![]() |
do Gutowa Małego na konsultacje do kadry U-15 po talenty powinien ktoś z Wisły sie wybrać
http://www.90minut.pl/news/232/news2...wie-Malym.html tak robi od lat Wenger w Arsenalu od lat i dobrze na tym wychodzi.Wiem że to dopiero 15 latkowie ale skoro wielkiej forsy nie mamy to trzeba szukać talentów |
Co z tego, że znajdziemy talenty, skoro żaden do nas nie przyjdzie bo Wisła jest tak biedna, że nawet niektóre kluby z III- ligi zapewniają juniorom większą opiekę finansową. Rodzice ich tutaj nie będą utrzymywać.
|
Cytat:
|
Arsenal jako klub na tym dobrze wychodzi (właściciel) - Arsenal to drugi po MU klub który przynosi największy zysk właścicielom w UK. Niższe kontrakty dla piłkarzy niż w Chelsea, MU a zwłaszcza w MC. (produkcja własnych gwiazd a nie kupowanie). Zatem sporo niższe kwoty na transfery (sporo niższe patrząc na ostatnie 10 lat) ale mimo to regularna gra w LM i zawsze pełny stadion. Marzenie dla każdego inwestora - duża stopa zwrotu:)
Ale medal ma zawsze 2 strony. Brak wielkich gwiazd skutkuje tym że zawsze są 2 albo 3. Brak mistrzostwa Anglii od ponad 10 lat. W tym okresie ledwo uciułali 1 puchar Anglii. Dla kibiców to koszmar. Od tylu lat w cieniu lokalnego rywala - Chelsea. Od 10 lat w cieniu obu Manchasterów. Ale właściciel się cieszy - klub przy tej polityce generuje kasy jak lodu:) A sukcesy? Co to obchodzi jakiegoś inwestora z USA... ważne że kasa się zgadza. |
na bramkę : Bączek z Lechii
obrona : Wilusz Bełchatów, Guldan Lubin, pomoc : Piątek Lubin, Plizga Jaga,Pietrowski Wisniewski Lechia, Kasprzak Widzew atak : tuszyński, piech, rybicki widzew |
Cytat:
Sorry za off top |
Cytat:
wiadomo że Widzewa nie da się oglądać, ale czasami warto popatrzeć jak ten młody bramkarz się zachowuje, ma chłop po prostu papiery na grę. Póki polskie media nie robią z niego gwiazdy cena nie powinna być wysoka, zresztą Widzew spada można to wykorzystać |
Dopóki trenerem będzie Franio Smuda, to ktoś taki jak Patryk Wolański do nas nie trafi. Niestety, ale charakterem przypomina trochę swojego imiennika, który obecnie umiera za Pogoń Szczecin. Jest to raczej trudny gość, a jak wiemy nasz trener takich nie lubi.
Co do jego umiejętności piłkarskich, to na pewno coś tam potrafi, ale nie oszukujmy się, 22-latek to może bronić w lecącym z ligi Widzewie... Chłopak bardziej nadrabia psychiką niż jakimś tam bramkarskim kunsztem, choć oczywiście, jeśli będzie odpowiednio prowadzony, może wyjść na ludzi. Czego mu życzę. |
Cytat:
|
Oglądałem ostatnio parę spotkań Widzewa i muszę powiedzieć, że dawno ktoś mnie tak pozytywnie nie zaskoczył jak właśnie Patryk Wolański. Zawodnik wcześniej jak dla mnie raczej anonimowy, poza paroma artykułami niekoniecznie związanymi z jego grą, ale po tym co zobaczyłem jestem jak najbardziej na TAK!
|
Po co nam Wolański skoro mamy Miśkiewicza? przedłużyć z nim kontrakt i będzie git. Rezerwowych mamy młodych
|
Miśkiewicz nie jest ''stabilny'' jeśli chodzi o interwencje. Zawsze keidy bronił np. Pareiko, można było czuć pewność i przy akcjach dało się wyczuć czy obroni czy nie. Przy Miśkiewiczu każdy strzał to serce zaczyna szybciej bić w obawie, że nie obroni. Dla mnie Misiek powinien zostać, ale jak nei przedłużą to tylko Wolański z Widzewa.
|
Darmowe wzmocnienia
Z EKSTRAKLASy Lewa Obrona Deleu(Lechia Gdańśk)-ciągle brakuje nam lewego obrońcy a po odejściu Bunozy będzie luka Lewe Skrzydło Saidi Ntibazonkiza (Cracovia)-wiem dostane bure ale uważam, że warto Napastnik Maciej Jankowski(Ruch Chorzów)-małe ryzyko a może wypali Wykorzystał bym też Szanse z Rynkiem Ukraińskim bo w tym zamieszaniu niektórzy gracze są za bezcenn Napastnik Oleksiy Antonov-http://www.transfermarkt.pl/pl/oleksiy-antonov/transfers/spieler_25845.html Gregor Balazic-http://www.transfermarkt.pl/pl/gregor-balazic/transfers/spieler_70869.html |
^^ Ukraina ma bardzo zdolną młodzież.
Swoją drogą jestem ciekaw czy udałoby się sprowadzić Bitona ? Facet jest chyba na wypożyczeniu z Standardu. Moglibyśmy spróbować go wypożyczyć na roczek, bo ostatnio najlepiej grał właśnie u nas. Jest tylko jedno pytanie : Ile za takie wypożyczenie byśmy mieli zapłacić ? |
Od Kazia Moskala można by było wziąć takich graczy jak: Sławomir Duda czy Adrian Jurkowski
|
Wymieniane przez Was nazwiska to dowód degrengolady Wisły. Sportowej co prawda, ale i na innych płaszczyznach wiadomo jak jest. Po tym wszystkim zostaną chyba tylko i aż kibice.
|
http://www.transfermarkt.pl/pl/alex-...er_236231.html
Alex Bruno młody chłopak może z niego coś być za darmo do wzięcia i zgodzi się bo Widzew niestety spadnie ... |
Lovrencis poleca swojego brata Balazsa Lovrencisa który gra w 3 lidze na Wegrzech,strzelił już 18 bramek w tym sezonie.Ma 23 lata.Może warto sie zainteresować ? Drogi chyba nie będzie ?
|
Cytat:
|
Cytat:
- Patryk Wolański - Veljko Batrović - Alex Bruno - Mariusz Rybicki - Krystian Nowak - Patryk Stępiński - Princewill Okachi |
Cytat:
|
Podobno Lechia wyciąga łapki po Pawła B
|
Cytat:
Ja bym się Wolańskim tak nei podpalał, bo może być jak z Zubasem. Wyszedł mu jeden sezon, a po transferze zupełnie zaginął. |
Dajcie spokój z jakimś Bitonem. Rozumiem ściągać i zatrzymywać piłkarzy jak Głowacki czy Paweł Brożek (związani z klubem przez lata), ale Biton? Nie dość że pewnie drogi w utrzymaniu (pensje by chciał jak za czasów Masakanta) to wątpliwe żeby ktokolwiek od nas go odkupił za jakiekolwiek pieniądze. Lepiej szukać młodych w niższych ligach albo dać szansę Jankowskiemu. Ale znając życie trzeba się modlić żeby chociaż został u nas Paweł a nie myśleć o wzmocnieniach. Nie przy Kapce czy Smudzie szukanie talentów w niższych ligach. Ciekawe skąd taki Wolański się znalazł w Widzewie?
|
Cytat:
P.s Podobno Jankowski zaklepany |
Co myslicie o Visniakovsie z widzewa ?? Raczej nie zostanie w 1 lidze..
@up myslalem o Piechu czy Abwo ale obaj sa raczej finansowo poza zasiegiem Wisly.. ale kto wie.. tak naprawde nikt nie wie ile tego siana bedzie miala Wisla po sezonie.. duzo moze zalezec od miejsca ktore Wisla zajmie i siana z c+ |
Nam raczej pozostaje szukanie darmowych zawodników takich jak ,np. Jankowski i oby te plotki na temat tego zawodnika się potwierdziły . Idealny konkurent dla Brozia , nie za stary a już ze sporym doświadczeniem , Polak , predyspozycje do gry na dobrym poziomie również ma mimo że w obecnym sezonie nie zachwyca , problemów z kontuzjami też jakoś nie ma i byłby to wg mnie dobry ruch transferowy bo wszyscy wiemy jak trudno jest znaleźć jakiegoś sensownego napastnika od razu do gry . Ten Visniakovs z Widzewa też jest dobry ale raczej znajdą się bogatsi co przebiją naszą ewentualną ofertę .
|
Cytat:
|
Cytat:
|
za Pietje bym Rymaniaka sprowadził na lewa obrone.Kończy sie mu kontrakt, za darmoche nikogo lepszzego sie nie znajdzie
|
Rymaniaka ?? Widziales co on wyprawial w meczu z craksa ? Jeszcze po czerwonej jak mu morda sie cieszyla.. to juz wole Piotrka
|
Cytat:
|
Cytat:
|
W ostateczności, zawsze można sięgnąć po Żurawskiego z Poronina.
|
Cytat:
|
Też bym chciał żeby Paweł został. Z drugiej strony mając takiego geniusza trenerskiego jak Smuda nie powinniśmy sie obawiać niczego :). I tak miałby lepszego napastnika niż miał np. Kula.
|
zagadka : czym się piłkarski różni Jankowski od Boguskiego?
|
Jak gra Boguski to nie przegrywamy :P
|
Cytat:
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:12. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl