Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7374)

Sartre 28.08.2011 15:28

Widzę, że Śląsk jeszcze ostatnim rzutem na taśmę dopadła klątwa pucharów.

Meczu nie oglądałem akurat - Widzew cokolwiek grał? Czy wygrał na stojąco z żenującym Śląskiem? Nawiasem mówiąc - demony zeszłego sezonu wracają, kiedy faworyci są ci sami, tylko wygrywać coś nie potrafią. Obyśmy jutro nie zaliczyli blamażu stulecia z ŁKSem.

zizou 28.08.2011 15:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sartre (Post 1157278)
Widzę, że Śląsk jeszcze ostatnim rzutem na taśmę dopadła klątwa pucharów.

Meczu nie oglądałem akurat - Widzew cokolwiek grał? Czy wygrał na stojąco z żenującym Śląskiem? Nawiasem mówiąc - demony zeszłego sezonu wracają, kiedy faworyci są ci sami, tylko wygrywać coś nie potrafią. Obyśmy jutro nie zaliczyli blamażu stulecia z ŁKSem.

Śląsk dziś zaprezentował podobną filozofię jak Legia tydzień temu ze... Śląskiem:
1 polowa; jesteśmy zajebiści, ograliśmy Legię i nie przegraliśmy w Rumunii - co nam jakiś Widzew może zrobić (0:2 do przerwy)
2 połowa; bierzemy się do roboty - no ale czasu starczyło na 1 bramkę.

Widzew fajnie z kontry, mogli pokarać bardziej wrocławian w doliczonym czasie, ale Grzelczak uzyskał 10 na 10 Ćwielongów za swój strzał:D

Uran235 28.08.2011 15:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zizou (Post 1157281)
(...) ale Grzelczak uzyskał 10 na 10 Ćwielongów za swój strzał:D

Nie wiem, czy to nie wykracza poza skalę. Za zmarnowanie takiej sytuacji zj*by dostaje nawet siedmiolatek na szkolnym boisku.

John1906 28.08.2011 15:48

Śląsk i Wisła potwierdziły, że po rozgrywkach pucharowych w lidze słabiutko. Wraca klątwa Lecha z zeszłego sezonu, jeszcze Legia jutro ;)

zizou 28.08.2011 15:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Uran235 (Post 1157289)
Nie wiem, czy to nie wykracza poza skalę. Za zmarnowanie takiej sytuacji zj*by dostaje nawet siedmiolatek na szkolnym boisku.

Moim zdaniem po za skalą byłby gdyby Śląsk wyrównał... a tak zasługuje na odrobinę litości:lol:

Edson 28.08.2011 15:52

Ktoś tu napisał niedawno, że jeśli ktoś uważa, że jeśli Śląsk, Legia i Lech będą tracić punkty tak jak w zeszłym sezonie to nie zna się na piłce... Coś czuję, że podobnie jak w zeszłym sezonie, buki zbiją niezłą kasę dzięki "ekspertom" stawiających na naszą ekstraklasę. Widzew podobnie jak przed tygodniem utwierdza mnie w przekonaniu, że mimo letnich osłabień może być czarnym koniem tych rozgrywek podobnie jak Górnik.

-ja123- 28.08.2011 17:07

Jak ewentualnie Jaga przegra, to po 5 kolejkach jedynymi drużynami bez porażki będą Korona i Widzew. Przed sezonem typowani do spadku. LOL.

Jagul 28.08.2011 17:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez -ja123- (Post 1157371)
Jak ewentualnie Jaga przegra, to po 5 kolejkach jedynymi drużynami bez porażki będą Korona i Widzew. Przed sezonem typowani do spadku. LOL.

Na dodatek Korona i Widzew mają trenerów praktycznie anonimowych. Pamiętam jak na weszlo jeździli po Ojrzyńskim i Mroczkowskim, a tutaj taka niespodzianka. Oczywiście za wcześnie jest jeszcze na oceny ale obie drużyny walczą i dają z siebie wszystko na boisku, co widać po wynikach jakie osiągają.

0 22 28.08.2011 19:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kociewiak (Post 1157037)
Mistrzostwa Polski szacunek ale za to nikt nie będzie przed Wami klękał na kolana, aktualnym mistrzem nie jesteście "narazie" więc troszke luzu (szacunek mistrzom sie należy, tym bardziej wielokrotnym)
kibicowsko nie będe tego nawet komentował, bo są różne sposoby kibcowania, różne płaszczyzny itd. i tu raczej nie tylko w Gdańsku, ale np. Wrocławiu, Łodzi itp tez nikt przed Wami nie będzie klękał. A z tym startowaniem to kolego juz tak tej głowy w chmurach nie trzymaj bo to dziecinne zachowanie.

Proponowałbym jednak następnym razem startować do kolegi po szalu, który pisze "Legła" oraz przez pryzmat tego czytać moje odpowiedzi do niego skierowane.

Kilkanaście tygodni temu któryś z Was szydził na tym forum z 'wielkiej Legii', teraz ten pisze o 'ległej' i szydzi z tego co śpiewamy - nie umiejąc jeszcze tego odpowiednio napisać. W dupach im się konkretnie poprzewracało od tych 8 miejsc w ekstraklasie, co z przykrością muszę zauważyć ja, bo nikt od Was im za wiochę uwagi nie zwraca.

Wiślak z Azorów 28.08.2011 20:12

0 22 chyba sie troche zapominasz jeżdżąc po Lechii więc zbastuj kolego

Aaarrgh 28.08.2011 20:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zizou (Post 1157014)
Polonia Grodzisk Wielkopolski zwycięska, ale bardziej dzięki temu że GKS Bełchatów to śpiące królewny niż dzięki poprawie gry.

Słowo - klucz w naszym przypadku to presja. Na piłkarzy Widzewa czy Korony nikt nie wywiera presji wygrania każdego meczu. Wychodzą bez kompleksów i perspektyw degradacji do Młodej Ekstraklasy lub Klubu Kokosa po nieudanym meczu. Nawet ze słabym Bełchatowem zamiast zaryzykować i grać z pierwszej piłki obserwowałem u naszych grajków sraczkę przed stratą piłki. Każdy mecz w tym sezonie wygląda tak samo: przyjęcie, kółeczko, bieg z piłką, bezpieczne podanie. W tym czasie przeciwnik jest już ustawiony w obronie.

0 22 28.08.2011 20:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wiślak z Azorów (Post 1157491)
0 22 chyba sie troche zapominasz jeżdżąc po Lechii więc zbastuj kolego

Ja nigdzie nie jadę po Lechii (wskaż niby gdzie). Odpowiadam tylko jej dwóm kibicom i wypowiedzi tylko tych dwóch kibiców oceniam.

7 kotów 28.08.2011 20:43

To, jak dobija się jelenia pokazał dziś MUFC.
Pisze to w kontekście naszego meczu w stolicy kilkanaście miesięcy temu, gdy zamiast właśnie takiego oklepu ośmioma golami, było słabe 3:0.
Polska nigdy się nawt nie zbliży poziomem do ligi angielskiej umiejętnościami. Ale mentalnością mogliby chociaż próbować.

3 drużyny już wygrały na wyjazdach w tej kolejce. Podejrzewam ze ŁKS jutro nie przegra.

Wiślak z Azorów 28.08.2011 20:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 1157470)
Proponowałbym jednak następnym razem startować do kolegi po szalu, który pisze "Legła" oraz przez pryzmat tego czytać moje odpowiedzi do niego skierowane.

Kilkanaście tygodni temu któryś z Was szydził na tym forum z 'wielkiej Legii', teraz ten pisze o 'ległej' i szydzi z tego co śpiewamy - nie umiejąc jeszcze tego odpowiednio napisać. W dupach im się konkretnie poprzewracało od tych 8 miejsc w ekstraklasie, co z przykrością muszę zauważyć ja, bo nikt od Was im za wiochę uwagi nie zwraca.

tutaj ciśniesz Lechii dokładnie ich kibicom

0 22 28.08.2011 21:01

To Lechii czy kibicom? Z czym cisnę? Nie zajęli ostatnio dwa razy 8 miejsc? Zwraca ktoś uwagę na szyderkę z 'wielkiej Legii' i pisaniu o 'ległej'? Nie jest to zaczepianie Legii?

Odpowiadam jedynie na żenujące zaczepki.

Wiślak z Azorów 28.08.2011 21:13

bo wiesz ja do was nic nie mam bo dla mnie to wy rzadną kosą nie jesteście ale jak piszesz że Lechii sie w dupach poprzewracało tylko dlatego że ktoś pisze o was "legła" czy "wielka legia" jak pół Polski tak pisze no to coś jest nie halo tyle ode mnie kończe dyskusje pozdro dla kumatych.

0 22 28.08.2011 21:17

Nie poprzewracało się Lechii tylko jej dwóm kibicom. To zdecydowana różnica.

Wiślak z Azorów 28.08.2011 21:20

/\\/\ troche inaczej zrozumiałem ale ok koniec dyskusji.

studio 29.08.2011 07:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 1156200)
Przepraszam ale dobry zespół nawet mający średi dzień poniżej pewnego poziomu nie schodzi.

Czyli w lidze nie ma dobrych zespolow patrzac na wyniki 5 kolejki :lol: 8-2 Man U z Arsenalem to tez oznacza ze Arsenal to miekkie pipy i dobrym zespolem napewno nie jest :-p

emj10 29.08.2011 08:37

Czyli cała czwórka to nie ....eczki :D
http://gwizdek24.se.pl/inne/legia-sw...lu_202353.html

Po nocy wrażeń mogą zagrać na pół gwizdka, więc można upatrywać niespodzianki w Bełchatowie.

tropik 29.08.2011 08:50

http://gwizdek24.se.pl/s/photos/thum...lu_640x480.jpg

Biedny Rybus, taki zgrzany... :D

Sartre 29.08.2011 09:15

Jak po takich nockach mieliby grać na poziomie, to jak dla mnie z Wiertniczej 72 mogą wychodzić tylko na treningi i mecze :D

Kociewiak 29.08.2011 10:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 1157560)
Nie poprzewracało się Lechii tylko jej dwóm kibicom. To zdecydowana różnica.

słuchaj kolego w dupie to sie Tobie przewraca bo wozisz ją wyżej niż głowe, już Ci o tym pisałem. Mnie gówno obchodzi co sobie ktoś pisze, ja mam do Legii szacunek bo znam gości którzy zrobili dla Twojego klubu pewnie więcej niż Ty dasz rade zrobić przez całe swoje życie, a przy tym ogromnie szanują mój klub znam przypadek, że nawet bardziej niż Wasze zgody. A jak masz problem to sobie z tamtym kolegą to wyjaśnij a nie mnie do tego mieszasz, co ja jego opiekun jestem?. Pogadaj sobie z nim żeby nie pisał "Legła". Każdy ma prawo sobie powiedziec co chce na temat Waszego, czy kogos innego repertuaru tak jak u Was, że żeście wszystko wymyślili (wtedy to jest ok a w druga strone już nie). Każdy ma swoje zdanie i jak Ci sie nie podoba to z nim zagadaj albo sie spotkajcie i po problemie. I nie wyjeżdzaj z takimi śmiesznymi tekstami bo jak byś obok takiego "lechisty co to mu sie w dupie przewróciło" stanął to byś sie pewnie za przeproszeniem obsrał (bez urazy bo ja do Ciebie nic nie mam ale wkurza mnie takie samouwielbienie, bo każda ekipa ma jakies mankamenty). A jak Ty nie szanujesz innych klubów/ekip w tym mojej to chociaż sie zastanów zanim, coś napiszesz bo pamietaj, że piszesz na forum Wisły Kraków a nie Legii. Bez odbioru

Mecze ŁKSu w Bełchatowie nadal nie są "imprezami masowymi"?

emj10 29.08.2011 11:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kociewiak (Post 1157796)
Mecze ŁKSu w Bełchatowie nadal nie są "imprezami masowymi"?

Raczej nie będą do końca sezonu. Tną koszty ile się da.

Jaroo1 29.08.2011 11:33

A kiedy ŁKS wroci na swoj stadion? Nie moge znalezc jakiegos aktualnego artykułu o tym. Na mecz z nami dalej beda grac w Belchatowie?

emj10 29.08.2011 12:07

Mówiło się o 9 kolejce, ale prace na stadionie zostały wstrzymane, więc w tej rundzie będą grali tylko na wyjeździe. Bardzo możliwe, że w połowie sezonu jeśli będą mieli poniżej 10 punktów to będzie już po balu i drużyna będzie skazana na spadek.

Jaroo1 29.08.2011 12:20

Jesli chodzi o aspekt sportowy to mysle, ze LKS bedzie gral coraz lepiej (nie zaponijmy tez, ze jest to druzyna rycerzy wiosny...). Zaplacili frycowe w pierwszych kolejkach i teraz sie powoli przyzwyczajaja do ekstraklasowego poziomu. Mysle, ze z kolejki na kolejke juz nie beda tylko chlopcami do bicia ale tez powalcza o punkty

studio 29.08.2011 12:33

Oby juz dzis, najlepiej komplet.

M89 29.08.2011 15:00

http://www.weszlo.com/news/7692-Pier...na_Wiertniczej

:D

kreseq 29.08.2011 15:25

Natka jak zwykle dramatyzuje, Maciek po prostu musial odreagowac w gronie kolegow...i kolezanek :D

killzone 29.08.2011 15:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kreseq (Post 1157935)
Natka jak zwykle dramatyzuje, Maciek po prostu musial odreagowac w gronie kolegow...i kolezanek :D

Z tego co widac na załączonym obrazku, to juz jakis jej kolega nie próżnuje i robi podchody pod dymanko http://ewidzew.pl/forum/images/smilies/laie_67.gif

Pablo84 29.08.2011 15:37

....a, kolejny uznaje mistrzostwo z 93 .Co wy panowie? Słonce przypiekło? :D
http://www.youtube.com/watch?v=_c_mNXHbUC4

"Wie Pan, w każdej lidzie pewna reżyseria musi być"(4:30)
Panowie z Warszawy, nie ośmieszajcie się.Póki co lubiałem Was, bo trzymacie poziom, ale tego typu nieprzyjemnymi datami pod....iacie, myślę, że nie tylko mnie.
Wy sobie nawet nie zdajecie sprawy ile tym sprzedany meczem kopacze zepsuli.Ilu młodych kibiców zawiódł Bobrowicz,który był wtedy wielkim idolem, ilu kibiców przestało kibicować.Dla was to jakaś data, dla tamtego pokolenia kibiców to niesłychany dramat.
Pamiętam, że mój wujek, który zabrał mnie pierwszy raz na mecz , po tym meczu, roz.......ił meble.Nie załamał go wynik, a to, że jego ukochana drużyna zwyczajnie się wtedy sprzedała.

Grisza1 29.08.2011 15:48

Z newslettera Cracovii:

"Nie jesteś fanatykiem piłkarskim, ale lubisz obejrzeć piłkę w dobrym wydaniu, najlepiej fundowaną przez drużynę klubu z bogatą historią? Zapraszamy Cię na mecze Cracovii - najstarszego klubu w Polsce - która rozgrywa swoje spotkania na jednym z najładniejszych stadionów w Europie! I pamiętaj - u nas możesz nie tylko włączyć się w doping, ale także spędzić czas w gronie znajomych i przyjaciół!

Tak się dobrze składa, że dwa kolejne spotkania ligowe Cracovia rozegra na własnym obiekcie: z ŁKS Łódź (11 września - godz. 14:30) i Śląskiem Wrocław (18 września - godz. 14:30). Spędź obie te niedziele wspólnie z nami. Bo razem tworzymy niepowtarzalne widowiska!

Śledź naszą stronę internetową, bowiem już wkrótce podamy szczegóły dotyczące sprzedaży biletów na najbliższe spotkania. Już jednak teraz możesz zapoznać się z cenami wejściówek - mamy jedną z najlepszych ofert spośród wszystkich polskich drużyn występujących w T-Mobile Ekstraklasie (ceny znajdziesz w tym miejscu)!

Jeżeli zaś myślisz o tym, aby na mecz zabrać całą swoją rodzinę, oferujemy Twojej wybrance serca bilet za symboliczną złotówkę, a Twoim dzieciom karnet, również za złotówkę (obie promocje dotyczą sektora rodzinnego). Szczegóły dotyczące tej oferty można znaleźć tutaj!

A jeżeli jesteś studentem i jednocześnie fanem piłki nożnej, swój bilet kupisz już od 5 zł!

Zatem nie zwlekaj i odwiedź nasz stadion. Bo dla nas każdy kibic jest ważny!"

Proszę, jak się pięknie sąsiadka zza Błoń pożywiła wypowiedzią Małeckiego ;)

Wojtator 29.08.2011 16:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Grisza1 (Post 1157953)
Zapraszamy Cię na mecze Cracovii - najstarszego klubu w Polsce - która rozgrywa swoje spotkania na jednym z najładniejszych stadionów w Europie!

:rotfl::rotfl:

felipe 29.08.2011 16:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Grisza1 (Post 1157953)

Proszę, jak się pięknie sąsiadka zza Błoń pożywiła wypowiedzią Małeckiego ;)

Najwierniejszy z Wiernych Wiślak z Suwałk daje im na tacy prezenty, to korzystają. Za to im płacą, cóż więcej...

Wiślak z Azorów 29.08.2011 16:29

felipe wolałbym abyś tak nie pisał o Małym dla którego Wisła jest czymś więcej niż klubem i dlatego pół Polski Go nienawidzi więc zbastuj kolego.

-ja123- 29.08.2011 16:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablo84 (Post 1157947)
....a, kolejny uznaje mistrzostwo z 93 .Co wy panowie? Słonce przypiekło? :D

Większość kibiców Legii będzie uznawało te mistrzostwo. Chyba, że PZPN uzna, że nie było mistrza w tamtym sezonie. Lech czyściej nie grał od innych zespołów ówczesnej czołówki.

Wiślak z Azorów 29.08.2011 16:38

/\/\ nie chodzi o to co kto uznaje tylko że to forum Wisły Kraków a dla jej kibiców (w tym mnie) nie jest to mistrzostwo które jest zdobyte prawidłowo i w czysty sposób.

krkgiba 29.08.2011 17:00

robią wielkie halo z odwiedzin legionistów w burdelu... a cóż w tym takiego złego? normalne chłopy, mają swoje potrzeby - niech sobie robią co chcą.

lepsze chodzenie do burdelu niż lizanie kolegom sutków w szatni.

ŁKS - dajcie radę dzisiaj :)

Wiślak z Azorów 29.08.2011 17:21

może mi sie zdaje ale trener ŁKS-u jest jakiś tępy.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:11.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl