Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Jakub Meresiński życie i twórczość - fakty, wydarzenia,aluzje (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9665)

fazior 07.08.2016 17:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mat1977 (Post 1446456)
i co za roznica czy Stanowski przeczyta czy ktos inny tu chodzi o Wisle a nie JM czy Citke. Czyli ze jak wszyscy beda siedziec cicho to bedzie dobrze ??
Wiem ze weszlo lekko kibicuje Legii ale co z tego.....w zyciu sie nie spodziewalem takiego typa jako wlasciciela Wisly. Argument ze Boniek jest rudy ( bez komentarza ) poza tym urodzil sie chyba w Bydgoszczy a gral w Widzewie co to ma do w-wy. Legia juz dawno zaczela odjezdzac organizacyjnie ( bo ekipe maja slabo ) od reszty, jeszcze teraz taki fuks w losowaniu....

Problem z bonkiem jest taki, ze w zaleznosci jak mu pasuje, to jest Polakiem, ale jak mu to nie pasuje to jest wlochem. Przykład z reklama bukmacherki zabronionej w Polsce i wtedy się tlumczyl, ze on nie jest Polakiem tylko wlochem i jego polskie prawo nie obowiazuje, tak samo jak jego kontakty z mafia we wloszek, wtedy tez się gimnastykowal jak akrobata, a wcale bym się nie zdziwil, gdyby jakies kwiatki jeszcze wyszly w związku z jego przyjacielem Platinim, który tez ma cos za uszami. Pozatym boniek nic nie zrobil ze swych zapowiedzi, beton jak był tak jest w strukturach PZPN, sędziowie jak się mylil, tak się myla ( przeważnie na korzyść ległej ), Late miał do pierdla wsadzić za grunty i sprawa została zamieciona pod dywan. Przypomne tez jego tweta odnośnie kupcow korony niskich lotow, wiec może Jm znizyl się do poziomu bonka, żeby zrozumial twety. Reasumujac, boniektez jest krętaczem i balansuje na pograniczu prawa.

radek2323 07.08.2016 17:07

To jest Polska reprezentacja nie zrobi awansu na MS w Rosji i po Bonku zobaczycie jak szybko zniknie.

uher 07.08.2016 17:09

Kilka osób wspomniało o "jakim cudem bank dał gwarancję komuś takiemu?.."

Tak przy kredycie i innych produktach bank je...ie karalność kredytobiorcy.

uher 07.08.2016 17:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez uher (Post 1446462)
Kilka osób wspomniało o "jakim cudem bank dał gwarancję komuś takiemu?.."

Tak przy kredycie i innych produktach bank je...ie karalność kredytobiorcy.

Nie wiem jak edytować. Liczy się bik, zus, us i zaplecze finansowe na papierach.

Mat1977 07.08.2016 17:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fazior (Post 1446460)
Problem z bonkiem jest taki, ze w zaleznosci jak mu pasuje, to jest Polakiem, ale jak mu to nie pasuje to jest wlochem. Przykład z reklama bukmacherki zabronionej w Polsce i wtedy się tlumczyl, ze on nie jest Polakiem tylko wlochem i jego polskie prawo nie obowiazuje, tak samo jak jego kontakty z mafia we wloszek, wtedy tez się gimnastykowal jak akrobata, a wcale bym się nie zdziwil, gdyby jakies kwiatki jeszcze wyszly w związku z jego przyjacielem Platinim, który tez ma cos za uszami. Pozatym boniek nic nie zrobil ze swych zapowiedzi, beton jak był tak jest w strukturach PZPN, sędziowie jak się mylil, tak się myla ( przeważnie na korzyść ległej ), Late miał do pierdla wsadzić za grunty i sprawa została zamieciona pod dywan. Przypomne tez jego tweta odnośnie kupcow korony niskich lotow, wiec może Jm znizyl się do poziomu bonka, żeby zrozumial twety. Reasumujac, boniektez jest krętaczem i balansuje na pograniczu prawa.

pewnie masz czesc racji wlochy i pilka ...wszyscy wiedza. nie bronie Bonka co mnie on obchodzi w sprawie Wisly.
Zagrywka ze zdjeciem i Korona fakty bardzo niskich lotow ....
Mnie caly czas martwi co bedzie z Wisla bo o tym jest ten watek, racja za duzo sie rozpisalem ale jesli moglem sie ludzic ze slabe ruchy transferowe i ewidentne wtopy, marketingowe, organizacyjne itd w ostatnich 5 latach to kwestia niewydolnosci do zarzadzania klubem przez korporacje tak teraz wychodzi na to ze to bylo przygotowanie do sprzedazy ...co rozumiem ale po tylu latach ciecia kosztow i szukania chetnych w 5 dni kupil pan JM ktory mam nadzieje jest uczwiwym czlowiekiem tylko ze nic na to nie wskazuje

Krotochwila 07.08.2016 17:20

To wszystko ma wręcz karykaturalny wymiar.
Mnie się pan J.M. od początku kojarzy z postacią z kreskówki wręcz - JOHNNY BRAVO!
Tak wiem, nic to nie wnosi do dyskusji ale nie mogłem się powstrzymać.
https://www.google.pl/search?q=johny...Icgr4ABEJjM%3A

Davey777 07.08.2016 17:37

Odkąd Boniek został prezesem to wszystko jest ustawiane pod warwszafke czyli ległe. Nie ma chyba meczu z ostatnich 5-6 latach z 7egła co nie byłoby kontrowersji i oczywiście wszystkie na naszą niekorzyść. PP dziwne losowania dla 7, finały grają we własnym mieście. Dodatkowo sprawa cierzniaka. To tylko przykłady w stosunku do Wisły

Ogryzek 07.08.2016 17:43

Boniek sam powiedział kilka lat temu że najlepiej dla naszej piłki będzie jak legła wejdzie do LM. I jak widać, jak może to im pomaga przy pomocy sędziów. Cóż - polski warszawocentryzm w czystej postaci. Mam gdzieś Bońka. Przegiął pałe z tą wypowiedzią. I nie ważne jak jest z JM. Będzie wyrok, niech będzie pierwszy w walce z "patologią". Nie ma wyroku to niech zapewni chociaż obiektywne i uczciwe sędziowanie a nie rzuca gównem. Bo sędziowanie to leży i kwiczy. Tyle pomyłek co w czasach fryzjera... Gdyby nie wyczyn Nawałki to by gada już pogoniono.

fazior 07.08.2016 18:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mat1977 (Post 1446465)
pewnie masz czesc racji wlochy i pilka ...wszyscy wiedza. nie bronie Bonka co mnie on obchodzi w sprawie Wisly.
Zagrywka ze zdjeciem i Korona fakty bardzo niskich lotow ....
Mnie caly czas martwi co bedzie z Wisla bo o tym jest ten watek, racja za duzo sie rozpisalem ale jesli moglem sie ludzic ze slabe ruchy transferowe i ewidentne wtopy, marketingowe, organizacyjne itd w ostatnich 5 latach to kwestia niewydolnosci do zarzadzania klubem przez korporacje tak teraz wychodzi na to ze to bylo przygotowanie do sprzedazy ...co rozumiem ale po tylu latach ciecia kosztow i szukania chetnych w 5 dni kupil pan JM ktory mam nadzieje jest uczwiwym czlowiekiem tylko ze nic na to nie wskazuje

Wiekszosc ludzi się martwi co z wisla i najgorsza jest ta niewidza i niepewność, bo wtedy ludzie zaczynają snuc domysły, doszukiwać się roznych mniej lub bardziej prawdopodobnych historii. Jednym takim optymistycznym promyczkiem w tym wszystkim jest to, ze Mączynski zostaje, przynajmniej na razie do zimy, choć sytuacja ze Stilicem trochę mnie smieszy, bo już pismaki pisaly, ze jest wolny, a tu się okazuje, ze jest dogadany, ale jeszcze nie ma rozwiązanego kontraktu, wiec wydaje mi się, ze nie powinni tego, ze sa dogadani z nim upubliczniać, bo może się tak okazac, ze APOE-l mu będzie pod gorke robil i okaze się, ze nie trafi do nas i wtedy będzie jeszcze wieksza beka. Nic pozostaje poczekać do czwartku, posluchac co powiedzą, jacy ewentualnie sponsorzy, jakie wzmocnienia, co będzie mowil JM i wtedy można będzie jakies dalsze wnioski wysowac. Odnosnie książki JM czytałem w necie, ze nawet cakiem niezla, ale jest to ksiazka dla scislego grona odbiorcow, a nie dla szerszej publiki. Coz pozostaje poczekać, bo i tak na razie nic innego nie możemy zrobić.

Barti 07.08.2016 18:37

Akurat zdania Bońka to w ogóle nie brałbym pod uwagę. To jest taki mądrala który lubi się popisywać co to on nie jest. Kiedyś pokazał już absolutny brak klasy przejmując reprezentację Polski. Przed objęciem stanowiska krytykował najgłośniej a po uciekł jak pospolity kundel z podkulonym ogonem. Co się tyczy właściciela sprawa mocno podejrzana i trzeba mu patrzeć na ręce. Wszystko jak do tej pory jest mało transparentne.Im szybciej odkryje karty tym lepiej dla niego i wszystkich. Jeżeli liczy na to, że coś uda mu się ukryć to się przeliczy.

mr_kwolf 07.08.2016 18:42

Pamiętam czasy jak się po gorszej stronie błoń cały czas płakano jak to wszystko w tej polskiej lidze ustawione pod Wisłe. Układy, w końcu klub ubecki, macki mieliśmy podobno wszędzie. Sędziowie, nie sędziowie, PZPN, prasa, wszystko po naszej stronie.

Pamiętam ile było śmiechu z tych parchatych historii.

Teraz niektórzy z tego co widzę, stali się takimi szukającymi spisku parchami.

Boniek, stary widzewiak podobno też robi wszystko pod Legię. Szkoda gadać.

Dundalk to też spisek?

uher 07.08.2016 19:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Barti (Post 1446476)
Akurat zdania Bońka to w ogóle nie brałbym pod uwagę. To jest taki mądrala który lubi się popisywać co to on nie jest....

W porządku.

Pokaż mi przykłady, gdzie się okazało, iż kogoś nie zna to raz..

Dwa.. straszne jest to, że przy rejestracji rozdawane są "bajeczne pisowskie" okulary.
"Właściel nie ma kasy" - kur.va nie możliwe.
"Po Bogusiu przyszedł gość z warszawskiego frantica." - kur.va nie, to faust, nie frantic..
"Jest oskarżony o w walenie w chuja na vacie, kupuje, odprowadzam, podsprzedaje koledze i kręcimy"

nie chce mi się pisać dalej..

Mamy transfer mieć napastnika X z Portugalii, przychodzi chłop, który baluje, coś tam strzelił, coś tam podał, ale teoretycznie nie wiadomo gdzie się wykazał..

.. czekamy, czy dyrektor sportowy to cieć?

ABGwislakABG 07.08.2016 19:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 1446477)
Pamiętam czasy jak się po gorszej stronie błoń cały czas płakano jak to wszystko w tej polskiej lidze ustawione pod Wisłe. Układy, w końcu klub ubecki, macki mieliśmy podobno wszędzie. Sędziowie, nie sędziowie, PZPN, prasa, wszystko po naszej stronie.

Pamiętam ile było śmiechu z tych parchatych historii.

Teraz niektórzy z tego co widzę, stali się takimi szukającymi spisku parchami.

Boniek, stary widzewiak podobno też robi wszystko pod Legię. Szkoda gadać.

Dundalk to też spisek?

1. Niewydrukowana tabela, faul, stały fragment gry z zagłębiem (brak 1 ósemki), tryptyk legijny - ślepy bramkowy, żiru ze spalonego, ten sezon niepodyktowany karny dla Jagi etc.

2. Wszystko w temacie:

https://pbs.twimg.com/media/CnKPLEtWAAATqXk.jpg

I chvj mnie obchodzi ta "neutralność" i wspieranie mistrza w walce o LM. Amike wspierał w walce o LM?

Co to kurva za neutralność?

Szydera na całego ze scyzorów, zaczepki w stronę JMa, pokazywanie eLki? To jest neutralność?

Bronienie tych skorumpowanych czy w ogóle niesprawnych umysłowo, ślepych sędziów jak to miało w przypadku 13/04/2013 i meczu ze stołeczną ladacznicą.

3. Dundalk nie spisek, lecz wypadkowa zdobytych MP ślepych sędziów, pkt. do rankingu, umorzenia znacznej części długu przez ITI, poziomu życia w stolicy i zarobków, zbudowania klubu na mocnych fundamentach, akademie, baza treningowa, szkolenie młodzieży, skup najlepszych zawodników ligi. Dziękuję, dobranoc.

PAWEŁ 07.08.2016 19:34

Amen. Niech przynajmniej nie pie...li o neutralności

uher 07.08.2016 19:41

Ja .......ę, piaskownica..

Dalej tu panuje przekonanie, że piłkarz kocha klub. Nie jest tak.

Myślę, że Zibi lubi bardziej Wisłę, niż Mączyński..

Ogryzek 07.08.2016 19:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez uher (Post 1446484)

Ochłoń i .......isz (z całym szacunkiem). Żal cię czytać

wiesniak842 07.08.2016 19:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez uher (Post 1446484)

Ooooooooo Panie. Za Zenka szacun w ....!!!

uher 07.08.2016 20:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez uher (Post 1446462)
Myślę, że Zibi lubi bardziej Wisłę, niż Mączyński...

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1446485)
Ochłoń i .......isz (z całym szacunkiem). Żal cię czytać

:)

tyle w temacie.

Barti 07.08.2016 20:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez uher (Post 1446481)
W porządku.

Pokaż mi przykłady, gdzie się okazało, iż kogoś nie zna to raz..

To może odpowiesz nam wszystkim na pytanie które zadajesz w avatarze. Skąd się biorą pieniądze?

uher 07.08.2016 20:54

Oczywiście.
Ważne, abyśmy posiadali na terenie RP stację benzynową, bądź dystrybucję paliwa. Oprócz tego musimy mieć koncesję na obrót paliwami, musi być na osobie prawnej, bo inaczej słabo.

W skrócie...
..
kupujemy paliwo, ściągamy vat należny, sprzedajemy/przepuszczamy, nadal odciągamy...

i pas.

Co z tym Kubą?

uher 07.08.2016 20:57

Idziemy w złym kierunku.

Dla mnie dyskusja z Bonkiem,w przypadku Kuby, to coś w rodzaju tego kawału z gównem i okrętem..

Póki co, jesteśmy nigdzie. Jest Marek, Jest Brudas z Afryki i jest biedny Kuba ze Space'a...

kibic87 07.08.2016 21:12

Oglądał ktoś dziś Ligę+ Extra(z Arkiem Głowackim btw)?

Padło tam takie stwierdzenie, że Meresiński ma być vice-prezesem i wciąż trwają poszukiwania osoby która objęła by stanowisko prezesa. Tak całą tą sprawę przedstawił C+, wcześniej z taką teorią się nie spotkałem.

nesta 07.08.2016 21:21

Chyba juz wszystko zostało powiedziane. Dajmy im pracować i czekajmy na konkrety.

Czy sie to komuś podoba czy nie, jedziemy na jednym wozku. Porażki Meresinskiego odbija sie na Wiśle, jego sukcesy tak samo. Więc polecam jednak trzymać za niego kciuki nawet osobom, które są mu nieprzychylne.

radek2323 07.08.2016 21:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nesta (Post 1446501)
Chyba juz wszystko zostało powiedziane. Dajmy im pracować i czekajmy na konkrety.

Czy sie to komuś podoba czy nie, jedziemy na jednym wozku. Porażki Meresinskiego odbija sie na Wiśle, jego sukcesy tak samo. Więc polecam jednak trzymać za niego kciuki nawet osobom, które są mu nieprzychylne.

Amen .

Czekamy- kolejne dni cos czuje beda interesujace :>

sergio 07.08.2016 21:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mat1977 (Post 1446429)
wlasnie idzie ciekawy dokument o pilce w tvn24

taaa napewno:rotfl:

Smyrgu 07.08.2016 21:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kibic87 (Post 1446499)
Oglądał ktoś dziś Ligę+ Extra(z Arkiem Głowackim btw)?

Padło tam takie stwierdzenie, że Meresiński ma być vice-prezesem i wciąż trwają poszukiwania osoby która objęła by stanowisko prezesa. Tak całą tą sprawę przedstawił C+, wcześniej z taką teorią się nie spotkałem.

MB........

kibic87 07.08.2016 22:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Smyrgu (Post 1446509)
MB........

to znaczy...?

SlawekS 07.08.2016 22:24

Nikt chyba do tej pory nie zastanowł się nad jedną sprawą:
JM - osoba anonimowa - przejmuje Wisłę, jeden z najbardziej medialnych klubów w Polsce. Wie, że ma na karku wymiar sprawiedliwości. MUSI zdawać sobie sprawę, że jakiś dziennikarz dogrzebie się do jego przeszłości. Potrwa to tydzień krócej albo tydzień dłużej ale NA PEWNO wszyscy się o tym, dowiedzą. Efekt? Każda jego decyzja, każdy transfer a nawet zatrudnienie sprzątaczki będą tropione pod kątem ewentualnych przekrętów. Nie tylko przez dziennikarzy. Stałe kontrole skarbówki w klubie i wszystkich możliwych służb mamy pewne jak w banku. Juz Zbyszek Ziobro o to zadba. Przydałby mu się sukces medialny w postaci wykrycia przekrętów w takim klubie jak Wisła i wyprowadzenie JM w kajdankach przed obiektywami kamer. Tym bardziej, że sympatie PIS-u są po stronie Cracovii (wiadomo, nasza przeszłość co osoba Zdzicha we władzach tylko potwierdza).
To po co JM przejął Wisłę?
- Dla prania kasy? - nie wierzę. Bez szans.
- bo jest idiotą bez wyobrażni? Mało prawdopodobne
Jeszcze raz: JM musiał się spodziewać, że zostanie błyskawicznie ukrzyżowany bez wyroku za sprawy sprzed kilku lat a pomimo tego kupuje Wisłę. Why? Jakieś pomysły?

radek2323 07.08.2016 22:25

Marcin Baszczynski :-D

czaro 07.08.2016 22:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez radek2323 (Post 1446515)
Marcin Baszczynski :-D

To żart, czy nie? Swoją drogą pomyślałem sobie tydzień temu, że jeżeli to prawda, że Wisła poszła za milion złotych, to szkoda, że nie wzięło tego jakichś dwóch kumatych Wiślaków.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:03.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl