Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

kask88 29.06.2009 12:29

Dziwie się jak człowiek ze sztabu szkoleniowego może mówić że Emil Drozdowicz teraz nam nie pomoże w walce o LM. Przecież to perspektywa na przyszłość chłopak by sie ogrywał tak jak kiedyś Boguski i byłby z niego pożytek. Wszysycy oszukują nas kibiców i trenera Skorże miały byc wzmocnienia a są obiecanki..... Prezes mowił że kadra bedzie zamknieta do 20 czerwca potem że na obóz do Austri pojada wszysycy zawodnicy co maja wzmocnic Wisłe. A jeszcze trener bramkarzy się wypowiada że nie ma problemu w Wisełce z bramkarzami jak tak jest to ja i wszyscy kibice Wisły się chyba nie znamy na piłce .....

pirat.z.karaibow 29.06.2009 12:31

Kabaret, i tyle. Ja osobiście wciąż wierzę w transfery, we wzmocnienia. Ale byłby zonk gdyby tą samą kadrą po raz drugi obronić Mistrzostwo.

grogoriogreg 29.06.2009 12:35

JA też wierzę w transfery, nawet jakieś fajne niespodzianki.
Ale co mi się nie podoba. Nie podoba mi się mówienie po zakończeniu rozgrywek, że na 1 trening kadra musi być gotowa, by później mówi, że przecież i tak trzeba czekać do lipca. To jest trochę nieprzyjemne dla nas kibiców, jak daje się złudną nadzieję.
Mam nadzieję, że ostatni news - "Dostaliśmy zielone światło na transfery" będzie prawdą, a nie kolejnym rozczarowaniem.

Do wszystkich kibiców: co roku większość wypowiadających się na tym forum, po przeczytaniu jednej informacji w kilku źródłach widzi w swoich krajach jakiegoś zawodnika (Krzynówek, Żuraw, Vladavić). Ja się nie podpalałem bo znam ostatnie nasze okienka transferowe, zawsze były w nich jakieś niespodzianki transferowe, ale i zwykłe plotki.
Są jednak zasady, które pozwalają nam "nie ogłupieć" od tego medialnego szumu.
1. Tylko oficjalna strona przekazuje nam oficjalne informacje na temat podpisania kontraktu, czy też w kilku przypadkach zainteresowania jakimiś piłkarzami (chodzi głównie o treningi z drużyną, testy, lub że piłkarz znajduje się w krakowie z jego menago)
2. Ostatnio zauważyłem, że Gazeta Krakowska podaje najlepsze informacje, czyli mają one najwięcej związku z prawdą. Fakt, Super Express, Futbol.pl, czy Przegląd Sportowy mają skuteczność 10% w swoich newsach, często jedno źródło bazuje na innym, zmieniając nieznacznie pytania i odpowiedzi. Przecież na temat Vladavicia, z 1 bosniackiego newsa powstalo w Polsce kilka wersji, najczesciej ukazujacych sie dzien po dniu.

Wg mnie wywiad z Kazimierskim to wymysł mediów i za 3 dni Nurković będzie Wiślakiem. Na obozie pewnie będziemy testować jakiegos napastnika i w przypadku nie podpisania kontraktu z Bozokiem, lewego pomocnika.

kask88 29.06.2009 12:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez canarinhos (Post 753161)
kask 88 zgadza sie. Potrzebujemy pilkarzy ktorzy wejda z miejsca do skladu, ale za tych trzeba sporo zaplacic, ale rowniez i takich jak Emil Drozdowicz (a nie Drozdowski), ktorzy moga stanowic alternatywe na przyszlosc.

Dokładnie ale mi chodzi równiez o to że klub obiecał wzmocnienia a nie uzupełnienia... a co do tych piłkarzy co będa wzmocnieniem solidnym to tak słono nie trzeba zapłacic za Bożoka np to kwota nieduża a napewno chłopak byłby wzmocnieniem tak samo Nurkovic bardzo dobrze się zaprezentował więc moim zdaniem warto dać mu szanse. Jeżeli weźmiemy pod uwage zyski z LM jakie są do wyciągniecia oraz to że w ostatnich latach z klubu odeszło kilku piłkarzy za bardzo duże pieniądze jak na Polskie warunki to nawet nie wiem czy 20 % było zainwestowane na transfery z tych pieniędzy..... Przecież nawet jakby klub przeznaczył 50 % na wzmocnienia z tych pieniędzy za poprzednich zawodników to by sie uzbierała duża suma....

Iban Mayo 29.06.2009 12:55

Oby to była prawda.
http://www.ekipa.org/?p=nd&i=6149&cc=1
i tutaj
http://www.sport1.si/nogomet/1liga_telekom/24186/

szczaq21 29.06.2009 13:03

A przetumaczyłby to ktoś.

Iban Mayo 29.06.2009 13:07

"Kirm z Wisłą o Ligę Mistrzów" - tytuł

Piszę o testach zdrowotnych oraz o 5 letnim kontrakcie, który ma wkrótce podpisać.

szczaq21 29.06.2009 13:08

No to może jakiś transferek wreszcie:D

HEDu 29.06.2009 13:10

Chyba by mi serce tak urosło że aż pękło jakby przyszedł Kirm. Niby poleciał na testy medyczne już.

edit: bedziemy martwic sie po 1 lipca, narazie jest napięcie.

Donki 29.06.2009 13:10

Ma kosztwać pół miliona euro? Dobrze zrozumiałem??

tylko_centrum 29.06.2009 13:10

Testy zdrowotne, w dodatku z pozytywnym wynikiem, zakończyło u nas już 2 piłkarzy. Co z nimi się dzieje ? tego nie wie nikt, więc panowie nie podniecajcie się znów zbyt wczesnie.

szczaq21 29.06.2009 13:13

A na jakiej pozycji gra ten Kirm?

raciborzanin 29.06.2009 13:14

W tym drugim newsie jest więcej konkretów.
Pisza tam, że Adraz Kirm piłkarz NK Domzale wktótce podpisze 5-letni kontrakt z Wisła Kraków. Mistrzowie Polski przedstaiwili swoje warunki i już za niedługo ma dojść do porozumienia między klubami.
Kirm byl łączony z norweskim Troms i z polską Wisłą Kraków. Zimą sam powiedział, że zdecyduje sie odejść tylko, jesli będzie jakaś oferta z 5 najsilniejszych lig. W letnim okienku transferowym nie otrzymał żadnych ofert z owych lig, a zainteresowanie wykazały właśnie Wisla i Troms. Kirma kusi perpsektywa gry w LM i możliwości odskoczni stąd do lepszego klubu. Nieoficjalnie wiadomo, że Wisla zapłaci za niego 500 tys euro, a przy transferze do nastepnego klubu NK domzale dostanie ok. 15% zysku.

Dalsze szczegóły będą znane w najbliższych dniach, a nawet godzinach. Wydaje się, że Kirm po 145 meczach i 22 golach w lidze opuści klub NK Domzale.

Belzebub 29.06.2009 13:16

To by wyjasniało czemu zwlekaja z Bozokiem..Dla nas lepiej chyba,żeby przyszedl Kirm bo prawdopodbnie prezentuje wyzszy poziom..
Ale dla przyszlych potencjalnych partnerów transferowych Wisły, pokazujemy że nie nadajemy sie do biznesów..testy,zwlekania,negocjacje a na koniec kupimy kogos innego :)

HEDu 29.06.2009 13:17

To jest lewy pomocnik. Ale jak widać strzela gole też po prawej stronie boiska. Bardzo ładne statystyki.
Ale w sumie bardzo duzo asystował przy wolnych i roznych więc nie wiem co prezentuje na boisku (co z dynamika, dryblingiem).

FraMat 29.06.2009 13:18

pamiętam czasy gdy cytowalem prasę rumuńską o wsiadających juz do samolotu do Krakowa Tamasie, Mazilu, Galamazie, Bucurze, ktorzy wtedy byli relatywnie tani.
Dzis Galamaz (obrońca) i Bucur (napastnik) znaleźli sie w jedenastce ligi rumunskiej jako najbardziej wartosciowi pilkarze na swoich pozycjach w zakonczonym sezonie.
Mam tylko nadzieje, że w Wisle w sprawie za która odpowiada pion sportowy coś zaczuna sie zmieniać i skończy sie mydlenie oczu kibicom.
Rozumiem jednak poufność negocjacji - i rozumiem, że prasa musi z czegoś żyć.
Na podsumowanie czas przyjdzie po zakonczeniu okienka i po wynikach kwalifikacji do LM
Oby bylo to podsumowanie pozytywne

btw
połowa postów w temacie jest zabawna

Baala 29.06.2009 13:20

Cytat:

Ilie Cebanu spodobał się w Bytomiu i działacze Polonii zamierzają go do siebie ściągnąć – poinformował "Przegląd Sportowy".

Bramkarz Wisły Kraków na testach w drużynie trenera Jurija Szatałowa przebywa od kilku dni. Zagrał w meczu sparingowym z MKS Kluczbork.

- Jest dobry. Chcemy go pozyskać – mówi trener polonistów.

23-letni Mołdawianin w ostatnim sezonie był w Krakowie rezerwowym, w lidze nie zagrał ani razu. W przyszłym również nie ma większych szans na występy, bowiem w klubie zostaje Mariusz Pawełek, a działacze dodatkowo szukają kolejnego golkipera.

Cena piłkarza to 200 tys. zł, ale być może bytomianom uda się go wypożyczyć.

Jeśli sprowadzimy Bośniaka to Cebanu mimo, że pojechał na obóz pewnie by wyjechał na wypożyczenie.

raciborzanin 29.06.2009 13:23

Bożok nie dla Wisły....
http://www.wislasoccer.com/news_item_10820.htm

szczaq21 29.06.2009 13:23

Ale Cebanu wsiad do samolotu do Austri i jest z naszymi.

Simao1 29.06.2009 13:23

Informacje na temat Kirma z translatora Google (niedokładnie przetłumaczone, ale zawsze):

1) http://www.translate.google.pl/translate?prev=hp&hl=pl&js=n&u=http%3A%2F%2Fwww.ek ipa.org%2F%3Fp%3Dnd%26i%3D6149%26cc%3D1&sl=sl&tl=p l&history_state0=

2) http://www.translate.google.pl/trans...kom%2F24186%2F

HEDu 29.06.2009 13:28

Bożok nie dla Wisły hahah :D i kto jeszcze ? Lepiej sie od gazet i for odciąć i tylko oficjalną co chwile odswieżać xD

Grantar 29.06.2009 13:29

"Kadra Wisły Kraków na zgrupowanie w Grosspetersdorf:
Bramkarze: Cebanu, Kurto, Nurkovic, Pawełek
Obrońcy: Piotr Brożek, Czekaj, Głowacki, Marcelo, Singlar
Pomocnicy: Burliga, Cantoro, Chrapek, Diaz, Garguła, Janik, Jirsak, Łobodziński, Małecki, Mączyński, Sobolewski
Napastnicy: Boguski, Paweł Brożek, Ćwielong"

Hm Jeśli pominiemy Czekaja ... to obsada obrońców jest idealnie obliczona .. tylu obrońców jedzie ilu bramkarzy ...

arti 29.06.2009 13:38

14 piłkarzy z pola do gry w tym kontuzjowani Garguła i Boguski no i Cantoro.
Tak trzymać decydenci - LM będzie z pewnością nasza!
z Levadią gramy za 2 tygodnie jakby ktoś nie pamiętał...

Krystian168 29.06.2009 13:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Simao1 (Post 753205)

to drugie źródło wygląda na bardzo poinformowane... mam nadzieje że to nie jest odpowiednik "faktu"...

ale nie napalam się teraz tak jak to było z Bożokiem ... nauczyłem się spokoju w tym okienku transferowym.... w środę może się sporo wyjaśnić...

w zeszłym sezonie statystyki imponujące... narazie w sparingach 2 bramki...

macie jakieś video jego ?

canarinhos 29.06.2009 14:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Grantar (Post 753208)
"Kadra Wisły Kraków na zgrupowanie w Grosspetersdorf:
Bramkarze: Cebanu, Kurto, Nurkovic, Pawełek
Obrońcy: Piotr Brożek, Czekaj, Głowacki, Marcelo, Singlar
Pomocnicy: Burliga, Cantoro, Chrapek, Diaz, Garguła, Janik, Jirsak, Łobodziński, Małecki, Mączyński, Sobolewski
Napastnicy: Boguski, Paweł Brożek, Ćwielong"

w sumie to jest 12 zawodnikow + Pawelek + zawodnik ktory jest na testach ( Nurkovic) + 7 zawodników z ME i 2 zawodnikow po powaznych kontuzjach

Iban Mayo 29.06.2009 14:08

Andraz Kirm

http://www.youtube.com/watch?v=AThm-11dPpU&feature=fvst

1.43 strzał
1.49 dośrodkowanie

http://www.youtube.com/watch?v=fBiRp...eature=related
asysta przy pierwszym golu

Luissss81 29.06.2009 14:13

Panowie- nie napalać się na te transfery!!!! Trzeba czekać i tyle.Zobaczymy co ten tydzień przyniesie.

canarinhos 29.06.2009 14:22

tak jest, transfery musza byc, tylko czekac trzeba! cos jest na rzeczy z tym Kirmem i pewnie dlatego przeciagane sa rozmowy z Bozokiem. Lepszy z tych dwoch trafi do nas, bo watpie ze obaj.

WHITE*STAR 29.06.2009 14:32

Co ciekawe, ten Kirm jest wg transfermarkt.de najdroższym zawodnikiem całej Prva Ligi. To dość obiecujące.

canarinhos 29.06.2009 14:34

tylko transfermarkt.de strasznie zawyza ceny niektorych zawodnikow. Napewno jest troche wart, chocby nawet przez to ze gra w reprezentacji oraz patrzac na jego statystyki w ostatnim sezonie.

Jesli Wisła wyłożyłaby za niego 500 tys euro to jak dla mnie byloby to spore zaskoczenie,ze za taka cene kogos kupujemy.
Nie ma co jednak zapeszac, ale mysle ze to zawodnik ktory mogłby godnie zastapic Marka Zienczuka na lewym skrzydle.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:30.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl