![]() |
Cytat:
1. To jest moja opinia, a nie chce rozpoczynać g burzy i dyskusji teraz zupełnie bez sensu. Na temat definicji betonu tego czy jest ciemna i jasna strona betonu i ogólnie polowania na czarownice. 2. Cześć ludzi, których miałem za "betonów" np na SB wypowiadało się bardzo rozsądnie po wypłynięciu całej tej sytuacji. Więc zakładam, że są też tacy co przejrzeli na oczy, ale ja o tym nie wiem. 3. Nawet jeśli Socios w części jest firmowane przez osoby za którymi osobiście (a właściwie za ich postami;) ) nie przepadam na dzień dzisiejszy działają prężnie, przejrzyście i starają się coś w tym bagnie robić konkretnego. Tak jak mówiłem ja się cieszę, że Socios podjęło taką decyzję i spokojnie poczekam na pytania. |
Masiota o odpowiedzialności Sarapaty:
https://sport.se.pl/pilka-nozna/ekst...vtG7-wU3h.html |
Cytat:
|
Ale chyba pewne osoby nie zaprzeczą o swoich powiązaniach(przynajmniej tak pisały na forum przez lata, bo może waliły farmazonami)... mowa oczywiście o działających teraz prężnie w Socios(nicków nie będę wymieniał, bo stara gwardia forumowa pewnie wie o kogo chodzi). Były już opowieści kogo to nie znamy, co nie robiliśmy(i nie było to przeprowadzanie staruszki przez pasy...) i komu możemy spuścić wp*erdol. Shoutbox swego czasu był świadkiem tych patologicznych historii. Taka luźna uwaga od starego forumowicza.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
W tej chwili Socios rozlicza każdą złotówkę i wrzuca wszystkie informacje jawnie dla nas. Ja im ufam. Mam tylko nadzieję, że nie dadzą się podejść i zastraszyć ale nie sądzę.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Widzimy ze zniechęcanie do fajnej inicjatywy już sie zaczęło ale każdy ogarnięty wie ze to jest celowa akcja. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Sama inicjatywa Socios jest mega pozytywna, niestety trafiła ona na mega niepodatny grunt, wszyscy wiemy dlaczego. Dobrą stroną tej sytuacji jest fakt że w tychże czasach, każdy patrzy Socios na ręce, co automatycznie pozwala tworzyć bezpieczne mechanizmy i szukać kolejnych rozwiązań które pokażą transparentność. Fakt, że w chwili obecnej nie starcza na opłacenie jednego zawodnika, sprowadzę bo bardzo mądrego cytatu: " Wielkie inicjatywy, zawsze mają skromny początek" Natomiast co najważniejsze, poza oczywistym, czyli totalnym odcięciem się od tego bagna w którym trwamy, osoby reprezentujące Socios, choćby na Piątkowej konferencji, ale i także w codziennych relacjach z osobami decyzyjnymi w TS, muszą jako reprezentanci społeczności kibicowskiej zawsze mówić "sprawdzam". Ale nie na zasadzie jak to było do tej pory gdzie na konferencjach na rzeczowe pytania było ze strony osób z Wisły "lanie wody". To musi być konkretne drążenie tematu, nawet jeżeli będą to tylko pięć pytań to każde musi być naprawdę trudne i dodatkowo nie może pozostać bez odpowiedzi. |
Już wyjaśniłem. Użytkownik odpowiada na pytania skierowane właśnie do Socios więc zakładam, że jest jednym z nich. Proste. Kolega powyżej zadał też pytanie, dlaczego nikt nie zareagował na taki post, Panie Moderatorze.
|
Cytat:
Nie potrafisz też zwrócić uwagi na chamówę, czy też takie zachowania są tutaj OK |
Słuchajcie drodzy koledzy, zadałem proste pytania do kolegów z socjos i zamiast konkretnych odpowiedzi zostałem przez kilka osób zaatakowany. Wy chcecie coś konkretnego budować, a nie potraficie na proste pytanie normalnie odpowiedzieć. Już straciłem wszelkie zainteresowanie, wasza reakcja jasno dała mi do zrozumienia że nie warto.
|
Cytat:
|
Cytat:
Po pierwsze - to nie jest prywatne forum Socios, mamy na nim swój oddzielny pokój i tam między sobą dyskutujemy. Jak chcesz dowiedzieć się więcej, to lepiej zapytaj tam gdzie trzeba - na naszym profilu fb, tt lub mailowo. Nikt Cię nie zlekceważy i dostaniesz odpowiedź na każde pytanie. Możesz być tego pewien. |
@admin To akurat jest bez znaczenia czy Ty jesteś członkiem Socios czy też nim nie jesteś.
|
Wcześniej pisałeś:
Cytat:
|
Inicjatywa z powołaniem socios jak najbardziej szczytna ale to nie miejsce i czas. Ludzie się będą bali dawać większy hajs żeby nie trafił on tam gdzie cała kasa do tej pory. Drugą kwestia to co z tego że jest transparentność - na TS też wyglądało fajnie dopóki nie porejestrowano sporo nowych sekcji które miały prawo do delegatów na walne co skończyło się przejęciem Zarzadu TS. Tu też może być podobnie, zapiszą się ludzie tylko w jednym celu by położyć łapę na kasie zebranej.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
@ admin Jeszcze raz napiszę, że to nie jest tu kluczowe kim akrurat Ty jesteś w tej układance i czy dobrze czy żle zinterpretowałem Twoją przynależność lub jej brak.I proszę nie spychać tej dyskusji na poboczne tory. Zamiast tego poproszę o odpowiedź na moje wcześniejsze pytanie dlaczego ww wpisy są tu tolerowane.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Szacun Kosa, aż w głowie się nie mieści do czego doprowadzili Ci ludzie...
https://images90.fotosik.pl/98/173666a2f2e7a9b3gen.jpg https://mobile.twitter.com/kamilkoso...857.1487749943 |
Jeśli nawet członkowie Socios nie obrażają lub nie odsyłają do parchów to ludzie otwarcie ich wspierający już tak i naprawdę nie musze tu wypisywać nicków - bo każdy wie o kogo chodzi a udawanie głupich możecie sobie darować.
Zgadzam się z tym, że konferencja będzie weryfikacją a konkretniej - pytania wybrane przez "niezależne" nowe stowarzyszenie. Bardzo bym chciał wierzyć w Socios Wisła ale jak skoro w zarządzie są osoby które parę miesięcy temu wraz ze swoją świtą jechały każdego kto napisał złe słowo o marzence a dziś lekkimi ruchami rozmywają odpowiedzialność TS'u? Przekonamy się 4.02. |
Cytat:
|
mesjasz, mam tylko nadzieję, że nie będziesz oceniał doboru pytań przez pryzmat odpowiedzi jakie otrzymamy.
|
Jadczak w dzisiejszym wywiadzie dla onetu:
Cytat:
|
Cytat:
|
Mam nadzieje,ze Socios nie tylko przetrwaja,jak Wisla w ekstraklasie,ale w obecnym kryzysie okaza sie zaczatkiem powrotu klubu do normalnosci.Oby doslownie jutro dotarlo do wszystkich uczciwych wobec Wisly kibicow,ze ona Nas tereaz potrzebuje w ilosci wypelniajacej stadion.Jesli tylko 20 tys zapisaloby sie dzis do Socios,to Wisla przetrwa,pilkarze w wiekszosci zostana i Wisla szybko znajdzie wspolgospodarza a miasto bedzie musialo nam wszystkim (tak wielu) podac pomocna reke.Natomiast TS bedzie musial sie juz z nami liczyc na wieki i jesli mniejszosciowa patologia nie zniknie ze stadionu,wraz z cala nawiedzona kibolka,sektorowka itp podobnymi patologiami,to sami poprosimy na walnym zebraniu naszych czlonkow,krakowska prokurature o jej wypalenie ze wszelkich struktur klubowych.Niesamowity jest czas ale moze tylko tak mozna odzyskac przedwojenna,uczciwa i honorowa Wise Krakow.
Nie mowcie prosze,ze to nie mozliwe :-D |
Cytat:
|
Cytat:
|
No to teraz w koncu wiadomo dlaczego TS Wisla czeka z konferencja do piatku:
https://www.przegladsportowy.pl/pilk...campaign=sport |
"Dariusz Stachowiak: Hartling wystosował do Towarzystwa Sportowego propozycję, która jest planem B. Poprosił o czas do końca tygodnia, by móc ją zrealizować. W umowie między Ly a Hartlingiem było, że Hartling swoją część środków za akcje wniesie na przełomie stycznia i lutego. On miał wtedy mieć potrzebne środki. Wisła nie miała tyle czasu, dlatego dogadali się, że Vanna dostarczy pierwszy zastrzyk gotówki. Hartling byłby sam w stanie finansować klub, ale potrzebuje na to czasu. Wisła go nie ma, dlatego szuka rozwiązania"
Fragment wywiadu z Dariuszem Stachowiakiem |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:45. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl