![]() |
Cytat:
Nie mam pretensji do urzędników bo wykonują tylko swoją pracę raz dobrze raz źle. To wina systemu. Bo oni robią wszystko w majestacie prawa.Co innego układy samorządowe. Trzeba wydłużyć czas pracy urzędników, powinny być otwarte od pn-sobt od 6 do 20. Pozwalniać 1/3 urzędników i podwoić reszcie pensję. Urzędnicy powinni odpowiadać za swoje błędy na rzecz państwa i powinna być im wymierzana kara finansowa lub zwolnienia dyscyplinarne. Ale jak PO może uderzać w swój elektorat jintelijgencki. Wszędzie gdzie się nie popatrzy to syf,smród,brud i ubóstwo. Jak PiS będzie samodzielnie rządzić to może się coś wreszcie ruszy bo obecnie to mamy syf. I nauczcie się w końcu, że w polityce jest tylko lewica i prawica a jakieś liberalizmy czy coś pomiędzy to sztuczne gówno bo jak coś jest do wszystkiego to na ogół jest do dupy. |
a niech ich **uj strzeli*
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos...ra_i_kary.html * mam nadzieję, że nie wypowiedziałem tego ostatni raz a na koniec to: Cytat:
jeden **uj PS. wybaczcie przekleństwa, ale jeżeli to ostatni raz, to nie zamierzam odpuścić dodaję komentarz z paroma linkami, jeżeli kogoś sprawa zainteresowała http://blog.kurasinski.com/2011/03/1...8cc%29+2007%29 |
Cytat:
|
Drozdzie - z łaski swojej - nie p***cie bez sensu Obywatelu!
Każdy pretensje winien kierować w stronę swojego posła na sejm RP. |
Co znaczy swojego posła? To ja jakiegoś swojego posła wybierałem? Pretensje i pochwały zawsze powinny być w kierunku tych którzy realnie rządzą i nie sądzę, że to pi...enie bez sensu. Jeśli do tego nawiązałeś, bo jeśli nie to jestem ciekawy do czego. Do tego ze przy okazji ustawy którą wymusza na Polsce UE rudy próbuje coś ukręcić? Czy do tego ze nawet jakby PiS i SLD zgodnie powiedziały nie to nic to nie zmieni?
|
opierdalam wszystkich
a ten że się uczepiłem opozycji sorry alej jak czytam to: "za" było 419 posłów; wstrzymał się tylko jeden" przy takiej ustawie... to cholera człowieka bierze, że im wszystkim to pasuje |
Ale to nie wszyscy są odpowiedzialni za jej kształt. Tylko projektodawca czyli rząd. Gdyby PiS i SLD czyli koło 200 posłów było przeciw to czułbyś sie lepiej? Mimo ze ustawa i tak by przeszła?
To dopiero I czytanie teraz senat i dopiero po poprawkach będzie głosowanie ostateczne. |
niewiele, ale tak, czułbym się lepiej
|
Heh wlasnie na tvn-ie koles ktory wciskal polska flage w gowno poucza Polakow czym jest patriotyzm :lol:
|
Cytat:
To jest platformerska elita, razem z Wajdą,Olbrychskim i wieloma innymi ałtorytetami |
Cytat:
Niestety pod wieloma względami PO i PIS aż tak bardzo się nie różnią i głosowanie na PiS jest dla wielu tylko wyborem co najwyżej mniejszego zła. Przy okazji zachęcam do porównania obu tekstów: Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Miedzy PO a PiS jest taka różnica że PiS najpierw myśli o Polsce i Polakach, a PO najpierw myśli o sponsorach kampanii i kolesiach. Mówię o partii ogólnie dowodem porównanie działań kiedy te partie sprawowały władzę. Niech każdy sobie przeanalizuje. |
bo taki Rejtan Droździe przynajmniej rozpieprzył sobie koszulkę choć i tak g... o mógł.
Opozycja w systemie demokratycznym ma również pewną rolę i zadanie, której Jarosław Kaczyński nie rozumie. Szkoda, że masz tak zaburzoną percepcję, poniewaz to głosowanie powinno otworzyć oczy. PIS-SLD-PO -PSLtym głosowaniem stwierdzili, iż ta ustawa to " jest miś na skalę naszych możliwości. Ty wiesz, co my robimy tym misiem? My otwieramy oczy niedowiarkom. Patrzcie - mówimy - to nasze, przez nas wykonane i to nie jest nasze ostatnie słowo i nikt nie ma prawa się przyczepić, bo to jest miś społeczny, w oparciu o sześć partii, który sobie zgnije, do jesieni na świeżym powietrzu i co się wtedy zrobi? Protokół zniszczenia... Jeśli wykształciuch bowiem myśli, że głosując na PO uchroni się od panów w kominiarkach to ma dowód, że w szczególności pod rządami PO może na nich liczyć. Jeśli moher myśli, że Jarosław cokolwiek zrewolucjonizuje to widzi w jaki sposób i w jakim zakresie - w takim, który jest Jaro\kowi na rękę. Sytuacja obecnie bowiem jest taka Droździe, że jak ludzie zostali skażeni grzechem pierworodnym, tak obecne partie sejmowe są skażone okrągłym stołem a który to jest praprzyczyną wszystkiego co się dzieje po 89r. Więc miast tworzyć dziwną retorykę stań obok tego i pomyśl cpc - TK wszystko może. Ustawa o TK jest wysoce ogólna |
Cytat:
|
Cytat:
Bardzo trafnie powiedział ,że "patryjoci" w Polsce to maja pianę na ustach,a dla ciebie pewnie patriotyczna była ta widokówka od "Polaka katolika" ?:rotfl: |
A mnie zastanawia dlaczego w państwach tzw wyznaniowych głównie katolickich jakimi są Polska, Hiszpania, Irlandia, Włochy, Malta wygrywają prawie od kilkudziesięciu lat te same elity lewicowe.
Druga sprawa jest taka, że naszło mnie refleksja. Dlaczego Polska patrząc na przestrzeni wieków nie potrafi odbudować swojej potęgi gospodarczej i wpływów w Europie. Dlaczego żaden rząd nie potrafi zrobić czegoś dla Polski w celu poprawy jej sytuacji gospodarczej. Jesteśmy liderem europejskim w wydobyciu węgla czy potentatem światowym w wydobyciu miedzi. Dysponujemy ogromnymi złożami gazu ziemnego. Polacy znani w Europie pod domeną ,,kombinatorzy,, ,,złota rączka'' i my nie potrafimy dojść do czołowej 5 potęg Europejskich ? Coś tu musi nie grać. Może komuś zależy na tym aby tak było. Emigracja za chlebem osłabia wyż demograficzny a po powrocie kraj nie ma im nic do zaoferowania. za 100 lat ludność Polski będzie wynosiła zaledwie 26 mln ludzi !!! Upadła gospodarka i brak perspektyw na jej rozwój. Majątek państwowy wyprzedawany za łapówki i układy czasami za bezcen bo nie mpotrafią nim zarządzać i czerpać zysków. Dodatkowo wprowadzanie i szerzenie tolerancji w ramach której propaguje się rozwiązłość młodzieży a główne jej hasła to sex, alkohol, pedalstwo, lewactwo i hedonizm do śmierci. Gdzie się podziały te stare wartości, które są uniwersalne i niegdyś pozwalały czynić nas potęgą ? |
Słusznie napisałeś ale potęgą to my byliśmy w XVI wieku, później to już równia w dół niestety. Akurat w XVI wieku w Polsce panowała tolerancja choć może niekoniecznie w tym zakresie jaki wymieniłeś. A odpowiedź jest taka, że sami jesteśmy sobie winni. Warcholstwo, egoizm, lenistwo oto przyczyny.
|
Cytat:
|
znany jasnowidz przewiduje że Jarek w tym roku zostanie premierem
http://wiadomosci.onet.pl/kraj/jasno...wiadomosc.html |
A on jest znany,że trafnie przewiduje czy,że mediach go pokazują?
|
Cytat:
|
jakbyście trochę pogłówkowali to sami moglibyście "przewidzieć" taką przyszłość. Trzęsienie ziemi - bardzo możliwe - wstrząsy wtórne będą jeszcze długo w Japonii, wiemy co zmieniło się na naszej planecie po katastrofie w Japonii - więc przez te zmiany mogą nastąpić kolejne trzęsienia ziemi, konflikt zbrojny - jeszcze bardziej możliwy - wiele dzieje się w Afryce i na Bliskim Wschodzie - w którąś stronę to będzie się musiało rozwinąć - wojna? jak najbardziej.
a w sprawie zmiany ekipy rządzącej - czy nie jest możliwe zwycięstwo PO w wyborach, ale przy dużych wynikach SLD i PIS ? PSL nie wchodzi do Sejmu - PO nie ma większości - nie tworzy rządu - koalicję tworzy PIS z SLD. wielki jasnowidz. |
Myślisz że SLD prędzej dogada się z PiS niż z PO? To oglądnij sobie nocną zmianę :). Żeby premierem był Jarek PiS musi wygrać i mieć samodzielną większość, przy założeniu że wchodzą trzy partie. Nie wiem jak to jest , ale wydaje mi sie ze partia wygrywająca mająca 30% dostaje więcej mandatów niż w sumie dwie partie mające po 12% i 18%.
|
PiS już pokazał, że wejdzie w koalicję z każdym kto da mu władzę. Przypominam Samoobronę:>
|
nie wiem z kim się dogada, ale jako wielki jasnowidz tak sobie wymyśliłem, mamy głupie społeczeństwo więc na dwoje babka wróżyła kto wygra najbliższe wybory.
|
Cytat:
Przypominam, że po wyborach w 2006 roku ŻADNA partia nie miała większości w Sejmie i że PiS w obliczu niechęci PO do wejscia w koalicję rządzącą na zasadzie partii w tej koalicji mniejszej (wynik wyborów) i w związku z tym nie decydujacej o jej obliczu, rozważał przeprowadzenie ponownych wyborów. Na co kto się nie zgodził? Oczywiście, PO. Zawarcie koalicji z Samoobroną i LPR było po prostu koniecznością. Inaczej rządy partii, ktora wygrała wybory byłyby mniejszościowe, a więc bez sensu |
mi z tamtych wyborów podobało się jeszcze jedno zdanie Tuska:
"umówmy się tak, że kto wygra wybory tego plan realizujemy" (ja wiem był pewien wygranej ;-) ) albo na kilka miesięcy przed wyborami: Najsztub- "chce być pan premierem?" Tusk- "nie wiem" |
łącze sie z Wami w bulu :)
|
Cytat:
|
Cytat:
http://wiadomosci.onet.pl/swiat/ziel...wiadomosc.html 2 z 3 warunków zostały spełnione , tylko ten trzeci jest hmm trudny w interpretacji. aczkolwiek William Hague : Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:38. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl