Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Motoryzacja/Samochody/Spalanie (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=5171)

węgorz2 07.11.2011 15:00

nie chce sie z nikim klocic ,poprostu uwazam ze kazdy jezdzi jak warunki pozwalaja ,nie mozna mowic ze WARSZAWA jezdzi gorzej niz inne miasto ,ja tam spedzilem kilka tygodni codziennie jezdzilem przez pol miasta i po tygodniu zachowywalem sie jak oni bo inaczej sie nie da ,jak nie idziesz z pradem to stoisz albo jestes zawalidroga,powiem wam inaczej jak do mnie przyjechal kolega z mniejszej miejscowosci to mowil ,gorszych kierowcow niz w KRAKOWIE nie widzialem ...punkt widzenia od punktu siedzenia

picasso 14.11.2011 14:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dj_ibutti (Post 1187769)
Zgadzam się. Zjeździłem autem z 20k km. ale takiego buractwa jak w Wawie to nie widziałem nigdzie. Nie daj boże, próbować pas zmienić. Nikt nie wpuści. Zwężenie? Jak się wepchniesz na chama to może. Spychanie na krawężnik i do rowu to normalka. Jedziesz, zmienia się na czerwone, a gość za Tobą ani myśli hamować. Piesi idą na zielonym, a kierowca trąbi. A najlepszy jest mój ukochany skręt z Al.Krakowskiej w stronę Jerozolimskich, pod pierwszym wiaduktem od strony Okęcia. Totalna wolna amerykanka. Z prawego pasa nagle ktoś skręca w lewo. Pas się kończy? To co... jedziemy przed siebie.

pozwolę się nie zgodzić.w Wawie jeżdzi duzo lepeij niż u nas.jest jedna zasada.szybko i zdecydownie.jak chcesz zmienić pas to to po prostu robisz a nie czekasz azz sie ktos zlituje.

wierny27 14.11.2011 23:22

Wiślacy mam problem ze swoja skoda felicja 1.3. gdy jadę powyżej 70 km/h zaczyna mi autem szarpać tak jak by paliwo nie dochodziło. Orientuje się może ktoś co może być powodem takiego zachowania samochodu?

adam_09 15.11.2011 07:48

pompa paliwa.

Kocur 26.11.2011 10:42

Tak w temacie motoryzacyjnym ...

Wielki, czarny c...j w dupę s....... synowi co mi urwał lusterko pod Plazą na parkingu. Masz szczęście że Cie nie ma na monitoringu - życzę Ci twardego drzewa za zakrętem i warzywka do końca życia.

piotrek1325 28.11.2011 21:00

Polecacie jakiś komis samochodowy?

StelmiOriginal 28.11.2011 21:05

Auto-Komplet na Rondzie Czyżnyńskim. Vectra C kupiona rok temu z tego komisu, zero usterek, sprawdzany na ASO i wszystko co mowil sprzedawca bylo prawda, znajomy kupil tam passata i tak samo.

Generalnie komis to w ostateczności ;) Lepiej giełda albo prywatnie

piotrek1325 28.11.2011 21:22

Właśnie giełde jakoś podobno nie do końca, bo że niby ludzie w kulki lecą często tam...a w komisie podobno nie mogą nic ukrywać bo potem łatwo dojść tego że Cie oszukali .
No a że prywatnie to wiadomo że najlepiej.
http://otomoto.pl/fiat-punto-C21872277.html#description
powiedzcie mi co o takim aucie myślicie ?? opłaca się kupić cenowo ?

DominoForza 15.12.2011 12:56

jakies opinie na temat focusa mk 1 1.6 benzyna ,docelowo do zagazowania

picasso 15.12.2011 16:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez DominoForza (Post 1201997)

nie jezdzę benzyną więc żadnym autorytetem nie jestem.ale często czytam "motor" i pamietam artykul w którym napisane było,że benzynowki forda bardzo źle znoszą gaz.chodzilo o inne konstrukcje tłoków czy cos takiego.
natomiast co do samego focusa....w dwa lata zrobilem 170 tyś km i powiem szczerze ,że jestem milo zaskoczzony..na prawdę praktycznie bezawaryjne samochód.znajomi mają różne vw od nowosci i z przebiegami okolo 40 tys częsciej bywają w serwisie niz ja.

El'kabat 15.12.2011 21:56

Co do giełdy to tacy sami handlorze jak w komisach,nawet gorsi.
Wiekszosc osob na rybitwach to handlarze,czasem osoba prywatna.
Najlepiej szukac autka na otomoto/allegro od osoby prywatnej i tu juz jest wyscig jak faktycznie autko jest zadbane i godne polecenia.

DominoForza 16.12.2011 01:02

szukam na tych serwisach co napisales, potrzebuje autka do 13 tys z opcja zagazowania ,ma sluzyc jako transport do pracy ,Jak macie jakies sugestie to z checia poczytam
myslalem tez o ibizie II lft lub jakies porysowanej III

MatMario 16.12.2011 08:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez DominoForza (Post 1201997)

Bardzo dobre auto z bardzo słabą blachą, jeśli to cię nie przeraża to godne polecenia, ale z gazem to on się nie kocha. Da się zagazować ale opinie są takie że ludzie mają z tym problemy.

1.6 to jedyny rozsądny wybór, 1.4 za słabe. 1.8 pali więcej a jakoś nie jest dynamiczniejsze. 2.0 zapiernicza ale niestety pali jeszcze więcej.

Diesle jak to w Fordzie, w jednym padają wtryski, w drugim pompy.

Jak do gazu to z tego co pamiętam 1.8 przez swoją konstrukcję będzie lepsze niż 1.6, ale tutaj mogę się mylić.

Don Donson 16.12.2011 08:16

Mam do sprzedania VECTRE C-GTS 2.2 TD 2004 (99 000 km) + opony letnie (Michelin Primacy HP) na aluminiowych obręczach+ opony zimowe na stalowych felgach+ bagażnik na narty Thule.
Bezwypadkowy - serwisowany w Marimex w Krakowie. Wszystkie przeglądy i części oryginalne.

Radwi 20.12.2011 13:31

Pawnowie,

jestem laikiem - Alfa Romeo 156 JTD, po wlozeniu kluczyka i przekreceniu samochod nie reaguje - nie wlaczaja sie kontrolki, rozrusznik nie kreci - od czego zaczac sprawdzanie? aku, bateria od kluczyka, zrabana stacyjka czy cos innego?

Ajax 20.12.2011 14:15

Akumulator

WislakWiDoK 20.12.2011 14:26

Panowie potrzebuje sprawdzony serwis z geometrią kół, Jak najbliżej Bronowic.

Kocur 20.12.2011 14:49

Sprawdzony i bardzo polecany (przeze mnie też) jest ale do Bronowic kawałek ... na Mogilskiej za wiaduktem jadąc od centrum - dokładnie naprzeciw policji - garaże wzdłuż nasypu kolejowego.

Gość ma sprzęt wypasiony i do tego ceny średnie krakowskie.

WislakWiDoK 20.12.2011 14:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kocur (Post 1203828)
Sprawdzony i bardzo polecany (przeze mnie też) jest ale do Bronowic kawałek ... na Mogilskiej za wiaduktem jadąc od centrum - dokładnie naprzeciw policji - garaże wzdłuż nasypu kolejowego.

Gość ma sprzęt wypasiony i do tego ceny średnie krakowskie.

Dzięki, a masz jakiś kontakt? Wolałbym przedzwonić czy ma czas niż dymać połowe Krakowa, z góry dzięki !

Edit: Mogilska 114?

mario79 20.12.2011 16:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Radwi (Post 1203816)
Pawnowie,

jestem laikiem - Alfa Romeo 156 JTD, po wlozeniu kluczyka i przekreceniu samochod nie reaguje - nie wlaczaja sie kontrolki, rozrusznik nie kreci - od czego zaczac sprawdzanie? aku, bateria od kluczyka, zrabana stacyjka czy cos innego?

Na 99.9% to padł akumulator,spróbuj go naładować na nowo.

a tu masz adres stronki gdzie znajdziesz wiele ciekawych rzeczy na temat Alfy

http://www.forum.alfaholicy.org/

węgorz2 20.12.2011 21:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez El'kabat (Post 1202224)
Co do giełdy to tacy sami handlorze jak w komisach,nawet gorsi.
Wiekszosc osob na rybitwach to handlarze,czasem osoba prywatna.
Najlepiej szukac autka na otomoto/allegro od osoby prywatnej i tu juz jest wyscig jak faktycznie autko jest zadbane i godne polecenia.

powiem wam jak ciekawostke szukalem we wrześniu 3 letniego PASSATA B6 KOMBI ,NA ALLLEGRO I na innych serwisach przewalaja sie tego tony ,majac znajomosci w serwisie na ZAKOPIANCE sprawdzilem przez miesiac około 20 ceny wachaly sie za ten sam rocznik silnik itp o 10 tys ,ale auta dobrego nie znalazłem ,same sprowadzane zlomy ,doszlem do oczywistego wniosku kto sprzedaje 3 letnie auto ? albo bogata osoba i idą po znajomosci albo handlarze którzy sprowadzaja zlomy
w koncu kupilem nowe auto w serwisie z jazd probnych ale inny model ,tak wiec 3 letnie auto bardzo ciężko jest kupić

Ajax 20.12.2011 21:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez węgorz2 (Post 1203894)
powiem wam jak ciekawostke szukalem we wrześniu 3 letniego PASSATA B6 KOMBI ,NA ALLLEGRO I na innych serwisach przewalaja sie tego tony ,majac znajomosci w serwisie na ZAKOPIANCE sprawdzilem przez miesiac około 20 ceny wachaly sie za ten sam rocznik silnik itp o 10 tys ,ale auta dobrego nie znalazłem ,same sprowadzane zlomy ,doszlem do oczywistego wniosku kto sprzedaje 3 letnie auto ? albo bogata osoba i idą po znajomosci albo handlarze którzy sprowadzaja zlomy
w koncu kupilem nowe auto w serwisie z jazd probnych ale inny model ,tak wiec 3 letnie auto bardzo ciężko jest kupić

Pracuje w salonie i potwierdzam zadbanych 3 latków mamy bardzo mało. A jeśli już są to w cenach sporo wyższych niż "rynkowe" Jeśli już to szukać od osoby prywatnej 5 lata który po gwarancji był regularnie serwisowany.

Kocur 21.12.2011 00:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WislakWiDoK (Post 1203830)
Dzięki, a masz jakiś kontakt? Wolałbym przedzwonić czy ma czas niż dymać połowe Krakowa, z góry dzięki !

Edit: Mogilska 114?

Tak- 114 - ten adres. Nie mam numeru telefonu ale gdzieś kiedyś w sieci znalazłem - ogólnie gość był zawsze zawalony robotą i tak 2-3 dni naprzód minimum.

brylant17 29.12.2011 21:29

Mam pytanie moje autko to Opel Vectra B 1.6.16V Chciałbym zresetować w nim komputer wyczytałem, że wystarczy odpiąć klamry i połączyć je drutem.Teraz pytanie jak zresetuje komputer to zresetuje się też immobilizer?

Kocur 29.12.2011 22:18

Po takim hard-resecie możesz mieć niezłe cuda potem w aucie - zwłaszcza w Viki.

Podjedź do chłopaków od Opla na Dąbie (Stoczniowców) - czteropak piwa albo szeroki uśmiech i zrobią to w 1 minutę

adam_09 30.12.2011 06:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 1205950)
Mam pytanie moje autko to Opel Vectra B 1.6.16V Chciałbym zresetować w nim komputer wyczytałem, że wystarczy odpiąć klamry i połączyć je drutem.Teraz pytanie jak zresetuje komputer to zresetuje się też immobilizer?

W Oplach reset robisz tak, że odpinasz klemy na co najmniej 15 minut a najlepiej na noc.

piotrek1325 04.01.2012 11:43

Potrzebuje na wczoraj opini o MATIZIE :) jeśli ktoś mial lub coś słyszał piszcie :)

zolwik 04.01.2012 13:43

Matiz
Potrzebujesz sie bujac po taniosci i hu****m autem to kupuj :)
W tej cenie kupisz duzo lepsze auto, a nawet jak bardzo lubisz daewoo to kup lanosa, albo nexie

piotrek1325 04.01.2012 14:00

To będzie pierwsze auto, chodzi o tanie niskie w utrzymaniu. Bo nie będę miał na kogo wziąć ubezpieczenia a przez to wiadomo musze zapłacić sporą kasę ubezpieczycielowi a im mniejszy silnik tym mniej zapłacę...

zolwik 04.01.2012 14:27

W takim wypadku cos z colta, albo suzuki swift - pozory myla, fajnie sie tym pudelkiem jezdzi.
A sa jak nie to CC sport albo Seicento, od 900ccm juz fajnie idzie

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:03.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl