Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

royalmichael 29.06.2009 23:31

Ja byłbym bardziej pewny tego transfery gdyby nie te 500tys euro... Z drugiej strony klub Kirma robi jakąś wyprzedaż bo już kilkunastu zawodników sprzedali a Kirm ma kontrakt jeszcze rok więc za pół roku mógłby już podpisać nowy z innym klubem i nic by na nim nie zarobili.. no nic, pozostaje nam czekać. Może jutro, myślę, że najdalej w środę powinniśmy wiedzieć czy ubierze koszulke z Biąłą Gwiazdą.

PasiorWKS 29.06.2009 23:39

Czy to prawda, że Wisła złożyła ofertę dla Banasia? Bo spotkałem się z taką opinią na stronie Legii. W sumie nienajgorszy pomysł to jest :D

ciacho 30.06.2009 00:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 753522)
Jednak to jest trochę niepoważne że bierze się gościa na badania,uzgadnia wszystko i potem olewa sprawę gdy pojawia się inna opcja.To trochę tak jak np. przebicie aukcji na allegro a potem wycofanie się z tego.Z tymi Słowakami raczej interesu już nie zrobimy;)

A miałeś jeszcze jakieś nadzieje. że w naszym klubie jeśli chodzi o transfery jest jakiś pierwiastek powagi i profesjonalizmu?

1q2 30.06.2009 00:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOMINEK (Post 753525)
Przyjechał przeszdł testy ale Wisła znałazła lepsze rozwiązanie - takich sytacji w każdym okienku są dziesiątki i nasi piłkarze też ich doświadczali.

To wymień mi choć kilka.Co innego testy a co innego badania lekarskie - jak wiadomo przeprowadza się je gdy sprawa jest już uzgodniona.
I to nie jest tak że bardziej cenie interes jakiegoś Bożoka niż Wisły, tylko chciałbym by takie sytuacje nie zdarzały się a u nas to jest w zasadzie kolejny taki kamyczek potwierdzający chaos jeśli chodzi o politykę transferową.

I oczywiście, jako Wiślak wole by przywalili w ch i wzięli tego Słoweńca bo rokuje on zdecydowanie lepiej, tyle że przynajmniej w przyszłości lepiej unikać tego typu gierek.

ciacho - miałem nadzieje że jak lekką ręką oddajemy Clebera,Zienia i Baszcza to mamy alternatywy wypatrzone już jakiś czas temu.Teraz mam już poważne wątpliwości ale poczekam do piątku bo to jest w zasadzie taki ostatni termin, gdzie będzie można powiedzieć że jakoś wyrobiliśmy się w czasie a nie chce niewiadomo czego a jedynie uzupełnienia oczywistych braków.
A czas wd mnie jest o tyle kurewsko w tym roku ważny że jedyna szansa na spokojny finansowo i sportowo rok to awansować minimum do LE czyli przejść 2 i 3 rundę a jak wiadomo wszystko to rozstrzygnie się jeszcze w wakacje.

ps i zgadzam się z tymi co piszą że priorytet to dobre przygotowanie drużyny, tyle że o to będzie bardzo ciężko.3 tygodnie to nie jest czas w którym można cokolwiek konkretnego zrobić.

Belzebub 30.06.2009 02:18

Jesli juz na TWSd jest informacja,to mysle ze w najlbizszych dniach zobaczymy go ubranego w nasza koszulke..
Moze info ze pozyskujemy Tima Matavza,która pojawiła sie równolegle z wiadomościa o zaintersowaniu Kirmem też okaże sie prawdziwa,wtedy juz tylko Nurkovic i dwóch obrońców i smiało mozemy walczyc o mistrza i LM :)

Bozok miejmy nadzieje ze nie znajdzie zatrudnienia nigdzie indziej w polskiej ekstraklasie..Najlepiej jakby go wzieli do nas na 2 lewego pomocnika a Pepe do ataku lub do Ruchu na wypożyczenie..

Raporter 30.06.2009 05:10

Niech Bednarz bierze Gaxę z RPA. Gość jest napewno lepszy od Carlinhosa i też za darmo. Gracz od razu do pierwszej 11. Bardzo silny fizycznie. Piłkarz na Ligę Mistrzów.

flamengista 30.06.2009 07:36

Ok, załóżmy że nawet pozyskujemy tego Kirma. Fajnie, skoro to tego zawodnika wolał trener Skorża. [choć ja w wydanie 500 tys. € po prostu nie wierzę]

Ale o kolejnych "alternatywnych transferach" z Rużemberoka możemy chyba zapomnieć. Hajduch i Bozok zrobią nam taką reklamę na Słowacji, że następny zawodnik z ligi naszych południowych sąsiadów dwa razy się zastanowi, zanim przyjedzie do nas na testy zdrowotne.

zim zum 30.06.2009 07:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 753729)
Ok, załóżmy że nawet pozyskujemy tego Kirma. Fajnie, skoro to tego zawodnika wolał trener Skorża. [choć ja w wydanie 500 tys. € po prostu nie wierzę]

Ale o kolejnych "alternatywnych transferach" z Rużemberoka możemy chyba zapomnieć. Hajduch i Bozok zrobią nam taką reklamę na Słowacji, że następny zawodnik z ligi naszych południowych sąsiadów dwa razy się zastanowi, zanim przyjedzie do nas na testy zdrowotne.

tutaj się zgadzam, bardzo niepoważne zachowanie. dziwie się i to bardzo

Wiślak1994 30.06.2009 07:59

Andraz Kirm widziany na lotnisku w Balicach wraz z dwoma mężczyznami . Jeden to najprawdopodobniej menadżer (w garniturze)- rozmawiał o czymś z piłkarzem. Drugi mężczyzna : około 30 lat (moze troche mniej, może wiecej),, , około 185 cm wzrostu, dłuższe włosy i zarost.Niósł torbę firmy Umro......

matizaq 30.06.2009 08:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wiślak1994 (Post 753735)
około 30 lat (moze troche mniej, może wiecej),, , około 185 cm wzrostu, dłuższe włosy i zarost.Niósł torbę firmy Umro......

Może to jego żona ?:lol:

Jeżli mówisz prawdę to za niedługo powinniśmy się przekonać czy to piłkarz czy nie .....
Nikt na pewno nie będzie szukał , bo piłkarzy o takiej charakterystyce może być bardz dużo.
Więc nie napalaj się narazie chłopie ,bo to może jakiś kolega z nim przyjechał.

qchar90 30.06.2009 08:15

to jest biznes. zycie jest brutalne. mamy prawo odwlekac transfer. wiec nie wiem o co chodzi. w kazdym momencie mozna sie wycofac. nie rozumiem o co wam chodzi. w biznesie nie ma skrupulow.

dzollo 30.06.2009 08:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez matizaq (Post 753736)
Może to jego żona ?:lol:

Jeżli mówisz prawdę to za niedługo powinniśmy się przekonać czy to piłkarz czy nie .....
Nikt na pewno nie będzie szukał , bo piłkarzy o takiej charakterystyce może być bardz dużo.
Więc nie napalaj się narazie chłopie ,bo to może jakiś kolega z nim przyjechał.

Pewnie jego brat albo jakis dobry kolega chcial sobie zrobic wycieczke do Krakowa, a krim mu powiedzial "wezne cie ale ty za to bedziesz mi nosil torbe":)

sandbender 30.06.2009 08:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wiślak1994 (Post 753735)
Andraz Kirm widziany na lotnisku w Balicach wraz z dwoma mężczyznami . Jeden to najprawdopodobniej menadżer (w garniturze)- rozmawiał o czymś z piłkarzem.

Kirm: Gdzie my jesteśmy?
Manago: Kraków...qrwa, źle wsiedlismy. No nic.
K: Mowiłem, zebys sprawdził. I co teraz? Co?
M: Spokojnie, za godzine mamy samolot do Niemiec.

tedi100 30.06.2009 08:21

ale śmieszne takich Wiślaków co sobie robią żarty to o dupę rozbić... Wy nigdy nie wierzyliście w swój klub ani w dobre transfery ten czas na dobre transfery wreszcie nadszedł...

matizaq 30.06.2009 08:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandbender (Post 753739)
Kirm: Gdzie my jesteśmy?
Manago: Kraków...qrwa, źle wsiedlismy. No nic.
K: Mowiłem, zebys sprawdził. I co teraz? Co?
M: Spokojnie, za godzine mamy samolot do Niemiec.

Kirm : Dobra wezmę cię do Krakowa to sobie pozwiedzasz.
Tajemniczy mężczyzna : Dzięki stary !
K: Ale po co ci ta torba ?
T m : Słyszałem ,że tam mają tanie precle.....

Dobra nie róbmy już sobie żartów , bo jak się okaże ,że to prawda to się napewno wszyscy będą cieszyć ... (o ile gościu umie grac)

Dozamet1 30.06.2009 08:23

tu już pisze że Kirm jest w Wiśle http://www.transfermarkt.de/de/spiel...sferdaten.html

mic 30.06.2009 08:29

Dzisiaj nastepuje wzmocnienie Wisly, tyle ze budzetu. Kontrakt Dawidowskiego staje historia :D

Kontrakt konczy sie takze Beto. Pilkarzami Wisly oficjalnie przestaja byc Zieniu i Baszczu

Dozamet1 30.06.2009 08:31

w końcu myślałem że będzie siedział na garnuszku Wisełki do końca życia he

Blat Wywiad 30.06.2009 08:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 753729)

Bzdury piszesz... wszyscy którzy myślą podobnie chyba nie mieli do czynienia z biznesem. TYLKO PODPIS NA DOKUMENCiE JEST WIĄŻĄCY. Wszystko inne nas nie interesuje a już najbardziej to że Bozok zrobi focha. Jeśli mamy możliwość pozyskania lepszego piłkarza to trudno. TO JEST BIZNES. A DOBRO WISŁY JEST NAJWAŻNIEJSZE.

Pozatym jak Wisła awansuje chociażby do LE to nie tacy jak Bozok będa chcieli do nas przyjść

TYLKO WISŁA

spirit 30.06.2009 08:38

Co do Dawidowskiego to

http://www.humorpage.pl/obrazki/s/52...eby_radosc.jpg

:D

_ukoL 30.06.2009 09:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dozamet1 (Post 753742)
tu już pisze że Kirm jest w Wiśle http://www.transfermarkt.de/de/spiel...sferdaten.html

No bardzo wiarygodne źródło zaprezentowałeś - to już pewne, mamy Słoweńca, bo na transfermarkcie podali. :rotfl:

Simao1 30.06.2009 09:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dozamet1 (Post 753742)

Po pierwsze, nie "pisze", a jest napisane.

Po drugie, każdy zna wiarygodność Transfermarktu.

Nie napalajcie się tak. Jeśli mają podpisać, to podpiszą.

Dozamet1 30.06.2009 09:28

czy napisałem że na 100% podałem to dlatego że dotyczy transferów Wisły czy nie?

westersyl 30.06.2009 09:31

Cytat:

Cytat:

tutaj się zgadzam, bardzo niepoważne zachowanie. dziwie się i to bardzo
Ludzie przecież to jest naturalna kolej rzeczy jeśli jest ktoś lepszy to go bierzemy, Bozok okazał się tylko alternatywą dla nieudanych negocjacji z Krimiem tak abyśmy w razie co nie zostali bez lewego pomocnika. Jak teraz może się czuć Bożok ? Spójrzcie na to z innej strony ile razy to MY zostaliśmy przekręcani przez zawodników. Na palacach jednej ręki tego nie policzysz.

Simao1 30.06.2009 09:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dozamet1 (Post 753770)
czy napisałem że na 100% podałem to dlatego że dotyczy transferów Wisły czy nie?

Zanim cokolwiek napiszesz - przemyśl to. Unikniesz kompromitacji.

Do póki na oficjalniej stronie Wisły nie zobaczę, że Kirm podpisał kontrakt, to nie uwierzę, tymbardziej, że Transfermarkt ma taką opinię jaką ma.

Cia 30.06.2009 09:37

Kirm piłkarzem Wisły

Andraz Kirm z NK Domżale przeszedł pomyśle testy medyczne i został piłkarzem Wisły Kraków. Lewy pomocnik kosztował mistrza Polski blisko 500 tysięcy euro. Umowa została zawarta i gracz już dzisiaj udaje się na zgrupowanie do Austrii, gdzie przebywają jego nowi koledzy. Słoweniec zagra w środowym sparingu wiślaków.

http://www.tsw.com.pl/mcms/img/news_big/kirm.jpg

Władze Wisły decyzję ogłoszą dziś popołudniu lub jutro rano.

TSW.com.pl

mariusz92abg 30.06.2009 09:38

panowie z tym "rezygnowaniem w ost chwili z transferu" to dziala w obie strony,przypomnijcie sobie ilu to zawodnikow przerwalo negocjacje i w ost chwili wypieli sie na Wisle,wiec nie ma co sie rozczulac :)

szlaQ 30.06.2009 09:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Cia (Post 753773)
Kirm piłkarzem Wisły

Andraz Kirm z NK Domżale przeszedł pomyśle testy medyczne i został piłkarzem Wisły Kraków. Lewy pomocnik kosztował mistrza Polski blisko 500 tysięcy euro. Umowa została zawarta i gracz już dzisiaj udaje się na zgrupowanie do Austrii, gdzie przebywają jego nowi koledzy. Słowak zagra w środowym sparingu wiślaków.

TSW.com.pl

Słowak.. :P i tyle w tym temacie .. dopóki nie potwierdzi oficjalna strona nie podpalać się chłopaki :D

Pastor777 30.06.2009 09:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Cia (Post 753773)
Kirm piłkarzem Wisły

Andraz Kirm z NK Domżale przeszedł pomyśle testy medyczne i został piłkarzem Wisły Kraków. Lewy pomocnik kosztował mistrza Polski blisko 500 tysięcy euro. Umowa została zawarta i gracz już dzisiaj udaje się na zgrupowanie do Austrii, gdzie przebywają jego nowi koledzy. Słowak zagra w środowym sparingu wiślaków.

TSW.com.pl

TSW.com.pl wykazuje się pełną profesjonalką ;) Nie wiedziałem, że Kirm jest Słowakiem... Wszystkie inne źródła podają, że to Słoweniec:shock:

dj_ibutti 30.06.2009 09:44

No co za dowcipnisie z Was... łohohoho.

A tak poważnie, to co on tak szybko te testy przeszedł? Jak wczoraj wylatywał? Innym zajęło to 2 dni...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:39.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl