![]() |
http://wisla-krakow.przegladsportowy...432,1,727.html
Gdzie są teraz obrońcy "Wszech Wiślaka " Małeckiego ? Gdzie są teraz ci którzy po każdej krytyce Małeckiego zarzucali linkiem z golem z Apoelem . Mam nadzieję , że i te osoby zrozumiały , że z Małeckiego nie jest żaden Wiślak ale rozkapryszony gówniarz który myśli tylko i wyłącznie o sobie .W d.. ma klub i dlatego Cupiał na 100 % w lecie pozbędzie się z klubu i słusznie .Mam nadzieję , że do końca sezonu będzie grał jedynie na poziomie ME . |
Nie chcę wjeżdzać personalnie na niego, można jedynie ocenić grę. A ta była fatalna. Malecki musi się ogarnąć i nie obwiniać świata za swoje słabe występy. Ciężko mi powiedzieć czy to możliwe by się zmienił. To nie pierwszy jego wybryk, i jak widać reprymendy nie skutkują - teraz pewnie skruszony będzie przepraszał, albo odpokutuje jeden mecz.Tylko czy coś to da ?
|
Cytat:
Edycja: Kilka słów jeszcze odnośnie Małego. Mecz chłopakowi wybitnie nie wyszedł. Chyba najsłabszy wśród Wiślaków. Dużo było pretensji o jego strzały z dystansu, szczególnie ta z ponad 35 metrów, kiedy słabo i niecelnie uderzył z nieprzygotowanej sytuacji. Ale gdyby strzał z 3. minuty został wykończony przez Gargułę, to by duży udział przy niej miał Patryk. Strzelać z dystansu nie tyle należy, co trzeba. Zawsze może być jakiś rykoszet, bramkarz się poślizgnie, czy taka sytuacja jak z Gargułą. Dlatego popieram takie próby Małego. Nie podanie ręki trenerowi jest karygodne ale to nerwy były, takie w tym meczu że młody piłkarz nie wytrzymał. Czerwona kartka, wynik niekorzystny, jeszcze na własnym boisku. Mały chciał jeszcze dać coś od siebie, pomóc, ale gdy Moskal już w 57. minucie go ściągnął to nie trudno o taką reakcję, jeszcze w przypadku tak impulsywnego piłkarza. Powinien na pewno odpokutować i zostać ukarany. |
Tłumaczenie menedżera jest moim zdaniem zupełnie bez sensu. Małecki ma jeszcze 2,5 letni kontrakt, więc o jakiej frustracji może być mowa? Wisła nie musi z nim podpisywać kontraktu. Niech odejdzie na Prawie Webstera skoro tego pragnie. Po co jednak mówił o tym, że może grać w Wiśle do końca życia?
A na miejscu zarządu rozesłałbym oferty transferu po krajach, w których jest jeszcze otwarte okienko transferowe. Nawet jeżeli mielibyśmy uzyskać milion euro... http://www.sport.pl/sport-krakow/1,1...rastajaca.html |
Cytat:
Zapłacili Amice mniej, ponieważ mogli. Nie ta klasa klubu i zawodnika. Ale jeżeli to ma według Ciebie usprawiedliwiać przepłacanie miernot, to gratulacje. Pajlić powinien zarabiać więcej niż Brożek? Bo tułał się między drugą a trzecią Bundesligą? Bez komentarza :lol: O takie kompleksach właśnie pisałem. Jesteś miernotą, ale z "lepszego świata", więc jesteś automatycznie więcej wart. Cytat:
To nie są zdrowe objawy. Cytat:
Graliby, gdyby dostali ofertę. Nie dostali, ponieważ dla nich to już równia pochyła - w poprzednich klubach nie mieli żadnej przyszłości. Kiedyś byli dobrzy. Kiedyś. Byli. Tam płacą o wiele lepiej od nas, ale zawodnikom którzy coś grają. Akurat ta dwójka nie grała prawie w ogóle. Chyba że sugerujesz, że dostali ofertę z Kataru ale powiedzieli "Nie, wolę walczyć o Mistrzostwo Polski":lol: Są u nas, bo nikt im już więcej nie da. Cytat:
Rachunek zysków i strat. Czy łatwo zastąpić Patryka? Historia pokazuje, że niekoniecznie. I tak zresztą: kogokolwiek nie zatrudnimy na jego miejsce, będziemy musieli mu zapłacić tyle samo lub więcej niż żąda. Opłaca nam się puszczać go za grosze? Nie, jest to jeden z nielicznych zawodników w obecnej kadrze na których możemy cokolwiek zarobić. Ile zarabiają koledzy w zespole? Więcej w euro niż on w złotówkach (nie liczę Czekaja i Bruda, z oczywistych względów). Tak to na chłodno wygląda. Ale jak ktoś dostaje "piany" na widok nazwiska Małecki, to trudno o racjonalne rozpatrzenie sprawy. Bo tak naprawdę nie o Patryka tutaj chodzi, a o chorą politykę klubu, którą próbujesz racjonalizować i średnio Ci to wychodzi. Cytat:
Co? To już jest tajemnicą autora. Klasyczny frustrat. Miliona euro teraz akurat nie dostaniemy. "Wisła nie musi podpisywać". Brawo, odkryłeś Amerykę. Tylko widzisz - odpowiadasz na nie to pytanie. Rzeczywiste brzmi: "co opłaca się Wiśle?". |
Cytat:
Jak jego własna postawa skoro przez lata gra na "juniorskim" kontrakcie. Znaczy w klubie nie szanują. Po co Głowa pojechał do Turcji? Popatrz na kadrę. Lewandowskiego chcą opchnąć, już Bayern pytał;) |
Tłumaczycie Małeckiego jak Szpen Tuska w wiadomym temacie.
|
Cytat:
Skoro piłkarz gra słabo tylko ze względu na to że ma nieadekwatny kontrakt to raczej nie świadczy o nim dobrze. Z tego co kojarze, to łatwiej fajną umowę wywalczyć dobrą aniżeli złą grą. |
Cytat:
|
Cytat:
Dzięki Zieniu za ten sezon co nie podpisali z tobą kontraktu, ale Ty i tak grałes cały czas na maksa. Dzięki Baszczu ! Wiedzialem ze dla Was piłka to coś wiecej niż praca. E: i to że Mały będzie grał pyte to przeciez sam sobie szkodzi najbardziej. p.s. Chociaz ja nie wierze ze powodem słabej dyspozycji jest niski kontrakt. E2: wolfy, lepsze ? Czy ja wiem czy mieli lepsze, czy ja wiem .....Cantoro nie miał, ale zdrowie zostawił na placu. Nie sadzisz ze to cecha profesjonalisty? |
Cytat:
Zieńczuk i Baszczyński mieli już dogadane lepsze posady, mieli luz psychiczny. |
Jeśli chodzi o Małeckiego to jest ogromny spadek formy. Małecki powinien wziąć się w garść i pracować, pracować, pracować.
Najgorsze w tym wszystkim jest to, że naszym trenerem jest Kazimierz Moskal. Legenda Wisły. A Patryk jeśli chce zostać jak to mówi w Wiśle na dobre i na złe to powinien wykazywać się kulturą i pokazywać szacunek dla ludzi, którym on się należy. |
|
Podobno tak szanuje Moskala, a "nie stawił się na spotkanie z trenerem"?
Mimo mojej sympatii do Małego uważam, że chłopak na coraz więcej sobie pozwala i czas to ukrócić. Dożywotnia gra w Wiśle chyba jednak nie jest dla niego... |
chyba już sam podpisał na siebie wyrok
|
kropka nad i... nie ma co sie oszukiwac...
|
Jego koledzy ze Stowarzyszenia zaraz napiszą, że:
Cytat:
|
Cytat:
Ale Kirm zarabia i ma grać, Małecki za pensje Kirma byłby najzespołowiej grającym Wiślakiem. Tak uważam. Kto na zachodzie zapłaci za zawodnika który zarabia 100 jurków. |
Skoro nie stawił się na spotkaniu z trenerem odnośnie tego w sumie niedużego incydentu, trzeba mu jeszcze wlepić karę finansową. Chyba, że jest to zamierzona prowokacja Małeckiego mającą przyśpieszyć transfer lub podwyżkę pensji.
|
Chciałbym, żeby w Wiśle przez długie lata grała osoba z Wisłą w sercu, tatuażem H.Reymana na ramieniu, ale.. ale Małecki tą osobą niestety nie jest i nie będzie.
Nie wiem co on dzisiejszym pokazem chciał osiągnąć.. Podwyżki mu nikt nie da, nikt też takiego krnąbrnego piłkarza nie kupi poważny (ewentualnie Wojciechowski). Albo sie przeprosi z Wisłą i zacznie grać jak kiedyś, albo za dwa lata będzie grał w jakiejś Niecieczy czy Okocimskim Brzesko.. |
brawo klub ;) Nareszcie wziął się za naszego dzieciaka Patryczka, niestety Patryk ma taki charakter, że musi być w centrum uwagi ;] Nie sądzę, żebyśmy na dzień dzisiejszy dużo stracili przez nieobecność Patryka. Chłopak ma potencjał, miał dynamikę i co ? Sterydy go zniszczyły, mózg zlansowały ? Nie kumam go ;] Gra całkowicie pod publiczkę, strzela z 40-50 metrów, irytuje kibiców. W każdym wywiadzie biadoli te same oczywistości, że z
każdym dniem chce podnosić swoje umiejętności i co ? mamy regres formy, kłopoty z grą drużynową. Nastała teraz straszna nagonka na niego ale powiedzcie mi czym on sobie zasłużył poza jednym sezonem na ty by go ciągle bronić ? Patryk przegrywa z własnym sobą. Niech się obudzi, zrzuci pare kilogramów, bo w pasie to ma na pewno ładny wymiar. Mam nadzieję, że chociaż Kirm się poprawi, bo ostatnio sprawiał lepsze wrażenie P.S. Nie wydaje się wam, że Patryk ma problemy z wagą ? Zbyt duży przyrost tkanki mięśniowej ? Strasznie pracuje podobno na siłce, ale podobnie było z Ronaldinho w Barcelonie podobno nabrał masy, zatracił szybkość i pozbyto się go, a pojawił się Messi. U nas może być podobnie :) |
Ciekawe cz dalej będą go bronić niektórzy najwierniejsi ? :lol:
Przecież tak bezwartościowego gościa w Wiśle już dawno nie było. Słaby w głowie, słaby w nogach... |
Bardzo szkoda mi Kazimierza Moskala, nie zasłużył sobie na takie traktowanie.
Aczkolwiek, przez myśl przeszło mi wczoraj to samo, o czym pisał wolfy - znając naszą politykę transferową, klub nie zdołałby zastąpić Małeckiego kimś wartościowym. "Na teraz" mielibyśmy Iliewa, ale szczerze wątpię, czy ewentualne środki z pozbycia się PM19 pozwoliłyby na sprowadzenie kogoś pokroju np. Spasa Delewa. |
Pan Małecki po takim zachowaniu wobec trenera Moskala[któremu mógłby buty czyścić]powinien chyba zapomnić o grze w barwach Wisełki .Powodzenia Jaśniepanie Małecki
|
Cytat:
|
Cytat:
Chociaż z drugiej strony - gdyby Wisła miała pieniądze, to nigdy nie trenowałby jej dłużej niż do końca rundy. Co też jest przykre, zwłaszcza biorąc pod uwagę słowa Basałaja o "wiślackim Guardioli". Jest w trudnej sytuacji, jeżeli jednak wyjdzie z niej obronną ręką to jego pozycja w klubie powinna wzrosnąć. Może wtedy przestanie być "tymczasowy, aż znajdą się pieniądze lub właściciel wstanie lewą nogą". Wygląda na to, że Patryk jest już zdecydowany na Webstera. |
To jest nie do pomyslenia. W normalnej firmie jak pracownik cos zap... to oczywiste ze sie go wzywa na dywanik. A jesli by sie nie pojawil na takim spotkaniu to do widzenia. Wypad z firmy. Nie jestem wvstanie sobie wyobrazic jakiego logicznego wytłumaczenia takiego zachowania.
Wykluczenie go z kadry na najblizszy mecz to moze byc jedynie wstep do kary, która moim zdaniem jest tylko jedna. |
niech go opchną do Rosjii gdzie okienko jest otwarte za milion jurków i będzie święty spokój
|
Kazdy klub zastananowi sie 2 razy zanim zatrudni kogos takiego. Malecki nie jest geniuszem futbolu zeby jakis klub bral na siebie takie ryzyko.
|
Co ten Maly wyrabia to nie wiem. W meczu ze Standardem przesadzal ze strzalami jakby chcial udowodnic kibicom jaki to jest dobry. Teraz natomiast swoja postawa udowodnil ze gra w Wisle go przerasta a szkoda bo strasznie go lubialem.
|
A za miesiąc jak Mały strzeli bramke w jakimś bardzo ważnym meczu wszyscy będą go wychwalać pod niebiosa.
|
Mam nadzieje, że odpoczniemy sobie od Małeckiego na dobre kilka spotkań - ofensywa Wisły znacząco na tym zyska. Najlepszym rozwiązaniem w mojej opinii będzie kara finansowa plus ME i szukanie wypożyczenia dla niego zagranice, ale coś czuje, że to już jest koniec.
|
Raczej juz nie strzeli a zeby nawet to co teraz wyrabia to jest przesada. Jego zachowanie jest bardzo denerwujace. On nie gra w A klasie zeby tak obrazac sie na klub.
|
Cytat:
Według mnie nie powinniśmy mieszać tutaj finansów bo normalny piłkarz wychodzi na boisko i robi swoje tym bardziej jeśli utożsamia się z klubem. Patryk niestety ostanie mecze w których pokazywał regularność miał za Skorży... no właśnie... Mam takie wrażenie że od odejścia Maćka coś się nie dobrego stało z Patrykiem.... Sam czekałem na jego dojrzałość na boisku tutaj jednego nic takiego nie nastąpiło.... w okresie przygotowawczym już nie wyglądało to dobrze zarówno pod względem zachowania w stosunku względem kolegów jak i poziomu sportowego. Mimo wszystko jest to porażka całego klubu, który nie potrafi odpowiednio dotrzeć i ukierunkować zawodnika z takim potencjałem tak aby grał dla drużyny. Przecież to nie jest wcale głupi chłopak mimo tej łatki, która jest do niego przypisana. |
Cytat:
Dla wielu gość jest skończony, dla części z nich (np. dla mnie) skończony był już dawno. Oby szanse na gole dostawał już nie w Wiśle, gdyz Małecki hańbi nasze barwy. Nie udawajmy że pada deszcz, gdy ktoś na nas pluje, szanujmy się. W każdym normalnym klubie gość odstawiający takie numery już dawno byłby nie tyle zwolniony, co (cytując klasyka) "dyscyplinarnie wypier**lony". Zwłaszcza, że nawet piłkarsko nie wnosi nic, słownie NIC do klubu. Prosty chłopak z mazurskiej prowincji, dostał swoje 5 minut w relatywnie "wielkim świecie" i to go przerosło juz dawno. |
Ostatnie dobre mecze Patryka za Skorży?
Byłeś w śpiączce podczas rundy wiosennej 2011? Nie wiem co o tym sądzić, ale napewno nie wierzę w ani jedno Ochalikowe słowo. Może się kłucą o nowy kontrakt, jakaś gra menago, klubu. Wszystko jest możliwe. |
Mi się wydaje, że Małemu nie pomogą kary finansowe, odsyłanie od składu itp... Piłkarzem jest dobrym ale według mnie przydałyby mu się wizyty u psychologa? Może jakby ktoś ogarnął go psychicznie to by przestał takie rzeczy robić...
|
Cytat:
Zgadzam się że Patryk miał wiele dobrych meczów podczas wiosny 2011. |
Dajcie se już spokój z Małeckim, widać chce odejść w niesławie, ilość wpadek jest proporcjonalna do wpadek Komorowskiego i z każdą kolejną "Mały" staje się coraz bardziej śmieszny.
Szkoda tylko, że trener, który jest legendą klubu, musi się użerać z gówniarzem, któremu się w dupie przewraca. |
Wielu Patryk boli i to widać. Zdrowiej dla niego będzie jak odejdzie. "Fani" jego talentu zaznają spokoju ducha. I nic już nie będzie stało na przeszkodzie podbicia CL, EL i ogólnie całego wszechświata.
SSA to teź może wyjść na zdrowie. Basałaj będzie miał spokojny sen, sprwadzimy jakiegoś podstarzałego holendra i będzie fajnie. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:09. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl