Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7374)

Fenix54 29.08.2011 17:25

Macie jakiś link do transmisji meczu Legii?

LuKaS TSW 29.08.2011 17:31

http://huckenbusch.dbv.pl/viewpage.php?page_id=13
http://www.meczenazywo.pl/t/8768/%C5...ia%20Warszawa/

kpn 29.08.2011 17:42

Legia 1:0 po rzucie karnym...

Pablo84 29.08.2011 18:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez -ja123- (Post 1157977)
Większość kibiców Legii będzie uznawało te mistrzostwo. Chyba, że PZPN uzna, że nie było mistrza w tamtym sezonie. Lech czyściej nie grał od innych zespołów ówczesnej czołówki.

To niech je uznaje na swoich stronach a nie w gościach, bo jak dla mnie jest to prowokacja, a przedewszystkim wielka jebana hipokryzja.

Historia piłki nożnej w Polsce nie jest tylko różowa.Nasz klub tez nie był święty.Nie wypieramy się tego, że byliśmy resortowym GTS`em, a tamten okres chluby nam nie przyniósł, nie wypieramy się tego, że czasami mieliśmy łatwiej za tamtego okresu (a Wy, Górnik czy Ruch, to w szczególności), że czasami nie było za czysto, no ale można częśc zwalić winy na karb tamtego ustroju politycznego i czerwonej pijawki, która chciała przerobić polski sport na wzór radziecki.Nie wypieramy się tez tego, że mecz z wami w 93 był sprzedany.I o tym mówił nawet Iwan- między wyrazami., mówił zdaje się o tym nawet Szczesny.Ile ....a jedzcze będziecie nazywać gówno czekoladą.Tacy jesteście honorowi, że w imię dziadostwa dodacie sobie kolejną datę?Brawo ....a.

Sartre 29.08.2011 18:22

Mam problem, żeby tę bryndzę oglądać... Żeby nie grała Legia, to bym po 5 minutach wyłączył. Już pal sześć poziom meczu, były dużo gorsze w tym sezonie, chociaż ten też raczej z gatunku bryndzowatych, ale otoczka jest... przerażająca. I jeszcze komentatorzy męczą jak diabli.

Gdyby Legia grała teraz z Górnikiem / Widzewem / Lechią / Ruchem, to bylibyśmy w plecy. Jak dla mnie klątwa pucharów tutaj też obowiązuje...

Elendil 29.08.2011 19:05

albo ŁKS gra lepiej niż dotychczas, albo Legia słabiej... mam nadzieję, że uda się Łodzianom strzelić jeszcze jedną bramkę.

edit: nieważne...

Emenems81 29.08.2011 19:14

Brakuje nam kogoś takiego jak Ljuboja, widać jaką on ma przewage w wyszkoleniu w porównaniu do innych zawodników z naszej ligi.

zim zum 29.08.2011 19:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Emenems81 (Post 1158046)
Brakuje nam kogoś takiego jak Ljuboja, widać jaką on ma przewage w wyszkoleniu w porównaniu do innych zawodników z naszej ligi.

To samo pomyślałem. Taki zawodnik powinien być u nas.

felipe 29.08.2011 19:20

No robi chłopak różnicę.
Ale to było wiadomo - nie codzień przychodzi do naszej ligi gość powszechnie znany w Europie, z tak bogatym cv, wciąż w dobrym piłkarsko wieku. Było pewne, że obrońców z naszych klubow będzie kręcił jak chce. JEdyne czego się bali Legioniści (i słusznie) to na jak długo starczy mu motywacji do gry na 100%. Jak widać jednak, obawy te były póki co niepotrzebne. Niestety :)

Ale to pokazuje drogę. Duży pieniądz na kontrakt, odpowiednie rozeznanie i cos może wypalic...

Sartre 29.08.2011 19:22

No i po wszystkim. Widać było, że legioniści chcieli dostosować swój poziom i wysiłek do zagrożenia jakie "tworzy" ŁKS. W I połowie szukali tego poziomu, w II go znaleźli i sobie na spokojnie kontrolowali grę przy minimum wysiłku.

Maciuś 29.08.2011 19:24

Wygrana przy minimalnym wysilku, tak sie wlasnie gra z takimi druzynami jak ŁKS.

tofik 29.08.2011 19:28

Lepiej dać jednemu co robi różnicę 500 tysięcy niż 2 no name po 250

Sartre 29.08.2011 19:30

Heh, tak nawiasem mówiąc: typowy wynik dla Legii w tym sezonie, czyli jak wygrywać, to tylko 3:1 :lol:

pzkwr 29.08.2011 19:32

http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...nczyka,1687456

O co chodzi z tym konfliktem Lenczyka z kibicami?

Ogryzek 29.08.2011 20:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 1158063)
Lepiej dać jednemu co robi różnicę 500 tysięcy niż 2 no name po 250

Kogo masz na myśli? Genkova i Bitona?

(Obaj pewnie zarabiają po 250 tysięcy euro)

kreseq 29.08.2011 20:07

Grali nie wiem na ile procent, ale cos kolo 50 bedzie.
ŁKS jest dramatyczny.
Ljuboja jako tako skuteczny.
Manu na 4 biegi 3 moze sobie darowac.
Janusz Gol allez allez.
Licza sie 3 punkty.
Tyle o tym meczu.

zizou 29.08.2011 21:15

Pojechali, pochodzili sobie po boisku, gdy trzeba było przyspieszali i zrobili co trzeba... czego chcieć więcej?
Mistrzostwo wygrywa się regularnie punktując ze słabszymi, a nie od czasu do czasu wygrywając tzw "hit" - czyli są na dobrej drodze.
Oby jak najdłużej:lol:

mitmichael 30.08.2011 06:44

Nie ma co - Legia gra najrowniej ze wszystkich.

Gwiaździsty 30.08.2011 07:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1158218)
Nie ma co - Legia gra najrowniej ze wszystkich.

Narazie tak gra. Przy ciut mocniejszym przeciwniku (Śląsk) było 1:2 i to u siebie. ŁKS obecnie to dostarczyciel punktów, podobnie jak ci z garbatą dolą z ul. Kałuży.

tofik 30.08.2011 08:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1158086)
Kogo masz na myśli? Genkova i Bitona?

(Obaj pewnie zarabiają po 250 tysięcy euro)

Czasem lepiej mieć kadrę 20 a nie 22 ale żeby każdy coś dawał .A nie na ilość dużo, a jednak czy wejdzie jeden i czy drugi to jest bez różnicy, albo jeszcze gorzej od tego który zszedł. Czyli bardziej mam na myśli nasze wsparcie z ławki Paljicia, Kirma, Diaza, Jirsaka Gargułę. Też pewnie każdy po 250.

Do napastników nie mam takich pretensji. Genkow i Biton to dobrzy napastnicy.
Ale oni mają duży problem ,że drużyna jest nie zgrana i kazdy robi co chce.
Genkov i Biton by strzelali więcej gdyby była jakaś myśl w zespole a oni by mieli pewność co kolega chce zrobić, gdzie zagrać.

Sartre 30.08.2011 08:24

Cytat:

Narazie tak gra. Przy ciut mocniejszym przeciwniku (Śląsk) było 1:2 i to u siebie. ŁKS obecnie to dostarczyciel punktów, podobnie jak ci z garbatą dolą z ul. Kałuży
Zgadza się. To samo Lech. Obie drużyny póki co jakoś szczególnie trudnych meczów nie miały, to sobie punkty ciułają. Lecha zweryfikujecie wy (i nie załamywałbym rąk nad waszą marną formą ostatnio. W zeszłym sezonie przed pierwszym meczem z nami wy dołowaliście, my akurat mieliśmy niezłą serię i mieliśmy do Krakowa przyjechać po stosunkowo łatwe zwycięstwo - jak się skończyło, wiadomo) i Śląsk. Nas czarnuchy, a dwie kolejki później również wy...

...no, może to ostatnie nie do końca. Mecz Wisła - Legia na Łazienkowskiej, zgodnie z tradycją, kto przegra, ten ma MP :lol:

A co do ostatniej kolejki - nie ma to jak kolejki cudów i ruchy oddolnie-spłaszczeniowe ;) W sumie kolejka-prezent dla nas i dla czarnuchów, a ani my, ani oni za bardzo swoją grą na takie dary nie zasłużyliśmy. No ale spoko, darowanemu koniu... ;)

Pan Jotka 30.08.2011 09:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pzkwr (Post 1158065)

Nie wiem ocb, ale dowodzi ta cała sytuacja tylko tego, że w tym kraju ludzie są zdrowo pierdo**ęci i stworzenie jakiejkolwiek drużyny obojętne w co grającej jest po prostu niemożliwe. Alex Ferguson wyleciałby dwa razy do roku, Arsena Wengera powiesiliby, a Mourinho zostałby ukrzyżowany. No bo jak to? Abramowicz mu kupił taaakich grajków, a oni nie wygrali mu Pucharu Wszechświata? Niech się zajmą w działacze Śląska przeprowadzką na nowy Stadion i działaniami marketingowymi , co by go zapełnić, a od trenera niech sie odczepią! Zresztą Śląsk nie jest jedyny do bicia, bo czarne chmury zbierają się nad Wisłą. Ponieważ dziennikarze najbardzie poczuli się urażeni odpadnięciem z LM, zaczęła sie nagonka na Wisłę po całości. A to Maaskant do dupy, a to Wisła gra słąbo od roku, a to kiepscy piłakrze itd.... Rok temu płakali nad Legią i zwalniali Skorże cały sezon. Ten zdobył PP, zagra w LE i nagle git majonez z wszytskim. Amika. Grała cudo piłkę. Stilić wiązał podobno krawaty nogą, a Rudnew miał po 6 mln euro chodzić. Tylko odpadli z Bragą to zaczęło się: że nic nie grają, że Stilić słabiusi, Rudnew obrażony bo nie pozwolili mu odejść... Ludzie! Nie ulegajcie histerii bo tylko o to pismakom chodzi-żeby ich czytać i powielać ich opinie. Taki Melikson był SUPER IDOLEM, ale nie wygrał sam meczu z Apoelem i zaczęło się gadanie, że to przeciętny zawodnik. :rotfl:

jakkfk 30.08.2011 09:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pzkwr (Post 1158065)

http://www.fanslask.fuckpc.com/?p=6909

fan01 30.08.2011 09:31

Pan Jotka, zapomniałeś ze nasz Stan z najbarwniejszej postaci w naszej lidze stał sie jednak miernym dyrektorem, a sciagnieci przez niego pilkarze to jednak slabiaki, wiec czym sie emocjonowac ;)

Pan Jotka 30.08.2011 10:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fan01 (Post 1158251)
Pan Jotka, zapomniałeś ze nasz Stan z najbarwniejszej postaci w naszej lidze stał sie jednak miernym dyrektorem, a sciagnieci przez niego pilkarze to jednak slabiaki, wiec czym sie emocjonowac ;)

Czekam na materiał pt. Valcxx promuje swoich rodaków :P
A na powaznie to już wyczytałem w jakieś gazecie, że gra Wisły przypomina reprezentację Polski za końcowego Benhakeera (tak, tak!), czyli że bronimy się tylko i nic nie umiemy zagrać :D
Wszelkiej maści dziennikarzyny już tylko czekają na negatywny wynik Lech-Wisła żeby pojechać po naszym klubie

Kociewiak 30.08.2011 19:21

Ogłaszam publicznie, że w swoim poście na temat szacunku do kibiców Legii i nieszanowaniu Lechii przez użytkownika 0 22 pochopnie sie wyraziłem o jego braku szacunku do mojego klubu.

Sartre 30.08.2011 19:44

Cytat:

Ogłaszam publicznie, że w swoim poście na temat szacunku do kibiców Legii i nieszanowaniu Lechii przez użytkownika 0 22 pochopnie sie wyraziłem o jego braku szacunku do mojego klubu.
Ładna postawa :) Się chwali :)

4fan_player 30.08.2011 20:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kociewiak (Post 1158460)

Ale musisz jeszcze w TVN24 zamówić przeprosiny dla niego i dla całej Legii.

Kociewiak 30.08.2011 20:12

heh nie musze :)

0 22 30.08.2011 20:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kociewiak (Post 1158460)

A ja oświadczam, że moje słowa o równaniu się i proporcji były skierowane wyłącznie do dwóch forumowiczów i w żaden sposób nie miały na celu umniejszania zasług Lechii Gdańsk na różnych polach.

Sartre 30.08.2011 21:34

No tośmy się oficjalnymi oświadczeniami powymieniali, teraz tylko opłata skarbowa, taksa dla notariusza, stawka godzinowa dla pełnomocników i możemy np. wrócić do tematu ekstraklasy.

wanciak86 31.08.2011 12:56

Jeszcze tydzien temu najrowniej grala Amika, teraz juz Wam najrówniej gra Legia.. Kto za tydzien bedzie najrowniej grajacym ?

Sartre 31.08.2011 13:02

Cytat:

Kto za tydzien bedzie najrowniej grajacym ?
Jak dla mnie, to od początku sezonu najrówniej gra ŁKS ;)

Prawda jest taka, że póki co nie da się wskazać żadnego faworyta, ani też nie zanosi się na to, żeby ktokolwiek miał zrobić jakąkolwiek szczególną niespodziankę in plus.

szprotson 31.08.2011 13:23

a nie Łodzki Widzew i Majonez Kielce ?

Wiślak-1990 31.08.2011 13:31

ŁKS się wzmocnił, lepiej późno niż wcale w sumie to ciekawych piłkarzy pozyskali: Łukasiewicz, Golański, Kascelan, Szczot.

Emenems81 31.08.2011 14:39

Lepiej dla drużyn, które już znimi grały, tak czy inaczej większej chujni już się nie da grać :]

Titto 31.08.2011 15:00

Janas zwolniony z GKS!
http://www.futbolnews.pl/rozgrywki/e...belchatow.html

Sartre 31.08.2011 15:44

Właśnie, czy my jakiegoś typera zwalnianych trenerów nie mieliśmy na początku sezonu? :) Jak dla mnie Janas byłby na takiej liście wysoko, chociaż nie najwyżej...

To co, obstawiamy kto następny? :D

1. Dariusz Bratkowski
2. Tomasz Kafarski
3. Jan Urban
4. Orest Lenczyk
5. Jurij Szatałow
6. Robert Kasperczyk
7. Jacek Zieliński

;)

Cytat:

Janas pójdzie do Polonii :P
Oj, coś czuję że Lechia potrzebuje trenera z doświadczeniem :lol:

silver03 31.08.2011 15:53

Janas pójdzie do Polonii :P

Kociewiak 31.08.2011 16:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sartre (Post 1158711)

Oj, coś czuję że Lechia potrzebuje trenera z doświadczeniem :lol:

nawet nie strasz :D

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:28.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl