Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Budowa stadionu, nowej hali i bazy treningowej (komentarze) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=94)

PiotrG 29.10.2010 09:15

Na północnej, zgodnie z nowym projektem, nie będzie miejsca na sklep. Obie kondygnacje będą zapleczem dla kibiców.

P.S. Dzisiaj mija termin zakończenia budowy trybuny zachodniej, który podała Niedziałkowska i Majchrowski podczas show w sierpniu :lol:

PAC 29.10.2010 09:19

Czyli muzeum i nowy sklep mają być na wschodniej?

Pero 29.10.2010 09:26

^^
Mi się kiedyś obiło o uszy że w którymś narożniku.

bobbest 29.10.2010 09:48

Sklep ma być w pólnocnym narożniku od strony parku Jordana, na pierwszym piętrze bez mozliwości dostępu w czasie meczu ....

PiotrG 29.10.2010 09:55

Na pierwszym piętrze narożnika N-E przeznaczono 738m2 pod muzeum klubowe. Najprawdopodobniej wcisną razem też sklep.

Pero 29.10.2010 12:53

W Barcelonie jest tak, że najpierw przechodzisz przez muzeum klubowe otem wchodzisz na stadion i na końcu do sklepu. Stadion wybudowany tyle lat temu, a już pomyślane. Niestety były to czasy kiedy Obtułowicz już pewnie też był stary....

crazykaro 29.10.2010 15:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pero (Post 1000769)
W Barcelonie jest tak, że najpierw przechodzisz przez muzeum klubowe otem wchodzisz na stadion i na końcu do sklepu. Stadion wybudowany tyle lat temu, a już pomyślane. Niestety były to czasy kiedy Obtułowicz już pewnie też był stary....

W barcelonie to było z 10 razy zmieniane przez te kilkadziesiąt lat. A sklep powinien być czynny w trakcie meczu bo wtedy najczęściej kupuje się koszulki i różne gadzety więc nie rozumiem dlaczego miałby być zamknięty w trakcie meczu.

rafil 29.10.2010 15:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pero (Post 1000769)

w 2007 było tam tak, że najpierw wchodzisz na stadion, zwiedzasz szatnie, wychodzisz na murawę itd., później zwiedzasz klubowe muzeum, a później idziesz do sklepu, ale do sklepu możesz też iść osobno, bez zwiedzania.

-chris- 29.10.2010 17:34

No to telebimów nie będzie, przynajmniej na razie - http://www.zikit.krakow.pl/sprawy-ur...iki-przetargow

medyk 29.10.2010 17:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Proud (Post 1000662)
A tu już Chłopaka wszyscy zjechali ;p

:)

Prawda jest taka, że stare kasy MUSZĄ być wyburzone, bo strasznie "psują" otoczenie stadionu.

Również jestem ciekaw, co się stanie z basenem...gdzieś słyszałem, że już go niestety nie będzie. Ale nie wiem na ile to prawda.

A swoją drogą TS Wisła tez by mogła pomyślec zeby coś zrobic z tym swoim budynkiem przy Reymonta.. Bo mam wrażenie że jak miasto nie da to oni nic nie zrobią.

szprotson 29.10.2010 17:44

Na tej trybunie nowej, nie będzie nic pisało na krzesełkach ??
szkoda.

Domello 29.10.2010 17:45

^^^ Nie. Tylko takie same barwy

Kolumbus 29.10.2010 20:51

prosze bardzo:

Informacja o unieważnieniu postępowania

Postępowanie przeprowadzono w trybie przetargu nieograniczonego.

Oznaczenie przedmiotu zamówienia wg CPV:

45.22.31.00-7 (Montaż konstrukcji metalowych)

32.35.12.00-0 (Ekrany)

48.31.60.00-6 (Pakiety oprogramowania prezentacyjnego)

Zamawiający unieważnił postępowanie zgodnie z art. 93 ust. 1 pkt 1 ustawy Pzp - nie złożono żadnej oferty niepodlegającej odrzuceniu.

http://www.zikit.krakow.pl/sprawy-ur...-sprawy-1x2010

Może już telebimy o takich kiepskich parametrach nie są osiągalne...

Mea 30.10.2010 11:37

Czy ktoś zna rozmieszczenie biur Wisły na trybunie zachodniej ? ktos wspomnił kiedys ze zmieniaja projekt aby tam biura były.

flamengista 30.10.2010 21:37

W takim Chicago, obok United Center jest z 20 sklepów z gadżetami zarówno Blackhawks, jak i Bullsów. Czynnych przed meczem i po meczu, nawet ok 12tej w nocy. W hali też podczas meczu można kupić gadżety, przy każdym sektorze.

Ja zupełnie nie rozumiem tych zaniedbań marketingowych. Przecież podczas meczu kibic nie myśli racjonalnie, więc lekką ręką wyda i 500 złotych na koszulkę, szalik, czapkę, a nawet kalesony w barwach wiślackich. Dla władz klubowych to powinien być priorytet!

dj_ibutti 30.10.2010 23:04

Pewnie... ochrona.... jak się uchronić przed kradzieżą? Trzeba by sprzedawać z okienka, a to bez sensu...

mszwagier 01.11.2010 12:48

inna sprawa to poziom obsługi. Kupiłem w przerwie meczu z Widzewem hot doga - ze słowem hot to nie miało wiele wspólnego - bułka była zimna, a parówka niewiele cieplejsza. Ja rozumiem, że dużo kibiców chce zjeść, ale z takim poziomem obsługi to długo nie pociągniemy.............

regan 01.11.2010 19:07

będąc wczoraj w Poznaniu tak sobie pare rzeczy oglądnąłem i w porównaniu do naszego estadio nasunęły mi się pewne wnioski:
1.piździ tam jak w kieleckim, u nas na zapleczu cieplutko
2.zaplecze betonowe obskurne, goły beton wypełnienie cegłą, niezabudowane w srodku, u nas zamkniete, posadzki, pomalowane ściany, cywilizowane punkty gastronomiczne,
3. ubikacje: ....a dramat: śmierdzi, brak ciepłej wody, trzy kabiny 4 umywalki, brak mydła i czegoś w co można sobie ręce wysuszyć...
4. ten narożnik to chyba byl na fazie projektowany bo dalej nie spełnia swojej funkcji i stojąc w miejsu gdzie stał Śląsk i tak musiałem stać bokiem żeby nie dostać trwałego skrętu szyi...
5. moze ten stadion duży i z zewnątrz robi wrażenie wielkiej areny, ale dzwięk się roznosi chaotycznie niby jest głośno jak cały stadion sie włączy do dopingu, ale nie ma tego kotła, tylko jeden wielki chaos... ogólnie wole naszą konstrukcję z dwoma trybunami jednopoziomowymi za bramkami... lepszy klimat jest
6. Jak na euro będa wpuszczać 2 tys ludzi dwoma bramkami to ja będzie jeden wielki wstyd, ale jedno trzeba im przyznać... tempo wpuszczania było jak na tą ilość ludzi niesamowite...
7. Spiker i nagłosnienie u nich jest znośne w przeciwieństwie do nas... Tam gość nie wpierdala się w co druga przyśpiewke chcac "przekazać nam swój fasnynujący i jakże interesujący komunikat" nie mówiąc o tym, że jak szedły bluzgi z jednej czy drugiej to nawet się nie odezwał, bo chyba zdążył się zorientować, że nie jest wstanie tego zagłuszyć, żeby dzieci nie słyszały... albo majac nadzieje, że przemówi wszystkim do rozsądku i kibole zastanowią się nad swoim zachowaniem i zmienią styl wyrażania emocji :lol:
Czy u nas da się zrobic tak, żeby uszy nie bolały od dzwieków z głośników i dało sie zrozumieć co ktos do mnie mówi i zeby spiker w sekund podał informacje o zmianie w drużynie gosci a nie .......ił przez minutę bez sensu? i żeby nie starał się "prosić o kulturalny doping" wiedząc, ze gówno z tego jego próśb wynika? fajnie by było...

dj_ibutti 01.11.2010 20:27

On musi prosić... PZPN to reguluje. Inaczej klub dostanie kare.

farben 02.11.2010 22:40

Kraków: telebimy na "Wiśle" najwcześniej w marcu

Nie w grudniu a najwcześniej w marcu przyszłego roku na stadionie Wisły pojawią się nowoczesne telebimy. Zarząd Infrastruktury Komunalnej i Transportu unieważnił bowiem przetarg na instalację ekranów.

http://www.gazetakrakowska.pl/fakty2...arcu,id,t.html

PiotrG 03.11.2010 09:30

Minęło już 10 dni na składanie protestów do wyboru najkorzystniejszej oferty na budowę zaplecza trybuny północnej.
Ma ktoś jakieś informacje, czy wpłynął jakiś protest? Bo niezawodny ZIKIT jak zwykle nie poinformował o tym.

QBAS 03.11.2010 09:52

Telebimy to taka "wisienka na torcie". Tylko u nas cały tort jest specyficzny.. Jednak to kiedy zostanie zamontowany telebim nie jest sprawą priorytetową. Oby tylko wybrali nowoczesny model i chyba wszyscy będą zadowoleni.

Ważne natomiast, aby jak najszybciej zaczęli (i skończyli) wykańczać trybunę północną. Oby tylko nie okazało się, że znowu będą jakieś protesty, odwołania etc. Mam nadzieję, że nic takiego nie będzie miało miejsca i jeszcze w tym miesiącu zabiorą się do pracy.

Mario Nh 03.11.2010 10:24

Tymczasem na trybunie zachodniej, na górnym piętrze zamontowano już wszystkie krzesełka.

dj_ibutti 03.11.2010 10:26

Paradoksalnie, to że unieważnili ten przetarg, to lepiej dla nas. W przeciwnym przypadku dostalibyśmy jakieś tandetne ekraniki, które sobie Obtułowicz zamarzył i zrobił pod nie konstrukcje...

PiotrG 03.11.2010 10:37

http://img248.imageshack.us/img248/2931/screenpwz.jpg

Arapaho 03.11.2010 10:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dj_ibutti (Post 1003453)
Paradoksalnie, to że unieważnili ten przetarg, to lepiej dla nas. W przeciwnym przypadku dostalibyśmy jakieś tandetne ekraniki, które sobie Obtułowicz zamarzył i zrobił pod nie konstrukcje...

A teraz to niby co dostaniemy,jak nie tandetne ekraniki od Obtułowicza? Zmienił się projektant? :>. jasno podali że tylko nie będzie wymogu co do systemu sterowania - reszta -na dzisiaj- zostaje bez zmian

dj_ibutti 03.11.2010 10:55

Słyszałem, że mają zmienić też kryteria dotyczące jasności diod... poczekajmy na nowy przetarg, to się dowiemy.

sovinho_02 03.11.2010 10:58

A ja mam pytanie co do trybuny zachodniej... Czy stanowiska komentatorów będą znajdować się na samej górze pod tym daszkiem ?

PiotrG 03.11.2010 11:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dj_ibutti (Post 1003466)
Słyszałem, że mają zmienić też kryteria dotyczące jasności diod... poczekajmy na nowy przetarg, to się dowiemy.

Mogliby zmienić wielkość pixela z 25mm do 20mm, które są obecnie standardem. Zwiększyłoby to automatycznie rozdzielczość ekranu.
Cytat:

Pierwotnie napisane przez sovinho_02 (Post 1003469)
A ja mam pytanie co do trybuny zachodniej... Czy stanowiska komentatorów będą znajdować się na samej górze pod tym daszkiem ?

Tak, pomieszczenia Z409 i Z429
http://img691.imageshack.us/img691/5...t4pitra.th.jpg

dostuffca 03.11.2010 12:17

a ja się pytam gdzie jest odpowiedź na interpelację... Czy też miłościwie nam panujący doszedł do wniosku, że przeczeka do wyborów, interpelacje się przedawnią (aczkolwiek tu nie mam pewności - w Sejmie jest dyskontynuacja prac, jak jest w samorządzie pewny nie jestem)... Leń cholerny.

Arapaho 03.11.2010 14:34

A po co ma odpowiadać na interpelacje. Radny je zadający został wyautowany. Kibice Wisły uciszeni. On prawie pewny kolejnej prezydentury- żyć nie umierać

Gwiaździsty 03.11.2010 16:53

Jako, że kibice Wisły nie są zdolni wprowadzić do Rady Miasta jednego swojego przedstawiciela a nawet jakiegokolwiek sympatyka Wisły to nikt się z nimi nie zamierza liczyć. Pozostaje więc, tylko jęczenie na forum.

Arapaho 03.11.2010 18:04

To tak jak w życiu. Wszyscy płaczą że korupcja, ustawione przetargi , wały, łapówy dla lekarzy.A jak ktoś zaczyna czyścić tą stajnie, łapać czy podsłuchiwać cwaniaków to na klaśniecie mediów ci sami płaczący krzyczą że demokracja zagrożona a wogóle to styl nieodpowiedni ehhhhh....sorry za offtop

it 04.11.2010 08:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arapaho (Post 1003550)
A po co ma odpowiadać na interpelacje. Radny je zadający został wyautowany. Kibice Wisły uciszeni. On prawie pewny kolejnej prezydentury- żyć nie umierać

A co szkodzi, by pytali kibice? Jeśli tylko pytania będą o sprawy będące informacjami publicznymi, to KAŻDY ma prawo pytać w trybie ustawy o dostępie do informacji publicznej.

Arapaho 04.11.2010 09:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez it (Post 1003826)
A co szkodzi, by pytali kibice? Jeśli tylko pytania będą o sprawy będące informacjami publicznymi, to KAŻDY ma prawo pytać w trybie ustawy o dostępie do informacji publicznej.

A.....nie ma sprawy pytaj.Każdy ma prawo,tyle tylko że od roku kiedy walczymy o stadion nikomu się nie chciało i jakoś nie chce mi się wierzyć że się nagle zechce

it 04.11.2010 13:45

Ja o tym wiem i nawet kiedyś korzystałem.
Zaznaczam tylko, że brak radnego dbającego o nasze interesy nie oznacza jeszcze, że nic nie można zrobić.

A to czy się komuś będzie chciało, to inna sprawa.

rav 05.11.2010 08:50

Posty na temat niekandydowania Darka Olszówki do Rady Miasta zostały przeniesione tutaj:
http://www.wislakrakow.com/forum/showthread.php?t=7616

bomber85 05.11.2010 11:56

Montuja krzesełka na dolnym pietrze trybuny:) Moze na legie beda zamontowane juz wszystkie krzesełka i bedzie to juz miało porządny wyglad:)

it 05.11.2010 13:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez michelangelo10 (Post 1003988)
A co możesz zrobić? Złożyć intepelację, zgłosić wniosek, poprawkę do budżetu, przygotować projekt uchwały? Raczej nie... możesz napisać pismo i tyle! Pismem nie dasz kasy na stadion czy halę ani nie załatwisz nic więcej. Tu nie chodzi o samo napisanie, ale o realne przełożenie na władzę, która coś daje lub zabiera. Radny tworzy przepisy, głosuje budżet i wnioskuje o inwestycję ze środków publicznych. Ty możesz wyłożyć swoją prywatną kasę, więc jak masz to kup proszę telebimy bo klub czeka na miasto a w mieście rzadzą układy i jak ich nie masz to nic nie załatwisz. Gdzie Ty żyjesz i ile masz lat? Możesz się obrażać na rzeczywistość i zmienić piaskownicę na inną ale ona taka jest i albo masz wpływ na to albo pisz dalej. Prezydent może przeczyta i odpowie jak Cie zna i masz wejście do niego oraz będzie się z Tobą liczył lub miał w tym interes albo będzie musiał, a w innym przypadku zostaniesz potraktowany na poziomie pewnej pani bardzo brutalnie. Kto zgłosił i dał kasę na budowę stadionu i hali? Pewnie Św. Mikołaj w odpowiedzi na list. Jak ktoś wierzy w mikołaja to niech pisze listy i czeka...
a przez takie podejście nie mamy całego stadionu, który się buduje 6 lat a oni mają gotowy po roku, nie mamy hali a oni będą mieć 2! To wynika z tego że lepiej piszą listy czy mają większe przełożenie? A jak jesteś Mikołajem to pomoż nam! :-)

Nie wiem czy pisałeś do mnie, ale jeśli tak, to trafiłeś kulą w płot.
Jeśli sądzisz, że interpelacja spowoduje, że kasy będzie więcej na stadion, to gratuluję wiedzy.
Jeśli sądzisz, że pojedynczy radny biorąc udział w tworzeniu prawa czy głosowaniu budżetu, ma realny wpływ na ich treść to gratuluję wiedzy (Darek O. nieraz pisał jak wyglądały głosowania...). Tak samo jeśli chodzi o "układy". Pojedynczy radny (o ile większość jest stabilna i nie trzeba kupować głosów) ma niewiele większą siłę przebicia niż Kazik spod budki z piwem.
Jeśli sądzisz, że prezydent odpowie na zapytanie w trybie ustawy o dostępie do informacji tylko wtedy, gdy mnie zna, to gratuluję wiedzy. Przetestowane osobiście, łącznie z naganą na urzędnika, który nie odpowiedział w wymaganym terminie.

A na koniec - mój pierwszy post w tym wątku był odpowiedzią na tekst Arapaho, który uważa, że wobec wykasowania D.O. kibice będą uciszeni. A wcale nie muszą być. Oczywiście pod warunkiem, że będzie im się chciało.

Arapaho 05.11.2010 17:02

Sprecyzuje it - uważam że nie będą ale są uciszeni. Uciszony jest D.O który jako kibic własciwie jedyny który coś działał (nie umniejszam zasług SKWK ale jako że wyszła sprawa treningu noworocznego to być może niewiele mogli zrobić), a nikt inny nic nie zrobi- tego jestem pewien

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:17.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl