Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   TS Wisła byłym właścicielem Wisły Kraków S.A. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9691)

LucjuszWielki 02.01.2019 21:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Guzik (Post 1527263)
Lub coś w stylu, że cała ta akcja była stworzona po to aby uwypuklić to co się dzieje w klubie postawić sprawę na świeczniku przez co pewne grupy muszą się usunąć bo cała Polska patrzy im na ręce. Tym ruchem nastąpiło samooczyszczanie spółki, co pozwoliło na sprzedaż jej lokalnym biznesmenom 😀

Lokalni biznesmeni już byli przed wietnamczykiem i Hoganem... spasowali, jest nawet wywiad z Włodarskim.
Nie wiem jak Kwiecień chce odzyskać pożyczkę, ale mam nadzieję, że coś działa w temacie.

armani199 02.01.2019 21:35

Czerwiński na tym stanowisku to nieporozumienie kompletne. Dziadek z niego mily ale nie nadający się na prezesa zupełnie. To pod jego szefostwem Rada Nadzorcza nie miała żadnego nadzoru nad tym co się w klubie dzieje. Obawiam się że jego wybór to zwycięstwo sił pragnacych zachować stary porządek ( czytaj burdel) we Wisle. Poza tym Pan Tadzio ma już swoje lata a i do ciężkiej pracy jako były konsul chyba nie przywykł. Jego miejsce jest raczej w kronice historii Wisły obok Mietty i innych dziadków a nie na fotelu prezesa.

master777 02.01.2019 21:35

Kwiecień raczej nie jest gościem, który rozdaje pieniądze na lewo i prawo. Musiał jakoś zabezpieczyć te umowy pożyczki/ No chyba że tylko na wiarę. Wtedy:

https://www.youtube.com/watch?v=wWzU2HcFCgI

rafaello56 02.01.2019 21:41

Czuję że wszystko jest do uratowania tylko nie widzą tego właściwego człowieka który umiałby oczyścić personalnie środowisko i pozyskać potrzebną kasę. Pan Czerwiński ma może jeszcze jakies znajomości tu i tam, ale on sobie nie poradzi z ościstymi.

gizmo 02.01.2019 21:41

Ciekaw jestem jakiegokolwiek komentarza Pietrowskiego. On wypowiadał się że nadal czekał na przelew.

!!IRIVER!! 02.01.2019 21:42

Wrzucenie na prezesa Czerwińskiego to c.d. degrengolady i oglupiania nas, kibicow.

Krotochwila - szacun za właściwe rozkminienie tematu już na początku.

Strasznie przykro. Ja już straciłem wiarę w happy end.

seta 02.01.2019 21:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez master777 (Post 1527269)
Kwiecień raczej nie jest gościem, który rozdaje pieniądze na lewo i prawo. Musiał jakoś zabezpieczyć te umowy pożyczki/ No chyba że tylko na wiarę. Wtedy:

https://www.youtube.com/watch?v=wWzU2HcFCgI

W końcu.....

gizmo 02.01.2019 21:43

Może nikt inny nie chciał tego stanowiska...

heoij 02.01.2019 21:57

Co to właściwie znaczy "unieważniono umowę"?
Albo [1] sama wygasła z tytułu niespełnienia warunku albo
[2] TS odstępuje od umowy i ew. będzie się sądził albo
[3] strony rozwiązały umowę (ale VL przecież zniknął).

Prawo własności jest na pewno przy TS?

https://mobile.twitter.com/grzegorz_...49909638586369

DeadOrAlive 02.01.2019 21:57

https://twitter.com/MateuszMiga/stat...68006705467392

Było blisko, naprawdę blisko.

szczepans21 02.01.2019 21:58

https://twitter.com/KamillKania/stat...655812096?s=09

Karherop 02.01.2019 21:58

Pomimo tego, że to również Czerwiński doprowadził do obecnej sytuacji to kogokolwiek dziwi ta nominacja?
Chyba tylko oderwanych od rzeczywistości dziennikarzy.

NIKT inny nie chciał się podjąć "ratowania" Wisły.
NIKT inny nie chciał tego robić za darmoszkę.
Jest prezesem tylko do kolejnej sprzedaży (wg mnie max do marca 2019) - bo takowa musi nastąpić inaczej lecimy.

Ciekaw tylko jestem czy strona "Kambodżańska" zaakceptowała zerwanie umowy i taki a nie inny tok wydarzeń.

Guzik 02.01.2019 22:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LucjuszWielki (Post 1527267)
Lokalni biznesmeni już byli przed wietnamczykiem i Hoganem... spasowali, jest nawet wywiad z Włodarskim.
Nie wiem jak Kwiecień chce odzyskać pożyczkę, ale mam nadzieję, że coś działa w temacie.

Jeżeli klub zostałby wyczyszczony z wszelkich układów to kwiecień mógłby wejść. Wydaję mi się że właśnie to go/ich odstraszyło. Generalnie na klubie niekoniecznie trzeba stracić , można wyjść na 0. Poprostu każda zainwestowana złotówka powinna być w formie pożyczki, wtedy można z np transferów odzyskiwać część zainwestowanych pieniędzy. Jednak w przypadku gdy trzeba się kasa dzielić z kimś trzecim to taki układ się nie sprawdzi.

!!IRIVER!! 02.01.2019 22:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1527284)
Pomimo tego, że to również Czerwiński doprowadził do obecnej sytuacji to kogokolwiek dziwi ta nominacja?
Chyba tylko oderwanych od rzeczywistości dziennikarzy.

NIKT inny nie chciał się podjąć "ratowania" Wisły.
NIKT inny nie chciał tego robić za darmoszkę.
Jest prezesem tylko do kolejnej sprzedaży (wg mnie max do marca 2019) - bo takowa musi nastąpić inaczej lecimy.

Ciekaw tylko jestem czy strona "Kambodżańska" zaakceptowała zerwanie umowy i taki a nie inny tok wydarzeń.

Huehue, a jednak nie. Jaja.

pepe72 02.01.2019 22:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafalek (Post 1527188)

Ale to jest NAJLEPSZE wyjście, i niech dziennikarze, co to czytają wezmą pod uwagę.
Dłużnik może postawić SA w stan upadłości i wtedy wchodzi syndyk ustanowiony przez sąd.

W tym przypadku sprawa praw własności klubu jest oczywista i można wiele rzeczy wyczyścić.

Tylko trzeba mieć sensownego prawnika jako syndyka. I nie z Krakowa.
https://spiralazadluzenia.pl/faq/syn...osciowego.html

PhantomRanger 02.01.2019 22:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez !!IRIVER!! (Post 1527288)
Huehue, a jednak nie. Jaja.

Obawiam się, że jaja to się dopiero zaczną.

toomo 02.01.2019 22:11

Pan Czerwiński jako Prezes to jest gwarancja że nic się nie zmieni. Dalej lewizna i dziadowizna.

nero 02.01.2019 22:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Guzik (Post 1527287)
Jeżeli klub zostałby wyczyszczony z wszelkich układów to kwiecień mógłby wejść. Wydaję mi się że właśnie to go/ich odstraszyło. Generalnie na klubie niekoniecznie trzeba stracić , można wyjść na 0. Poprostu każda zainwestowana złotówka powinna być w formie pożyczki, wtedy można z np transferów odzyskiwać część zainwestowanych pieniędzy. Jednak w przypadku gdy trzeba się kasa dzielić z kimś trzecim to taki układ się nie sprawdzi.

Tylko jak chcesz wyczyścić wszelkie układy?
Następnie jak chcesz przekonać mądrego gościa w parę dni, że naprawdę zostały wyczyszczone?

wisniaTSW666 02.01.2019 22:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez toomo (Post 1527294)
Pan Czerwiński jako Prezes to jest gwarancja że nic się nie zmieni. Dalej lewizna i dziadowizna.

Chyba juz nie aktualne
https://mobile.twitter.com/MateuszMi...68006705467392

PanPlamka 02.01.2019 22:17

Nie wstyd wam wyśmiewać nagłą chorobę Vanny? Gdyby nie zawał, którego dostał na pokładzie samolotu do Nowego Jorku, to przelew, który wykonał dzień wcześniej napewno by doszedł!

Ci idioci nawet łżeć nie potrafią.

mesjasz 02.01.2019 22:18

Może Kwiecień z Włodarskim urządzili szopkę żeby GĘG olsena pogubił papierki które im wadziły i teraz wjadą na białych pegazach?

X D

efekt 02.01.2019 22:21

Zastanawia mnie fakt dlaczego do tej pory żaden podmiot który robił interesy z Wisłą nie złożył jeszcze wniosku o upadłość skoro jest taki dramat finansowy w Klubie

Harcownik 02.01.2019 22:22

"Jednoczenie informujemy, że na stanowisko Prezesa Zarządu Wisły Kraków SA powołano Tadeusza Czerwińskiego, który od dziś będzie pełnił rolę sternika klubu".

Drugie oświadczenie i znowu asy z TS nie potrafią kilku zdań bez błędu napisać. Może zatrudnicie mnie jako redaktora/korektora? Zrobię to za pół ceny;)

maximusautomatic 02.01.2019 22:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Harcownik (Post 1527300)
"Jednoczenie informujemy, że na stanowisko Prezesa Zarządu Wisły Kraków SA powołano Tadeusza Czerwińskiego, który od dziś będzie pełnił rolę sternika klubu".

Drugie oświadczenie i znowu asy z TS nie potrafią kilku zdań bez błędu napisać. Może zatrudnicie mnie jako redaktora/korektora? Zrobię to za pół ceny;)

jaki pan taki kram...

TIR_DO_SŁUBIC 02.01.2019 22:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Harcownik (Post 1527300)

Za pół ceny. Czyli skoro w klubie nie płacą to Ty byś dopłacał? :lol:

domin_czyzyny 02.01.2019 22:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez efekt (Post 1527299)
Zastanawia mnie fakt dlaczego do tej pory żaden podmiot który robił interesy z Wisłą nie złożył jeszcze wniosku o upadłość skoro jest taki dramat finansowy w Klubie

Bo złożenie takiego wniosku nic nie da. A spowoduje, że klub upadnie i zostanie bez jakiejkolwiek wartości. A Oni stracą całą kase...

DeadOrAlive 02.01.2019 22:26

https://twitter.com/knuram/status/1080573969714032648

I tak to jest już u nas w tym naszym bagienku... :)

kinimod11 02.01.2019 22:30

Czytając to forum naprawdę idzie wybuchnąć śmiechem, przynajmniej od czasu do czasu, wtedy jednak przypominam sobie, że od kiedy zacząłem się interesować profesjonalnym futbolem to kibicuje Temu Klubowi i wtedy śmiech zamienia się w łzy.

SOCIOS 100%

MISIEK, WSH, TS, SKWK, PMS, DUKAT - pamiętajcie kto zniszczył ten klub.

efekt 02.01.2019 22:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez domin_czyzyny (Post 1527303)
Bo złożenie takiego wniosku nic nie da. A spowoduje, że klub upadnie i zostanie bez jakiejkolwiek wartości. A Oni stracą całą kase...

.

I tak już stracili Klub to bankrut już dawno powinna być upadłość likwidacyjną. majątek jakiś jest bo przecież są jeszcze karty zawodników i syndyk trochę uzbiera dla wierzycieli czyli ZUS,US , Urząd miasta

Savik 02.01.2019 22:31

Ale bagno, co to znaczy, ze „unieważnili Umowę” ??
Czy ktoś jeszcze nad tym wszystkim panuje ...

maximusautomatic 02.01.2019 22:33

zamiast się napinać zróbmy może sondę na jakiej rajskiej wyspie swoje tłuste dupsko wygrzewa Marzenka ps. "Skarpeta". i gdzie leczy skołatane nerwy. ludwiczek, były czerwony aparatczyk tak się ostatnio martwił o jej "stan nerwowy"...

szczepans21 02.01.2019 22:36

Trochę śmieszno, trochę straszno

saklak1906 02.01.2019 22:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Rience (Post 1527062)
Gówno mnie obchodzi jakaś złotówka, nie było dopingu na meczach? To nie chodziłem, większość miała podejrzewam podobny pogląd. Wy dalej myślicie że ludzie chodzą na Polskie stadiony żeby sobie kiepski mecz oglądnąć :lol: . Część tak, ale dużo jest osób które chcą poczuć atmosfere meczu i klimat. Dobry mecz można oglądnąć w telewizji w lepszej lidze

A ja chodząc na mecz idę oglądać mecz, nie zazyganych debili na E i tym bardziej nie przychodzę na mecz słuchać cały mecz kursowanie, doping fajna sprawa ale dla większości drugorzędną. Chcesz się założyć? Możesz się zdziwić

master17 02.01.2019 22:49

Wisła i tak jest już trupem podłączonym do respiratora, dlatego nie ma się już co emocjonować, tylko trzeba się pogodzić z takim stanem rzeczy i myśleć o sposobie powrotu w należne jej miejsce.

FrankDrebinTSW 02.01.2019 22:50

Straciliśmy bezcenne 3 tygodnie, w czyim interesie to było?

Martineq 02.01.2019 22:50

Interesujący jest motyw "złotówki" pojawiający się teraz na twitterze.
Prawdopodobnie trzej geniusze zapomnieli zapłacić tej symbolicznej kwoty, albo zwyczajnie nie wzięli pokwitowania. W takiej sytuacji umowa faktycznie nie została w ogóle sfinalizowana , a Pietrowski nigdy nie był prezesem.. Podobno Pietrowski będzie walczył ale chyba faktycznie jest na straconej pozycji.

JacekFan 02.01.2019 22:57

Nie no Pany wróciliśmy do TS temat znowu aktualny. Teraz już będzie tylko dobrze ;p. To był taki ....a pomysł na świeta z Wisłą. Ciekawe co będzie dalej...???

sandbender 02.01.2019 23:10

Taka sprawa jest, nie wiem czy dobrze liczę, ale:

- wg raportu Deloite Wisła za sezon 2017/2018 łącznie z transferami zebrała 38 mln (29 bez transferow)
- wg tego samego raportu 73% idzie na pensje co daje circa 27 mln
- na życie zostaje 11 mln

I teraz
- załóżmy dla uproszczenia, że połowa roku (sezon 2018/2019) to połowa tych kwot. Czyli odpowiednio 14,5 mln przychodów, 13,5 mln na pensje
- łącznie daje to 52,5 mln przychodów, 40,5 mln na pensje
- piłkarzom nie płacimy więc liczmy że w ten czy inny sposób poszło na to 20 mln zamiast 40 mln, co daje 32 bańki na życie przez półtora roku
- skoro udało nam się narobić ekstra 28 baniek długu, to tych pieniędzy fizycznie nie wydaliśmy. To piłkarze plus stadion na przykład,
- stąd te 32 na życie w zasadzie powinny zostać. Rozumiem, że jednak za coś płaciliśmy komuś tam uczciwie, niech to będzie nawet połowa tej kwoty.

Czyli zostaje 16 baniek, które się rozpłynęło (zapłacone zapewne legalnie za "jakieś" usługi "komuś tam") jak dobrze liczę. To o takiej kwocie tutaj teraz mówimy?
Tak, wiem że liczą się daty wpływu pieniędzy z eklasy i canal, co oczywiście ma wpływ na to całe liczenie, ale ogólnie pytanie jest takie:

- ktoś wyprowadził coś pomiędzy 10 a 20 mln PLN w ciągu półtora roku?

kotyrek 02.01.2019 23:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandbender (Post 1527316)
.....

- ktoś wyprowadził coś pomiędzy 10 a 20 mln PLN w ciągu półtora roku?

To jest dokładnie wyliczone 12,2 mln :)

Karherop 02.01.2019 23:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JacekFan (Post 1527314)
Nie no Pany wróciliśmy do TS temat znowu aktualny. Teraz już będzie tylko dobrze ;p. To był taki ....a pomysł na świeta z Wisłą. Ciekawe co będzie dalej...???

Czyli moderatorzy mieli nosa by nie zamykać tego/nie otwierać nowego tematu, a może mieli jakieś przecieki :>

Wygląda jednak na to że będzie bezkrólewie , a nawet jeśli jednak Czerwiński się zgodzi to może to niewiele zmienić z punktu widzenia jego stanu zdrowia.
Może niech nasi włodarze wystąpią również PZPN o pomoc i wyznaczenie prokurenta który przygotowywalhy klub do sprzedaży?
Ewentualnie poprosić Niemca o pomoc. Zresztą on i tak już podobno ostro działa.. jednak podobno bardziej w kierunku "siłowego " rozwiązania .
Niestety ale wiele wskazuje na to że klub sobie z tym sam nie poradzi.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:23.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl