Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7374)

Gwiaździsty 26.08.2011 21:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zizou (Post 1156102)
Ten mecz to również wskazówka dla innych drużyn, jak grać z "poznaniakami"; wysoko pressingiem, bez zostawiania miejsca na rozegranie. Drużyny, które czekały na nich głęboko cofnięte solidarnie dostały bęcki w poprzednich kolejkach.

Racja. Poglądowa lekcja by Adaś Nawałka. Jeśli inni trenerzy nie będą eksperymentować po swojemu tylko odwzorują jego taktykę powtórzą wynik z Amiką. Do tej pory amatorzy zostawiali im tyle miejsca, ze taki geniusz "szybkości" jak Stlilic kręcił kółeczka w środku boiska przez nikogo nie atakowany. A tak skończyło się babci sranie.
Gdzieś sie pochowali ci zachwyceni Amiką z pierwszych 3 kolejek gdy grała z amatorami, zdobywająca bramki ze spalonych i w dodatku podwójnych.

FraMat 26.08.2011 21:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zizou (Post 1156102)
Ten mecz to również wskazówka dla innych drużyn, jak grać z "poznaniakami"; wysoko pressingiem, bez zostawiania miejsca na rozegranie. Drużyny, które czekały na nich głęboko cofnięte solidarnie dostały bęcki w poprzednich kolejkach.

To również wskazówka dla innych drużyn, jak grać z Wisłą czy z Legią; wysoko pressingiem, bez zostawiania miejsca na rozegranie.

mitmichael 26.08.2011 21:33

Stilic nie istnial to Rudnev tak samo

fan01 26.08.2011 21:44

(Mam nadzieje ze mi sie sezony nie pomylily, ale moze nie - )
pamietacie, jak po Levadii mielismy chyba 7 wygranych z rzedu na poczatek ligi? tez juz Skorzy wpychali szampany do lodowki, a jak sie skonczylo?

to jest jednak strasznie irytujace, jak dziennikarze nie potrafia zachowac zimnej głowy.. Lech zdobywa w 4 kolejki tyle samo punktow co Śląsk, i tak teraz patrze...
i Śląsk i Lech wysokie wygrane z ŁKSem
i Śląsk i Lech wygrane z Ruchem
Śląsk robi punkt na Górniku, Lech przegrywa
Lech przywozi 3 punkty z Bełchatowa, a Śląsk z Łazienkowskiej!
Lech gra tylko lige, Śląsk jeździ po Europie...

dlaczego żaden dziennikarz nie podnieca sie swietna gra Śląska w lidze?!

zizou 26.08.2011 21:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1156125)
To również wskazówka dla innych drużyn, jak grać z Wisłą czy z Legią; wysoko pressingiem, bez zostawiania miejsca na rozegranie.

Oczywiście, ale moim zdaniem "Lech" bardziej traci w przypadku takiej taktyki, ponieważ:
- Stilic jest najwolniejszym i najdelikatniejszym z graczy środka pola w czołowych drużynach. To rozgrywający w starym stylu, sprzed kilkunastu lat. Przyciśnięty ginie - nie podejmuje walki jak Radovic, nie jest w stanie urwać się jak Melikson
- "Lech" nie ma takich defensywnych pomocników jak Legia czy Wisła; czy myślisz że - mówię o naszej lidze, nie o rozgrywkach europejskich - Sobolewski & Wilk albo Borysiuk & Gol & Vrdoljak nie poradzą sobie w większości meczy z pressingiem?
- napastnik; gdy nie da się rozegrać piłki w środku czasem pozostaje "dzida na napastnika". I tutaj potrzeba napastnika, który tą piłkę utrzyma i da czas innym na dołączenie do akcji. Lech ma Rudneva - mega skuteczny, ale wtedy gdy gra blisko Stilica. W starciach fizycznych, w walce jako wysunięty napastnik - praktycznie nie istnieje. Genkow w tym elemencie gry jest od niego lepszy, a Ljuboja to - obiektywnie, nie dlatego że jestem Legionistą - inna, wyższa liga.

Fuks 26.08.2011 22:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zizou (Post 1156134)
- "Lech" nie ma takich defensywnych pomocników jak Legia czy Wisła; czy myślisz że - mówię o naszej lidze, nie o rozgrywkach europejskich - Sobolewski & Wilk albo Borysiuk & Gol & Vrdoljak nie poradzą sobie w większości meczy z pressingiem?

ale od kiedy defensywni pomocnicy maja sobie radzic z pressingiem? Oni mają chyba stosowac pressing, a radzic musza sobie raczej gracze ofensywni i rozgrywajacy. Jezeli za rozgrywanie biora sie defensywni to nie jest zbyt dobrze.

Marszałek 26.08.2011 23:01

Tak na siłę starają się coś zrobić z tego Poznania,a tu taki klops. Sprawa poboczna. Otóż zazwsze zastanawia mnie czemuz to jeśli idzie o silne polskie drużyny,to wymieniany jest Amikorz, pod inną nazwą, równo z Legią i Wisłą?Przepraszam ale efemeryda z Poznania,jak mi wiadomo jeden raz zdobyła MP,po nastu latach, cos kopnela w LE i tyle. A tu wymieniani są jakby to było co najmniej 10 lat pasma sukcesów. Jak tak to GKS Katowice wymieniajmy,swego czasu przez iles tam lat z rzędu był naszym nominalnym reprezentantem w PUEFA. A Widzw? Gdzie Amice do nich,no gdzie. Poznan to typowy zespół środka tabeli i nic więcej. Półtora sezonu im się udało i tyle. A tu taka podnieta,w sumie to zabawne. To tak jak zachwyty nad Rudnevem i te jego wyceny:)facet kopnął z jakimiś mega miernotami ileś tam bramek i nagle mega napadzior. Rzecz jasna Apoel by popchnął sam,stilic niepotrzebny. Wezcie skonczcie z tym podniecaniem sie Poznaniem bo się wymiotowac chce. Nie wiem jak trzeba byc naiwnym aby wierzyc w to,że nagle Bakero to super trener a w skladzie ma samych asów.

Dzisiaj z Zabrzem, wyprzedanym do cna grali jak dzieci we mgle. Górnicy jechali z nimi jak chcieli. Przepraszam ale dobry zespół nawet mający średi dzień poniżej pewnego poziomu nie schodzi.

zizou 26.08.2011 23:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Fuks (Post 1156182)
ale od kiedy defensywni pomocnicy maja sobie radzic z pressingiem? Oni mają chyba stosowac pressing, a radzic musza sobie raczej gracze ofensywni i rozgrywajacy. Jezeli za rozgrywanie biora sie defensywni to nie jest zbyt dobrze.

Defensywni pomocnicy muszą walczyć, czyli tak - stosować pressing, ale też - agresją w grze i umiejętnością szybkiej wymiany podań - zneutralizować próby wysokiego pressingu drużyny przeciwnej. Dziś defensywny pomocnik nie może być tylko i wyłącznie "przecinakiem", który nie potrafi zagrać na jeden, dwa kontakty z kolegami, podać dokładnie pod presją, włączyć się do akcji ofensywnej robiąc przewagę (jak ostatnio Gol ze Spartakiem, Wilk z Apoelem) - gdyby tak nie było, najlepszy na tej pozycji w lidze byłby na przykład Szeliga od Waszej sąsiadki - drwal z niego nie najgorszy, ale nic po za tym.

Żebyśmy się dobrze zrozumieli - mam na myśli wysoki pressing, zaczynający się na połowie rywala, gdy jego linie ofensywne są przesunięte do przodu a piłka krąży między obrońcami a defensywnymi pomocnikami właśnie - tak grała przez długie okresy czasu Legia ze Spartakiem w czwartek, tak zagrał również Górnik z Lechem dzisiaj.

Jaroo1 27.08.2011 00:25

O Boziu co to sie stalo, co teraz poczna malkonenci, ktorzy juz Lechowi dawali Mistrzostwo bo po co grac 30 meczy jak po 3 kolejkach wiadomo, ze Lech wygra 30 meczow na 30. Wbijcie sobie do glow, ze Liga to taka specyficzna rozgrywka, w ktorej liczy sie przebieg 30 meczow a nie wycinek z 10, 5 czy 1 kolejki! To, ze ktos dobrze wystartowal to nie znaczy, ze dobrze skonczy, tak samo nikt nie ma Mistrza bo od kolejki 10 do 15 wygral 5 meczow.
Proste przyklady z tamtego sezonu to Polonia W, ktora grała chyba 2 albo az 4 kolejki pieknie, a pozniej mogli spasc, oraz Slask, ktory znalazl sie po drugiej stronie bieguna i najpierw gral fatalnie a pozniej został vice Mistrzem. Szkoda tylko, ze wychowalo sie pokolenie wiecznych placzkow, a jak juz naprawde nie ma na co plakac to sie zawsze jakis powod wymysli

Takie dwie sprawy jeszcze:
1. I co? Okazało sie ze jednak nie taka ta liga slaba? Za duzo w nas Polakach takiego ponizania samych siebie. Naprawde mamy lige normalna sportowo, wiadomo, ze nie na poziomie 8 najlepszych lig Europy ale na poziomie drugiej 10 napewno. Amica dala 3 lata temu sygnal, ze polski klub jak chce to potrafi, rok temu pokazala, ze jak polski klub chce to potrafi tez sukces powtorzyc. Oczywiscie spadlismy tak nisko, ze sukcesem musimy nazywac awans z grupy LE. Teraz Wisła i Legia zaprezentowaly sie ok, SLask tez odprawil srednich rywali.
A wystarczyło kupic kilku obcokrjowcow i od razu liga stala sie lepsza. Zrezygnowano z pokolenia Polakow leniow, wychowanych na korupcji, na ustawionym zyciu, bo po co trenowac, po co grac na maxa jak wiadomo jak sie skonczy mecz. Takie wlasnie nam pokolenie wyroslo. Zreygnowano z niego i nawet cracovia, ktora gra w dole tabeli gra ciekawe mecze. Oczywiscie wiele jest jeszcze do zrobienia ale jako kraj stac nas na duzo, rozwijamy sie i powinno byc coraz lepiej. Ciekawe tylko za ile lat i na jakim etapie ten rozwoj sie zatrzyma

2. Skorza. Jedni sie z niego smieli inni lubili go za to jakim jest czlowiekiem i trenerem. A Maciek pokazal, ze zlym trenerem nie jest. Ciagle sie uczy i prowadzenie o mlodych lat Wisly czy Legii tylko mu pomoze te nauke przyspieszyc. Juz nie odpadl z Levadia, teraz walczyl z Turasami i Ruskimi i to z powodzeniem. Kiedys pewnie bedzie takim Smuda czy Lenczykiem czyli takim ligowym wyjadaczem, ktory jak bedzie trzeba to obejmie spadkowicza i go utrzyma albo obejmie ponownie Wisle czy Legie i powalczy w pucharach

0 22 27.08.2011 01:25

Skorża ok, ale większa zasługa Ljuboja + Żewłakow. Rozwój mentalny. Smunda powinien być na wczoraj pod klatką Żewłaka i na kolanach błagać o powrót do kadry. W Moskwie profesor.

1q2 27.08.2011 02:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 1156233)
Skorża ok,

Też tak sądziłem na początku a i po roku , potem wszystko się samo zweryfikowało
Tyle że dziś Maciej jest mądrzejszy o wiele różnych rzeczy.Jak nie tęsknie za nim i najpewniej nie zatęsknię już nigdy, to na dziś ogarnął drużynę -to niestety muszę mu oddać;)

A co do ligi to fajnie że Legia i Dyskopolowcy polegli w zeszły week , jak i Amika wczoraj
No ale do pełni szczęścia , jeśli chodzi o ten etap rozgrywek , to trza ograć Lechię, co łatwe nie będzie.

Sartre 27.08.2011 07:31

Cytat:

Też tak sądziłem na początku a i po roku , potem wszystko się samo zweryfikowało
Tyle że dziś Maciej jest mądrzejszy o wiele różnych rzeczy.Jak nie tęsknie za nim i najpewniej nie zatęsknię już nigdy, to na dziś ogarnął drużynę -to niestety muszę mu oddać;).
Gość ma 39 lat, jest jednym z najmłodszych trenerów prowadzących zespół w ekstraklasie (młodszy o trzy lata jest Kafarski, o pół roku Ojrzyński i to chyba wszystko) - a ma na koncie 2 x Mistrza Polski, 2 x Puchar Polski, 1 x Puchar Ekstraklasy i awans do fazy grupowej LE. Można o nim dużo powiedzieć - że MP dla Wisły zdobywał takim składem, że wystarczyło żeby nie przeszkadzał, że PP Legii był po najgorszym sezonie w historii tego klubu od lat, że może i pokonał Spartaka, ale też wcześniej dostał po plecach od Levadii... ale w wieku 39 lat ten gość przebija sukcesami większość polskich trenerów.

Przy wszystkich jego wadach, może jednak coś w nim jest... może nawet tylko jakiś dziwny fart, że znajduje się we właściwym miejscu i we właściwym czasie... ale nawet to trzeba umieć ;) Poza tym w moich oczach zyskał po Spartaku +100 do respektu. Nawet nie dlatego, że wygrał - dlatego, że nie bał się wystawić swój niewielki polski klubik przeciwko ruskiemu kolosowi ofensywnie i pójść z nim na wymianę ciosów. Ryzyko się opłaciło z nawiązką - nie tylko zwycięstwo, ale też dwa piękne widowiska, najlepsze od wielu, wielu lat w Legii.

River 27.08.2011 07:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez raindog (Post 1156237)
Z tego samego względu powinniśmy się wstrzymać z ich skreślaniem, bo ten mecz równie dobrze mógł być wypadkiem przy pracy.

Patrzac na osobe trenera to bym tego nie powiedzial...

Wystarczy sobie przypomniec ja kPolonia W. zaczela poprzedni sezon pod wodza Bakero. Tez byl dobry start, pozniej byl juz tylko dramat.
Przygotowac forme na start ligi to zadna sztuka. Przygotuj jednak ta forme na cala runde to juz bedziesz gosc.
Teraz Amice czekaja ciezsze mecze. U siebie z nami oraz Jagiellonia a pozniej wyjazd ze Slaskiem. Ciekawe ile ugraja w tych trzech spotkaniach.

speedfashion 27.08.2011 11:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sartre (Post 1156254)
Gość ma 39 lat, jest jednym z najmłodszych trenerów prowadzących zespół w ekstraklasie (młodszy o trzy lata jest Kafarski, o pół roku Ojrzyński i to chyba wszystko) - a ma na koncie 2 x Mistrza Polski, 2 x Puchar Polski, 1 x Puchar Ekstraklasy i awans do fazy grupowej LE. Można o nim dużo powiedzieć - że MP dla Wisły zdobywał takim składem, że wystarczyło żeby nie przeszkadzał, że PP Legii był po najgorszym sezonie w historii tego klubu od lat, że może i pokonał Spartaka, ale też wcześniej dostał po plecach od Levadii... ale w wieku 39 lat ten gość przebija sukcesami większość polskich trenerów.

Przy wszystkich jego wadach, może jednak coś w nim jest... może nawet tylko jakiś dziwny fart, że znajduje się we właściwym miejscu i we właściwym czasie... ale nawet to trzeba umieć ;) Poza tym w moich oczach zyskał po Spartaku +100 do respektu. Nawet nie dlatego, że wygrał - dlatego, że nie bał się wystawić swój niewielki polski klubik przeciwko ruskiemu kolosowi ofensywnie i pójść z nim na wymianę ciosów. Ryzyko się opłaciło z nawiązką - nie tylko zwycięstwo, ale też dwa piękne widowiska, najlepsze od wielu, wielu lat w Legii.

I właśnie dlatego trudno tutaj o obiektywną rozmowę o tym trenerze. Levadia to była niezwykle bolesna klęska, a nasz sztab szkoleniowy zafundował ją nam tylko dzięki swojej głupocie. Skorża musi zrobić naprawdę wiele, by zatrzeć negatywne wrażenie. Wyeliminowanie Spartaka było pierwszym krokiem. Pamiętaj tylko, że my też ograliśmy Beitar (u siebie) w fantastycznym stylu. Problemy przyszły później...

gypsy 27.08.2011 13:03

A tymczasem na stadionie w Bielsku 1:0 dla Korony. Debiutanckie trafienie w Ekstraklasie Krzysztofa Kiercza ;)

arrosmay 27.08.2011 13:18

No i po Podbeskidziu. Sędzia dał Koronie Karnego z dupy (w sumie chyba już 3 karny z dupy dla Korony w tym sezonie) i 0-2. Nie sądzę, żeby to odrobili, a na pewno będzie im mega ciężko.

TeeS 27.08.2011 13:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sartre (Post 1156254)
Gość ma 39 lat, jest jednym z najmłodszych trenerów prowadzących zespół w ekstraklasie (młodszy o trzy lata jest Kafarski, o pół roku Ojrzyński i to chyba wszystko) - a ma na koncie 2 x Mistrza Polski, 2 x Puchar Polski, 1 x Puchar Ekstraklasy i awans do fazy grupowej LE.

Grał jeszcze z Amiką w grupie LE o ile mnie pamięć nie myli... Wiele tam nie ugrał, ale zawsze ;)

Emenems81 27.08.2011 14:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 1156234)
Tyle że dziś Maciej jest mądrzejszy o wiele różnych rzeczy.Jak nie tęsknie za nim i najpewniej nie zatęsknię już nigdy, to na dziś ogarnął drużynę -to niestety muszę mu oddać;)

A co do ligi to fajnie że Legia i Dyskopolowcy polegli w zeszły week , jak i Amika wczoraj
No ale do pełni szczęścia , jeśli chodzi o ten etap rozgrywek , to trza ograć Lechię, co łatwe nie będzie.

Łatwiej niż teraz na pewno nie będzie, Lechia jest w dołku i trzeba to wykorzystać :)

Lechista_ 27.08.2011 14:53

W tej Warszawie to maja jakas bujna wyobraznie :) Nie dosc, ze Legia spiewa '' Legła jest Mistrzem Polski'' to jeszcze kibice Polonii z Grodziska spiewaja ''KS KSP Mistrz Polonia OLE ! '' :D :D :D :D

Gordian 27.08.2011 14:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TeeS (Post 1156423)
Grał jeszcze z Amiką w grupie LE o ile mnie pamięć nie myli... Wiele tam nie ugrał, ale zawsze ;)

Chyba Ci się coś pomyliło

Sivas 27.08.2011 15:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gordian (Post 1156470)
Chyba Ci się coś pomyliło

Oczywiście że ma racje, Skorża prowadziła Amike w fazie grupowej pucharu Uefa.

Sartre 27.08.2011 15:01

Haha, ciepliwość JW wystawiana jest na poważną próbę :lol:

Edit: o, i dodatkowy miły akcent dla Legii - Zbozień zalicza asystę :)

MatMario 27.08.2011 15:02

Pokażcie kokoszce drogę po jeszcze widać że jest zakręcony :D

-ja123- 27.08.2011 15:04

Piękna asysta Legionisty ;) Zbozień mnie zaskakuje. W Legii grał jako środkowy obrońca, bardzo rzadko jako def. pomocnik. W Bełchatowie podszkoli ewidentnie grę do przodu i jak wróci do Legi może próbować zastąpić Żewłakowai.
1:1 :(

Gordian 27.08.2011 15:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sivas (Post 1156473)
Oczywiście że ma racje, Skorża prowadziła Amike w fazie grupowej pucharu Uefa.

P. UEFA a LE to dwie różne rzeczy.

TeeS 27.08.2011 15:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gordian (Post 1156484)
P. UEFA a LE to dwie różne rzeczy.

Można się czepiać nazewnictwa. Dla mnie LE to w prostej linii kontynuacja PUEFA i zmiana zasad rozgrywania meczy w grupach tego nie zmienia.

Formalnie - masz rację.

Squirtle88 27.08.2011 15:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lechista_ (Post 1156468)
W tej Warszawie to maja jakas bujna wyobraznie :) Nie dosc, ze Legia spiewa '' Legła jest Mistrzem Polski'' to jeszcze kibice Polonii z Grodziska spiewaja ''KS KSP Mistrz Polonia OLE ! '' :D :D :D :D

Oba kluby były kiedyś mistrzami więc śpiewać sobie mogą , co do obecnej kolejki to jak Śląsk ogra u siebie Widzew(mecz bardzo ważny dla kibiców Śląska:-)) to wskoczy na pozycję lidera , oprócz tego nie grają podobnie jak Lech czy Polonia w Europie już , więc moga skupić się tylko na lidze , w niedługim czasie też przeprowadzą się na nowy , naprawdę duży stadion co powinno im tylko pomóc , większą frekwencją i na pewno lepszym dopingiem (akustyka na Oporowskiej jest słaba ) . Patrząc obiektywnie nasi bracia z Wrocławia będą groźnym rywalem do walki o mistrzostwo :-)

wanciak86 27.08.2011 20:04

Pozdrawiam serdecznie użytkownika "leszekkm".

1q2 27.08.2011 20:56

http://www.weszlo.com/news/7679-Maci..._obejrzec_mecz

Jak włączyłem mecz to myślałem że mi głowę rozwali od tego jego komentarza i tak się zastanawiałem czy to kac jest tak duży, czy inni też nie są w stanie słuchać tego jednego wielkiego potoku słów.
Na szczęście nie jestem sam;)

0 22 27.08.2011 23:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lechista_ (Post 1156468)

1. Legia czegoś takiego nie śpiewa
2. Jesteś kolejnym kibicem Lechii, który próbuje w jakiś sposób startować do Legii. Znaj proporcje..

Wiślak z Azorów 28.08.2011 00:00

a może mi powiesz kibicowi Wisły w czym Legia jest lepsza od Lechii ?

Sartre 28.08.2011 00:13

Cytat:

http://pl.wikipedia.org/wiki/Mistrzo...ce_no%C5%BCnej

http://pl.wikipedia.org/wiki/Tabela_...3w_Ekstraklasy

Proporcje tamże.

Wiślak z Azorów 28.08.2011 00:21

Jeżeli Ci chodzi tylko i wyłącznie o aspekt sportowy to tak , ale zważ na to jaką historie ma Legia a jaką ma Lechia i kto miał gorzej w dawnych czasach.

Sartre 28.08.2011 00:29

Aspekt kibicowski też chcesz porównywać? :lol:

A historycznie, to kto miał przepraszam gorzej, Wy czy Cracovia? :lol: co to w ogóle za argument? :lol:

A odpowiadając koniec końców na komentarz kolegi Lechisty - o ile mi wiadomo, tak się przyjęło, że śpiewanie "Mistrzem Polski jest XX" przystoi klubom, które tego Mistrza chociaż z raz miały.

0 22 28.08.2011 00:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wiślak z Azorów (Post 1156868)

:D

Tylko, jeśli Ty mi powiesz w czym jest lepsza Wisła od Pogoni Szczecin.

P.S. A poważnie to nie chce mi się pisać elaboratów na tysiące znaków.

Wiślak z Azorów 28.08.2011 01:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sartre (Post 1156887)
Aspekt kibicowski też chcesz porównywać? :lol:

A historycznie, to kto miał przepraszam gorzej, Wy czy Cracovia? :lol: co to w ogóle za argument? :lol:

A odpowiadając koniec końców na komentarz kolegi Lechisty - o ile mi wiadomo, tak się przyjęło, że śpiewanie "Mistrzem Polski jest XX" przystoi klubom, które tego Mistrza chociaż z raz miały.

no aspekt kibicowski możemy porównać ale po co to nie jest temat kibicowski

Kto miał gorzej my czy żydy to jest temat na osobną dyskusje ale moge Cie zapewnić że żydy wbrew powszechnej opinii nie miały aż tak źle i nie były tak bardzo uciśnione

zizou 28.08.2011 10:23

I znów rozkminka kto jest lepszy, kto i co ma prawo śpiewać:rotfl:... Panowie, liga gra V kolejkę:

Górnik pokazał, że medialna koronacja Lecha na mistrza w tym sezonie odbyła się cokolwiek za wcześnie; oczywiście mogą być mistrzem (przepraszam - "majstrem" lub "czempionem") na koniec rozgrywek (tfu, tfu, na psa urok), ale długa droga przed nimi - nikt im tego na tacy nie da.
Zagłębie, nawet z wydatną pomocą sędziego nie było w stanie pokonać Cracovii - Lubin bardzo mnie rozczarowuje, moim zdaniem mają potencjał na czub tabeli a na razie masakra.
Podbeskidzie... walki nie można im odmówić, ale najlepiej podsumował ich sam trener; zawodowi piłkarze nie mogą popełniać takich błędów. Zobaczymy jak długo Korona będzie w czubie, rok temu też dobrze zaczęli.
Polonia Grodzisk Wielkopolski zwycięska, ale bardziej dzięki temu że GKS Bełchatów to śpiące królewny niż dzięki poprawie gry.
Wisła przyjaźnie pomogła Lechii wydobyć się z dołka. Niektórzy już chcą zwalniać trenera:rotfl:. Jak dla mnie sztab szkoleniowy przygotował pierwszy w tym sezonie szczyt formy na mecze z Liteksem - naprawdę przyjemnie oglądało się krakusów w tym dwumeczu. Gra może i była defensywna, ale taktycznie i fizycznie - pierwsza klasa. Pozostaje pytanie, czy było to celowe, czy też popełniono błąd i ten szczyt miał przyjść dopiero na Apoel...
Aha, a propos wypowiedzi Patryka Małeckiego i dyskusji na ten temat; może zróbcie sobie 2 rodzaje koszulek:
1. Dla zwolenników tego piłkarza: "Nie gwizdałem na Patryka"
2. Dla jego przeciwników: "Jestem piknikiem i jestem z tego dumny"
Nic to nie zmieni ale będzie weselej na trybunach.

Dziś liczę na fajny mecz we Wrocławiu (z nadzieją na remis) i kolejny "Franek show". A jutro oczywiście mam nadzieję, że żaden z byłych Legionistów nie zagra meczu życia, jak to często mają w zwyczaju:lol:

Kociewiak 28.08.2011 10:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 1156860)
1. Legia czegoś takiego nie śpiewa
2. Jesteś kolejnym kibicem Lechii, który próbuje w jakiś sposób startować do Legii. Znaj proporcje..

Mistrzostwa Polski szacunek ale za to nikt nie będzie przed Wami klękał na kolana, aktualnym mistrzem nie jesteście "narazie" więc troszke luzu (szacunek mistrzom sie należy, tym bardziej wielokrotnym)
kibicowsko nie będe tego nawet komentował, bo są różne sposoby kibcowania, różne płaszczyzny itd. i tu raczej nie tylko w Gdańsku, ale np. Wrocławiu, Łodzi itp tez nikt przed Wami nie będzie klękał. A z tym startowaniem to kolego juz tak tej głowy w chmurach nie trzymaj bo to dziecinne zachowanie. Znam kilku "wiekowych" legionistów i żaden dupy wyżej głowy nie nosi i Tobie też radze, tym bardziej na forum Wisły. W dodatku to nie tamat na takie pogaduszki (śmieszne zresztą)"kto ma dłuższego" . Zakładam, że nie jesteś dzieciakiem i nastepnym razem przemyślisz zanim coś napiszesz. Pozdrawiam

brylant17 28.08.2011 14:09

Te puchary to jakaś klątwa...wcześniej Wisła teraz Śląsk dostaje 2 z Widzewem, to co będzie jutro Łks-Legia? :rotfl:

krkgiba 28.08.2011 14:16

a jutro Legia i Maciuś utrą nosa wszystkim i wygrają z ŁKSem ;)

Śląsk słabiutko...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:14.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl