![]() |
Cytat:
Ale bez przesady, żeby mecz wyglądał tak, że Lech powinien wygrać 5-0, a pechowo przegrał po karnych. Od strzelonego gola Manu, a juz na pewno przez całą dogrywkę Lech na boisku lepszy nie był (bez względu na to co opowiada ich błaznowaty trener). Jeżeli Legia zdobyło farciarsko puchar to Lech farciarsko się dostał do finału, a poza tym nikt nigdy nie wygrał go inaczej niż farciarsko. Już w 1926 roku Wisła wygrała farciastko, bo Pogoń Lwów olała puchar itp. Badźmy poważni. Puchar zasłużony :) |
E tam, dla mnie Puchar jest wszystkim tylko nie nieszczęściem. Nieszczęściem by był, gdyby faktycznie ktoś stwierdził, że "ok, Puchar jest, to nas satysfakcjonuje, zmian nie będzie żadnych bo po co" - ale nie sam Puchar.
Zresztą to trochę bez sensu jest... to tak jakby ktoś powiedział "nieszczęściem będzie wam zdobyć MP, bo jak zdobędziecie MP, to nie będzie żadnych zmian". Po to się gra, żeby wygrywać Puchary :] Nieszczęściem mogą być tylko głupie decyzje. No i jeszcze start w europejskich pucharach z 3 rundy eliminacji, to zawsze lepsza karta przetargowa do pozyskania nowego trenera, niż brak takiego startu, lub start z rundy 2 lub pierwszej :) |
Cytat:
|
Cytat:
To dziwne bo ja doskonale pamiętam wypowiedz Miklasa przed sezonem w tvn,że celem jest mistrzostwo i liga mistrzów w tym sezonie, było to w okolicach meczu z Arsenalem.Teraz w Warszawie na siłe robi się z pucharu Polski wielki sukces a wystarczy poszukać na necie jakie były odważne zapowiedzi na ten sezon... |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
PS. Cytat:
|
Cytat:
Oczywiście że masz racje. Każdy pamieta to jak Legia przed sezonem trabila ze brak mistrzostwa to bedzie porazka.. |
Kto bedzie grał w pucharach gdy Legia zajmie miejsce w czubie? Nastepna w lidze czy przegrany Pucharu Polski?
|
Cytat:
Typowa wypowiedź Kosmali:"Mam nadzieję, że trenerowi Skorży udało się ten nowy zespół ustawić zarówno od strony sportowej, jak i charakterologicznej. Wierzę, że z czasem będzie to zespół nie do pokonania. Mieliśmy dłuższy okres przygotowań, nowi piłkarze byli do dyspozycji szkoleniowca na obu obozach przygotowawczych. Myślę, że o tytuł mistrzowski powalczą Legia, Wisła i Lech. Nie sądzę by jakikolwiek inny zespół zagroził tej wielkiej trójce. Mam jednak wiarę i przekonanie, że to my zrobiliśmy najwięcej i najlepiej w przerwie letniej. " |
Cytat:
|
Chyba, że Legia będzie mistrzem, w co kilku z L wierzy:D, wtedy korupcjorz..
|
Cytat:
Przez połowę rundy Legia, która wg. niektórych miała grać o MP miała w linii ataku nieopierzonego Kucharczyka i przechodzącego koło spotkań Mezengę. Co do tego drugiego to ja nigdzie nie napisałem, że to zły piłkarz, ale za 3 tyg. nie będzie go już w Legii, więc można o nim powoli zapominać. Jaka silna konkurencja na boku obrony? Knezevic 3/4 rundy kontuzja. Rzeźniczak wrócił w połowie rundy po tym jak dostał cios od Jędzy. Choto grał tylko do 2 do 7 kolejki, potem Achilles. Astiz wrócił po kontuzji na 6 kolejkę. Kontuzjowany był jeszcze Kiełbowicz przez pierwsze kolejki, ale tam był w rezerwie Wawrzyniak. Także ta nasza cała obrona to była mega rotacja. W tej rundzie było już ciut lepiej, ale znowu Choto ma kontuzję, a Astiz już skończył sezon po złamaniu żebra. Jeśli chodzi o bramkarzy to cała trójka won. |
Z obrony Wawrzyniak, Kiełbowicz, Komorowski, Astiz, Choto, Rzeźniczak, Jędrzejczak, Kneżević (czyli wcale nie takiej krótkiej ławki i z bardzo sensownymi rezerwowymi) na początku rundy jak się okazało dostępnych było tylko trzech - Wawrzyniak (który w dodatku pyskował z Iwańskim), Komorowski (jak się okazało - solidny, ale na tamtą chwilę z łatką największego drewna w obronie) oraz Jędrzejczak (powracający z wypożyczenia). Kneżewicz skrywał kontuzję pachwiny, co skończyło się tym, ze trzeba go było operować, reszta była kontuzjowana jawnie. A że zmiennicy nie dawali rady i jeszcze nie mieli bramkarza za plecami, to w połowie rundy jesiennej trzeba było składać obronę od nowa.
Edit: Cytat:
|
Skoro z wami tak krucho to jednak Skorża to fachowiec. Z takiej mizerii wystrugać PP i wciąż walczyć o MP tego by się żaden trener na świecie nie powstydził. Zatem wszyscy stoicie murem za Maćkiem:)
BTW Prawie wzruszyła mnie ta smutna historia z waszą obroną.... :D (Szczególnie pyskujący Wawrzyniak i Komorowski) |
Byloby pieknie gdybysmy w niedziele wywalczyli Mistrza a Cracovia by spadla. 2w1 ehh ale by byly emocje.
Mam nadzieje ze tak sie stanie i w gruncie rzeczy scenariusz jest nawet realny. Chociaz wiadomo ze np relany scenariusz to bylo zdobycie 3 pkt z Gornikiem i zdobycie przez Jage 4-6 pkt w meczu z Polonia B i Widzewem. Ale jesli dalej mamyrobic zalozenia to jak najbardziej My mzoemy wygrac 2 najblizsze mecze u siebie, Polonia tez wygrac 2 mecze u siebie no i Korona ten 1 pkt uciulac Ja juz sprawy Mistrzostwa uwazam za rozstrzygniete :P Po prostu nie wierze ze My nie wygramy jeszcze tych 2 meczow co najmniej a Legia i Jaga wszystko swoje wygraja. Teraz bardziej sie skupiam na analizowaniu miejsca Amici w tabeli. Na chwile obecna mysle ze najpewniejsza rzecz w lidze to to ze Wisla zdobedzie tytul. Chyba jedyny zespol ktoremu mozna przypisac jakies miejsce. reszta to jest ruletka. Mowimy o spadku zydow ale moze sie okazac ze jutro wygrywaja z Polonia i nadal sa w grze |
Cytat:
|
Nie rozpędzajcie się tak
|
Znowu macie Małka. Opatrzność nad Wisłą czuwa.
Wisła Kraków - Lech Poznań: Robert Małek (Zabrze) |
Zdobędziemy mistrza, a kolega z tym Smoleńskiem przeholował na maxa, poza tym Bronek nie rezyduje na Krakowskim Przedmieściu, a w Belwederze. W ogóle nie mieszajmy piłki do polityki - każdy może mieć swoje poglądy, ja mam np. takie, że Legia i Lech już w tym sezonie nie raz zasłużyły na zamknięcie stadionu, szkoda, że nie zrobił tego ZTP a rząd.
Co do Małka, to różnie z nim bywa, ale bywają gorsi... |
Cytat:
|
Cytat:
Jak sobie przypomnę ostatnie mecze z Lechem sędziowane przez Małka to wiem że bez błedów sędziego się nie obejdzie.I jakoś zawsze Poznaniacy na tym wychodzili lepiej. |
Przecież to była ironia. Kuchenkorz będzie miał o jednego więcej na boisku.
|
Kurcze Mezenga, Cabral czy Knezevic? Trzech bym widział w Wiśle tak naprawde przy dobrym szkoleniu i wkomponowaniu się w zespół. Wiele osób chciało u nas Rasiaka, a myśle że Mezenga jest od niego lepszy, Cabral technicznie przebija polską ligę (o Stiliciu czy Meliksonie nie wspominając) a Knieżu? Może łatać całą obronę, lepszy niż Cikos i Paljić. Akurat Manu nie lubie, czasem coś na pałe uda mu sie wrzucic dzieki jego szybkosci i to jego jedyny atut. Astiz czy Choto zdrowi w formie to bardzo dobrzy obroncy. O reszcie nie ma co wspominać.
|
Cytat:
|
Kto sędziował/ubezpieczał Amice ostatni mecz w tamtym sezonie?
ODDAJ KUCHENKĘ!! EJ MAŁEK ODDAJ KUCHENKĘ!! Z tego Małka to bezczelny oszust albo fujara, a zapewne jedno i drugie. Ciężko z sędziami w tej naszej polskiej kartoflanej. Wielu jest takich, co nie powinno nawet w A-klasie sędziować. Wielu, wielu bym skierował na przesłuchanie do Wrocławia albo i od razu za jaja powiesił. W moim prywatnym rankingu "ulubionych sędziów" Małek zajmuje bardzo wysokie miejsce, tuż nad nim jest prawdziwa sędziowska kanalia - sympatyk Zagłębia Lubin oskarżony o korupcję Marek Ryżek. Znamy wszyscy jego wyczyny z meczów przeciwko Wiśle. Ostatnio też coraz wyżej w mym rankingu pnie się niejaki Jarzębak. Bardzo, bardzo go cenimy we Wrocławiu, głośno chwalimy jego pracę i śpiewamy na jego cześć psalmy. |
Cytat:
Cytat:
|
Probierz negocjuje z Lechem
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,75914,t...wiadomosc.html |
Cytat:
Tak naprawdę Probierz jest wielką niewiadomą. To młody, niewątpliwie zdolny trener ale jest jeszcze mało doświadczony i popełnia sporo błędów. Nie wiem, czy Amikę stać by uczył się na swoich błędach właśnie u nich. Już lepiej wziąć Skorżę - sprawdzony w lidze, z sukcesami:-D |
Probierz jest zdolny, tyle ze on mial Grosickiego :D Cos jak Skorza Zienczuka czy Brozka albo Kosowskiego ;)
Tak sobie patrze kiedy my na wyjezdzie wygralismy....No i troche sie zaczynam martwic :D PS: Tak, liczylem na Lechie, ale skoro dostali to teraz nie pozostaje nic innego jak zapierniczac po to 2 miejsce w lidze . |
Cytat:
|
Przegląd Sportowy:
Cytat:
Muzyka mojej duszy :) Dawaj Franek, skończ tą parodię drużyny! |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:35. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl