Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

Raporter 29.06.2009 14:39

Domzale grało wczoraj sparing ze Slavenem Belupo i Kirm nie grał. Więc kto wie?

canarinhos 29.06.2009 14:44

Bozok tez nie gral w sobote w sparingu. Ciezko to wszystko rozszyfrowac :D

1q2 29.06.2009 14:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez canarinhos (Post 753266)
Bozok tez nie gral w sobote w sparingu. Ciezko to wszystko rozszyfrowac :D

Dla tego proponował bym aby do weekendu przyszłego, dać sobie na luz - wiem że ten apel zaginie zaraz w gąszczu mniej lub bardziej żałosnych njusów, ale to na prawdę nie ma sensu zużywać klawiatury:) bo każdy widzi jak jest.

Jeden przyjeżdża na badania, co w każdym klubie oznacza podpisanie kontraktu(jeśli badania dobrze wychodzą) - u nas jak widać nie oznacza to nic.Drugi przyjechał i gdzieś przepadł - Trzeci był obserwowany od pół roku , zagrał ponoć bardzo dobre zawody ale jak widać to mało.
Czeski film na 2 tygodnie przed pierwszym kurewsko ważnym meczem - jednym z 4, które zadecydują o tym czy mimo wygnania jest finansowy luz, czy jesteśmy w tzw. dupie

ps dobrze ktoś zobaczył że kadra na te mecze skurczyła się w sposób nieprawdopodobny.Na dzień dzisiejszy to już jest szaleństwo bo na każdą pozycje mamy po 1 zawodniku i praktycznie żadnej w miarę konkretnej alternatywy.Dla tego mam cały czas nadzieje że ten tydzień przyniesie wymierne efekty.

masterlag 29.06.2009 14:55

nie wiedziałam do końca gdzie to wkleić (być może gdzieś już było na tym forum), ale zdecydowałam zamieścić to tutaj: http://www.ekstraklasa.wp.pl/kat,322...wiadomosc.html
WTF?! oO Jesli to prawda to nic tylko załamać ręce x).
Czyli co.. Szukamy dalej prawego obrońcy? ...
Bozok vs. Kirm- wydaje mi się, że ten drugi... Ale nie wiem. Nie widziałam ich na żywo czy też w TV przez cały mecz, także ... pozostaje ufac tylko naszemu Maćkowi :D

Snoop1906 29.06.2009 15:00

Podobno Kirm jest juz prawie w Wisle...
Znalazlem link z jego umiejetnosciami daje nizej: http://www.ebramki.pl/view,andraz-ki...akow,5619.html

gdsmk 29.06.2009 15:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Snoop1906 (Post 753274)
Znalazlem link z jego umiejetnosciami daje nizej: http://www.ebramki.pl/view,andraz-ki...akow,5619.html

Naprawdę dajmy sobie na wstrzymanie, to nie jest nawet Kirm na tym video.

Akurat z Bożokiem sprawa się pewnie przedłuża dlatego, że pewnie mamy kogoś lepszego na to skrzydło - albo przynajmniej w to chciałbym wierzyć.

A Carlinhos widocznie wciąż nie ma uregulowanego statusu klubowego i dlatego czekamy (albo zrobił nas w bambuko, podobnie jak kiedyś jego kolega Gledson, i poszedł do Bundesligi ; ) )

Widzicie, wszystko da się racjonalnie wytłumaczyć. A poza tym, przecież o Marcelo dowiedzieliśmy się dopiero parę godzin przed podpisaniem umów - dlaczego teraz miałoby być inaczej i sztab nie miałby zaskoczyć nas czymś zupełnie nieoczekiwanym ?

Zresztą -> okno otwiera się 1 lipca, i w gruncie rzeczy żaden nowy zawodnik z innego klubu nie powinien móc z nami trenować do tego dnia

jgw 29.06.2009 15:05

Cytat:

Bożok i ten brazyljina też podobno byli już prawie w Wiśle.

działfinansów 29.06.2009 15:05

Carlinhos albo pojechał załatwiać papiery albo mu łysy podziękował i tyle;] Chociaż jeżeli Costly zapadł się pod ziemie na miesiąc i pojawił się dopiero na meczu kadry, to kto wie jak będzie z "naszym" Brazolem:P

Swoją drogą i całkiem na poważnie, przydałby się nam Costly. Ma narąbane we łbie, ale Maciek S. by go poustawiał i z Brożkiem by tworzył super atak, bo facet jest naprawde dobry(jak nie gwiadorzy) Cena 500 tys euro. Większy problem w tym, że ponoć chce uciec z Polski. Ale z Wiślackimi latino(MArcelo, Diaz...) napewno miałby lepiej i czułby sie lepiej niż z rasistami z Bełchatowa (ujki dziedzice) ;]

Wojtas 29.06.2009 15:07

Cytat:

Bo Fakt ci to napisal???

Ludzie ,nie takie "transferowe jaja" w tym klubie byly,dopoki nie potwierdzi oficjalna ,nikogo w Wisle nie ma .

I ta sa suche fakty,a wy przeczytacie newsa i juz zawodnika do pierwszej 11 wrzucacie.

P.S Do Leviadii zostalo 2 tyg ,coraz mniej czasu na zgranie jesli by przyszedl ktos nowy.Mało casu,Mało casu....

Snoop1906 29.06.2009 15:09

Tutaj była informacja o transferze : http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=21247

rafal777 29.06.2009 15:12

Nie zobaczę, nie uwierzę...i radze każdemu tak postąpić a nie napalać się na forum

piotrekwrd 29.06.2009 15:16

Dziwnie to wszystko wygląda. Tak się cieszyłem że otworzę sobie dzisiaj główną i zobaczę radosne info. najgorsze są spekulacje, bo rozbudzają nadzieję...a po wywiadzie z panem JB jest wniosek: albo faktycznie bozok i carlinhos to były dwie opcje rezerwowe, a okazało się że nr-y 1 uda się pozyskać, albo kapa na całej linii. Lepiej poczekajmy przynajmniej do tego 1 lipca...

damianol1991 29.06.2009 15:17

Bożok już nie... ten Brazylijczyk też już nie bo niby wyparował.. teraz Kirm ale pewnie też nic z tego... ja już nie ogarniam.. co tu się dzieje!!Czy Bednarz nie może powiedzieć wprost o co chodzi czy coś będzie czy nie!!??

mic 29.06.2009 15:21

Ludzie ochloncie troche i nie bierzcie kazdej informacji ktora pojawia sie w prawie jako pewniak. Jakby pisali tylko pewne inforamcje ktore na 100% sie spelnia to szybiej by poszli z torbami. Co pojawi sie jakis wymysl dziennikarza, napinacie sie jak bawole jaja, tylko po co ? Nie lepiej brac to z dystansem ?

Arked 29.06.2009 15:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Grantar (Post 753208)
"Kadra Wisły Kraków na zgrupowanie w Grosspetersdorf:
Bramkarze: Cebanu, Kurto, Nurkovic, Pawełek
Obrońcy: Piotr Brożek, Czekaj, Głowacki, Marcelo, Singlar
Pomocnicy: Burliga, Cantoro, Chrapek, Diaz, Garguła, Janik, Jirsak, Łobodziński, Małecki, Mączyński, Sobolewski
Napastnicy: Boguski, Paweł Brożek, Ćwielong"

Hm Jeśli pominiemy Czekaja ... to obsada obrońców jest idealnie obliczona .. tylu obrońców jedzie ilu bramkarzy ...

Co tu dużo mówić: wygląda to źle. Diaz nie może stanowić zmiennika dla każdego zawodnika w obronie, bo jest już zmiennikiem dla każdego zawodnika w pomocy (:P). Potrzebujemy przynajmniej dwóch nowych obrońców: prawego i środkowego i będzie w porządku.

Odnośnie Kirma. Jeśli ten transfer dojdzie do skutku to będzie można nazwać go hitem. Stosunkowo młody, od trzech sezonów w bardzo dobrej formie, etatowy reprezentant całkiem niezłej Słoweni - trudno wyobrazić sobie lepszego kandydata na skrzydło. Trzymam mocno kciuki za ten transfer.

royalmichael 29.06.2009 15:38

Na razie nie ma się co napinać. Jakieś media ze Słowenii podały te informcje, ktoś tu podał je na forum i już wszystkie portale piszą "Kirm blisko Wisły" a być może te źródła które jako pierwsze podały te informacje to mogą być takie Fakty. Radzę ochłonąć i spokojnie poczekać do środy, powinno się wiele wyjaśnić.

kask88 29.06.2009 16:10

Panowie Kirm jeszcze nie przyszedł a po drugie jak widzimy jeden transfer niczego nie załatwi potrzebujemy z 4 WZMOCNIEŃ bo jak sami widzicie po kadrze na zgrupowanie w Austri kadra jest bardzo bardzo wąska;/;/

IncognitoTSW 29.06.2009 16:12

Co do Kirma - ostudźcie emocje, żeby potem nie było zawodu jak się okaże to co zwykle. W sumie to nie pamiętam dobrego piłkarza Słoweńskiego od czasów Zlatko.

JrQ- 29.06.2009 16:35

Co do meczów z Levadią, to na pewno zagramy z nimi starym składem, więc nie ma się co napalać na nowy zawodników na już.

A co do Kirma i Bozoka...działacze Wisły zachowali się niezwykle nietaktownie, jeśli rzeczywiście mieliśmy z nim wszystko ustalone, a on czekał tylko na ruch z naszej strony, a został wystawiony. Tak się nie robi. Nie rozumiem jednak, dlaczego zrezygnowano z pozyskania Bozoka, jeśli trafi do nas Kirm. Przecież Słowak był dość tanim zawodnikiem. Dlaczego niby mielibyśmy wyłożyć 5x tyle na transfer Kirma i ze dwa razy tyle na jego zarobki. trochę to irracjonalne.

Arked 29.06.2009 16:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JarTSW (Post 753332)
(...)

A co do Kirma i Bozoka...działacze Wisły zachowali się niezwykle nietaktownie, jeśli rzeczywiście mieliśmy z nim wszystko ustalone, a on czekał tylko na ruch z naszej strony, a został wystawiony. Tak się nie robi. Nie rozumiem jednak, dlaczego zrezygnowano z pozyskania Bozoka, jeśli trafi do nas Kirm. Przecież Słowak był dość tanim zawodnikiem. Dlaczego niby mielibyśmy wyłożyć 5x tyle na transfer Kirma i ze dwa razy tyle na jego zarobki. trochę to irracjonalne.

Może dlatego, że Kirm jest o klasę lepszy? Jest to bardzo racjonalne postępowanie. Wydaje się, że po raz pierwszy od dawna Wisła nie próbuje kupować "po taniości". To dobrze, bo taka polityka do niczego dobrego nie prowadzi.

Nie zagłębiajmy się w ten temat póki nie będzie oficjalnego komunikatu ze strony klubu.

canarinhos 29.06.2009 16:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JarTSW (Post 753332)
Przecież Słowak był dość tanim zawodnikiem. Dlaczego niby mielibyśmy wyłożyć 5x tyle na transfer Kirma i ze dwa razy tyle na jego zarobki. trochę to irracjonalne.

500 tys + 200 tys = 700 tys. Do tego jeszcze chcielibyśmy mieć dobrego bramkarza ( Nurkovic = wydatek ok 200 tys ) oraz napastnika, wiec na pewno przekroczymy kwotę 1 mln euro. A w tej chwili Wisly nie bedzie stac na takie wydatki, choc wiem ze za sam awans do IV rundy te pieniadze sie zwroca. Ale prawda jest taka ze zamiast Kirma i Bozoka, beda woleli kupic jednego z nich + np. testowanego bramkarza.

A tak wogole to Kirm grywal w Domzale takze jako napastnik?? czy caly czas jako skrzydlowy??

tormenthor 29.06.2009 16:50

Kirm jest piłkarzem klasy co najmniej Zieńczuka. Natomiast Bozok jest jedną wielką niewiadomą. Może byłby wzmocnieniem a może grałby na poziomie np. Vidliczki - czyli nic więcej poza solidnością. Jeśli myślimy poważnie o LM, to potrzeba nam 3 piłkarzy wprost do pierwszego składu na pozyję lewego pomocnika, prawego obrnońcy i napastnika. Nie ma w tej chwili czasu na to ażeby Skorża ogrywał jakiegoś zaodnika i układał go piłkarsko, jak to było z Diazem i Marcelo.

Przemoo 29.06.2009 16:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arked (Post 753335)
Może dlatego, że Kirm jest o klasę lepszy? Jest to bardzo racjonalne postępowanie. Wydaje się, że po raz pierwszy od dawna Wisła nie próbuje kupować "po taniości". To dobrze, bo taka polityka do niczego dobrego nie prowadzi.

Nie zagłębiajmy się w ten temat póki nie będzie oficjalnego komunikatu ze strony klubu.

spokojnie, spokojnie... jeszcze nie przyszedl. a za takie pieniadze co Bozoka mogliśmy mieć to Dziołki nawet z ekstraklasy byśmy nie kupili. Szczerze jeśli rzeczywiscie jakimś cudem trafi do nas Kirm a nie wezmą Bożoka to będzie mi go żal, bo za te pieniądze powinien być on chociaż na zmiennika kupiony ale mimo mojego wiecznego optymizmu nie zdziwił bym się jak nie trafi do nas żaden z nich i na testach będą się tłukli amatorzy

Nehiar 29.06.2009 16:58

A tak btw. co się stało z Drozdowiczem ? Bo był testowany, a przez kilka dni nie miałem neta, więc nie wiem :P

canarinhos 29.06.2009 17:01

bylo pisane wyzej na forum. nie pojechal do Austrii, co oznaczac bedzie ze Wisla prawdopodbnie nie podpisze z nim kontraktu

raciborzanin 29.06.2009 17:03

Kirm w NK Domzale grał jako skrzydłowy lub jako środkowy pomocnik. To najlepszy zawodniek ligi obok Tavaresa i Zorana Pavlovica(jeśli mozna opierac sie na opiniach z forum stąd lub stąd) - po przeczytaniu tematów na słoweńskim forum można wywnioskokowac, ze to dobry zawodnik z niezła techniką.

sharkey 29.06.2009 17:06

Wiem, że to co powiem może się wielu nie spodobać ale co by było jakbyśmy podpisali kontrakty z oboma... np. Kirm na 5 lat (tak chyba było mówione w newsie na stronie) i Bozok np. na rok lub dwa z opcją na kolejne 2 ?? przecież lewego pomocnika tak czy siak nie mamy, a na prawej jest Łobodziński,Małecki, Ćwielong, Gołoś. Pierwszy jak wszyscy wiemy gra bardzo różnie czasami wyjdzie choć ja osobiście w niego wierze:). Następnie mamy 2 piłkarzy którzy zdecydowanie lepiej radzą sobie w ataku niż na boku i ja bym ich właśnie z przodu widział. No i na koniec pozostaje Gołoś...chłopak ma spory talent może nie na miarę Kalu Uche :P ale kiedyś dobrze grał i się dobrze zapowiadał, no ale niestety pech go nie opuszcza i jak gra w Wiśle to albo kontuzja albo poważna choroba jest to prawie tak pechowy zawodnik jak Dawidowski (uuu aż ciężko mi to pisać ale niestety to prawda). Niestety czarno widzę jego przyszłość w naszym klubie...teraz kilka miesięcy rehabilitacji, a później gra w rezerwach, następny sezon pewnie znowu jakieś wypożyczenie i koniec kontraktu...
Skoro zarówno Bozok jaki i Kirm są dość wszechstronni i potrafią grać na obu stronach pomocy może warto spróbować podpisać kontrakty z oboma. Muszę się poniekąd zgodzić z JarTSW, który napisał, że:
Cytat:

A co do Kirma i Bozoka...działacze Wisły zachowali się niezwykle nietaktownie, jeśli rzeczywiście mieliśmy z nim wszystko ustalone, a on czekał tylko na ruch z naszej strony, a został wystawiony.
Zastanawiam się również czy kontrakty Marcina Baszczyńskiego + Marka Zieńczuka + Tomasza Dawidowskiego + Mauro Cantoro (którego wszyscy chcą wyrzucić a ja bym go i tak zostawił bo bardzo cenię tego zawodnika) nie pokryłyby zatrudnienia Bożoka + Kirma + Carlinhosa + Nurkovića????

canarinhos 29.06.2009 17:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sharkey (Post 753351)
Zastanawiam się również czy kontrakty Marcina Baszczyńskiego + Marka Zieńczuka + Tomasza Dawidowskiego + Mauro Cantoro (którego wszyscy chcą wyrzucić a ja bym go i tak zostawił bo bardzo cenię tego zawodnika) nie pokryłyby zatrudnienia Bożoka + Kirma + Carlinhosa + Nurkovića????

Z kontraktami zgoda, ale za tych zawodnikow trzeba niestety zaplacic + kontrakty, to napewno bedzie spory wydatek, a Cantoro jeszcze pol roku bedzie gral.Wyjatkiem jest Carlinhos, za ktorego prawdopodobnie nie trzeba bedzie placic.

Bedziemy sie martwic jak podpisza, bo narazie to takie gdybanie :)

sharkey 29.06.2009 17:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez canarinhos (Post 753353)
Z kontraktami zgoda, ale za tych zawodnikow trzeba niestety zaplacic + kontrakty, to napewno bedzie spory wydatek

Ok rozumiem o co Ci chodzi, ale te transfery nie wyjdą tak dużo, a jakby się udało przejść nawet 3 rundę eliminacji do Ligii Mistrzów to ich transfery na pewno się zwrócą

P.S. Ile oni mogą razem kosztować 500tys. euro Kirm + 200 tys. euro Bozok + 200tys. euro Nurković to nam daje 900 tys. euro i uważam że wcale nie jest to strasznie wygórowana cena za 3 niezłej klasy piłakrzy.

canarinhos 29.06.2009 17:26

Mysle ze nie bedzie Kirm + Bozok, ale jeden z nich. Dzis blizej Kirm, a jutro moze byc na odwrot. Wiadomo ze kazdy chcialby ich obu, bo obaj sa kreatywni i moga grac na kilku pozycjach, ale jesli trafia obaj to raczej o napastniku mozemy zapomniec.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:32.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl