składu drużyny na eklape nie będzie. Konieczne wzmocnienia i to dość znaczne......Mój dziadek ma takie powiedzonko; "Szkłem tyłka nie wytrzesz".....jakże adekwatne to do naszej obecnej kadry i wielkich oczekiwań fahofcuf z forum!

Z tego co słyszałem da się max 4 nowych zawodników wprowadzić do zespołu bez większych problemów.
Sytuacja we Widzewie czy Pogoni Szczecin zdaje się to potwierdzać.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez As (Post 1662007)
Nie krytykuje? On ich publicznie batozy tylko robi to w baaaardzo dyplomatczny sposob. Faktem jest natomiast, ze zanim Jop powie cos negatywnego o zawodniku to ten musi sobie najpierw nagrabic. Jop raczej nie kasuje zawodnikow po jednym czy dwoch slabszych wystepach.

No i bardzo dobrze. "Kur*y" to niech latają w szatni.

Drozd 20.04.2026 18:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pepe72 (Post 1661915)
Weź ku...
Można trenera Jopa nie lubić ale ku... bez przesady.
Z rozpędu to się można jeb... w ścianę, a nie prowadzić drużynę przez półtora roku.

Ale o czym rozmawiamy? Bo ja pisałem o serii wygranych z początku sezonu. Moim zdaniem przyczyna eksplozji formy wszystkich wynikała właśnie z tego co napisałem. Bo jeżeli nie, a powodem był geniusz Jopa, to co go teraz powstrzymuje? Ludzie ci sami a gramy w porównaniu do początku straszne gówno.

Wytłumaczysz to jakoś?

Tylko nie pisz o kontuzjach, bo Kuziemka bez kontuzji był wczoraj dwa razy słabszy niż Mikulec po pół roku przerwy.

Drozd 20.04.2026 18:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez stary dziad (Post 1661977)
Po pierwsze nigdy Jop nie stwierdził że Uryga jest wyżej niż Kutwa. Oboje zajmowali w hierarchii miejsce 3 lub 4. Dla stopera nawet miejsce trzecie jest praktycznie bez szans do gry. Rzadko kiedy zmienia się stopera podczas meczu. Dlatego Jop podjął decyzję, że lepiej żeby Kutwa ogrywał się rezerwach. Sam Kutwa potwierdził, że gra w rezerwach jest pomocna.

Szkoda że za Rudę drużyna nie była najlepszą w lidze.
A co do Józka to obecna jego dyspozycja na pewno ma związek z ciężką kontuzją.

Taa, Sancheza załatwili drwale z Opola. :lol:
Możesz sie przestać ośmieszać.
Taa, Jop jest lekarzem ortopedą i postawił złośliwą diagnozę.
A teraz na pewno jest już do pełnomeczowej dyspozycji.
I spokojnie może grać nawet 120 minut.

Zdrowa betonoza pozwala nam zajmować pierwsze miejsce w lidze.
Ciekawe kto wpłynął na Jopa, żeby zrobić "odbetonowanie" i wpuścił Krzyżana.
No cóż, nikt nie jest doslonały i nawet Jop popełnia błędy.
Dobrze że w ramach "odbetonowania" nie poszedł za daleko i nie wpuścił ogórów Omicia, Nikaja czy Brody.

Tyle razy było to tłumaczone. Bozić miał podczas u nas dwie niebanalne kontuzje. Po wyleczeniu Jop w umiejętny sposób wpasował go do składu. Bo zapewne na treningach dał podstawy do takiej decyzji.

Taaa nigdy nie stwierdził, tylko Urygę zaczą wpuszczać na boisko a Kutwe wysłał do 3 ligi.

Rude miał skład węgla i papy, a Jop ma samograja. Gdyby nie rozpieprzył drużyny betonozą i hierarchiami to tak, już bylibyśmy w ekstraklasie. Wystarczyło nie dać dupy ze Zniczem i w wielu innych meczach na wiosnę.

Sanchez skręcił nogę upadając po popchnięciu przy wyskoku. Czy nie? Więc przestań pieprzyć.

Właśnie zmiany w składzie na Ruch i potem dwie zmiany już w 60 minucie to sygnał że Jop poczuł ciepło pod zadkiem. Zobaczesz że Omic predzej czy później wejdzie a wtedy opadnie ci szczęka :).

Jop w umiejętny sposób trzymał Bozica na ławie, gdyby nie drwale z Opola Bozic dalej by siedział, no może po kontuzji Rodado by wszedł.

Więc nie fantazjuj.

Teraz Jop ma pole do popisu zobaczymy co pokaże z Puszczą. Tylko nie zacznij wymyślać jakie to trudne zadanie :). Bo już widzę że taka będzie narracja Jopofili

krysztal 20.04.2026 19:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1662055)
Taaa nigdy nie stwierdził, tylko Urygę zaczą wpuszczać na boisko a Kutwe wysłał do 3 ligi.

Rude miał skład węgla i papy, a Jop ma samograja. Gdyby nie rozpieprzył drużyny betonozą i hierarchiami to tak, już bylibyśmy w ekstraklasie. Wystarczyło nie dać dupy ze Zniczem i w wielu innych meczach na wiosnę.

Sanchez skręcił nogę upadając po popchnięciu przy wyskoku. Czy nie? Więc przestań pieprzyć.

Właśnie zmiany w składzie na Ruch i potem dwie zmiany już w 60 minucie to sygnał że Jop poczuł ciepło pod zadkiem. Zobaczesz że Omic predzej czy później wejdzie a wtedy opadnie ci szczęka :).

Jop w umiejętny sposób trzymał Bozica na ławie, gdyby nie drwale z Opola Bozic dalej by siedział, no może po kontuzji Rodado by wszedł.

Więc nie fantazjuj.

Teraz Jop ma pole do popisu zobaczymy co pokaże z Puszczą. Tylko nie zacznij wymyślać jakie to trudne zadanie :). Bo już widzę że taka będzie narracja Jopofili

Nie cymbale.Sanchez skręcił nogę po upadku bez kontaktu z przeciwnikiem ale to też są pewnie specjalnie przez ciebie przerysowane didaskalia...

https://youtu.be/rd57FCUpFEQ?t=39

Drozd 20.04.2026 19:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krysztal (Post 1662061)
Nie cymbale.Sanchez skręcił nogę po upadku bez kontaktu z przeciwnikiem ale to też są pewnie specjalnie przez ciebie przerysowane didaskalia...

https://youtu.be/rd57FCUpFEQ?t=39

Nie no fakt, że dostał piłką z metra w pałę przy wyskoku nie miał żadnego znaczenia. Sam z siebie się przewrócił. Choć faktycznie popchnięty nie został, został ustrzelony :).

Cymbale.

pepe72 20.04.2026 21:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1662051)
Ale o czym rozmawiamy? Bo ja pisałem o serii wygranych z początku sezonu. Moim zdaniem przyczyna eksplozji formy wszystkich wynikała właśnie z tego co napisałem. Bo jeżeli nie, a powodem był geniusz Jopa, to co go teraz powstrzymuje? Ludzie ci sami a gramy w porównaniu do początku straszne gówno.

Wytłumaczysz to jakoś?

Tylko nie pisz o kontuzjach, bo Kuziemka bez kontuzji był wczoraj dwa razy słabszy niż Mikulec po pół roku przerwy.

Rozmawiamy o tym, kto przygotował zespół do sezonu 2025/26

krysztal 20.04.2026 21:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1662062)
Nie no fakt, że dostał piłką z metra w pałę przy wyskoku nie miał żadnego znaczenia. Sam z siebie się przewrócił. Choć faktycznie popchnięty nie został, został ustrzelony :).

Cymbale.

Był kontakt z przeciwnikiem?Było popchnięcie? Ty i te twoje projekcje.Zaraz się okaże,że nasi rywale to nawet piłki kopać nie mogą bo wywoła to twoje oburzenie.

A no i wiadomo to wina Jopa,że trafili piłką w Sancheza.Na pewno ten z Odry zrobił to umyślnie.Wprawdzie jakby mu kazać kopnąć tak drugi raz to potrzebowałby 50 prób ale z błogosławieństwem Jopa jakoś się udało.

stary dziad 21.04.2026 09:14

Cytat:

Policz sobie ile minut grał Kutwa ( w rezerwach) a ile w tym samym czasie Uryga w pierwszej jedenastce.
Jak to zrobisz to dojdziesz do wniosku, że Jop prawidłowo prowadzi Kutwę.
Poza tym, dzięki temu Kutwa miał łatwe przejście do grania w pierwszym zespole.

A ksieżniczka Omić jest obrażona...

Cytat:

Rude miał skład węgla i papy, a Jop ma samograja. Gdyby nie rozpieprzył drużyny betonozą i hierarchiami to tak, już bylibyśmy w ekstraklasie. Wystarczyło nie dać dupy ze Zniczem i w wielu innych meczach na wiosnę

To pierwsze zdanie to takie brednie że się nie da komentować.
A co do dania dupy Zniczowi, to jakże inaczej zachował się rewelacyjny Sląsk z geniuszem trenerskim na ławce, nie stosującym betonozy i hierarchii.
W fantastycznym meczu z tym Zniczem osiągnął wynik, o którym Jop tylko może pomarzyć :D

Zresztą podobnie z Łęczną. Fatalna gra, otępiały Jop przy linii i beznadziejny wynik.
Jak naprawdę nalezy grać z taką Łęczną to pokazała wczoraj Miedź. Od razu widać różnicę klasy na ławce , w taktyce co dało Legniczanom wyborny wynik.
Kolejny wstyd dla Jopa.

Cytat:

:haha::rotfl:
No dobra, jestem złośliwy bo przecież w końcu przyznałeś się do błędu.

Ale czekam jeszcze na wyjaśnienie w czym się ośmieszyłem bo rzekomo jakoś prognozowałem.
Jakbyś był łaskawy to wyjaśnić.

Cytat:

Zobaczesz że Omic predzej czy później wejdzie a wtedy opadnie ci szczęka :).

Twierdzę tak- zagra ogór Omić to przegramy
Nie zagra- to wygramy.

A ponieważ jestem kibicem Wisly to czy zagra czy nie, liczę na wygraną :-D

pepe72 21.04.2026 09:19

M. Jop w TVP wczoraj:
https://sport.tvp.pl/92536206/magazy...tream-20042026

Jaroo1 21.04.2026 23:03

CO ten jebany śmieciuch drozd jeszcze tu prowadzi krucjatę, że trzeba wpuścić Omicia? Jeszcze tylko zostali do wpuszczania Nikaj i Baniowski i się w końcu śmieć zamknie, w tym temacie i będzie już tylko pieprzył, że Jop ich wpuścił za późno, bo musiał, że mają za mało minut rozegrane w rundzie i że byli źle wprowadzani.
A no i Urygę też musi wpuścić bo coś tam w psychiatryku u drozda ustalili ostatnio wersję, że to podstawowy gracz Wisły i wyjadacz.

Drozd 23.04.2026 21:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez stary dziad (Post 1662083)
Policz sobie ile minut grał Kutwa ( w rezerwach) a ile w tym samym czasie Uryga w pierwszej jedenastce.
Jak to zrobisz to dojdziesz do wniosku, że Jop prawidłowo prowadzi Kutwę.
Poza tym, dzięki temu Kutwa miał łatwe przejście do grania w pierwszym zespole.

A ksieżniczka Omić jest obrażona...

To pierwsze zdanie to takie brednie że się nie da komentować.
A co do dania dupy Zniczowi, to jakże inaczej zachował się rewelacyjny Sląsk z geniuszem trenerskim na ławce, nie stosującym betonozy i hierarchii.
W fantastycznym meczu z tym Zniczem osiągnął wynik, o którym Jop tylko może pomarzyć :D

Zresztą podobnie z Łęczną. Fatalna gra, otępiały Jop przy linii i beznadziejny wynik.
Jak naprawdę nalezy grać z taką Łęczną to pokazała wczoraj Miedź. Od razu widać różnicę klasy na ławce , w taktyce co dało Legniczanom wyborny wynik.
Kolejny wstyd dla Jopa.

:haha::rotfl:
No dobra, jestem złośliwy bo przecież w końcu przyznałeś się do błędu.

Ale czekam jeszcze na wyjaśnienie w czym się ośmieszyłem bo rzekomo jakoś prognozowałem.
Jakbyś był łaskawy to wyjaśnić.

Twierdzę tak- zagra ogór Omić to przegramy
Nie zagra- to wygramy.

A ponieważ jestem kibicem Wisly to czy zagra czy nie, liczę na wygraną :-D

Jop prowadzi Kutwe? Bo go zesłał do rezerw? I od pół roku nie wpuszcza go w lidze na boisko? Puknij się w czoło. Przez paranoję Jopa Kutwa stracił pół roku, Za to Uryga wskoczył na ławkę i do składu szybciutko.

A kisiężniczka Omić ma w dupie odpały Jopa i bardzo dobrze... Gdyby dostał szansę i nic nie pokazał to można by go skreślać, ale on szansy nie dostał bo Jop jest bez pojęcia.

Ale co ty mi tu pitolisz o Miedzi i Śląsku? Co mnie Miedź obchodzi?

Jop od listopada pogrąża nas w marazmie. Gramy wolno, zachowawczo nie wykorzystujemy możliwości na boisku, bo Jop chce być cierpliwy :rotfl:. W efekcie swoją durną filozofią podcina skrzydła drużynie. Najlepszy przykład. Podanie do tyłu Mikulca, które prawie kosztowało nas bramkę. Mógł jechać do przodu z większym ryzykiem, ale przypomniał sobie nauki Jopa i chciał być cierpliwy. W poprzednich meczach wielokrotnie takie granie do tyłu tworzyło problemy. Piłkarze sami sobie to wymyślili? Bardzo wątpię. O betonozie i trzymaniu na boisku ludzi którzy proszą się o zmianę nie wspominam.

Liczyć na wygraną można ale tylko dlatego że mamy dużo lepszych piłkarzy niż nasi przeciwnicy i jak nie jeden to drugi zrobi różnicę. Gdyby jeszcze Jop nie przeszkadzał trzymając na placu ludzi bez formy już dawno awans byłby przyklepany..

leszekpw 24.04.2026 02:46

Jop na początku nie przeszkadzał i wynik był. Później zaczął wymyślać kwadratowe jaja, faworyzować pupilków i samograj się zaciął na dobre. Z tej mąki już chleba nie będzie.

pepe72 24.04.2026 10:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez leszekpw (Post 1662221)
Jop na początku nie przeszkadzał i wynik był. Później zaczął wymyślać kwadratowe jaja, faworyzować pupilków i samograj się zaciął na dobre. Z tej mąki już chleba nie będzie.

Komu "nie przeszkadzał"?
Przypominam, że drużynę jako 1 trener prowadzi od września 2024

krysztal 24.04.2026 10:29

Po co ty pepe z tymi idiotami jeszcze rozmawiasz jak do nich żadne argumenty nie docierają.
Obserwuj i ciesz się z tego jak się pięknie wiją...

WildDog 24.04.2026 15:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krysztal (Post 1662230)
Po co ty pepe z tymi idiotami jeszcze rozmawiasz jak do nich żadne argumenty nie docierają.
Obserwuj i ciesz się z tego jak się pięknie wiją...

Ktos polecil niezle rozwiazanie i skorzystalem z tego. Od razu swiat normalny sie wydaje;)

Ta wiadomość jest ukryta ponieważ Drozd jest na twojej liście ignorowanych.

Ta wiadomość jest ukryta ponieważ sandomingo jest na twojej liście ignorowanych.

Ta wiadomość jest ukryta ponieważ leszekpw jest na twojej liście ignorowanych.

Szkoda jedynie, ze niektorzy wklejaja cytaty z w/w i mam troszke droge przez meke;)

No....... ale odrobina smiechu nie zaszkodzi....aczkolwiek dylemat, bo rodzice mnie wychowywali w przeswiadczeniu aby nie smaic sie z chorob i innych dolegliwosci bliznich...

wolfy 24.04.2026 21:59

Niech ktoś jeszcze po tym meczu powie że Kutwa i Omić przegrali rywalizację i dlatego Jop ich odstawił od składu, to śmiechem zabiję...

Ten człowiek nie ma zielonego pojęcia kto jest w jakiej formie. To że Colley jest niby lepszy niż Mariusz - bez komentarza, serio.

Revolver 24.04.2026 22:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1662285)
Niech ktoś jeszcze po tym meczu powie że Kutwa i Omić przegrali rywalizację i dlatego Jop ich odstawił od składu, to śmiechem zabiję...

Ten człowiek nie ma zielonego pojęcia kto jest w jakiej formie. To że Colley jest niby lepszy niż Mariusz - bez komentarza, serio.

Jop spierdzielił całą rundę aż miło, idiotyczne wybory, przywiązanie do nazwisk i jednej "taktyki", ma chłop szczęście, że mu indywidualności nastukały masę punktów na jesień, bo prawdziwej drużyny i progresu jak nie było, tak nie ma. Można spokojnie obstawiać, po ilu kolejkach w E-klasie wyleci, stawiam max 8.

Elefant 24.04.2026 22:42

Jop powinien dostać awans po ewentualnym wejściu do ekstraklasy. Jakiś dyrektor ds czegoś bardzo ważnego ale nie wpływającego na drużynę. Coś w tym stylu. Duże pieniądze i małą odpowiedzialność.

Jego trenerka w ekstraklasie pachnie zderzeniem ze ścianą. A uparte trzymanie go może doprowadzić do sytuacji, w której katastrofie nie da się już zapobiec.

A do pracy z drużyną trzeba zatrudnić po prostu trenera. I dać mu pracować.

tedyy 24.04.2026 22:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1662133)
CO ten jebany śmieciuch drozd jeszcze tu prowadzi krucjatę, że trzeba wpuścić Omicia? Jeszcze tylko zostali do wpuszczania Nikaj i Baniowski i się w końcu śmieć zamknie, w tym temacie i będzie już tylko pieprzył, że Jop ich wpuścił za późno, bo musiał, że mają za mało minut rozegrane w rundzie i że byli źle wprowadzani.
A no i Urygę też musi wpuścić bo coś tam w psychiatryku u drozda ustalili ostatnio wersję, że to podstawowy gracz Wisły i wyjadacz.

Powiedz mi kto dzisiaj dzielił i rządził w środku pokazał ze można grac z pierwszej piłki przyśpieszyć akcje ?

As 24.04.2026 23:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Elefant (Post 1662292)
Jop powinien dostać awans po ewentualnym wejściu do ekstraklasy. Jakiś dyrektor ds czegoś bardzo ważnego ale nie wpływającego na drużynę. Coś w tym stylu. Duże pieniądze i małą odpowiedzialność.

Jego trenerka w ekstraklasie pachnie zderzeniem ze ścianą. A uparte trzymanie go może doprowadzić do sytuacji, w której katastrofie nie da się już zapobiec.

A do pracy z drużyną trzeba zatrudnić po prostu trenera. I dać mu pracować.

Nie wydaje mi sie zeby w Ekstraklasie kazda druzyna przyjezdzala do nas ze swoim sedzia. Pewnie bedzie tak, ze beda sedziowac uczciwie przynajmniej w wiekszosci meczow.

Gdyby sedzia w dzisiajszym meczu nie byl oplacony z Niepolomic to bysmy ich roz....ili 4-0.

wolfy 24.04.2026 23:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez As (Post 1662304)
Nie wydaje mi sie zeby w Ekstraklasie kazda druzyna przyjezdzala do nas ze swoim sedzia. Pewnie bedzie tak, ze beda sedziowac uczciwie przynajmniej w wiekszosci meczow.

Gdyby sedzia w dzisiajszym meczu nie byl oplacony z Niepolomic to bysmy ich roz....ili 4-0.

Sędzia był nieuczciwy, ale bramki straciliśmy jak zwykle.

Raz Duda pozorował krycie, poszła piłka w pole karne, Grujcić przegrał pozycję.
Drugi raz dośrodkowanie za słabo wybił Krzyżanowski, piłka się poodbijała od głów drwali z Puszczy i... Znowu Grujcić się zdrzemnął.

Zmieniają się nazwiska, ale akcje raczej znajome.

Nie ma przypadku w tym że tracimy tak dużo bramek. Rywale w Ekstraklasie też to wykorzystają, bez pomocy sędziego.

Kurz 25.04.2026 00:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1662310)
Sędzia był nieuczciwy, ale bramki straciliśmy jak zwykle.

Raz Duda pozorował krycie, poszła piłka w pole karne, Grujcić przegrał pozycję.
Drugi raz dośrodkowanie za słabo wybił Krzyżanowski, piłka się poodbijała od głów drwali z Puszczy i... Znowu Grujcić się zdrzemnął.

Zmieniają się nazwiska, ale akcje raczej znajome.

Nie ma przypadku w tym że tracimy tak dużo bramek. Rywale w Ekstraklasie też to wykorzystają, bez pomocy sędziego.

Jest Rodado i cała reszta. Mocny start załatwił nam awans, ale duża część naszych piłkarzy daje znikome gwarancje nawet nie gry na niezłym pierwszoligowym poziomie (bo to im się zdarza), tylko utrzymania dobrej dyspozycji przez dłuższy czas. Duża część już raczej lepsza nie będzie i będzie popełniać do końca kariery te same błędy. Do gry w ekstraklasie potrzebujemy wzmocnień...

Elefant 25.04.2026 07:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez As (Post 1662304)

Nie wydaje mi się by była potrzeba przywozić swoich sędziów.

Mecze (ewentualne oczywiście, bo jeszcze awansu nie ma) z Wisłą będą dla trenerów drużyn przeciwnych jednymi z prostszych. Nie trzeba wykonywać rozległych analiz, wdrażać AI, wystarczy obejrzeć jeden randomowy mecz Wisły i już taktyka gotowa. Robiła to większość trenerów I ligi tylko piłkarzy mieli słabych to i z wykonaniem był kłopot.
Dodatkowo znając hierarchię na tydzień wcześniej można przyjąć jaki będzie skład. Zero zagrożenia niespodzianką.
A na koniec zawsze można liczyć na niczym niesprowokowane błędy w zarządzaniu meczem.

Wczorajszy mecz. Rozegranie od bramki. Nie umiemy - strach w oczach. Wykop na pałę do przodu - nie ma jednego zawodnika, który by starał się nawet zawalczyć o piłkę.
Co oni robią na treningach ?
Mamy deficyt wzrostu zawodników. Gra Puszczy opiera się na sile. Zdejmujemy wysokiego Omicia zostawiamy elektrycznego i popełniającego błędy Jamesa.

sandomingo 25.04.2026 08:45

Przy obu bramkach swoje dołożył ten Letkiewicz.
Bramkarz na ekstraklasę również jest niezbędny.

Sędzia był słaby ale to nie przez niego Wisła zremisowała.

leszekpw 25.04.2026 12:10

Bramkarz i trener do wymiany w ekstraklasie.

Vuko 25.04.2026 13:13

Zacznijmy od trenera bramkarzy.

Revolver 25.04.2026 13:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Elefant (Post 1662316)
Nie wydaje mi się by była potrzeba przywozić swoich sędziów.

Mecze (ewentualne oczywiście, bo jeszcze awansu nie ma) z Wisłą będą dla trenerów drużyn przeciwnych jednymi z prostszych. Nie trzeba wykonywać rozległych analiz, wdrażać AI, wystarczy obejrzeć jeden randomowy mecz Wisły i już taktyka gotowa. Robiła to większość trenerów I ligi tylko piłkarzy mieli słabych to i z wykonaniem był kłopot.
Dodatkowo znając hierarchię na tydzień wcześniej można przyjąć jaki będzie skład. Zero zagrożenia niespodzianką.
A na koniec zawsze można liczyć na niczym niesprowokowane błędy w zarządzaniu meczem.

Wczorajszy mecz. Rozegranie od bramki. Nie umiemy - strach w oczach. Wykop na pałę do przodu - nie ma jednego zawodnika, który by starał się nawet zawalczyć o piłkę.
Co oni robią na treningach ?
Mamy deficyt wzrostu zawodników. Gra Puszczy opiera się na sile. Zdejmujemy wysokiego Omicia zostawiamy elektrycznego i popełniającego błędy Jamesa.

Nasze rozegranie to po prostu majstersztyk taktyki - 5 podań między bramkarzem i obrońcami, żeby w najlepszym wypadku zagrać po tym lagę na Duarte, a w najgorszym wyjebać na aut. 16 miesięcy Jopa nie poszło widać na marne

WildDog 25.04.2026 16:19

Cos chyba przesadzacie z ocena trenera. Jop mial drużynę od początku tego sezonu. Odpowiada sam (jeden trener) za całe rozgrywki 2025/26. I po raz pierwszy, odkąd wylądowaliśmy w I wszej lidze, na wiosnę mamy ten komfort, ze "musimy" pilnować pierwszego miejsca, mając sporą i bezpieczną przewagę. Nie mamy garba w postaci handikapu gonienia czołówki i musu zdobywania kompletu punktow w kazdym meczu na wiosne! Biorąc to pod uwagę, wychodzi, że (tak podejrzewam) to jakieś planowe. Tzn, dowiezc awans i aby uniknac jakichkolwiek powazniejszych kontuzji. Stad mniejsze zaangazowanie w tzw. sytuacjach stykowych etc. Robimy dokladnie to samo co rok temu Nieciecza i oby z podobnym skutkiem. Aczkolwiek, my chyba dowieziemy się do eklapy na pierwszym miejscu;)......i tak za powyższe, dokonane dosc przecietnym skladem (raczej nie jestesmy mocniejsi od sladka czy wieczystej); SZACUN PANIE TRENERZE!! (specjalny szacunek dużymi literami!)

WildDog 25.04.2026 16:23

Dziwne, że wuefisci z tej ligi nie potrafią wykorzystać tej marnej jopowej taktyki i od Polonii Wwa nikt z nami nie potrafi wygrać!......Zanim ocenicie marność warsztatu Jopa, pomyślcie, czy swoimi diagnozai nie obrażacie trenerów konkurencji!

s1mone 25.04.2026 18:30

Psy szczekają, karawana jedzie dalej...

Patryko 25.04.2026 18:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 1662371)
Psy szczekają, karawana jedzie dalej...

Nie jedzie, tylko idzie. 99% ludzi źle używa tego powiedzenia :D

Książę Palownik 25.04.2026 22:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryko (Post 1662373)
Nie jedzie, tylko idzie. 99% ludzi źle używa tego powiedzenia :D

W naszym wypadku określenie "idzie" (zamiast "jedzie") jest zatem podwójnie poprawne.

W przebiegu całego sezonu mam wrażenie, że na początku mieliśmy mimo wszystko dużo szczęścia, którego z kolei w rundzie wiosennej nieco brakuje. Pamiętam np. mecz wyjazdowy w Tychach: jakbyśmy tam zremisowali, to nikt by nie powiedział, że taki wynik sfałszowałby boiskowy obraz gry. Na samym starcie sezonu (mecz w Mielcu) mogliśmy do przerwy przegrywać 0:2 bo właśnie dwie setki zmarnowała Stal w pierwszej połowie tamtego meczu. Wydaje mi się, że szczęście nam wówczas dopisywało i to trochę rozbudziło apetyty.

Jopa uważam za w miarę dobrego trenera (choć popełnia błędy). Uważam, że rozwijanie stylu gry wdrożonego przez Rude, który jest kontynuowany przez Jopa - to dobry pomysł, ale pod jednym warunkiem: na przyszły sezon jakiś sponsor/inwestor wyłoży poważną kasę na znacznie lepszych piłkarzy, bo niestety ten styl gry jest wdrażany obecnie na wyrost, po prostu ten styl przekracza umiejętności zawodników.

Fajnie się patrzy, jak piłkarze wymieniają się pozycjami, usiłują zagrać szybko z pierwszej piłki - niestety w 90% wypadków u nas takie rozegrania kończą się jakimś niecelnym odegraniem, przyjęciem "na piszczel" etc. Nasi piłkarze są po prostu do takiej gry zbyt słabi technicznie i tyle. Jeśli mamy ten styl kontynuować w Ekstraklasie, to tutaj trzeba 3/4 kadry wymienić. Nie wiem ,czy są na to szanse...

leszekpw 25.04.2026 23:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Książę Palownik (Post 1662378)
W naszym wypadku określenie "idzie" (zamiast "jedzie") jest zatem podwójnie poprawne.

W przebiegu całego sezonu mam wrażenie, że na początku mieliśmy mimo wszystko dużo szczęścia, którego z kolei w rundzie wiosennej nieco brakuje. Pamiętam np. mecz wyjazdowy w Tychach: jakbyśmy tam zremisowali, to nikt by nie powiedział, że taki wynik sfałszowałby boiskowy obraz gry. Na samym starcie sezonu (mecz w Mielcu) mogliśmy do przerwy przegrywać 0:2 bo właśnie dwie setki zmarnowała Stal w pierwszej połowie tamtego meczu. Wydaje mi się, że szczęście nam wówczas dopisywało i to trochę rozbudziło apetyty.

Jopa uważam za w miarę dobrego trenera (choć popełnia błędy). Uważam, że rozwijanie stylu gry wdrożonego przez Rude, który jest kontynuowany przez Jopa - to dobry pomysł, ale pod jednym warunkiem: na przyszły sezon jakiś sponsor/inwestor wyłoży poważną kasę na znacznie lepszych piłkarzy, bo niestety ten styl gry jest wdrażany obecnie na wyrost, po prostu ten styl przekracza umiejętności zawodników.

Fajnie się patrzy, jak piłkarze wymieniają się pozycjami, usiłują zagrać szybko z pierwszej piłki - niestety w 90% wypadków u nas takie rozegrania kończą się jakimś niecelnym odegraniem, przyjęciem "na piszczel" etc. Nasi piłkarze są po prostu do takiej gry zbyt słabi technicznie i tyle. Jeśli mamy ten styl kontynuować w Ekstraklasie, to tutaj trzeba 3/4 kadry wymienić. Nie wiem ,czy są na to szanse...

Zaraz Cię zjedzą zwlaszcza naczelny hejter tego forum jaroo1, za stwierdzenie, że Jop rozwija styl Rude :D

Książę Palownik 26.04.2026 08:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez leszekpw (Post 1662379)
Zaraz Cię zjedzą zwlaszcza naczelny hejter tego forum jaroo1, za stwierdzenie, że Jop rozwija styl Rude :D

Kontynuacja tamtego ustawienia jest dość oczywista (4-5-1 gdzie lewy obrońca wychodzi wysoko w fazie ataku, lewy skrzydłowy schodzi do środka etc.).

Nie to jednak stanowi sedno mojej wypowiedzi. Sednem jest uwaga, że ten styl gry wyraźnie przerasta umiejętności piłkarzy i ciekaw jestem co klub zamierza zrobić w tym kierunku. Osobiście chciałbym, żeby ten system był kontynuowany (daje ogromne możliwości w ofensywie i bardzo rozwija zawodników), jednak jeśli nie dojdzie do drastycznej poprawy jakości kadry, to w Ekstraklasie pogramy jeden sezon po czym nastąpi spadek z hukiem.

WildDog 26.04.2026 09:03

Trochę wyhamujcie. Awans prawie pewny..

Ale o ewentualnym spadku piszmy jak już matematycznie będziemy mieć eklape

s1mone 26.04.2026 17:49

Ja bym się kłócił, Rude ewidentnie grał na dwa wahadła z tym, że grafiki pokazywały Villara na skrzydle, gdy on grał na wahadle. To była też jego najgorsza runda u nas, bo się nie nadawał zupełnie na taką pozycję.

Za Rude graliśmy dużo bardziej kunktatorsko i defensywnie. Skupiał się facet na zabezpieczaniu przestrzeni, podczas gdy Jop preferuje bardziej otwarty ofensywny styl. To, że momentami może on przypominać ustawieniem styl Rudego - to tak samo 4-4-2 przypomina 4-5-1 bo broni czwórka z tyłu, a są to zupełnie inne spojrzenia na futbol.

Taki styl zza podwójnej gardy preferował bardziej Carillo - może to taka Hiszpańska moda? Z tymże Carillo przede wszystkim za pomocą tego stylu robił odpowiednie wyniki podczas, gdy Rude zawodził na całej linii. Rude jako trener świetnie się moim zdaniem nadaje na drużyny środka/dołu tabeli, które przeważnie grają z silniejszymi rywalami - my najlepsze mecze rozgrywaliśmy z drużynami z ekstraklasy w PP, bo nasza defensywna gra miała wtedy sens.

W lidze w której każdy przeciwnik się przed nami bronił atakowanie małą ilością graczy, gra kunktatorska na zasadzie bronimy, bronimy a z przodu i tak coś wpadnie - nie pasowała ani do stylu gry naszych przeciwników (murowanie bramki) ani do naszego potencjału defensywnego (niezależnie od poziomu taktyki defensywnej - bo mogła być sama w sobie wizjonerska - nie było wykonawców, którzy mogą ją bezbłędnie realizować).

Generalnie Rude nie nadaje się do drużyn, które mają dominować ligę i dodatkowo źle dobierał taktykę pod materiał ludzki. Jop idealnie interpretuje potrzebny sposób gry (ogólnie posiadamy piłkarzy, którzy lepiej grają z piłką przy nodze niż, gdy przeciwnik ją posiada) i potrafi go dobierać pod stan posiadanania. Tu nie ma fizyki kwantowej - futbol to prosta gra i Jop czyta go dużo lepiej niż marzyciel Rude, który ma w głowie swoją umyślaną fantastyczną bulletproof taktykę, której nie potrafi nikomu przekazać i nikt oprócz innych trenerów na szkołach trenerskich nie jest w stanie jej pojąć, a już na pewno nie kopacze z poziomu murawy.

leszekpw 26.04.2026 22:55

S1mone ale pierd...sz

Karherop 27.04.2026 07:59

Jak juz mowa o Rude to jako ze kopiuje styl De Zerbiego to mamy ten sam casus: wybitny taktyk tylko wyników brak.

Nie pierwszy i nie ostatni taki przypadek.

Podobnie uwazam ze w naszej lidze nie trzeba fizyki kwantowej do wygrywania. Podejscie Jopa jest na tyle nowoczesne i na tyle jednocześnie pragmatyczne że wystarczająco udowodnil że da rade w ekstraklasie. Wystarczy zobaczyc jakie ananasy (np każdy trener Radomiaka) tam trwaja. Zamiast robic rewolucje w sztabie to inwestujmy tam gdzie to jest najbardziej potrzebne

Oczywiście to się może źle zestarzec, ale imo głównie wtedy gdy nie będziemy miec odpowiednio zbudowanej kadry.

wolfy 27.04.2026 08:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1662436)
Jak juz mowa o Rude to jako ze kopiuje styl De Zerbiego to mamy ten sam casus: wybitny taktyk tylko wyników brak.

Nie pierwszy i nie ostatni taki przypadek.

Podobnie uwazam ze w naszej lidze nie trzeba fizyki kwantowej do wygrywania. Podejscie Jopa jest na tyle nowoczesne i na tyle jednocześnie pragmatyczne że wystarczająco udowodnil że da rade w ekstraklasie. Wystarczy zobaczyc jakie ananasy (np każdy trener Radomiaka) tam trwaja. Zamiast robic rewolucje w sztabie to inwestujmy tam gdzie to jest najbardziej potrzebne

Oczywiście to się może źle zestarzec, ale imo głównie wtedy gdy nie będziemy miec odpowiednio zbudowanej kadry.

Jop udowodnił jedynie że nie umie/nie chce oceniać właściwie formy zawodników i kurczowo trzyma się ulubieńców. To nie jest zaleta.

Takich co to awansowali mimo swoich trenerskich ograniczeń a potem przepadli są dziesiątki. Zwalanie wszystkiego na skład, zwłaszcza gdy się okazuje że zmiennicy wcale nie są tak słabi jak kolportowałeś to spłycanie tematu.

Karherop 27.04.2026 09:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1662437)
Jop udowodnił jedynie że nie umie/nie chce oceniać właściwie formy zawodników i kurczowo trzyma się ulubieńców. To nie jest zaleta.

Takich co to awansowali mimo swoich trenerskich ograniczeń a potem przepadli są dziesiątki. Zwalanie wszystkiego na skład, zwłaszcza gdy się okazuje że zmiennicy wcale nie są tak słabi jak kolportowałeś to spłycanie tematu.

Pokaz dobrego trenera który rotuje zawodnikami w zależności jak powieje wiatr.

Pokaż za to kibica ktory po 1 dobrym (nie wybitnym) występie rezerwowego zawodnika zaczyna budować narracje o mocnej ławce rezerwowych.

Był na niej też Wisniewski, Kawała, Baniowski, Colley - super zmiennicy

Jop dokonal w ostatnim meczu 2 zmian - dwoch zawodników po kontuzjach.

To sie samo komentuje.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:19.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl