![]() |
hmm może i skwk nie przesadziło :) dziwi mnie to bardzo (brak nauki języków) u piłkarzy gdzie mobilność w zawodzie jest duża, zwłaszcza że nasi siatkarze umieją nie tylko po angielsku ale i po włosku :) ale w sporcie gdzie panuje kult pracy i bez porozumiewania się płynnego nic nie osiągniesz, to chyba oczywistośc. drazni mnie też stwierdzenie "uniwersalny język piłki". owszem, jak grasz na podwórku to jeszcze można odpuścic, ale żeby zrozumieć niuanse taktyczne, zgrać i zżyć się z ekipą to uniwersalny język piłki nie wystarcza... dla przeciwników mojej tezy którzy przytocza przykład Matusiaka, to powiem że był on po prostu słaby piłkarsko, ale mocny marketingowo :)
|
Cytat:
Z Jaliensem, Bunozą i Boukharim w Bonarce, jakoś tydzień przed mistrzem. Nie pamiętam dokładnie. |
Cytat:
z tym językiem polskim w szatni nie jest tak źle , serbowie go szybko łapią ( na pewno Jovanic i Paljic ) , Jirsak to wiadomo . Pareiko i Genkov z racji znajomości rosyjskiego szybko się uczą . Diaz pewnie cos tam pamięta , wkońcu spędził u nas troche czasu . Co do angielskiego to myśle że wszyscy Polacy ze słuchu sobie radzą , natomiast z konstruktywnymi zdaniami to wiadomo jak jest . Niektórzy marzą o wyjeździe jak Wilk i sie uczą , inni siedzą całe życie w kraju i raczej ich nie ciągnie za granice ( Garguła , Boguski , Sobolewski ?) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Rozumiem, że Małecki "lansował" się w Bonarce i grał w Warszawie jednocześnie?
|
Cytat:
|
Źle zrozumiałem to co napisał dj_ibutti. Myślałem, że pisał o 2 różnych sytuacjach.
Co nie zmienia faktu, że Jaliens, Bunoza i Boukhari byli w Bonarce w czasie meczu Legia - Wisła... |
Mały gniazdował 15 kwietnia, 15 maja zdobyliśmy Mistrzostwo w meczu z parchami, a tydzień przed oficjalnym Mistrzem, graliśmy w Lubinie tj. 25 maja.
|
Jaliens Bunoza i Boukhari sie bawią, a wszystko i tak na Małego...
|
często jak grali mecz w piątek w Krakowie, to widziałem ich w Base, polaków też. Przecież to nic złego trochę potańczyć i się zrelaksować:)
|
Cytat:
|
|
Marko Jovanovic i Gervasio Nunez
|
Jovanovic z lewej i Nunez z prawej.
|
Cytat:
Ale w sumie.. O czym ja tu dyskutuje.. Oni są tu tylko na chwile. Dla nich WISŁA, koledzy z drużyny nic nie znaczą. Tylko Mały, Sobol i kilku innych zawodników, gdyby mieli nawet połamane ręce i nogi i nie byliby zdolni do gry, byliby wraz ze swoim zespołem i chcieliby zobaczyć jak ich drużyna gra. |
Cytat:
|
Cytat:
Nawet jesli miał półroczną kontuzje czy dyskwalifikację musiał być z drużyną, żeby być "na bieżąco" ze wszystkim. I kontuzjowani też wyjeżdżali z druzyną na mecz w innym mieście... |
Jovanovic i Nunez
|
Biton o Wiśle: http://tsw.com.pl/news/Biton-Szansa-gry-w-LM-1112
|
|
Dobra nowina:
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html |
W koncu sie doczekalismy
|
Nalepa i Skołorzyński w Ruchu Radzionków.
|
W poniedziałek przeglądałem prasę i wpadła mi w ręce jakaś gazetka. "SE" czy tam inny "Fakt", nie pamiętam, aczkolwiek w sporcie była rubryka na temat testów szybkościowych na dystansie 30 metrów w klubach Ekstraklasy i co ciekawe w Wiśle najszybsi są Pajlic i....Chavez ;)
|
|
Cytat:
|
Z tego co pamiętam Piotr Brożek grał w gipsie ze złamaną ręką, więc Maor też raczej powinien być do dyspozycji trenera. Martwi mnie to że nawet końcówke grając w przewadze nie potrafiliśmy dzisiaj poszanować piłki i nie dopuścić by przeciwnik stworzył sobie dogodne sytuacje.
|
ktoś na SB wrzucił ten link:
http://www.sport.pl/celebrities/1,83...z_Bryanta.html Cytat:
Jeszcze dodam, że w pierwszej chwili miałem negatywne myśli na temat Meliksona jak go znosili na noszach ze ZŁAMANYM PALCEM, ale przypomniało mi się, że jedną z jego ulubionych rozrywek jest gra na PlayStation. Rozumiem go i łączę się z nim w bólu. Szybkiego powrotu do zdrowia Maor! :) |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:21. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl