![]() |
Nikt nie powiedział, że spaść nie może Polonia B. w zestawie z parchami. Jak by nie patrzeć, to Arka ma lepszy bilans bezpośrednich spotkań od pasiastych i jakoś też ciuła te punkty. Z drugiej strony terminarz obrzezańców po meczu z nami nie jest jakiś szczególnie trudny...
|
Arka gra u siebie z Ruchem, Polonią Bytom i Legią, na wyjeździe z Koroną i ze Śląskiem -> jeśli tam jest chęć pozostania w ekstraklasie, to 9 punktów bez problemu można zrobić, z Ruchem, Bytomiem i Koroną, plus może niespodzianka z Legią i Sląskiem.
Polonia Bytom gra u siebie z Górnikiem i Lechem, a na wyjeździe z Arką i Legią. Jeśli nie przypomną sobie nagle jak grać w piłkę, to wątpie czy 4 punkty zrobią w tych ostatnich kolejkach. Cracovia gra u siebie z Widzewem i Jagiellonią i na wyjeździe z nami i GKSem Bełchatów. Cracovia żeby ich wyprzedzić musi zdobyć w 4 pozostałych kolejkach tyle samo punktów co Arka w 5. Nie wierze, ze wygrają z nami i z Jagiellonia (Jaga juz przegrała wszystko co mogła, chyba czas na zakonczenie tej złej passy), więc Arce mogą wystarczyć do utrzymania wygrane u siebie z Polonią Bytom i Ruchem. Oby... |
Niezły przekręt. Ewidentne 2 karne dla Polonii nie podyktowane. Kolejki cudów w przypadku parchów trwają nadal. Widać, że obstawiają tez sędziów. W derbach trzeba wybic im marzenia o utrzymaniu. Trzeba uważać na Klicha bo to arcybłazen. No i oczywiście na sędziów. Pewnie juz dostali przekazy z Comarchu.
|
A niech obydwie spadną będzie spokój na jakiś czas ,a za rok Arka z Koroniastymi
|
Dlaczego w Polonii graja Andreu i Tosik skoro maja wisiec za 4 zolte kartki??
|
W "środowisku" krąży plotka, że jeśli Cracovia spadnie a Polonia B. utrzyma się w ekstraklasie to po sezonie Pasy wykupią miejsce od Bytomia.
Jak wspomniałem, to tylko plotka... Swoją drogą, nie widziałem jakiegoś wielkiego załamania po sprokurowaniu rzutu karnego przez piłkarza z Bytomia. |
Cytat:
|
Cytat:
Jezeli sie nie myle to pachnie walkowerem dla Jagi... |
Kurde, a miało być tak pieknie. Myślałem, że co najmniej remis bedzie, a tu Pejsy wygrały pierwszy mecz od roku na wyjeździe i to akurat w takim meczu. Nie ogarniam tego.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Polonia - Jagiellonia
Pauzują: Andreu, Tosik (Polonia); Zagrożeni: Brzyski, Gołębiewski, Pietrasiak (Polonia); Lato, Sandomierski (Jagiellonia) |
napewno za 4 żólte?? bo chyba jest takie coś że np. 6 zółtą kartke można wykupić i grać normalnie?? albo mi sie coś pojebało..:)
przynajmniej w A klasie takie coś chyba obowiązuje |
według 90minut Andreu ma 3 żółte, a Tosik 5
|
Ale będą derby w tym roku, o wszystko dla Cracovii i prawdopodobnie o mistrzostwo dla Nas. A jutro Lech. MISTRZowski tydzień się zapowiada!
|
Czekam na kogos kto jest obeznany w przepisach bo dziwna to sytuacja .
Sam komentator meczu Polonii z Craxa mowil o ich pauzie w nastepnym meczu... A co 90 minut to wg mnie zle podaja poniewaz patrzylem na sklady zespolow na prezezntacji pzred meczem i obaj zawodnicy wg C+ maja po 4 kartki... |
No to ładne jaja bo Andreu na pewno miał pauzowac. Mały po 4 zołtych nie grał z Bełchatowem wiec raczej zasady sie nie zmieniły.
Bez hiszpańskiego pomocnika Andreu Mayorala będzie musiała radzić sobie Polonia Warszawa we wtorkowym meczu 26. kolejki Ekstraklasy z Jagiellonią Białystok. Piłkarz obejrzał bowiem w pojedynku z Cracovią czwartą żółtą kartkę w sezonie i będzie musiał pauzować w następnym spotkaniu. |
ogar ludzie,
Andreu ma 3, Tosik 5 żołtych wiec nie szukajcie sensacji |
http://www.90minut.pl/wystepy.php?id=16385&id_sezon=77
http://www.90minut.pl/wystepy.php?id=6037&id_sezon=77 nie tak trudno sprawdzić ;) |
Pisalem juz ale powtorze nawet c+ pzred meczem podal podczas prezentacji skladow ze maja po 4 kartki .
Nie tak trudno to bylo zobaczyc... Zreszta niewazne ... |
Gorzej będzie jak zdobędziemy Mistrzostwo z ,np. przewagą 2 pkt nad Jagą i po sezonie okaże się że za mecz z Polonią Jaga dostanie walkower za to ,że Andreu grał mimo że miał 4 żółte (o ile tak jest- różne źródła podają różne informacje) i zostanie nam odebrany tytuł :D :/ to by były jaja , ale po naszej lidze wszystkiego można się spodziewać ... Co do meczu Polonii z Cracovią to Bytomianie sami są sobie winni , zagrali tragicznie i bez walki .
|
Wtedy Tusk zamknie kartki.
|
Chyba nie myślicie, że nawet pół-profesjonalnie zarządzany klub pozwoliłby sobie na takie jaja, jak wpuszczenie zawieszonych piłkarzy? ;)
|
Co do kartek Andreu i Tosika to wg portalu ligapolska.pl nie byli objeci pauza, a w serwisie 90minut mieli po 4 zolte kartki. Widocznie wkradl sie im blad i widze, ze teraz go poprawili.
Nie wiem, sytuacja wyglada na bardziej zlozona, bo nawet na forum Polonii pisali ze Andreu nie zagra... |
ten mecz to są jakieś jaja, poziom prawie podwórkowy, szkoda czasu to oglądać
|
Wrzucę tu bo dotyczy to następnego spotkania na Ł3. Jeśli Tusk zechce się wybrać na mecz Legia-Wisła to może to być pierwszy mecz przy otwartych wszystkich trybunach.
Cytat:
|
Cytat:
|
Obrzezani moim zdaniem wygrają z Jagą na luzie. U siebie grają momentami nieźle a Jaga gra jak gra. Oglądam sobie właśnie Polonia- Jaga i mam jakieś takie poczucie, że sobie 3 ligę włączyłem. Ten poziom plus ten stadion ... Wracając do Cracovii to obstawiam, że może się zdarzyć, że wtopią tylko z nami. Grają u siebie z co najmniej dziwnym Widzewem, aktualnie słabą Jagą a nie zapominajmy, że u siebie raczej wygrywają. Z nami wtopa - pewnie planowana. Pozostaje Bełchatów, który gra właściwie o nic. Z drugiej strony Arka też nie ma jakoś specjalnie trudnego kalendarza bo aktualnie Legia u siebie raczej nie jest przerażającą perspektywą. No i pozostaje bezpośredni pojedynek Arka- Polonia kiedy Polonia jeszcze może będzie o coś grała. Tu może być remis czyli znów na korzyść Cracovii. Polonia jak na mój gust odpada bo Legia i Lech w pakiecie raczej im dobrze nie wróżą. Zwłaszcza Lech grający ciągle o puchary.Po drodze mają mecz z Górnikiem czyli derby rozpadających się budżetów ale mimo wszystko jakiś tam prestiż na kopalniach.
PS Jak się tak na tą tabelę patrzę i widzę tą Koronę to się zaczynam zastanawiać czy nie za mało zespołów bierzemy pod uwagę pod kątem spadku. W sumie w dobrym towarzystwie to zostanie tak czy srak rozstrzygnięte :P. |
co ta Polonia odpierdala , tyle akcji tyle sytuacji i lipa ;/ Mam nadzieję że nic nie stracą a strzelą coś.
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:29. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl