Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   TS Wisła byłym właścicielem Wisły Kraków S.A. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9691)

Ajax 02.01.2019 16:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Coglin (Post 1527114)
Skoro tak twierdzisz, to mógłbyś wszystkich uświadomić na forum i wypisać, które to osoby są tym betonem?

Nie chcem i nie mogem ;)

1. To jest moja opinia, a nie chce rozpoczynać g burzy i dyskusji teraz zupełnie bez sensu. Na temat definicji betonu tego czy jest ciemna i jasna strona betonu i ogólnie polowania na czarownice.
2. Cześć ludzi, których miałem za "betonów" np na SB wypowiadało się bardzo rozsądnie po wypłynięciu całej tej sytuacji. Więc zakładam, że są też tacy co przejrzeli na oczy, ale ja o tym nie wiem.
3. Nawet jeśli Socios w części jest firmowane przez osoby za którymi osobiście (a właściwie za ich postami;) ) nie przepadam na dzień dzisiejszy działają prężnie, przejrzyście i starają się coś w tym bagnie robić konkretnego.

Tak jak mówiłem ja się cieszę, że Socios podjęło taką decyzję i spokojnie poczekam na pytania.

Jam55 02.01.2019 16:49

Masiota o odpowiedzialności Sarapaty:
https://sport.se.pl/pilka-nozna/ekst...vtG7-wU3h.html

Wehrmacht 02.01.2019 16:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ajax (Post 1527110)
Cześć zarządu to straszny kumaty beton - dlatego ta konferencja pokarze czy naprawdę chcą dowiedzieć się prawdy i poznać odpowiedzi na palące nas pytania. Czy tylko jest potrzeba utworzenia nowego upudrowanego tworu.

Gdybys mogl rozwinac ta wypowiedz? Bardzo to ciekawe co piszesz o tych kumatych betonach. Kto konkretnie?

For_FuN_ 02.01.2019 17:01

Ale chyba pewne osoby nie zaprzeczą o swoich powiązaniach(przynajmniej tak pisały na forum przez lata, bo może waliły farmazonami)... mowa oczywiście o działających teraz prężnie w Socios(nicków nie będę wymieniał, bo stara gwardia forumowa pewnie wie o kogo chodzi). Były już opowieści kogo to nie znamy, co nie robiliśmy(i nie było to przeprowadzanie staruszki przez pasy...) i komu możemy spuścić wp*erdol. Shoutbox swego czasu był świadkiem tych patologicznych historii. Taka luźna uwaga od starego forumowicza.

preseant 02.01.2019 17:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez maaarcin (Post 1527117)
Który z członków Socios tak napisał? Pytam poważnie.

Zakładam, że to członek Socios skoro odpowiada na pytania skierowane do was. https://wislakrakow.com/forum/showpo...ostcount=16147

maaarcin 02.01.2019 17:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez preseant (Post 1527125)

To teraz mi napisz, jak wydedukowałeś z tego wpisu, że użytkownik "artgal" jest członkiem Socios?

nero 02.01.2019 17:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jam55 (Post 1527121)
Masiota o odpowiedzialności Sarapaty:
https://sport.se.pl/pilka-nozna/ekst...vtG7-wU3h.html

Artykuł z dupy, nawet nie warto wchodzić i czytać.

toomo 02.01.2019 17:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez artgal (Post 1527035)
Co odróżnia Socios ?
1. Nie jest organizacją przestępczą
2. Socios pomaga finansowo Wiśle a nie wyciąga pieniędzy, z klubu.

Dziwią mnie takie pytania tylko Ćwierć inteligent albo parch może zadawać takie pytania:D

Proszę cytat, a to że nie jest członkiem socios nie usprawiedliwia ich braku reakcji. Widać spodobało się kolegom więc żaden się nie odezwał.

Kryniu 02.01.2019 17:07

W tej chwili Socios rozlicza każdą złotówkę i wrzuca wszystkie informacje jawnie dla nas. Ja im ufam. Mam tylko nadzieję, że nie dadzą się podejść i zastraszyć ale nie sądzę.

maaarcin 02.01.2019 17:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez toomo (Post 1527128)
Proszę cytat

I takie samo pytanie do Ciebie. Z czego wydedukowałeś, że użytkownik "artgal" jest członkiem Socios? Bo ja nie potrafię.

Ajax 02.01.2019 17:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wehrmacht (Post 1527123)
Gdybys mogl rozwinac ta wypowiedz? Bardzo to ciekawe co piszesz o tych kumatych betonach. Kto konkretnie?

Dwa posty wyżej masz odpowiedź :)

Lemoniadowy Joe 02.01.2019 17:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 1527124)
Ale chyba pewne osoby nie zaprzeczą o swoich powiązaniach(przynajmniej tak pisały na forum przez lata, bo może waliły farmazonami)... mowa oczywiście o działających teraz prężnie w Socios(nicków nie będę wymieniał, bo stara gwardia forumowa pewnie wie o kogo chodzi). Były już opowieści kogo to nie znamy, co nie robiliśmy(i nie było to przeprowadzanie staruszki przez pasy...) i komu możemy spuścić wp*erdol. Shoutbox swego czasu był świadkiem tych patologicznych historii. Taka luźna uwaga od starego forumowicza.

O kogo chodzi ?

Widzimy ze zniechęcanie do fajnej inicjatywy już sie zaczęło ale każdy ogarnięty wie ze to jest celowa akcja.

maaarcin 02.01.2019 17:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez preseant (Post 1527125)
Zakładam, że to członek Socios skoro odpowiada na pytania skierowane do was. https://wislakrakow.com/forum/showpo...ostcount=16147

Aha, no widzisz... założyć można bardzo wiele. I dlaczego piszesz do mnie "do Was"? Tutaj też sobie coś założyłeś?

Coglin 02.01.2019 17:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez toomo (Post 1527128)
Proszę cytat, a to że nie jest członkiem socios nie usprawiedliwia ich braku reakcji. Widać spodobało się kolegom więc żaden się nie odezwał.

Oooooooo, chłopie, ja myślę że Socios odpowiadają również za dzisiejszy korek na Zakopiance. Przecież nie napisali, że nie odpowiadają.

Smuga85 02.01.2019 17:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ajax (Post 1527073)
Ludzie dajcie spokój z tym Socios.

Na chwile obecną wsio jest przejrzyste i wiesz na co idzie kasa. Jak się coś nie spodoba bierzesz dukaty i uciekasz.

Przy pierwszym wałku wszyscy się na nich rzucą, ludzie uciekną i organizacja sama padnie.

Jeśli Socios będzie miało realny wpływ na klub rzeczywiście stosunkowo łatwo je przejąć - wykopując ilość głosów. Ale jakie to ma znaczenie? Na dzień dzisiejszy Socios nie jest w stanie sfinansować jednego zawodnika, a co dopiero cały klub. Ale powiedzmy sobie szczerze jakie są szanse, żeby Socios przejęło klub i po co ktoś miałby to robić za ich pomocą?

Sama idea takiego stowarzyszenia do, którego Janusze też mają dostęp i mogą pomagać jest dobra i jak na razie Socios działa prężnie. Ważnym sprawdzianem będzie konferencja TSu

1. Czy naprawdę Socios przekaże najtrudniejsze pytania
2. Czy TS na nie odpowie.

Moim zdaniem już same wybrane pytania będą dobrym papierkiem lakmusowym. Bo tutaj głosowania raczej nie będzie (chyba, że jestem w błędzie to niech ktoś mnie poprawi)

To jest dosyć sensowny głos rozsądku.

Sama inicjatywa Socios jest mega pozytywna, niestety trafiła ona na mega niepodatny grunt, wszyscy wiemy dlaczego. Dobrą stroną tej sytuacji jest fakt że w tychże czasach, każdy patrzy Socios na ręce, co automatycznie pozwala tworzyć bezpieczne mechanizmy i szukać kolejnych rozwiązań które pokażą transparentność.

Fakt, że w chwili obecnej nie starcza na opłacenie jednego zawodnika, sprowadzę bo bardzo mądrego cytatu: " Wielkie inicjatywy, zawsze mają skromny początek"

Natomiast co najważniejsze, poza oczywistym, czyli totalnym odcięciem się od tego bagna w którym trwamy, osoby reprezentujące Socios, choćby na Piątkowej konferencji, ale i także w codziennych relacjach z osobami decyzyjnymi w TS, muszą jako reprezentanci społeczności kibicowskiej zawsze mówić "sprawdzam". Ale nie na zasadzie jak to było do tej pory gdzie na konferencjach na rzeczowe pytania było ze strony osób z Wisły "lanie wody". To musi być konkretne drążenie tematu, nawet jeżeli będą to tylko pięć pytań to każde musi być naprawdę trudne i dodatkowo nie może pozostać bez odpowiedzi.

preseant 02.01.2019 17:11

Już wyjaśniłem. Użytkownik odpowiada na pytania skierowane właśnie do Socios więc zakładam, że jest jednym z nich. Proste. Kolega powyżej zadał też pytanie, dlaczego nikt nie zareagował na taki post, Panie Moderatorze.

toomo 02.01.2019 17:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez maaarcin (Post 1527130)
I takie samo pytanie do Ciebie. Z czego wydedukowałeś, że użytkownik "artgal" jest członkiem Socios? Bo ja nie potrafię.

Edytowałem post zanim zdążyłeś odpowiedzieć.
Nie potrafisz też zwrócić uwagi na chamówę, czy też takie zachowania są tutaj OK

toomo 02.01.2019 17:15

Słuchajcie drodzy koledzy, zadałem proste pytania do kolegów z socjos i zamiast konkretnych odpowiedzi zostałem przez kilka osób zaatakowany. Wy chcecie coś konkretnego budować, a nie potraficie na proste pytanie normalnie odpowiedzieć. Już straciłem wszelkie zainteresowanie, wasza reakcja jasno dała mi do zrozumienia że nie warto.

maaarcin 02.01.2019 17:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez preseant (Post 1527136)
Już wyjaśniłem. Użytkownik odpowiada na pytania skierowane właśnie do Socios więc zakładam, że jest jednym z nich. Proste. Kolega powyżej zadał też pytanie, dlaczego nikt nie zareagował na taki post, Panie Moderatorze.

Ale nie odpowiedziałeś nadal na drugie pytanie. Dlaczego mnie piszesz "do Was". Bardzo mnie to ciekawi.

serek.c2 02.01.2019 17:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez toomo (Post 1527140)
Słuchajcie drodzy koledzy, zadałem proste pytania do kolegów z socjos i zamiast konkretnych odpowiedzi zostałem przez kilka osób zaatakowany. Wy chcecie coś konkretnego budować, a nie potraficie na proste pytanie normalnie odpowiedzieć. Już straciłem wszelkie zainteresowanie, wasza reakcja jasno dała mi do zrozumienia że nie warto.

Kogo reakcja? O czym Ty piszesz?

Po pierwsze - to nie jest prywatne forum Socios, mamy na nim swój oddzielny pokój i tam między sobą dyskutujemy. Jak chcesz dowiedzieć się więcej, to lepiej zapytaj tam gdzie trzeba - na naszym profilu fb, tt lub mailowo.

Nikt Cię nie zlekceważy i dostaniesz odpowiedź na każde pytanie. Możesz być tego pewien.

preseant 02.01.2019 17:22

@admin To akurat jest bez znaczenia czy Ty jesteś członkiem Socios czy też nim nie jesteś.

Coglin 02.01.2019 17:24

Wcześniej pisałeś:
Cytat:

Pierwotnie napisane przez toomo (Post 1527070)
Ja jestem właśnie takim frajerem który przez ostatnie lata przychodził tylko i wyłącznie na mecz. Przestałem jak dowiedziałem się o tej nieszczęsnej złotówce.

Mam pytanie: chodzi o tą złotówkę, która teraz Wisła przekazywała SKWK i wyszło to ostatnio?

Armin 02.01.2019 17:24

Inicjatywa z powołaniem socios jak najbardziej szczytna ale to nie miejsce i czas. Ludzie się będą bali dawać większy hajs żeby nie trafił on tam gdzie cała kasa do tej pory. Drugą kwestia to co z tego że jest transparentność - na TS też wyglądało fajnie dopóki nie porejestrowano sporo nowych sekcji które miały prawo do delegatów na walne co skończyło się przejęciem Zarzadu TS. Tu też może być podobnie, zapiszą się ludzie tylko w jednym celu by położyć łapę na kasie zebranej.

maaarcin 02.01.2019 17:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez preseant (Post 1527143)
@admin To akurat jest bez znaczenia czy Ty jesteś członkiem Socios czy też nim nie jesteś.

"Zakładam, że to członek Socios skoro odpowiada na pytania skierowane do was" - tak napisałeś do mnie. Zapytam dlaczego napisałeś "do Was". Akurat to jest kluczowe.

artgal 02.01.2019 17:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez maaarcin (Post 1527130)

Tak dla ścisłości i do wiadomości atakujących inicjatywę prawdziwych kibiców Wisły Kraków informuje, że na obecną chwilę nie jestem członkiem Socios Wisła Kraków ale inicjatywa mi się podoba i mam zamiar wstąpić do tej organizacji. O utworzeniu takie właśnie stowarzyszenia kibiców apelowałem już 2016 roku na. Wisłaportal. pl jak do władzy doszła piggi i jej środowisko. Zostałem tam wyśmiany, że przecież jest SKWK a na argument że to szkodnik Wisły różne osobniki się oburzyły takim stwierdzeniem. Nie piszę już tam bo za krytykę prezes Pigi zostałem zablokowany. Ot cała tajemnica dlatego nie musicie już tak agresywnie atakować tu członków Socios za moją osobę.

preseant 02.01.2019 17:33

@ admin Jeszcze raz napiszę, że to nie jest tu kluczowe kim akrurat Ty jesteś w tej układance i czy dobrze czy żle zinterpretowałem Twoją przynależność lub jej brak.I proszę nie spychać tej dyskusji na poboczne tory. Zamiast tego poproszę o odpowiedź na moje wcześniejsze pytanie dlaczego ww wpisy są tu tolerowane.

maaarcin 02.01.2019 17:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez preseant (Post 1527149)
@ admin Jeszcze raz napiszę, że to nie jest tu kluczowe kim akrurat Ty jesteś w tej układance i czy dobrze czy żle zinterpretowałem Twoją przynależność lub jej brak.I proszę nie spychać tej dyskusji na poboczne tory. Zamiast tego poproszę o odpowiedź na moje wcześniejsze pytanie dlaczego ww wpisy są tu tolerowane.

A skąd wiesz, czy nie zareagowałem na ten post? Znowu sobie coś założyłeś? Ja naprawdę nie muszę się Tobie tłumaczyć.

toomo 02.01.2019 17:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1527142)
Kogo reakcja? O czym Ty piszesz?

Po pierwsze - to nie jest prywatne forum Socios, mamy na nim swój oddzielny pokój i tam między sobą dyskutujemy. Jak chcesz dowiedzieć się więcej, to lepiej zapytaj tam gdzie trzeba - na naszym profilu fb, tt lub mailowo.

Nikt Cię nie zlekceważy i dostaniesz odpowiedź na każde pytanie. Możesz być tego pewien.

Serek ja Cie bardzo proszę uszanuj że zakończyłem temat socios. Mnie to już naprawdę nie interesuje. Poczytaj dzisiejsze wypowiedzi kolegów to może zrozumiesz dlaczego. Sorry jak na mój gust za dużo w tym testesteronu, a za mało zastanowienia. Zamiast odpowiedzi co chwilę musiałem się tłumaczyć. Niepotrzebne mi to naprawdę. Na pewno macie dobre intencje, więc powodzenia życzę.

toomo 02.01.2019 17:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Coglin (Post 1527144)
Wcześniej pisałeś:

Mam pytanie: chodzi o tą złotówkę, która teraz Wisła przekazywała SKWK i wyszło to ostatnio?

Tak chodzi o pieniądze przekazywane skwk, kiedy to wyszło to już całkiem osobna kwestia, jedni wiedzieli wcześniej dla innych to nowość. Nie akceptuje takich sytuacji, uważam taki układ za mocno nie na miejscu więc przestałem chodzić na mecze. Ze mnie i tak piknik chodzący na mecze z dzieciakiem więc strata dla "prawdziwych" kibiców tylko śmiesznie finansowa.

heoij 02.01.2019 17:51

Szacun Kosa, aż w głowie się nie mieści do czego doprowadzili Ci ludzie...

https://images90.fotosik.pl/98/173666a2f2e7a9b3gen.jpg https://mobile.twitter.com/kamilkoso...857.1487749943

mesjasz 02.01.2019 17:58

Jeśli nawet członkowie Socios nie obrażają lub nie odsyłają do parchów to ludzie otwarcie ich wspierający już tak i naprawdę nie musze tu wypisywać nicków - bo każdy wie o kogo chodzi a udawanie głupich możecie sobie darować.

Zgadzam się z tym, że konferencja będzie weryfikacją a konkretniej - pytania wybrane przez "niezależne" nowe stowarzyszenie.

Bardzo bym chciał wierzyć w Socios Wisła ale jak skoro w zarządzie są osoby które parę miesięcy temu wraz ze swoją świtą jechały każdego kto napisał złe słowo o marzence a dziś lekkimi ruchami rozmywają odpowiedzialność TS'u?

Przekonamy się 4.02.

Lemoniadowy Joe 02.01.2019 18:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mesjasz (Post 1527166)
Jeśli nawet członkowie Socios nie obrażają lub nie odsyłają do parchów to ludzie otwarcie ich wspierający już tak i naprawdę nie musze tu wypisywać nicków - bo każdy wie o kogo chodzi a udawanie głupich możecie sobie darować.

Zgadzam się z tym, że konferencja będzie weryfikacją a konkretniej - pytania wybrane przez "niezależne" nowe stowarzyszenie.

Bardzo bym chciał wierzyć w Socios Wisła ale jak skoro w zarządzie są osoby które parę miesięcy temu wraz ze swoją świtą jechały każdego kto napisał złe słowo o marzence a dziś lekkimi ruchami rozmywają odpowiedzialność TS'u?

Przekonamy się 4.02.

Jakie proponujesz pytania na piątek kolego ?

rav 02.01.2019 18:02

mesjasz, mam tylko nadzieję, że nie będziesz oceniał doboru pytań przez pryzmat odpowiedzi jakie otrzymamy.

BiałaGwiazda 02.01.2019 18:05

Jadczak w dzisiejszym wywiadzie dla onetu:

Cytat:

-"Miśka" bał się ktokolwiek ruszyć? Jego konkubina, zamieszczając zdjęcie swojego partnera z groźbami pod adresem Damiana Dukata, wówczas przecież członka zarządu Wisły, nawet nie straciła pracy w Wiśle.

-I ta pani do dziś pracuje w TS-ie, co jest najlepszą odpowiedzią na pytanie, czy Sharksi wciąż mają w Wiśle swoje wpływy. Ale wśród gangsterów też wybuchł konflikt o pieniądze i władzę. Dobrze widać to na forum kibiców Wisły. W tej chwili frakcja "Miśka" walczy z frakcją "Zielaka". Główni zainteresowani mogą siedzieć w areszcie, ale najwidoczniej potrafią znaleźć jakiś sposób na kontakty ze swoimi ludźmi. Bo jak widać ktoś ich instruuje, co mają pisać.

https://sport.onet.pl/pilka-nozna/ek...wywiad/m4gg1kj
Przyznawać się kto jest w jakiej frakcji. Ja jestem we frakcji "Miśka", a Wy ?

For_FuN_ 02.01.2019 18:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lemoniadowy Joe (Post 1527132)
O kogo chodzi ?

Widzimy ze zniechęcanie do fajnej inicjatywy już sie zaczęło ale każdy ogarnięty wie ze to jest celowa akcja.

Dziwne pytanie ;). Ja nie mam żadnych powiązań w przeciwieństwie do niektórych tutaj i to jest przecież oczywistość(nie wiem gdzie byłeś przez ostatnie lata...). Teraz widzę wielkie zaprzeczanie, że nie byłem tu, tu i tu... a do bitki pierwsi(przed Socios) ;). Przypomina to pewne wypowiedzi z wywiadu Dukata(podobna inteligencja).

burki 02.01.2019 18:11

Mam nadzieje,ze Socios nie tylko przetrwaja,jak Wisla w ekstraklasie,ale w obecnym kryzysie okaza sie zaczatkiem powrotu klubu do normalnosci.Oby doslownie jutro dotarlo do wszystkich uczciwych wobec Wisly kibicow,ze ona Nas tereaz potrzebuje w ilosci wypelniajacej stadion.Jesli tylko 20 tys zapisaloby sie dzis do Socios,to Wisla przetrwa,pilkarze w wiekszosci zostana i Wisla szybko znajdzie wspolgospodarza a miasto bedzie musialo nam wszystkim (tak wielu) podac pomocna reke.Natomiast TS bedzie musial sie juz z nami liczyc na wieki i jesli mniejszosciowa patologia nie zniknie ze stadionu,wraz z cala nawiedzona kibolka,sektorowka itp podobnymi patologiami,to sami poprosimy na walnym zebraniu naszych czlonkow,krakowska prokurature o jej wypalenie ze wszelkich struktur klubowych.Niesamowity jest czas ale moze tylko tak mozna odzyskac przedwojenna,uczciwa i honorowa Wise Krakow.

Nie mowcie prosze,ze to nie mozliwe :-D

Dariook 02.01.2019 18:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez BiałaGwiazda (Post 1527170)
Jadczak w dzisiejszym wywiadzie dla onetu:

Przyznawać się kto jest w jakiej frakcji. Ja jestem we frakcji "Miśka", a Wy ?

Trudne pytanie. Jednemu lece kase, drugi mi kase wisi...nie odzywamy sie :D

Lemoniadowy Joe 02.01.2019 18:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 1527172)
Dziwne pytanie ;). Ja nie mam żadnych powiązań w przeciwieństwie do niektórych tutaj i to jest przecież oczywistość(nie wiem gdzie byłeś przez ostatnie lata...). Teraz widzę wielkie zaprzeczanie, że nie byłem tu, tu i tu... a do bitki pierwsi(przed Socios) ;). Przypomina to pewne wypowiedzi z wywiadu Dukata(podobna inteligencja).

Serio nie wiem o kogo chodzi.

Jam55 02.01.2019 18:14

No to teraz w koncu wiadomo dlaczego TS Wisla czeka z konferencja do piatku:

https://www.przegladsportowy.pl/pilk...campaign=sport

Jam55 02.01.2019 18:16

"Dariusz Stachowiak: Hartling wystosował do Towarzystwa Sportowego propozycję, która jest planem B. Poprosił o czas do końca tygodnia, by móc ją zrealizować. W umowie między Ly a Hartlingiem było, że Hartling swoją część środków za akcje wniesie na przełomie stycznia i lutego. On miał wtedy mieć potrzebne środki. Wisła nie miała tyle czasu, dlatego dogadali się, że Vanna dostarczy pierwszy zastrzyk gotówki. Hartling byłby sam w stanie finansować klub, ale potrzebuje na to czasu. Wisła go nie ma, dlatego szuka rozwiązania"
Fragment wywiadu z Dariuszem Stachowiakiem

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:45.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl