Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   TS Wisła byłym właścicielem Wisły Kraków S.A. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9691)

master777 02.01.2019 18:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jam55 (Post 1527177)
"Dariusz Stachowiak: Hartling wystosował do Towarzystwa Sportowego propozycję, która jest planem B. Poprosił o czas do końca tygodnia, by móc ją zrealizować. W umowie między Ly a Hartlingiem było, że Hartling swoją część środków za akcje wniesie na przełomie stycznia i lutego. On miał wtedy mieć potrzebne środki. Wisła nie miała tyle czasu, dlatego dogadali się, że Vanna dostarczy pierwszy zastrzyk gotówki. Hartling byłby sam w stanie finansować klub, ale potrzebuje na to czasu. Wisła go nie ma, dlatego szuka rozwiązania"
Fragment wywiadu z Dariuszem Stachowiakiem

Ale, za przeproszeniem, pier***nie.

Właścicielami SA są osoby prawne, jakieś śmieszne fundusze nie wiadomo skąd. Jeżeli deal nie idzie, to się tych spółek pozbywa/rezygnuje/zaciera ślady.

To jest mydlenie oczu i gra na zwłokę, być może będąca też częścią planu. Co innego, gdyby właścicielem był Hartling jako osoba fizyczna.

Kryniu 02.01.2019 18:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jam55 (Post 1527177)
"Dariusz Stachowiak: Hartling wystosował do Towarzystwa Sportowego propozycję, która jest planem B. Poprosił o czas do końca tygodnia, by móc ją zrealizować. W umowie między Ly a Hartlingiem było, że Hartling swoją część środków za akcje wniesie na przełomie stycznia i lutego. On miał wtedy mieć potrzebne środki. Wisła nie miała tyle czasu, dlatego dogadali się, że Vanna dostarczy pierwszy zastrzyk gotówki. Hartling byłby sam w stanie finansować klub, ale potrzebuje na to czasu. Wisła go nie ma, dlatego szuka rozwiązania"
Fragment wywiadu z Dariuszem Stachowiakiem

Szkoda gadać co tu się odwala. Ja nie wierze w TS i w żadnych Vannów czy Hartlingów. Wystarczy tej szopki

RAF 02.01.2019 18:33

A ja z innej beczki: kto ewentualnie otrzyma ten milion euro?

heoij 02.01.2019 18:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez RAF (Post 1527180)

Ten milion euro to zobaczymy jak świnia niebo...

rokfor 02.01.2019 18:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Armin (Post 1527145)
Inicjatywa z powołaniem socios jak najbardziej szczytna ale to nie miejsce i czas. Ludzie się będą bali dawać większy hajs żeby nie trafił on tam gdzie cała kasa do tej pory. Drugą kwestia to co z tego że jest transparentność - na TS też wyglądało fajnie dopóki nie porejestrowano sporo nowych sekcji które miały prawo do delegatów na walne co skończyło się przejęciem Zarzadu TS. Tu też może być podobnie, zapiszą się ludzie tylko w jednym celu by położyć łapę na kasie zebranej.

Za chwilę będzie ponad 600 członków, ale to nie miejsce i czas. Ech...

Jam55 02.01.2019 18:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kryniu (Post 1527179)
Szkoda gadać co tu się odwala. Ja nie wierze w TS i w żadnych Vannów czy Hartlingów. Wystarczy tej szopki

Ja tez nie wierze. Poprostu pisze dlaczego TS czeka z konferencja do piatkia oni chyba dalej wierza ze deal wypali w tym skladzie osobowym czy tez innym.

RAF 02.01.2019 18:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez heoij (Post 1527181)
Ten milion euro to zobaczymy jak świnia niebo...

Ktokolwiek by nie byl wlascicielem Spolki Akcyjnej moze miec prawny obowiazek wystapienia o wyegzekwowanie w/w kary.

I ten pytanie: kto jest wlascicielem Wisly Krakow S.A.

Jam55 02.01.2019 18:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez RAF (Post 1527184)
Ktokolwiek by nie byl wlascicielem Spolki Akcyjnej moze miec prawny obowiazek wystapienia o wyegzekwowanie w/w kary.

I ten pytanie: kto jest wlascicielem Wisly Krakow S.A.

Dzisiaj w weszlo Miga i Trela wspólnie twierdzili ze w tym momencie właścicielem jest Alalega z NCP. Dopóki Ts nie unieważni umowy oni są jedynymi właścicielami akcji Wisły.

kieuu 02.01.2019 18:45

Cytat:

Z kontekstu wynika, że TS w formie rekompensaty za nie wywiązanie się z umowy przez Hartlinga i Vanne, stąd nie dziwne, że Hartlingowi pali się w dupce i podobno szuka jakiś innych opcji na myśl o konieczności wypłacenia miliona euro kary :D
Choć warto mieć na uwadze, że ten cały Stachowiak to ziomek Pietrowskiego, więc pytanie na ile jest wiarygodny i nazwijmy to "obiektywny"? Bo sugerowanie, że Vanna jest niepoważny i wycofał się nagle i bez słowa z klepniętego biznesu czy że udaje chorobę i żadnego zawału nie było to ewidentne wybielanie jednej ze stron. Tak samo wspominanie o tym, że Hartling jest z TSem cały czas w kontakcie, chce dobrze, nie będzie się sądził etc.

Bardziej to wygląda na próbę miękkiego lądowania (coś jak Citko przy Meresińskim) - biedni panowie Pietrowski i Hartling chcieli dobrze a zostali oszukani przez pana Vanne.

rafalek 02.01.2019 18:51

https://m.sportowefakty.wp.pl/pilka-...rawne-ws-wisly

Karuzela się kręci dalej...

kopaczoholik 02.01.2019 18:53

Cytat:

To oczywiste, że Marzenka! nasza zuch prezeska... Prezeska milenium :rotfl:

Griszka30KR 02.01.2019 18:57

Pytanie do Socios,a sarapacie macie zamiar odpuścić?

Dzinus 02.01.2019 19:05

Jezu, ludzie. Co Wy po tym socios tak jedziecie? Co Wam zrobili? Ktoś sam z siebie daje kasę, chce mieć na coś wpływ więc się decyduje dołączyć. Serio, co Was w tym tak boli? Wasze pieniądze wydają? A niech zdecydują wydać to na 3 tony bananów - jeśli większość tak zdecyduje to będą wpierdalać banany resztę roku. A jak się mniejszości nie spodoba to się wypisują i nie dają składki na następny miesiąc.

Taka zawiść i to w stosunku do ludzi, którzy chcą dać coś z siebie. Już nie macie na kim skupiać swojej nienawiści?

messu1906 02.01.2019 19:08

problem socios polega na tym ze glos jednego "miśka" kupiony za zdefraudowane pieniądze moze byc wart cztery razy wiecej niz glos przecietnego kibica, z tego powodu stwarza to olbrzymie pole do powtorki z historii i podazenia przez Socios droga SKWK

Reser 02.01.2019 19:09

Od kiedy ten temat dotyczy Socios?

Karherop 02.01.2019 19:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wehrmacht (Post 1527106)
Dokladnie tak to sobie wyobrazam widzac jakie tsunami szamba nas obecnie rowna z ziemia. Powinni tam siedziec i 15h bez przerwy i odpowiedziec na absolutnie kazde pytanie.

Powiedzmy sobie szczerze:
Adresatów wielu pytań tam nie będzie, ani Dukata, ani Sarapaty, pewnie ani Mietty, Czerwińskiego, żadnych Zielakow, Miśków , będzie te kilka osób które obiektywnie maja najmniej za uszami, a jako ostatnie chcą ratować Wiśle. Ja tak to widzę .

Po drugie bądźcie powazni. Wiele pytań jest na zasadzie " czy jesteście złodziejami ?" Jak Ty sobie to wyobrażasz zadanie takiego pytania np Wislockiemu? Który do tej pory zajmował się wyłącznie akademia a na działania Sarapaty miał znikomy wpływ?

I kończąc mój wywód : nie spodziewam się wiele po tej konferencji, ale nie dlatego że padną tam słabe pytania, ale dlatego że winni tej sytuacji w nie mają odpowiedzialności cywilnej by się tam stawić

JacekFan 02.01.2019 19:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Tavez (Post 1527191)
Jezu, ludzie. Co Wy po tym socios tak jedziecie? Co Wam zrobili? Ktoś sam z siebie daje kasę, chce mieć na coś wpływ więc się decyduje dołączyć. Serio, co Was w tym tak boli? Wasze pieniądze wydają? A niech zdecydują wydać to na 3 tony bananów - jeśli większość tak zdecyduje to będą wpierdalać banany resztę roku. A jak się mniejszości nie spodoba to się wypisują i nie dają składki na następny miesiąc.

Taka zawiść i to w stosunku do ludzi, którzy chcą dać coś z siebie. Już nie macie na kim skupiać swojej nienawiści?

1906% poparcia ;D

kbr 02.01.2019 19:12

Ktoś jeszcze wierzy w te brednie, że Hartling i Pietrowski są uczciwi i zostali oszukani przez złego Wannę? Gra na zwłokę nie tylko z ich strony, ale też osób, które chcą przykryć swoje występki. Teraz będziemy odliczać czas na sb do 1 lutego i co 5 min ktoś będzie pytał "przelew jest?"?

PS
Mam bardzo gorącą prośbę do moderatorów. Nie można zamknąć forum dla osób postronnych i jednocześnie zablokować rejestrację nowych użytkowników? Cała Polska to czyta i z nas się śmieje, chyba nie muszę mówić którzy kompleksiarze najbardziej.. Osobiście mam bardzo krytyczny stosunek do pewnej grupy osób,ale też i duże opory przed wylewaniem na nich zasłużonych pomyj, bo to trochę jak sranie do własnego gniazda. Nawet jeśli sra się w słusznej sprawie, to nie musi dawać uciechy nieżyczliwym.

gibSON 02.01.2019 19:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez messu1906 (Post 1527192)
problem socios polega na tym ze glos jednego "miśka" kupiony za zdefraudowane pieniądze moze byc wart cztery razy wiecej niz glos przecietnego kibica, z tego powodu stwarza to olbrzymie pole do powtorki z historii i podazenia przez Socios droga SKWK

tak bo każdy kto wpłaca składkę 200 złotych dorobił sie tych pieniędzy na cudzej krzywdzie ....

Dzinus 02.01.2019 19:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez messu1906 (Post 1527192)

No to reszcie się nie spodoba, wypiszą się i przestaną dokładać. A te "Miśki" o których mówisz będą wydawać po prostu swoją kasę. Jakim sposobem to nagle powód do afery? Co innego jakby składki były odkładane niewiadomo jak długo i nagle wchodzi "ekipa" i sobie wydaje. Tutaj składki są zbierane na konkretne i transparentne inicjatywy więc serio nie wiem skąd te kontrowersje.

Ja do socios się nie zapisałem bo nie czuje potrzeby. Ale uważam to za inicjatywę fajną i taką która nie zasługuje na bezsensowne insynuacje pod tytułem "wszyscy to i tak bandyci" - za co to? Zrobili coś nie tak do tej pory żeby sobie zasłużyć?

Wehrmacht 02.01.2019 19:23

A wlasnie, ktos mi dal do myslenia co do glosow w Socios - rozumiem, ze sa glosowania droga mailowa. A czy pozniej poza samymi suchymi wynikami jest mozliwosc sprawdzenia faktycznego kto jak glosowal? Wiecie, zgodnie ze zlota zasada Stalina, ze nie wazne kto glosuje, wazne kto liczy glosy. Czy takie podsumowanie jest robione i do wgladu dla kazdego? I ja nie mam na mysli szczegolowych danych osobowych tylko jakiegoś tak jakby wypisu/podsumowania ze np. czlonek nr 284 - 4 glosy na tak i na tej zasadzie po przejrzeniu glosow wszystkich wynik jest taki i kazdy sam sobie moze to policzyc i widziec, ze jego glos zostal odpowiednio policzony.

bódyń 02.01.2019 19:23

Widze ze po Socios jada ludzie zarejestrowani 12.2018. Np Toomo, Messu1906 optowal za fuzja z Nieciecza/Garbarnia :) Mistrz.
Troling albo krecia robota albo glupota.
Ale poniewaz nowe nicki raczej glupota odpada.

serek.c2 02.01.2019 19:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wehrmacht (Post 1527200)
A wlasnie, ktos mi dal do myslenia co do glosow w Socios - rozumiem, ze sa glosowania droga mailowa. A czy pozniej poza samymi suchymi wynikami jest mozliwosc sprawdzenia faktycznego kto jak glosowal? Wiecie, zgodnie ze zlota zasada Stalina, ze nie wazne kto glosuje, wazne kto liczy glosy. Czy takie podsumowanie jest robione i do wgladu dla kazdego? I ja nie mam na mysli szczegolowych danych osobowych tylko jakiegoś tak jakby wypisu/podsumowania ze np. czlonek nr 284 - 4 glosy na tak i na tej zasadzie po przejrzeniu glosow wszystkich wynik jest taki i kazdy sam sobie moze to policzyc i widziec, ze jego glos zostal odpowiednio policzony.

Jest takie podsumowanie, każdy członek Socios ma do niego wgląd.

Dzinus 02.01.2019 19:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wehrmacht (Post 1527200)

No to czemu nie zadasz tego pytania samemu Socios? Oferowali kilka razy że odpowiedzą na wszystkie pytania, jest status, różne źródła kontaktu - dla chcącego naprawdę nic trudnego.

A jak nie satysfakcjonuje Cie odpowiedź to mówisz "to nie dla mnie", nie zapisujesz sie/wypisujesz i zapominasz. Bo to przecież nie Twoje pieniądze wtedy wydają :)

adas123 02.01.2019 19:30

Może by się admin jakiś zainteresował rozmyciem tematu TS, jest temat o Socios to tam podjerzliwi niech się wypowiadają, szukając już całkiem dziury w całym.

Wehrmacht 02.01.2019 19:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Tavez (Post 1527204)
No to czemu nie zadasz tego pytania samemu Socios? Oferowali kilka razy że odpowiedzą na wszystkie pytania, jest status, różne źródła kontaktu - dla chcącego naprawdę nic trudnego.

A jak nie satysfakcjonuje Cie odpowiedź to mówisz "to nie dla mnie", nie zapisujesz sie/wypisujesz i zapominasz. Bo to przecież nie Twoje pieniądze wtedy wydają :)

Ale przepraszam bardzo czy ja tu jakies pretensje zglaszalem? I przeciez przed chwila wlasnie zapytalem sie osob, ktore to robia, bo 2/3 z tu piszacych jest w Socios z tego co widze. I juz mam odpowiedz od jednego z nich 2 posty wyzej. Wiec w czym problem?

IndykTSW 02.01.2019 19:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kbr (Post 1527196)
Nie można zamknąć forum dla osób postronnych i jednocześnie zablokować rejestrację nowych użytkowników?

Dołączam się do prośby. 1906% poparcia! Zablokować rejestrację do czasu wyjaśnienia sprawy.

Dzinus 02.01.2019 19:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wehrmacht (Post 1527206)
Ale przepraszam bardzo czy ja tu jakies pretensje zglaszalem? I przeciez przed chwila wlasnie zapytalem sie osob, ktore to robia, bo 2/3 z tu piszacych jest w Socios z tego co widze. I juz mam odpowiedz od jednego z nich 2 posty wyzej. Wiec w czym problem?

Żaden problem, użyłem Twoich słów żeby odpisać poprzednim panom. Bardzo Cie przepraszam, że dostałeś rykoszetem - moja wina :)

Wehrmacht 02.01.2019 19:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez IndykTSW (Post 1527207)
Dołączam się do prośby. 1906% poparcia! Zablokować rejestrację do czasu wyjaśnienia sprawy.

To trzeba bylo zrobic 20 grudnia..... teraz to juz i tak za pozno. Kto mial sie zarejestrowac to juz to zrobil.

toomo 02.01.2019 19:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bódyń (Post 1527201)
Widze ze po Socios jada ludzie zarejestrowani 12.2018. Np Toomo, Messu1906 optowal za fuzja z Nieciecza/Garbarnia :) Mistrz.
Troling albo krecia robota albo glupota.
Ale poniewaz nowe nicki raczej glupota odpada.

No niby fakt sam nie wiem czy lepiej zostać nazwany trollem, kretem czy mieć bódyń w łebku.
Nie jechałem, nie jadę i jechał po nikim nie będę, udowadniał że nie jestem wielbłądem też nie.
Za to zwyczaje propagowane przez co po niektórych userów którym wydaje się że długi staż upoważnia ich do ubliżania innym to żenada. Bardzo słabo.

Grantar 02.01.2019 19:58

Zawał
http://www.sport.pl/pilka/7,65039,24...ml#MT_1Zdjecie

crux.a 02.01.2019 20:00

1.Co do Socios. Na razie się nie zapisałem - powiedzmy, że to dlatego, że miałem zawał:). ALE uważam, że jest to organizacja bardzo sensownie pomyślana i potencjalnie pożyteczna. Siłą Socios, prócz zasad pełnej finansowej transparentności opisanych w regulaminie, jest "aksjologiczny minimalizm". Można być ultrasem, piknikiem, lewakiem kosmopolitą, nacjonalistą, kosmonautą i pewnie nawet volkswagenem garbusem - jeśli tylko kibicujesz Wiśle, Socios jest dla Ciebie otwarte. Dobrze rozumiem?

Niebezpieczeństwo przejęcia oczywiście istnieje, ale im więcej członków, tym jest ono mniejsze. Żeby przegłosować sześciuset, trzeba by wprowadzić powiedzmy dwustu nowych członków po 4 głosy każdy. A żeby przegłosować 6 tys. członków, to tych lewych powinno już być ze 2 tysiące. Proste.

2. Co do Miski Ly i spółki, to ciągle umyka nam najważniejsze, to znaczy logika całej tej szopki. Żadne tłumaczenie nie wydaje mi się przekonywające: ani że Miska jest od Miśka i został podstawiony, żeby wybielić Sarapatę, ani że jest oszustem działającym na własną rękę.

Widzę jedną przerażającą możliwość. Czy ktoś wie, gdzie są karty zawodników? Gdyby np. 27 grudnia zostały zastawione jako zabezpieczenie jakiejś pożyczki zaciągniętej przez Jego Królewską Mość Vannę, bylibyśmy za siedmioma dupami. Czy to mógłby być ukryty cel całej tej szopki?

3. Co do Miśka, Zielaka i ich kompanów oraz sympatyków. Całe to towarzystwo trzeba usunąć z klubu, trybun, ulic. To jest robota dla MSW i sądów. Pojawiające się tutaj głosy relatywizujące zło wyrządzone Wiśle przez Pawła M. są smutnym dowodem tego, że próchnica weszła za głęboko.

Terry266 02.01.2019 20:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jam55 (Post 1527121)
Masiota o odpowiedzialności Sarapaty:
https://sport.se.pl/pilka-nozna/ekst...vtG7-wU3h.html

Jak dla mnie kompletne bzdury.
Od kiedy Zarząd Spółki Akcyjnej (a Pani Sarapata jest przecież prezesem SA) odpowiada prywatnym majątkiem za zobowiązania spółki ? Z tego mi wiadomo art. 299 KSH mówi jedynie o odpowiedzialności zarządu Sp. Z o.o.
Dla miernoty dziennikarskiej z SE podpartej jakimś pseudo-ekspertem to chyba bez znaczenia ..
Odpowiedzialność karna już prędzej w tym przypadku ale to temat znacznie szerszy.

Davey777 02.01.2019 20:03

Ten zawał to niezły kit. Ciekawe co jeszcze wymyślą ?
Jak faktycznie jest ta klauzula o odszkodowaniu to będą grać na czas i przeciągać negocjacje w nieskończoność.
Najprawdopodobniej myśleli że robią interes życia.
Nie zapominajmy jednak kto doprowadził Wisłe na skraj przepaści

Vinci 02.01.2019 20:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Grantar (Post 1527215)

:haha:

Reakcja obronna organizmu po ligowym klasyku z Lechem.

Ciekawe czego by dostał. gdyby musiał oglądać mecz z Sosnowcem albo Legnicą....

Wehrmacht 02.01.2019 20:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Davey777 (Post 1527219)
Nie zapominajmy jednak kto doprowadził Wisłe na skraj przepaści

O to, to...

pikey 02.01.2019 20:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Terry266 (Post 1527218)
Jak dla mnie kompletne bzdury.
Od kiedy Zarząd Spółki Akcyjnej (a Pani Sarapata jest przecież prezesem SA) odpowiada prywatnym majątkiem za zobowiązania spółki ? Z tego mi wiadomo art. 299 KSH mówi jedynie o odpowiedzialności zarządu Sp. Z o.o.
Dla miernoty dziennikarskiej z SE podpartej jakimś pseudo-ekspertem to chyba bez znaczenia ..
Odpowiedzialność karna już prędzej w tym przypadku ale to temat znacznie szerszy.

Nie jest tak do końca, że zarząd S.A. nie odpowiada własnym majątkiem. Co prawda odnośnie spółki akcyjnej nie ma odpowiednika 299 ksh, ale i tak zarząd może odpowiadać wobec wierzycieli za szkody związane z brakiem złożenia wniosku o upadłość w odpowiednim czasie.

Także nie można powiedzieć, że byli członkowie zarządu mogą w tym wypadku spać spokojnie.

bódyń 02.01.2019 20:23

Ciekawe czy te firemki sprzatajace karmiace i inne co wyprowadzaly kase zrezygnuja z czesci pieniedzy.
Oczywisice pytanie retoryczne. Odpowiedz: Nie
Bo jak w polityce "im sie nalezały"

DeadOrAlive 02.01.2019 20:25

Co tu się ....a odpierdala w ostatnich dniach to aż wstyd. Przerzucacie się wszyscy gównem jak stajenni, kto bardziej szkodzi Wiśle, doszukujecie się w ludziach, którzy własne cięzko zarobione pieniądze dają na jedyną realną alternatywę dla SKWK, doszukujecie się w nich spiskowców i z pewnością ukrytej opcji Sharków. Czy Wam się wszystkim sufit na głowę s.......ił ?

Skoro wszyscy mają takie wielkie głowy pełne absurdalnych rozkmin, proszę zacząć myśleć nad REALNĄ pomocą, którą możemy zaproponować klubowi poza SOCIOS, a nie atakować ich tylko dlatego, że przegłosowali pieniądze na remont AP, a następnie na pożyczkę na cel spłacenia kontraktu Arsenicia. A Wy, co już dla Wisły zrobiliście w tych trudnych chwilach ? A no tak, zaatakowaliście ją, jej kibiców, zaczęliście dzielić i jątrzyć na tym forum zakładając przy okazji kilka kont.

Brzydzę się takimi s....ysynami, którzy przychodzą tylko dolewać oliwy do ognia.

francesc92 02.01.2019 20:34

Mam pytanie do osób reprezentujacych Socios.
W KRS jako adres siedziby stowarzyszenia Socios widnieje Reymonta 22.
W takim razie, jaki tytuł prawny ma stowarzyszenie Socios do obiektu nalezacego do TS? Czy podpisano jakas umowe najmu pomieszczeń? Pytam serio

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:21.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl