![]() |
Cytat:
O tym że za Kulawika o Jovanovicu Andrzej Iwan pisał że prócz serca do gry to nie ma nic z piłkarza też pamiętasz i o tym że Bunoza na lewą się zupełnie nie nadaje równieź. Idąc Twoim tokiem rozumowania Smuda dostał napastnika co przez 3 lata gry w Europie strzelił 5 bramek. Masakracja jak to mówił Szpakowski. Najłatwiej jest porównać ławki by określić kto jak mocny skład miał. Chcesz się w to bawić? |
Proponuje Rymaniaka z Zagłebia po spadku nie bedzie taki drogi i nie jest tez za stary
|
Cytat:
A tak swoją drogą nie bardzo rozumiem jaki sens ma porównywanie tych obu trenerów. Kulawik był zapchajdziurą, trenował bo ktoś musiał a że akurat był pod ręką to dano mu prowadzić I zespół. |
Cytat:
Smuda dostał napastnika, co strzelił w polskiej lidze (na obecna chwilę ponad 100 bramek), który był królem strzelców, który gwarantuje niezła ilość strzelonych goli. A Europy nie szukaj w polskiej buraczanej bo to dwa różne światy o czym każdy dobrze wie. Prawda jest taka, że całe smudowe szczęście trenerskie opiera się tylko na tym czy Paweł strzeli cos w meczu czy nie. Jak strzeli to Smuda łazi przy linii i zgrywa wielkiego trenera. Jak nie strzeli to siedzi w boksie i nie wychyla z niego nochala. I szuka kozła ofiarnego, na konferencję, żeby rzucić go pismakom. Chcesz się bawić dalej ? P.S. Zresztą Kocjan jak już pisałem pokazał mu miejsce w szeregu. Tylko tam nikt nie krzyczy głupot w stylu Trener .... czyni cuda. |
Jeśli faktycznie przyjdzie do nas Jankowski, Plizga i Cetnarski to przy naszej ławce rezerwowych znajdzie się dla nich miejsce. Ale jeśli chodzi o miejsce w pierwszym składzie z urzędu... to żadnemu z nich się nie należy. Chyba że Smuda z nich wyciśnie 150%, ale nie ma co zakładać...
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
^^ Bo ma 27 lat i ani jednego meczu w ekstraklasie na koncie?
|
Dokładnie... To już prędzej Plizga niech przyjdzie... Fryca szybko odpaliliśmy... A wcale nie był taki zły...
Grzebiąc w niższych ligach: http://www.90minut.pl/kariera.php?id=16801 Kamil Zapolnik, 13 bramek w II lidze, Olimpia Zambrów leci w dół więc można go wyciągnąć za jakiś mały hajs, po statystykach widać, że ciągle się rozwija, więc może warto? |
Cytat:
|
Jankowski ujdzie, ale tylko przy założeniu, że ma wspomagać Pawła, a nie zastąpić go. Niestety, wydaje się to coraz mniej prawdopodobne.
Plizga jako darmowe uzupełnienie składu w porządku. Cetnarski i Buchalik to chyba jakieś żarty. To chyba wszystko z nazwisk pojawiających się ostatnio w mediach. Po tej wiośnie chyba ślepy widzi, że bez pozyskania jakiegokolwiek stopera i napastnika/utrzymania Brożka będziemy mieć za rok emocje do samego niemal końca jak Piast, Podbeskidzie czy sąsiadka. Chyba, że wcześniej komornik zakończy zabawę. |
Montaż naszej obrony na nowy sezon zaczynamy od odstrzału Fryca, który nie odstawał wcale od naszej gwiazdy Stolarskiego. No ale cóż Smuda sprowadzi jakiegoś kolegę typu Marmolada.
"W tych treningach nie będą raczej uczestniczyli Danijel Klarić oraz Patryk Fryc. Chorwat ma zapalenie Achillesa i latem prawdopodobnie odejdzie. Podobnie sytuacja ma się z Frycem, który przygodę z Wisłą zakończył na pięciu występach. - Bo jak bierzesz zawodnika, to on musi grać, a Fryc to poziom I ligi - mówił dzisiaj Smuda." |
Cytat:
Spośród meczów które mogłeś oglądać w TV to np. Puchar Polski Sandecja - Zagłębie i co robił z nim Abwo. Miałem (nie)przyjemność być na kilku meczach Sandecji w tym sezonie i uwierz że Czekaj przy Mójcie to naprawde profesor. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Czas pokaże. Ze Stolarskim Smuda miał rację (nie nadawał się na razie od ekstraklasy). Ale to i tak pikuś. Jak Maaskant nie wystawiał Czekaja, to dopiero znawcy się oburzali. |
40 meczów we Flocie w tamtym sezonie , w którym był wyróżniającą się postacią zdobywając gola i notując siedem asyst. W tym sezonie w Termalice również grał w pierwszym składzie. Na pewno nie jest gorszy od Czekaja i Nalepy.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
A iluż to bocznych obrońców ogranych choćby na poziome 1 ligi mamy, żeby rezygnować z Fryca? Pi Brożka i Burligę (Bunoza odchodzi) -- no tak to wystarczy przecież jest ich dwóch, a jak pokazuje obecna runda rezerwowi są zbędnym wydatkiem.
Takie tłumaczenie rezygnowania z Fryca jakie nam przedstawił Smuda jest żenujące. Zwłaszcza gdy się je zastawi z jego płaczem ja to musiał wprowadzać na boiska nieogranych piłkarzy takich jak Bartosz |
Cytat:
|
Cytat:
|
Smuda się wytłumaczył w swoim stylu... żenującym. Wywalanie Fryca to błąd bo facet miał zadatki na zawodnika.
''Piłkarz ma grać'' jak to mówi smuda, ale jednak ławkę szeroką trzeba mieć i nie można wymieniać co mecz całej ''11''. Ktoś siedzieć musi. Moglibyśmy pozbyć się innych pozycji, a nie 'PO'. Nie zdziwiłbym się jak Fryc odejdzie i trafi w ciągu 3 lat do takiej legii czy lecha. |
Cytat:
Fryc chwilę w barwach Wisły zagrał, może nie zachwycił ale też nic nie zawalił. |
Tego szamba, które ma miejsce w Wiśle nie sposób komentować. Pozbywać się młodych zawodników mimo, że im się szansy nie dało, a przedłużając kontrakty z beznadziejnymi zawodnikami to Himalaje głupoty. Całą winę za ten burdel ponosi nie kto inny jak właściciel. Wiem, że będzie niezwykle ciężko o nowego właściciela, ale może właśnie nadszedł ten moment? Z całym szacunkiem dla Pana Cupiała, ale rządząc Wisłą przez 17 lat, nie potrafił wypracować konkretnej drogi, jaką miałby klub podążać. Nie wystawia mu to najlepszego świadectwa. Praktycznie co sezon była zmiana opcji. Nie da się tak zbudować dobrze prosperującego klubu osiągającego niezłe wyniki w Europie.
Może teraz mnie poniesie, ale ja obecny kryzys widzę jako coś co rozpoczęło się dużo wcześniej. Można to nazwać jako "bombe z opóźnionym zapłonem". Dla mnie tym okresem jest sezon 2007/2008 czyli moment, w którym pierwszy raz za rządów Pana Cupiała spadliśmy poniżej 3 miejsca. |
k...wa mać co się dzieje... podpisywać z Brożkiem jak najszybciej. Bo jak nie to I liga coraz bliżej... Co jest prezes śpi czy lata po komisariatach. Wiem, że Brożek nie jest idealny, ale w naszej sytuacji, jak nie stać nas nawet na Klaricia czy Fryca, to jest jedyna szansa. Chyba, że odpuszczają, to już teraz niech Bednarz wywiesi biała flagę, po co się męczyc... Jak ktoś nie potrafi czegoś zrobić niech zrezygnuje, przyzna się, pokaże jaja - Panowie ja już nie daję rady nie potrafię, rezygnuję... Przyjdzie ktoś nowy i da radę.
|
Cytat:
Cytat:
|
Po co te kłótnie i wojny.
Nic nam bunt nie da bo tylko działamy na szkodę Wisły. Bednarz może nie jest super, ale klub bez środków z zewnątrz utrzymuje w górnej tabeli ligi i licencje otrzymaliśmy na Ligę bez problemów. Co do Smudy zrobił to co ma zrobić utrzymał nas w lidze. Wszyscy przed sezonem mówili Wisła spadek, a Wisła walczyła nawet o podium. A to, że mamy wysyp kontuzji to nie do końca wina franka tylko tego, że mielismy pecha Boguski-Kontuzjowany przed smudą Garguła-Zawsze był kontuzjongeny Głowacki-Zawsze był kontuzjongeny Czekaj-Kontuzja przed smudą Brożek Piotr-zwykły pech Bunoza-Pech Marko Jovanović-Choroba to gdzie tu wina smudy Wilde-Donald Guerrier-No on może by z przeforsowania bo dla niego to duża zmiana w treningach Uryga-uraz przed smudą Sarki- no pech Paweł Brożek-Z powodu braku napstnika nie miał kiedy się wykurować wiec nie obwiniał bym Smudy |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
No nieźle z tym Klaricem wyszło - szukamy młodych zdolnych wszędzie tylko nie w polskich niższych ligach i sprowadzamy ogóra tylko po to żeby go zaraz pogonić. Od początku miałem wątpliwości co do tego "diamentu".
Ciekawe czy Kapka ogląda mecze 2 i 3 ligi? Oczywiście wtedy kiedy nie jedzie na Bałkany po kolejne "gwiazdy"? |
Jeśli Chrapek na serio ma odejść to zastanowiłbym się na miejscu działaczy nad ściągnięciem Mateusza Szwocha z Arki Gdynia.
|
^^ Szwoch mi sie podoba. Widzialem kilka meczy jak grał. Jedyny problem to, że jego klubem jest .. Arka, ale bym nie bł zły gdyby przyszedł :D choć to niemożliwe.
|
Cytat:
|
Szwoch do ległej przechodzi. Temat gościa zamknięty,a szkoda.
http://sport.wp.pl/kat,32284,title,M...?ticaid=112d20 Z drugiej strony to i tak by nas z palcem w dupe przelicytowali. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:26. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl