Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Byli piłkarze, trenerzy i inni pracownicy Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=229)

For_FuN_ 07.07.2017 15:23

Patrząc co się dzieje(ameby umysłowe komentujące na twitterze), to nie dziwota, że wcześniej głośno o pewnych rzeczach nie mówił. Gdyby w C+(program rozrywkowy) odpowiedział tak na wiadome pytanie, to byłoby używanie.

Kowalski 07.07.2017 16:56

Pamiętam jak Kusto przeszedł do Legii. W meczu w Krakowie Kapka nie dał mu zupełnie pograć ku uciesze publiczności. Ciekawe czy teraz znajdzie się w naszej drużynie Wiślak, który w ten sposób pokaże panu K.M. gdzie jego miejsce i co sadzimy o jego postępowaniu.

wściekłe pięści węża 07.07.2017 17:27

Jedyny, który mógłby to zrobić siedzi obecnie na ławce trenerskiej. :/

silver03 08.07.2017 13:40

Cytat:

Oczywiście to nie koniec. Mączyński w „PS” odpala torpedę: „Przez dwa lata nie wydała na mnie ani złotówki, bo moje pensje spokojnie pokryło to, co zarobiłem dla klubu podczas mistrzostw Europy”.

Złoty biznes! Piłkarz gra w klubie de facto za darmo, bo pensję płaci mu UEFA. Problem w tym, że gdy ktoś powie „sprawdzam”, to okaże się, że Mączyński kłamie.

UEFA za jego udział w mistrzostwach Europy wypłaciła Wiśle 86 760 euro. Piłkarz chce więc nas przekonać, że tyle zarobił w zespole „Białej Gwiazdy” przez dwa lata. W przeliczeniu – 3615 euro miesięcznie brutto. Nam się coś jednak zdaje, że to zdecydowana nieprawda i że kasował miesiąc w miesiąc znacznie więcej.

Możemy jeszcze dodać rekompensatę od UEFA za udział w eliminacjach Euro, zakładając życzliwie, że i to piłkarz miał na myśli. Jednak wtedy jego miesięczna pensja w Wiśle wzrosłaby do 4300 euro brutto, co wciąż wydaje nam się znacząco zbyt małą sumą.

A przecież Mączyński wyraźnie mówi: – Wisła nie wydała na mnie ani złotówki!

To jakże to tak? Naprawdę w Krakowie przez dwa lata zarabiałeś 4300 euro miesięcznie brutto, co oznacza, że Legia dała ci siedmiokrotną podwyżkę? Po co opowiadać takie bzdury w gazetach?
by weszlo

Łoo kur.wa jemu ładnie się po.pierdo.liło w głowie :shock:

Arkadiusz.Czerepach 08.07.2017 13:56

link do całości

http://weszlo.com/2017/07/08/ofensyw...ety-dla-niego/

weszło jak zwykle celnie i ostro

brylant17 08.07.2017 14:17

Litości ile można o nim czytać

Arkadiusz.Czerepach 08.07.2017 15:08

Ty chyba nie narzekasz, po avatarze widać że ten temat leży Ci mocno na sercu :P

PhantomRanger 08.07.2017 16:03

Mączyńska wylewała żale i przestrzegała młodych, aby niczego nie deklarować, a dwa dni później sam oznajmia, że w Wiśle grać już nie będzie. Napisać o nim - ameba umysłowa to jakby nic nie napisać.

brylant17 08.07.2017 16:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1474553)
Ty chyba nie narzekasz, po avatarze widać że ten temat leży Ci mocno na sercu :P

Bo mnie to ku...a boli,że piłkarz idzie do największego rywala i ogólnie jego zachowanie

up nie mam 17 lat to tylko "dodatek"

Arkadiusz.Czerepach 08.07.2017 17:16

ale tam powinno pisac "ku*wa" a nie judasz , sorry ale judasz to brzmi jakbys te 17 lat z nicka miał dzisiaj a nie 11 lat temu

mitmichael 08.07.2017 19:04

A tymczasem Fabianek Burdenski w Koronie Kielce :D

Fabian Burdenski - Nie trafiłem do Wisły po znajomości - Krakow.sport.pl, Fabian Burdenski - Nie trafiłem do Korony po znajomości :lol:

czaro 08.07.2017 20:40

Dobrze, że tata Burdenski nie zainwestował w koszykówkę, bo Fabian musiałby się na centra przekwalifikować. No, ale by grał!

kolarz90 09.07.2017 14:46

Marcelo prawdopodobnie przechodzi do Lyonu za 6 milionów euro http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna...ue-lyon/scrjkh

Charlie 09.07.2017 16:13

Ciekawe, bo w Besiktasie grał dobrze i miał pewny skład. Z tym, że Turcy wzięli Pepe z Realu, więc może jest to jeden z powodów dla którego chciał odejść. Oby sobie poradził, zawsze będę go miło wspominał.

brylant17 09.07.2017 16:14

Marcelo to był gość! bardzo go lubię.Niech mu się wjedzie jak najlepiej, może kiedyś zagra u nas...

ashkeczup 09.07.2017 16:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Charlie (Post 1474635)
Ciekawe, bo w Besiktasie grał dobrze i miał pewny skład. Z tym, że Turcy wzięli Pepe z Realu, więc może jest to jeden z powodów dla którego chciał odejść. Oby sobie poradził, zawsze będę go miło wspominał.

Przecież Lyon to poważniejsza piłka, czyt. awans sportowy, bo finansowy to nie jestem pewien.

Charlie 09.07.2017 16:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ashkeczup (Post 1474638)
Przecież Lyon to poważniejsza piłka, czyt. awans sportowy, bo finansowy to nie jestem pewien.

Liga mocniejsza, ale za to w LM grać nie będzie.

bódyń 09.07.2017 20:09

Ale za to nam powinno troche wpasc z solidarity contribution: 1% z transferu

MłodePokolenie 09.07.2017 20:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bódyń (Post 1474660)
Ale za to nam powinno troche wpasc z solidarity contribution: 1% z transferu

60 tys. € z nieba, jak dla nas, fajna sprawa.

mitmichael 10.07.2017 06:01

Podobno Uryga do Jagiellonii, niedoceniony w Wisle a bierze go wicemistrz Polski :D

Karherop 10.07.2017 07:24

Zamieni ławkę w Wisle na lawke w Jadze. Niemniej jednak życzę mu szczęścia u żeby sie przebił do składu.

KrzychooR 10.07.2017 10:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1474675)
Zamieni ławkę w Wisle na lawke w Jadze. Niemniej jednak życzę mu szczęścia u żeby sie przebił do składu.

Jakiś awans sportowy zaliczył ;)

Karherop 10.07.2017 14:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KrzychooR (Post 1474689)
Jakiś awans sportowy zaliczył ;)

Jeśli tylko Kiko nie poniesie fantazja z nowym systemem i spokojnie wejdziemy w sezon to obstawiam, że zakończymy rozgrywki przed Jagiellonią. Życie pokaże czy tak będzie.

Podobno jednak Alan ma jeszcze kilka innych opcji.

Zooey_Deschanel 10.07.2017 15:09

To tak jak Burliga.

Patryko 10.07.2017 16:02

Trzeba być szaleńcem, żeby przy jego poziomie piłkarskim dawać mu angaż w klubie ekstraklasowym, widocznie trenerzy widzą coś, czego nie widzimy my :D

MaLk 10.07.2017 17:00

Jak już kiedyś napisałem, nie zdziwię się, jeśli Uryga w nowym klubie podniesie swoje umiejętności. Nowe miejsce, nowe wyzwania, nowa dawka adrenaliny itp.

Tyle że nic nie wskazywało na to, żeby w Wiśle coś takiego nastąpiło, po prostu utknął w martwym punkcie, więc nawet jeśli wyrośnie z niego (wreszcie!) profesjonalny piłkarz, to nie ma sensu żałować jego odejścia. U nas nic by już z niego nie było.

Inna sprawa, że nie zdziwię się także, jeśli nic z niego nie wyrośnie i kolejnym etapem jego kariery będą coraz niższe ligi. Czego mu oczywiście nie życzę, bo w końcu to nasz wychowanek i na pewno bardziej zasługuje na miano Wiślaka niż taki np. Mączyński.

foxtrot_green 10.07.2017 17:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zooey_Deschanel (Post 1474709)
To tak jak Burliga.

Na wypożyczeniu z Wisły Burliga zdobył z Ruchem wicemistrzostwo...

szprotson 10.07.2017 17:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryko (Post 1474713)
Trzeba być szaleńcem, żeby przy jego poziomie piłkarskim dawać mu angaż w klubie ekstraklasowym, widocznie trenerzy widzą czegoś, czego nie widzimy my :D

ale trenerzy w PL nie maja co widzieć :)
Liczy się agent i jego znajomości, układy, wejścia.

p.s. z tego co janex na tt pisze, to wcześniej możliwa była opcja turecka z Alanem ale nie wyszło.
No i to drugie podejscie manadzera do Jagi.

arti 10.07.2017 17:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MaLk (Post 1474721)
Jak już kiedyś napisałem, nie zdziwię się, jeśli Uryga w nowym klubie podniesie swoje umiejętności. Nowe miejsce, nowe wyzwania, nowa dawka adrenaliny itp.

Tyle że nic nie wskazywało na to, żeby w Wiśle coś takiego nastąpiło, po prostu utknął w martwym punkcie, więc nawet jeśli wyrośnie z niego (wreszcie!) profesjonalny piłkarz, to nie ma sensu żałować jego odejścia. U nas nic by już z niego nie było.

Inna sprawa, że nie zdziwię się także, jeśli nic z niego nie wyrośnie i kolejnym etapem jego kariery będą coraz niższe ligi. Czego mu oczywiście nie życzę, bo w końcu to nasz wychowanek i na pewno bardziej zasługuje na miano Wiślaka niż taki np. Mączyński.

Oczywiście że jeśli ktoś gdzieś dozna olśnienia i zagoni go do mocnej pracy nad poprawą szybkości, koordynacji i zwrotności to Alan będzie po dwóch tygodniach grał lepiej niż w Wiśle. robiąc siłę i grając w dziada na zawsze pozostanie dziadem.

Adrio 10.07.2017 18:46

Szczerze to życzę Alanowi jak najlepiej, oby poszedł do tej Jagi, oby jego poziom sportowy się tam podniósł i wreszcie grał na takim poziomie jak tego oczekiwaliśmy w Wiśle

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:02.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl